forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Strip u kucnoj izradi...

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Bob Rok Posted - 11/03/2009 : 13:20:27
Koji je program najbolji za obradu skeniranih stripova (u smislu sredjivanja, photoshop je sasvim dobar za sklanjanje senki, bojenja...)? Koji stamapac koristiti, lepak, papir? Za naslovnicu?

Moj burazer zivi od starog pravila. il' si bos il' si hadzija...
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Bob Rok Posted - 17/02/2010 : 11:38:43
Ovako... Uzecu kunstdruk 90g za unutrasnjost, koliko se krece cena A4 ovog papira?
Bob Rok Posted - 09/01/2010 : 16:18:50
Bane, koji papir da koristim, da ne bude fotokopir, a da se stampa, u boji, i da to drzi? Pricam o kucnoj varijanti, mozda mozes da mi pomognes oko izbora, za studentski dzep
Bob Rok Posted - 13/11/2009 : 21:44:38
Gramaza??? 80g, dovoljno... Fabriano 1class? Utisci?... Premium? Ima li razlike medju ovim papirima? Ili jok?...
Bob Rok Posted - 13/11/2009 : 00:47:41
Ajmo ovako da postavimo pitanje. Imam Lexmark e352dn laser stampac i dobar sken, koji papir je za preporuku? Da li je doubleA suvise beo za strip? Predlog? Neki...
Bob Rok Posted - 12/11/2009 : 19:33:11
Kad vec pricate o restauraciji, pomognite mi sa izborom papira? ... I jos nesto, koji font koristi SA?
Bob Rok Posted - 10/11/2009 : 10:52:09
Posto sam pozajmio template sa jednog americkog sajta, uzeo sam tri vrste naslovnica, gde je hrbat 20, 25, i 30. Ovako... Preporucite mi koj papir da uzmem za stampu, zuti ili beli, posto je strip crno-beli, koji nikad nije imao ekskluzivni papir... Mozete slobodno i firmu da stavite da znam sta da trazim, i da, da bude tolike debljine da se ne vidi strana sa druge strane...
I kazite mi, posto ce strip imati 150 strana, koliki hrbat treba onda da bude?
wesskowaz Posted - 06/11/2009 : 23:20:00
quote:
Originally posted by Bob Rok

Da, s tim da bih ja to odneo kod nekog da mi to profesionalno ukorici, ipak je Nis veliki grad i sigurno postoje ljudi koji se time bave...

Preko puta Pravnog fakulteta postoji kopirnica koja to radi. Ja sam tu ranije koricio neke knjige. Probaj tu.
cat claw Posted - 06/11/2009 : 22:45:29
Papir koji se najcesce koristi za digitalnu stampu nije isti kao kod obicne stampe i slabije prima lepak pa je vrlo verovatno da ce se sve brzo raspasti. Resenje je stampati u blokovima pa prosivati bas kao i prave knjige. Izadje nesto skuplje ali je mnooogo bolje.
Ja nisam zavrsio stomatologiju. Dao sam dva ispita iz trece godine i ostavio faks radi crtanja.
Resenje sa spiralom je jednostavno i jeftino ali samo za one koji bi da imaju odredjeni strip zbog stripa. Posto ti zelis da imas strip ''kao sa kioska'', spirala naravno ne dolazi u obzir.
Bob Rok Posted - 06/11/2009 : 18:41:18
Da, s tim da bih ja to odneo kod nekog da mi to profesionalno ukorici, ipak je Nis veliki grad i sigurno postoje ljudi koji se time bave... A naslovnu bih ja sam dizajnirao. Moja dilema je da li ja sam da lepim ili da pustim profesionalca da to odradi... Dakle, moje je da odstampam strip na laseru, unutrasnji deo dizajna i da napravim naslovnicu... Tehnicki deo uvezivanja je ono sto ne poznajem. A vi gospodine Kerac ste svakako pozvani da mi date savet koji ja necu odbiti, sto zbog znanja, sto zbog kolegijalnosti... Koliko sam razumeo Vi ste zavrsili stomatologiju, koju ja, eto, zavrsavam.
cat claw Posted - 06/11/2009 : 18:21:54
stranice sa stripom povezes spiralom da moze lepo da se lista, a korice uradis u vidu fascikle sa riknom da u polici lici na knjigu
Bob Rok Posted - 06/11/2009 : 16:20:45
E, ovako, da ponovo zazivim temu... Dakle, imam izuzetno kvalitetan sken jednog stripa, mislim da pravim integrale, pa mi treba vasa posredna i neposredna pomoc. Dakle, po stampanju na laseru i dobijanju odlicnog otiska, na A4 formatu, pitanje:
1. Koji lepak da koristim?
2. Ako ne lepiti, kako vec odstampane primerke ukoriciti? Koliko to kosta, u boji?

