forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Raspucin Posted - 27/04/2009 : 17:48:02
Kazi bar nesto, majstore. Sta nam spremas za predstojece praznike?
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
anto Posted - 18/05/2025 : 12:09:43
meni recimo,Mala zemlja upada u oko kao potencijalno sjajan strip;ovu Poljakinju Sovu znamo iz Najkuline Ne možeš da poljubiš koga hoćeš,i ženska zna da piše.A tematika je obećavajuća.
ivan_micic Posted - 18/05/2025 : 10:31:13
quote:
Originally posted by Shaner

quote:
Originally posted by ivan_micic

quote:

Marko, imaš li u planu ove nove Hilde?

Kako misliš nove Hilde? Pa autor je spomenuo da je Mountain king posljednja Hilda.

https://hildatheseries.fandom.com/wiki/Hilda_and_Twig:_Hide_from_the_Rain

https://hildatheseries.fandom.com/wiki/Hilda_and_Twig:_Wake_the_Ice_Man

Kaže Luke da će ih biti tri, znači kod Fibre za dve godine.

Tenks, mislim super. Nisam ocekivao da ce jos prica napraviti
Shaner Posted - 17/05/2025 : 21:15:11
quote:
Originally posted by ivan_micic

quote:

Kako misliš nove Hilde? Pa autor je spomenuo da je Mountain king posljednja Hilda.

https://hildatheseries.fandom.com/wiki/Hilda_and_Twig:_Hide_from_the_Rain

https://hildatheseries.fandom.com/wiki/Hilda_and_Twig:_Wake_the_Ice_Man

Kaže Luke da će ih biti tri, znači kod Fibre za dve godine.

Markos Posted - 16/05/2025 : 22:31:14
Imam u planu ove nove s Twigom, da. Kad ih se malo nakupi, objavit ću.
ivan_micic Posted - 16/05/2025 : 21:58:32
quote:

Shaner Posted - 16/05/2025 : 21:12:18

izivko Posted - 14/05/2025 : 22:34:56
I one njegove "slatke" djevojčice s velikom glavom i krupnim okicama djeluju nekako zlokobno i prijeteće.
Još u kombinaciji s nekim ribama i žabama. Atmosfera nimalo ugodna.
vatrena_stenica Posted - 14/05/2025 : 18:38:18
Slično Izivku, pročitala sam par Tonijevih samostalnih radova - 1000 Storms, Watersnakes, Doomboy, Le Cadavre et le Sofa, The Windy Day. Vrtirepku planiram da uzmem zbog Tonijevog crteža, jer mi onaj drugi lik uopšte nije poznat. Tonijev stil je prepoznatljiv, meni je gotivan i nekako me podseća na detinjstvo.

S druge strane, njegovim pisanjem nisam preterano oduševljena. To je kod mene uglavnom 3-4/5. Priče su mu često isprepletane folklorom i fantastikom. Umeju biti prilično mračne, jezive i groteskne. Ideje su mu vrlo zanimljive, ali mi često u naraciji nešto fali - nekoherentna mi je ili me emotivno ne angažuje. Glavni likovi su mu najčešće tinejdžeri, njihove ljubavi, opipavanje seksualnosti, nošenje s gubitkom, usamljenošću, strahom, religijom... Sandovalovi likovi su skloni izmaštavanju svega i svačega, te su mu priče pune metafora/alegorija. Neke pohvatate, neke ne. Ako se dobro sećam, posle prvog susreta s Tonijevim delom sam poželela da ponovo gledam čehoslovački film Valerie and Her Week of Wonders (Jaromil Jires, 1970) i Kytice (F.A. Brabec, 2000).

Toni ovde ne potpisuje scenario, pa sam sve ovo za dž pisala, ali kao što rekoh, ovo i ne uzimam zbog priče.
Chui Posted - 14/05/2025 : 10:30:20
quote:
Originally posted by Salkan

Nasuprot većini
Meni najopasnije izgleda upravo Vrtirepka, mada nemam iskustva sa Desbergom i njegovim pričama. Crtež je brutalan, mora biti u najmanju ruku jako dobar strip.
Divlji bog je musthave.

meni isto vizualno najuzbudljiviji naslov u ovoj turi kolorki.
izivko Posted - 13/05/2025 : 23:51:38
Sandoval ima neobičan, prepoznatljiv stil. Teško ga je voliti.
Čitao sam Vrtirepku kao i još 4-5 njegovih stripova. Nisam fan.
Shaner Posted - 13/05/2025 : 23:34:54
Da, ta Vrtirepka stvarno dobro izgleda, ali priča mi smrdi na teški krš. No dobro, ne bi bilo prvi put da sam se prevario.

