T O P I C R E V I E W |
King Warrior |
Posted - 22/07/2009 : 17:32:42 Umjesto topica "trenutno citam", koji me vise podsjeca na kaladont topic,kako bi bilo sa jednim topicom u kojem se kaze sta je procitano i par rijeci da li se preporucuje ili ne? Prednost ovog topica je da ostali saznaju da li je nesto vrijedno procitati i da vide koliko se nekim osobama svidjeo neki strip, bez obzira da li je Bonelli,BD,Ameri,Manga ili nesto peto. Kod "trenutno citam" vecinom stoji samo naslov epizode koja se cita,logicno i da nema vise rijeci kada osoba nije jos procitala strip. Navesti samo naziv stripa je po meni ista stvar kao napisati nesto u topicu "kaladont". Ne mora to biti neka recenzija vec nekoliko rijeci,kao dobro ili lose i ukratko zasto je tako.Mogu i slikice naslovnica kome nije tesko da uploaduje, kao i rasprava o navedenim stripovima.
Mogle bi se davati i ocjene od 1-10 za cijeli strip.Nije potrebno ocijenjivati crtez ,pricu i sve ostalo.
npr.
- The Walking Dead,paperback 1: Solidna horror prica o zombijima. Svidja mi se sto u prvom planu stoje dogadjaji ljudskih uloga kao i njihove emocije, te nije pravi slasherski strip gdje na svakoj stranici prikazuju vadjenje crijeva i ostale gadosti. 8/10 |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
alexts |
Posted - 03/12/2024 : 15:23:56 quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by StripArt
Nedavno sam nabavio Peter Pan autora Régis Loisel i malo je reći da sam oduševljen. Ovo je pravi crtani roman a za mene je težište na roman. Izuzetno originalna ideja priče/bajke (?) o Petar Panu. Ne da se prepričati nego se mora pročitati. Izdanje Čarobne knjige je 'staro' 2.5 godina, pa je možda neko već dao svoje mišljenje, ali sam ja jednostavno morao da ovaj 'strip' preporučim.
Junior member-u, o ovom stripu se piše aktivno poslednjih 20 godina na internetu. Prvo izdanje je u pojedinačnim albumima objavio još 2000-ih Marketprint. Integral je objavila ČK, ali i Fibra ima svoje izdanje iz 2017-e.
Ne verujem da se StripArt uvredio što sam ga informisao da je bilo više izdanja ovog stripa.
Najgore je kad ljudi izigravaju drvene advokate.
Danas Loiselovog Patra Pana uglavnom svi posmatraju kao celinu, što reče StripArt, kao roman. Evo jednog finog prikaza Petra Pana po albumima, jer su tako izlazili u razmacima:
https://darkwoodforum.rs/index.php/topic,13655.msg652252.html#msg652252
(a ima i nakerov, par postova niže)
|
alexts |
Posted - 03/12/2024 : 14:56:19 quote: Originally posted by kreŠa
Hvala ti, upao bih u ozbiljnu egzistencijalnu krizu da neko tebi nalik ima iole pozitivan stav! :D
Ali nisi loš, u suštini. |
kreŠa |
Posted - 03/12/2024 : 14:55:06 Hvala ti, upao bih u ozbiljnu egzistencijalnu krizu da neko tebi nalik ima iole pozitivan stav! :D |
alexts |
Posted - 03/12/2024 : 14:52:07 O članu "kreŠa" mislim da je površni gnjavator. |
alexts |
Posted - 03/12/2024 : 14:50:48 O članu zvanom StripArt mislim sve najbolje. Piše dobre stripografije i prati strip. To što sam mu rekao "junior member" je zato što mu to piše ispod nicka, u šali. |
kreŠa |
Posted - 03/12/2024 : 14:24:51 quote: Originally posted by panda
Ovo je bas ruzan gatekeeping, jedino ako ste bas dobri drugari privatno.
Šta drugo očekivati od čoveka koji već godinama zatucano brani svoje ponekad ispravne, a često pogrešne stavove :D |
alexts |
Posted - 03/12/2024 : 14:20:16 quote: Originally posted by igor23
Kakav lijepi primjerak bahatog panja!!quote: Originally posted by alexts
Nedavno sam nabavio Peter Pan autora Régis Loisel i malo je reći da sam oduševljen. Ovo je pravi crtani roman a za mene je težište na roman. Izuzetno originalna ideja priče/bajke (?) o Petar Panu. Ne da se prepričati nego se mora pročitati. Izdanje Čarobne knjige je 'staro' 2.5 godina, pa je možda neko već dao svoje mišljenje, ali sam ja jednostavno morao da ovaj 'strip' preporučim.