Hvala na pomoci.
Bob Rok Posted - 12/03/2009 : 18:13:56
Kako radite uvezivanje? Ukoricao bih nekako AF-ove, ali ne znam kako... :DDD
sawitch Posted - 12/03/2009 : 15:14:11
Dzabana... Ja cu mozda i da odradim neke lepe korice.. Videcemo.. Treba prvo odraditi najtezi posao, i najdugotrajniji, a to je ocistiti skenove... Ne mora biti kao Libellus, ali ce bar biti bolje nego ostali pirati.. Imao sam pirata TK-a, koji je polubezveze..
zeljko Posted - 12/03/2009 : 15:02:46
2 eura
sawitch Posted - 12/03/2009 : 14:46:03
Kolika je okvirna cena za uvezivanje??
zeljko Posted - 12/03/2009 : 14:35:26
ja vako knjige pravim

samo platim uvezivanje
sawitch Posted - 12/03/2009 : 14:33:49
Blage veze nemam, ali ono sto je u ZS-u iza Marka izlazilo, ce izaci kod mene i Culfisa.. :)
masni Posted - 12/03/2009 : 14:27:32
KOliko je uopste izaslo treper kerija u Italiji?
sawitch Posted - 12/03/2009 : 04:44:35
E, posto si ti u formi, taman ces ti da radis obradu skenova... :)
culfis Posted - 12/03/2009 : 01:07:42
quote:
Originally posted by sawitch

Sta se ti smejuljis??? :) Treba da se bacamo na posao.. Ima tu ceo tekst da se prekuca, obrade skenovi... Ufff.. Ima posla...
Mi cemo da odstampamo i ukoricimo u stampariji... Da pitamo Markosa ili Dade da nam odrade pirateriju... :))))

Stavio si jedninu, zato se
Videcete kad uradim Traper Kerija kako ce da izgleda.. :)

, a i ovih dana sam non-stop nesto raduckao u corelu i photoshopu...
eto nam zanimacija za leto...
sawitch Posted - 12/03/2009 : 00:38:23
@All_ba
Ako se Culfis i ja izgubimo u obradi, znamo gde da se obratimo.. :)
all_ba Posted - 12/03/2009 : 00:28:12
Nije problem ko zna. Dobar skener, poznavanje osnovnih grafičkih programa (Adobe Photosop je najbolji grafički program za obradu fotki), za "montažu" najbolji je In Design i na kraju se prebaci u PDF foramt. Stripove treba skenirani i obrađiti na 300 dpi u CMYK i spašeni u TIF formatu.
Sve se zajedno može isprintati na dobrom kolor printeru (laserski)i dati u malo jaču kopirnicu da se uveže. Knjgoveznica je mnogo skuplja.
Može se isto tako sve uraditi u jednom jedinom programu: Photoshopu, Corelu, Illustratoru itd.
sawitch Posted - 12/03/2009 : 00:08:12
Sta se ti smejuljis??? :) Treba da se bacamo na posao.. Ima tu ceo tekst da se prekuca, obrade skenovi... Ufff.. Ima posla...
Mi cemo da odstampamo i ukoricimo u stampariji... Da pitamo Markosa ili Dade da nam odrade pirateriju... :))))
culfis Posted - 11/03/2009 : 23:48:36
quote:
Originally posted by sawitch

Videcete kad uradim Traper Kerija kako ce da izgleda.. :)

Raspucin Posted - 11/03/2009 : 23:48:20
Ja sam mislio da koricim LMS Kenove, ali sam ipak odustao. Ako bi se radilo u knjigoveznici, kvalitet bi bio preskup, a nije mi se koricilo tek radi koricenja. Od pirata ja imam neke Zagor specijale u tvrdim koricama i oni su uradjeni perfektno. Mozda ako znate toga ko je to radio, on bi mogao da pomogne.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000