forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibra 2009/10/11

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
The Hammer of Hell Posted - 14/09/2009 : 18:33:03

Na http://www.fibra.hr/index.asp?cat=9&NewsID=12.

Ima par zanimljivih stvari:)

Halo Jones
Zekan
Donjon - sa dobrim prevodom ovo može biti hit, sa lošim - meeh

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Markos Posted - 10/03/2010 : 11:55:32
Znam da je tamo izašao, ali nikad nisam vidio tu epizodu. Medjutim, sigurno je nesto kratko, desetak - dvadeset stranica, tek dio neke epizode.
GGG Posted - 10/03/2010 : 11:35:36
Jel zna neko koja epizoda Negra Blanca je objavljena početkom '90 u Stripteen-u? (kao Blackie White)
Markos Posted - 05/03/2010 : 22:58:56
Završen, sve tri.
anto Posted - 05/03/2010 : 19:48:06
Marko,pitanje u vezi kolorke broj 18 Les Cosmonautes du futur - da li će ona obuhvatiti sve tri epizode koje su objavljene ?
Da li je ovaj serijal završen u Francuskoj - pretpostavljam da jeste, jer bi onda išao kao zaseban serijal (kao gospodin Žan) ?
Le Samourai Posted - 01/11/2009 : 15:14:23
Ja sam za kolor. Stop c/b fetishizmu!
Markos Posted - 27/10/2009 : 15:34:08
quote:
Originally posted by dugapuška
Pa prije pola godine razgovarao sam sa njim na ovu temu i mislim da bi on bio najsretniji da to netko objavi c/b, ako su ti fajlovi dostupni. Nažalost, on tada, prema ugovoru, nije mogao utjecati na kolor, a i sa ovakvim kolorom odlično se prodavalo tako da izdavač nije imao potrebu da išta mijenja.

I ja sam imao tu ideju, mali dio tiraza (tipa stotinjak primjeraka) objaviti u c/b (i to i mebijusovog Incala). Medjutim, dok za Incala postoje separacije, posebno kolor, posebno crtez, u fajlovima koje sam dobio od izdavača za Tehnoočeve, samo za sedmi album postoje c/b materijali. Moram se čut još sa Zoranom da vidim ima li on možda skenove, pa bi to onda bilo izvedivo.
KuntaKinte Posted - 27/10/2009 : 12:03:03
quote:
Originally posted by Markos

quote:

Jel ima šanse da se "Tehnoperes" i "Mladost Inkala" objavi c/b, jer je ovaj digitalni kolor, blago rečeno, grozan? Jel uopće postoji c/b verzija?

Hrpa originala je nazalost unistena, a c/b fajlovi, koliko ja znam, ne postoje u kompletu. Vidjet cu sa Zoranom, mozda on ima arhivu. Mada, Mladost bi bila ok, ali Tehnoperes, mislim, ne bi bili toliko dobri u c/b. Jer, Zoran se nakon prva 3-4 albuma, po mom mišljenju, prestao toliko truditi kad je vidio sto mu ovaj radi s kolorom, kako mu ubija crtez, pa je crtez poslije malo prazan (u smislu da nije crtao toliko detalja koje se poslije ionako nece vidjeti kad ih ovaj ugusi bojom). Mada, istina, s druge strane, to je ipak i dalje krasan crtez i zasluzuje i c/b varijantu. Razmislit cu.

Nakon prvog
kico Posted - 27/10/2009 : 11:42:26
quote:
Originally posted by jaki

meni je boja u tim stripovima OK.

Također.
Trenutno čitam System Comicsove Inkale...
dugapuška Posted - 27/10/2009 : 11:26:08
quote:

quote:

Jel ima šanse da se "Tehnoperes" i "Mladost Inkala" objavi c/b, jer je ovaj digitalni kolor, blago rečeno, grozan? Jel uopće postoji c/b verzija?

Hrpa originala je nazalost unistena, a c/b fajlovi, koliko ja znam, ne postoje u kompletu. Vidjet cu sa Zoranom, mozda on ima arhivu. Mada, Mladost bi bila ok, ali Tehnoperes, mislim, ne bi bili toliko dobri u c/b. Jer, Zoran se nakon prva 3-4 albuma, po mom mišljenju, prestao toliko truditi kad je vidio sto mu ovaj radi s kolorom, kako mu ubija crtez, pa je crtez poslije malo prazan (u smislu da nije crtao toliko detalja koje se poslije ionako nece vidjeti kad ih ovaj ugusi bojom). Mada, istina, s druge strane, to je ipak i dalje krasan crtez i zasluzuje i c/b varijantu. Razmislit cu.

Pa prije pola godine razgovarao sam sa njim na ovu temu i mislim da bi on bio najsretniji da to netko objavi c/b, ako su ti fajlovi dostupni. Nažalost, on tada, prema ugovoru, nije mogao utjecati na kolor, a i sa ovakvim kolorom odlično se prodavalo tako da izdavač nije imao potrebu da išta mijenja.
Markos Posted - 27/10/2009 : 09:34:20
quote:
Originally posted by Nostromo

Mislim, prilično si fin na svom sajtu sa ljudima koji su uzeli prava na neke dobre stripove za četvrtinu Europe a tvoja izdanja duplaju. Ali ok, znam da je uzalud o tome pričati.