Junior member-u, o ovom stripu se piše aktivno poslednjih 20 godina na internetu. Prvo izdanje je u pojedinačnim albumima objavio još 2000-ih Marketprint. Integral je objavila ČK, ali i Fibra ima svoje izdanje iz 2017-e.
Igore, šta ti je, drogiraš se ili piješ? Najnormalnije sam rekao čoveku da strip privlači pažnju javnosti već dugo, što implicitno znači da mnogi dele njegovo oduševljenje. I da je strip dugo dostupan.
Naravno, niko nije protiv još neke preporuke, kao što je njegova, za one koji strip nisu do sada čitali. Nema ništa loše u mome obraćanju njemu, ali ako si nešto skontao pogrešno, kontroliši se. |
panda |
Posted - 03/12/2024 : 13:02:38 Ovo je bas ruzan gatekeeping, jedino ako ste bas dobri drugari privatno. |
igor23 |
Posted - 03/12/2024 : 12:50:39 Kakav lijepi primjerak bahatog panja!!quote: Originally posted by alexts
|
alexts |
Posted - 03/12/2024 : 10:37:47 quote: Originally posted by StripArt
|
StripArt |
Posted - 03/12/2024 : 10:15:01 Nedavno sam nabavio Peter Pan autora Régis Loisel i malo je reći da sam oduševljen. Ovo je pravi crtani roman a za mene je težište na roman. Izuzetno originalna ideja priče/bajke (?) o Petar Panu. Ne da se prepričati nego se mora pročitati. Izdanje Čarobne knjige je 'staro' 2.5 godina, pa je možda neko već dao svoje mišljenje, ali sam ja jednostavno morao da ovaj 'strip' preporučim.
|
alexts |
Posted - 28/11/2024 : 09:38:17 quote: Originally posted by DiSkAcH
Serija je baš jako dobra, meni prvo paše taj slice of life, drugo paše mi nešto ne američko za promjenu. Meni je zadnja sezona malo slabija od prve 3, ali sve u svemu baš jako dobra a rekao bi zapostavljena serija. Nisam nigdje vidio, a ni čuo da ju netko spominje, i smo ju sasvim slučajno išli gledat jer je draga čitala knjige i rekla da su odlične.
Knjiga 'My Brilliant Friend' se pominjala u raznim emisijama koje se bave književnošću ili kulturom, a koje pominju njenu autorku Elenu Ferrante.
Ali već tolike sezone me asociraju na Seks & grad i "vezu" sa originalnom knjigom. |
DiSkAcH |
Posted - 28/11/2024 : 09:01:11 Serija je baš jako dobra, meni prvo paše taj slice of life, drugo paše mi nešto ne američko za promjenu. Meni je zadnja sezona malo slabija od prve 3, ali sve u svemu baš jako dobra a rekao bi zapostavljena serija. Nisam nigdje vidio, a ni čuo da ju netko spominje, i smo ju sasvim slučajno išli gledat jer je draga čitala knjige i rekla da su odlične. |
anto |
Posted - 26/11/2024 : 19:09:52 fala w. |
jagodanbg |
Posted - 26/11/2024 : 19:06:06 quote: Originally posted by wintermute
quote: Originally posted by anto o kojoj seriji je reč?
My Brilliant Friend, italijanska, ima na HBO.
Za vikend sam bio sa nekom ženskom ekipom, sve su pričale o toj seriji i knjigama! |
Peyo |
Posted - 26/11/2024 : 18:23:31 https://www.imdb.com/title/tt7278862/
Upravo odgledao prvu sezonu. Preporuka. |
wintermute |
Posted - 26/11/2024 : 18:21:55 quote: Originally posted by anto o kojoj seriji je reč?
My Brilliant Friend, italijanska, ima na HBO. |
anto |
Posted - 26/11/2024 : 17:51:12 quote: Originally posted by wintermute
quote: Originally posted by wintermute
quote: Originally posted by DiSkAcH Serija je jako dobra, preporučam. Taman je završila prošli tjedan. Cijela, sve 4 sezone koje obuhvaćaju sve 4 knjige, nema više. ;)
Draga i ja smo baš uživali (ona je guštala i u knjigama).
Imam (HBO) Max i nasao sam seriju. Proverio malo na Wikipediji. Izgleda fenomenalno i, vaznije, kao nesto sto bih sa zenom zajedno mogao sa uzivanjem da gledam. Pocecemo uskoro.