Salkan Posted - 13/05/2025 : 21:09:52
Nasuprot većini
Meni najopasnije izgleda upravo Vrtirepka, mada nemam iskustva sa Desbergom i njegovim pričama. Crtež je brutalan, mora biti u najmanju ruku jako dobar strip.
Divlji bog je musthave.
Shaner Posted - 13/05/2025 : 20:57:14
quote:
Originally posted by borg

quote:

Za mene pak, sudeći po privjuima, samo Grad Gamadi. Možda je do trenutka, ali ovo ostalo me ništa ne zove da nastavim čitati.

Ajde da dočekamo novi Šanerov komentar na pročitano. Odavno nije ostavio osvrt.

Jedva stižem čitati, a kamoli pisati. I taj Grad Gamadi ću vjerojatno pročitati tamo nekad za pet godina.

don_draper Posted - 13/05/2025 : 18:45:56
Nekakav brzinski pregled ove nove, bogate ture

Ludilo na Grenlandu - previše podsjeća na Tintina, a nisam siguran da može kvalitetom to ispratiti
Dorian Gray - vrlo draga knjiga, ovaj strip u previewu djeluje kao prava umjetnina - uzima se
Divlji bog - iako nije moj stil naracije i tematike, možda i bude u kolekciji, ali nije prioritet
Revolveraši - preskok
Vrtirepka - mračno i vrlo atmosferično djeluje, ali vizualno definitivno nije moj stil
Ulysse i Cyrano - kuhanje je osvojilo televiziju, pa da vidimo kako će to ispasti i u stripu, crtački vrlo decentno
Svijet koji dijelimo - vizualno je ovo sjajno već nakon prvih par stranica previewa, ali ne znam baš koliko mi ide BD i London u WWII
Grad gamadi - otkačeno, autentično i ekscentrično, prvi pick ture
Mala zemlja - nisam baš od tih doku-stripova
Posljednji peron - vidim da reakcije nisu baš jake, ali ovo izgleda vrlo zanimljivo i domišljato
Chui Posted - 13/05/2025 : 18:39:32
Moj izbor berbe za CRŠ će biti Grad Gamadi, Vitreperka, Dorian Gray, Oni koji mi ostaju i Nebo u glavi, a nadam se da će se iznenada pojaviti i Draw!
borg Posted - 12/05/2025 : 14:28:22
quote:

Za mene pak, sudeći po privjuima, samo Grad Gamadi. Možda je do trenutka, ali ovo ostalo me ništa ne zove da nastavim čitati.

Ajde da dočekamo novi Šanerov komentar na pročitano. Odavno nije ostavio osvrt.

verab Posted - 12/05/2025 : 14:21:52
quote:

Upravo sam mislio napisati isto:)
Po privjuima samo Grad Gamadi, ajde možda i Vrtirepka zbog crteža. Ostavljam mogućnost da me Divlji Bog ugodno iznenadi, ali o tom potom...
Shaner Posted - 11/05/2025 : 22:03:45

going going Posted - 11/05/2025 : 20:48:54
Da, ova cela tura kolorki izgleda vrlo privlacno i primamljivo. Moji favoriti su Ludilo na Grenlandu, Svijet koji dijelimo, Grad gamadi, Mala zemlja, Ulysse i Cyrano a i Divlji bog i Poslednji peron deluju dobro.
john connor Posted - 11/05/2025 : 18:45:34
Sada kada su dostupni odlicni materijali da li ima sanse za Moonshadow?
DzekDenijels Posted - 11/05/2025 : 17:21:36
Kakva tura...
DK24 Posted - 09/05/2025 : 22:05:17
Gledajući samo crtež ovo mi izgleda jedna od boljih tura za moj ukus. Ludilo na Grenlandu je tesko ludilo, a tu su jos Revolveraši, Grad gamadi, Mala zemlja, Ulysse i Cyrano i Posljednji peron. Top top
Grzi Posted - 09/05/2025 : 20:10:15
wtf...
Doslovno svih 10 izgledaju predobro...

Šefe Marko, što nam radiš ;__;
Mazzy Star Posted - 09/05/2025 : 17:02:01
Postavljeni prikazi za novu turu Kolorki...
tantus Posted - 07/05/2025 : 20:25:13
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Stara bezbrizna vremena kada su stripofili u Srbiji mogli da nabave sta im srce htelo po fer cenama (i srpska i hrvatska izdanja).
Sada su tu eto neka "bolja vremena", izdavacima cvetaju ruze a tek prodavaci licenca su sretni.
Ta nova sretna vremena su za neke nove ljude a ne dinosauruse poput mene :)

I mene .

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000