T O P I C R E V I E W |
Raspucin |
Posted - 27/04/2009 : 17:48:02 Kazi bar nesto, majstore. Sta nam spremas za predstojece praznike? |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Grzi |
Posted - 03/04/2025 : 13:51:21 Originally posted by Markos
Originally posted by danilo9899
Ima li šanse da u narednom periodu u Fibrinom izdanju vidimo Zigfrid? Skoro sve ostalo je objavljeno od Alex Alicea, a kec i dvojka u izdanju VČ-a su davno rasprodati.
Nije isključeno, ali neću obećavati ništa.
Pridruzujem se zeljama za ovo! |
Iluvatar |
Posted - 03/04/2025 : 13:11:07 Grozno. Kad narucujem nesto iz Njemacke za auto sto je znalo biti kabasto duzinom, doduse ne pretjerano tesko, postarina 24 eura. Jednom prilikom sam sa Delfija narucivao knjige, bilo je tesko a dostava bila 10 eura. Nesto su zavrsili za noc knjige. Islo bas preko dhl. Odatle mi ideja da su te medjunarodne poste jeftinije od lokalnih posti kada iste dostavljaju van zemlje. Moguce da te firme imaju ili su imale neki ugovor koji je definisao povoljne cijene.
Ocito da ce nam Fibru u BiH postati neprakticno za nabavljati dok je neko opet ne pocne uvoziti.
Hvala na odgovorima.
|
Markos |
Posted - 03/04/2025 : 12:50:38 Originally posted by Iluvatar
Jasno da je do cijene poste koja dostavlja. Sugestija je da se pokusa pronaci i druga opcija koja bi tu uslugu radila jeftinije. Realno cijena im je katastrofa. Vjerovatno imate neki ugovor sa njima ali za ino vjerujem da bi dhl, fedex i sl bili dosta pristupacniji kupcima. Kad vec nema uvoznika onda da nam se makar olaksa narucivanje direktno sa stranice.
Ne, dhl i ostali su još skuplji jer niste u EU i onda idu troškovi carinjenja i špedicije i svega ostalog i to sve skupa postaje suludo skupo. mislim, pa evo, pogledaj, 10 kg dhlom za Bosnu.
 |
Markos |
Posted - 03/04/2025 : 12:45:15 Originally posted by danilo9899
Ima li šanse da u narednom periodu u Fibrinom izdanju vidimo Zigfrid? Skoro sve ostalo je objavljeno od Alex Alicea, a kec i dvojka u izdanju VČ-a su davno rasprodati.
Nije isključeno, ali neću obećavati ništa. |
Iluvatar |
Posted - 03/04/2025 : 12:23:21 Jasno da je do cijene poste koja dostavlja. Sugestija je da se pokusa pronaci i druga opcija koja bi tu uslugu radila jeftinije. Realno cijena im je katastrofa. Vjerovatno imate neki ugovor sa njima ali za ino vjerujem da bi dhl, fedex i sl bili dosta pristupacniji kupcima. Kad vec nema uvoznika onda da nam se makar olaksa narucivanje direktno sa stranice. |
danilo9899 |
Posted - 03/04/2025 : 12:03:51 Ima li šanse da u narednom periodu u Fibrinom izdanju vidimo Zigfrid? Skoro sve ostalo je objavljeno od Alex Alicea, a kec i dvojka u izdanju VČ-a su davno rasprodati. |
Markos |
Posted - 03/04/2025 : 09:57:01 Te su stvari uglavnom van naših ruku. Da bi bilo uvoza, potrebno je da netko iz BiH želi uvesti Fibrina izdanja, mi smo otvoreni za suradnju u svakom slučaju. A cijena poštarine nismo izmislili mi, nego je takav cjenik HR pošte. |
Iluvatar |
Posted - 03/04/2025 : 08:52:45 Pitanje, da li je Fibra odnosno njen uvoz "umro" u BiH? Koliko vidim niko ne uvozi, a neki popusti su misaona imenica vec duze vrijeme. U tom slucaju, ostaje narucivanje sa stranice Fibre s tim da je postarina 36 eua ako se ne varam sto kupovinu cini gotovo neisplativom. Sa takvom postarinom izuzetno je lako dostici carinski limit koji iznosi 150 eura i ukljucuje troskove dostave. Drugim rijecima, ako hoces 3 stripa platis 35 eura postarine sto tu kupovinu cini neisplativom. Ako hoces 6-7 stripova, raste i postarina i prelazi se iznos koji ne podlijeze carini. U tom slucaju pored postarine od 50ak eura ide carina plus pdv.