Odgledali smo prvu epizodu i ODLICNO je. Meni super a supruzi jos i bolje! Ne znam tacno koliko strip pokriva, mozda prvu sezonu ali naravno izostavlja mnogo stvari koje serija prikazuje. Knjige su verovatno mnogo detaljnije ali ipak ovo nisu knjige koje bih ja bas citao... tako da je serija odlicno dosla.
Offtopic je ali jos jednom ogromna hvala DiSkAcH!!! Ja i supruga smo vec odgledali prvih pet epizoda prve sezone i serija je **fenomenalna** i sve je bolje i bolje!! Zaista ne pamtim kada smo zadnji put zajedno ovako dobru seriju gledali, mozda je to bila ona o Cernobilu pre nekoliko godina.
Gledamo samo jednu epizodu dnevno namerno da sto bolje procesiramo i sto duze uzivamo.
Ajde da ne bude skroz offtopic reci cu i da je (meni) serija mnogo bolja od stripa. Nije to uvek tako sa adaptacijama knjiga ali u ovom slucaju meni svakako jeste.
o kojoj seriji je reč? |
anto |
Posted - 26/11/2024 : 17:50:17 quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by naker
Bone: More Tall Tales
to nije ovo što je upravo izdato od OZ komiksa?
Nije, ovo je nova kolekcija kratkih stripova.
fala B. |
wintermute |
Posted - 26/11/2024 : 17:19:49 quote: Originally posted by wintermute
quote: Originally posted by DiSkAcH Serija je jako dobra, preporučam. Taman je završila prošli tjedan. Cijela, sve 4 sezone koje obuhvaćaju sve 4 knjige, nema više. ;)
Draga i ja smo baš uživali (ona je guštala i u knjigama).
Imam (HBO) Max i nasao sam seriju. Proverio malo na Wikipediji. Izgleda fenomenalno i, vaznije, kao nesto sto bih sa zenom zajedno mogao sa uzivanjem da gledam. Pocecemo uskoro.
Odgledali smo prvu epizodu i ODLICNO je. Meni super a supruzi jos i bolje! Ne znam tacno koliko strip pokriva, mozda prvu sezonu ali naravno izostavlja mnogo stvari koje serija prikazuje. Knjige su verovatno mnogo detaljnije ali ipak ovo nisu knjige koje bih ja bas citao... tako da je serija odlicno dosla.
Offtopic je ali jos jednom ogromna hvala DiSkAcH!!! Ja i supruga smo vec odgledali prvih pet epizoda prve sezone i serija je **fenomenalna** i sve je bolje i bolje!! Zaista ne pamtim kada smo zadnji put zajedno ovako dobru seriju gledali, mozda je to bila ona o Cernobilu pre nekoliko godina.
Gledamo samo jednu epizodu dnevno namerno da sto bolje procesiramo i sto duze uzivamo.
Ajde da ne bude skroz offtopic reci cu i da je (meni) serija mnogo bolja od stripa. Nije to uvek tako sa adaptacijama knjiga ali u ovom slucaju meni svakako jeste. |
Mr. Bushido |
Posted - 26/11/2024 : 14:16:11 quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by naker
Prošle godine izašla nova zbirka starih-novih Bone priča. Ponovo izdata Coda, ovaj put ofarbana. I ponovo identična situacija kao i ranije gde su priče pisali drugi dok se Jeff Smith pojavljuje kao ilustrator. U ovoj zbirci čak je i to umanjeno jer samo dve priče je crtao Smith, dok su ostale radili drugi autori (Stan Sakai, Matt Smith, Katie Cook, Scott Brown itd). Većinu priča je nažalost ponovo pisao Tom Sniegoski.
Nadam se da Jeff Smith ubira tantijeme od ovoga jer ne vidim drugi razlog izdavanja ovih kratkih priča. Priče koje ne piše Jeff Smith su svedene na proste priče humorističnog karaktera sa smislom za humor namenjen deci. Po tematici i atmosferi siromašno i potpuno suprotno od originalnog serijala. Crtež varira od priče do priče i nije ni blizu nivoa starog dobrog Bonea, jedina vredna spomena je Moon Goon in June koju je crtao Scott Brown (cenim da je nije teško prepoznati, slika u donjem desnom uglu).
Ne deluje da je Smithu uopšte stalo do Bone univerzuma i da se ovo izdaje samo reda radi da bi se zaradila laka parica. Tuga na šta je spao Bone
to nije ovo što je upravo izdato od OZ komiksa?