A eto, sto je, tu je. Nema se smisla svađati.
Markos Posted - 27/10/2009 : 09:18:14
quote:

jaki Posted - 27/10/2009 : 00:56:14
meni je boja u tim stripovima OK.
dugapuška Posted - 26/10/2009 : 23:39:15
Nostromo Posted - 26/10/2009 : 23:33:38
Odlično za Zekana, Walteru sam se nadao. A ovo drugo... nije stvar da nam sugeriraš da li da kupimo ili ne, znam da je nezgodno, samo me zanimalo da li ćeš objaviti kad budeš mogao. Hoćeš. To mi je dovoljno :-). Mislim, prilično si fin na svom sajtu sa ljudima koji su uzeli prava na neke dobre stripove za četvrtinu Europe a tvoja izdanja duplaju. Ali ok, znam da je uzalud o tome pričati.
mike Posted - 26/10/2009 : 23:29:06
Nego, koji Vertigo naslovi te zanimaju?
Markos Posted - 26/10/2009 : 23:15:08
Amour & Interim i Walter.
Sto se BP tice, glupo je od mene da vam sugeriram sto da kupujete, a sto ne. Ja nastojim i nastavit cu nastojati da dobijem prava za Vertigo naslove koji me zanimaju, ali jos nema nekih znacajnih novosti.
Nostromo Posted - 26/10/2009 : 23:06:52
Dva pitanja: koji Zekani se prevode sada i izlaze u prvoj turi a drugo pitanje je jel ima kakvih pomaka i neke šanse da Fibra izda stripove na koje prava sada ima Beli Put ili da kupujemo njihova izdanja? Vidim da su oni počeli sa dupliranjem pa kontam da se nije promjenilo nešto u zadnje vrijeme?
anto Posted - 11/10/2009 : 00:01:10
Hvala tebi što nam daješ ovakve stripove.
A što se tiče podrške, više stripofila = veći tiraži = niže cene, tako da u stvari sam sebi dajem podršku
Markos Posted - 10/10/2009 : 23:38:50
Da, pa kažem, BOP je idealan za tu publiku, baš je High Fidelity odlična usporedba, BOP je strip pandan Hi-Fi-ju. U biti, vise Chasing Amy + Singles, ali to je ta kategorija. Samo, puno takve publike strip ne prati, sto iz neznanja, sto iz predrasuda, sto iz milijun drugih razloga, pa ih treba takvim stripovima nutkati dok ne popuste i pročitaju. A onda su naši;) U svakom slucaju, hvala na podrsci!
anto Posted - 10/10/2009 : 23:20:23
Poslao sam link sa privjuom BOP-a jednom drugaru koji je veliki knjigofil i filmofil, a stripove pročita tek ponekad, kada mu ja pozajmim nešto, što mislim da mu je interesantno ( High fidelity mu je inače omiljeni film/knjiga).Čovek je pogledao privju, i u histeriji me je zvao, i počeo da vrišti: pa ovo je savršeno, ima li još ovakvih stripova, kada ću moći ovo da kupim, ...
Rekao sam mu da pogleda i ostale privjuove na Fibrinom sajtu, ali sigurno znam da je zahvaljujući BOP-u i Fibri, svet stripa dobio još jednog fana!
Markos Posted - 10/10/2009 : 20:06:29
Zato jer je i on idealan za privuci nestripovsku publiku, a htio sam da bude sto jeftiniji, da toj publici ne bude preskup. U tirazu od 500 komada bi trebao kostati prakticno kao i Pakao, sto mi se cinilo previse. Onda sam odlucio tiskati 750 primjeraka da ta cijena koju sam zamislio, 150 kuna, bude koliko-toliko izvediva (na 500 primjeraka se s tom cijenom ne bi pokrio da prodam cijeli tiraz, ovako se pokrivam ako prodam nešto iznad 420 primjeraka). E sad, za Pakao se pokazalo da cijena nije bila presudna, jer se rasprodao u manje od godinu dana. Za BOP cemo vidjeti hoce li cijena ista pomoci prodaji. Tj. vjerojatno hoce, ali pitanje hoce li to biti dovoljno. Ukratko, svjestan rizik u zelji da ovaj strip dodje do sto sire publike.
kreŠa Posted - 10/10/2009 : 19:47:08
Mozda je stampan u vise primeraka zato sto je odlican strip sa niskom cenom?
King Warrior Posted - 10/10/2009 : 19:32:09
quote:

Maus je ipak svijet za sebe, a ja sam toliko oduševljen Ofucanim holivudskim filmom da je to jedini strip do sada (uz Mausa) koji sam odlučio tiskati u više od 500 primjeraka, u ovom slučaju u 750. Pa ćemo vidjeti jesam li pogriješio.

Ako se smije znati,zasto si se upravo odlucio ovaj strip stampati u vise primjeraka? Je li mislis da bi mogao privuci neku drugu ciljnu grupu?
Za Musa je jeasna stvar.Tu predvidjam rasprodaju za nekoliko mjeseci,jer bi trebalo da vlada interesovanje i van standardne stripovske publike.Takodje pretpostavljam da ce mediji napraviti svoj dio i dobro reklamirati.
Markos Posted - 10/10/2009 : 19:14:21
Ta cijena za BOP je eksperiment. Namjerno sam je spustio debelo ispod realne cijene cisto da vidim hoce li to imati imalo utjecaja na prodaju. Pa cemo vidjeti.
anto Posted - 10/10/2009 : 17:43:38
Našao ( Bože, što sam glup)

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000