Ako vec niko ne uvozi Fibru, u tom slucaju trebalo bi se makar pokusati naci rjesenje da dostava bude pristupacnija, tipa 15ak eura.
|
vetropiroman |
Posted - 01/04/2025 : 17:35:43 Ove prvoaprilske najave su uvek najbolje :D |
izivko |
Posted - 01/04/2025 : 16:38:17 Ja nisam ali sam za svaki slučaj provjerio. |
jogurt |
Posted - 01/04/2025 : 16:03:37 I ja sam im poverovao :D |
anto |
Posted - 01/04/2025 : 15:59:35 Sisajte qrc,ali stvarno. Skroz zaboravih da je prvi april, i primih se ko mladi majmun |
naker |
Posted - 01/04/2025 : 15:29:14 Konačno Ralph!  |
AleksandarN |
Posted - 01/04/2025 : 15:26:27 Odlicne nove najave!  Anto ce se oduseviti! |
Markos |
Posted - 29/03/2025 : 14:54:25 Krajem idućeg tjedna |
Red Marquis |
Posted - 29/03/2025 : 13:31:46 Jel 1.4 idu najave za sledeću turu? |
borg |
Posted - 29/03/2025 : 11:22:39 Markos bojkotuje forum. 
Eto šta bude kad ga ne pitate često kad će, dal će, kako će... 
Nego me čudi da nije izbacio ni jedan reprint u ovoj turi a najavio gomilu za ovu godinu... Obično prva i druga tura budu udarne za reprinte.
|
Shaner |
Posted - 28/03/2025 : 10:22:07 Nije se spominjalo na forumu. Izvrsna vijest.
|
Grzi |
Posted - 28/03/2025 : 08:45:01 kad iz rendom komentara na Facebooku doznaš da šef Marko planira izdati Tezukinog Black Jacka... Jel to bilo poznato već? nisam nigdje vidio da se spominje na forumu, dosta dobro.
ako nekog zanima Black Jack, velika preporuka za ovaj anime koji je režirao legendarni Osamu Dezaki: https://myanimelist.net/anime/1520/Black_Jack
Malo je mračniji od mange, al isto, vrhunska stvar. |
AleksandarN |
Posted - 24/03/2025 : 18:27:06 Originally posted by going going
Originally posted by Mazzy Star
Stigle nove Kolorke u Darkwood
I Gricka Vjestica! Raduj se narode!
Originally posted by Hajo
Marko, jesu li u planu Gideon Falls i(ili) Sentient od Lemirea?
Sentient imas u izdanju Darkvuda, Svestan je prevod. Americki format i meke korice.
U identicnoj opremi samo u izdanju 300Cuda ima Gideon Falls, u trejdovima svih 6 brojeva i moja apsolutna preporuka i skretanje paznje na jos jedan genijalan Lemirov strip Rojal Siti, kompletno objavljen u tri nastavka, meke korice, americki format u pristupacnom a kvalitetnom izdanju 300cuda.
Takodje bih preporucio i Mazebook, Knjiga o Lavirintu u Darkvudovom izdanju, americki format ali ovog puta tvrde korice! Sjajan strip.
Je l se vidi da sam odusevljen Lemirom i njegov veliki ljubitelj ili ne?
Nisam jos procitao Fibrinog Predaka, iako mi stoji na polici od kad je izasao. Treba se time pozabaviti.
Gideon Falls odlican i perfektno izdanje kod 300 cuda. Taj serijal mi nekako ne ide za Fibru jer je previse horor i previse mracno. I Royal City je odlican! Isto preporuka! |
going going |
Posted - 24/03/2025 : 18:07:35 Originally posted by Mazzy Star
Stigle nove Kolorke u Darkwood
I Gricka Vjestica! Raduj se narode!
Originally posted by Hajo
Marko, jesu li u planu Gideon Falls i(ili) Sentient od Lemirea?
Sentient imas u izdanju Darkvuda, Svestan je prevod. Americki format i meke korice.
U identicnoj opremi samo u izdanju 300Cuda ima Gideon Falls, u trejdovima svih 6 brojeva i moja apsolutna preporuka i skretanje paznje na jos jedan genijalan Lemirov strip Rojal Siti, kompletno objavljen u tri nastavka, meke korice, americki format u pristupacnom a kvalitetnom izdanju 300cuda.
Takodje bih preporucio i Mazebook, Knjiga o Lavirintu u Darkvudovom izdanju, americki format ali ovog puta tvrde korice! Sjajan strip.
Je l se vidi da sam odusevljen Lemirom i njegov veliki ljubitelj ili ne?
Nisam jos procitao Fibrinog Predaka, iako mi stoji na polici od kad je izasao. Treba se time pozabaviti. |
Hajo |
Posted - 24/03/2025 : 15:34:28 Marko, jesu li u planu Gideon Falls i(ili) Sentient od Lemirea? |
Mazzy Star |
Posted - 24/03/2025 : 15:22:15 Stigle nove Kolorke u Darkwood |
jaki |
Posted - 13/03/2025 : 13:34:58 Originally posted by BiDi
Kickstarter ili Fibra?
https://www.kickstarter.com/projects/zetari/zetari-john-m-burns-martin-lodewijk-special-edition
Lijep crtež i slaba priča.
|
Markos |
Posted - 13/03/2025 : 13:21:33 Ja ga raditi neću. |