Nije, ovo je nova kolekcija kratkih stripova. |
anto |
Posted - 26/11/2024 : 13:48:59 quote: Originally posted by naker
Prošle godine izašla nova zbirka starih-novih Bone priča. Ponovo izdata Coda, ovaj put ofarbana. I ponovo identična situacija kao i ranije gde su priče pisali drugi dok se Jeff Smith pojavljuje kao ilustrator. U ovoj zbirci čak je i to umanjeno jer samo dve priče je crtao Smith, dok su ostale radili drugi autori (Stan Sakai, Matt Smith, Katie Cook, Scott Brown itd). Većinu priča je nažalost ponovo pisao Tom Sniegoski.
Nadam se da Jeff Smith ubira tantijeme od ovoga jer ne vidim drugi razlog izdavanja ovih kratkih priča. Priče koje ne piše Jeff Smith su svedene na proste priče humorističnog karaktera sa smislom za humor namenjen deci. Po tematici i atmosferi siromašno i potpuno suprotno od originalnog serijala. Crtež varira od priče do priče i nije ni blizu nivoa starog dobrog Bonea, jedina vredna spomena je Moon Goon in June koju je crtao Scott Brown (cenim da je nije teško prepoznati, slika u donjem desnom uglu).
Ne deluje da je Smithu uopšte stalo do Bone univerzuma i da se ovo izdaje samo reda radi da bi se zaradila laka parica. Tuga na šta je spao Bone
to nije ovo što je upravo izdato od OZ komiksa? |
jagodanbg |
Posted - 26/11/2024 : 00:32:44 Nisam nešto rečit pa neću recenziju pisati, ali moram da pohvalim ovaj strip. Meni lično najbolji koji sam ove godine pročitao (ali da budem iskren i nisam se proslavio ove godine, bio sam lenj). Toliko me je oduševio da će biti jedan od rethih koje ću zadržati u 'kolekciji'!
Preporuka! |
naker |
Posted - 24/11/2024 : 22:20:47
Ne deluje da je Smithu uopšte stalo do Bone univerzuma i da se ovo izdaje samo reda radi da bi se zaradila laka parica. Tuga na šta je spao Bone |
izivko |
Posted - 23/11/2024 : 20:03:01 Lucky Luke 102 Letzte Runde für die Daltons (Ehapa 2024, 48 str. / Un cow-boy sous pression 2024) - Jul & Achdé
Album je obavljen početkom ovog mjeseca a ujedno je 5. rad ovog dvojca na LL. Prijevod njemačkog naslova bio bi Zadnja runda za Daltone.
Posvećen je njemačkim useljenicima koji od osnutka SAD čine najveću skupinu stanovništva. Prvi velik val useljavanja bio je između 1848 i prvog svjetskog rata kada je uselilo preko 6 mil. Nijemaca, ponajprije iz ekonomskih razloga. Drugi val uslijedio je 1933 nakon što su nacionalsocijalisti preuzeli vlast. Ogroman je njihov doprinos formiranju američke kulture.
Danas u USA živi preko 40 mil (12 %) Deutschamerikaner (German Americans) a jedan od njih je i novoizabrani predsjednik Donald Trump.
Pivska kriza i klasna borba
Radnici velikih pivovara u Milwaukeeju stupaju u generalni štrajk i traže skraćenje radnog tjedna. Što dovodi do kronične nestašice piva. Salunima prijeti zatvaranje, ključ u bravu! Nema saluna – nema zabave, plesačica, pokera – katastrofa! Ugled cijelog Divljeg zapada je na kocki. Samo jedan kauboj može spriječiti ono najgore....
Germans, narod duge povijesti, bogate kulture te mnoge poznate ličnosti iz svih podrućja života, nudili su autorima velike mogućnosti i priliku da se iskažu. Što su oni po mom mišljenju i učinili. Vrlo zabavna avantura s puno smiješnih situacija, s puno simpatičnih gostovanja poznatih osoba. Naravno neće faliti ni šale na njihov račun niti klišeja ali ovakav strip ne može bez njih. Uz sve to standardno vrlo dobar crtež. Jedina zamjerka bi bila slabašan nastup Daltona.
- Život kaoboja nije lak.
- Bojim se da me uhvatilo u križima. Ovo mi je prvi put!
- Uzmi ove tablete za bolove! I odmori malo! Još si brži od svoje sjene. Ali bude li sjena jednog dana brža, nemoj se meni žaliti!
- No Beer no Life...
- Pivograd
|
|
|