forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford - br.1 prva trećina - uz Večernjak

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Thommo Posted - 28/11/2009 : 09:42:34
http://www.vecernji.hr/lifestyle/vracaju-se-odrpanci-koji-su-oblikovali-generacijski-humor-clanak-56103

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
dejan borca Posted - 14/03/2010 : 11:16:31
moze li neko da skenira i stavi ovde sve naslovnice tih knjizica da vidimo kako to izgleda
i moze li nekako da nabavimo to mi iz srbije
Rock.Bob Rock Posted - 14/03/2010 : 11:08:31
Danas bi trebala biti zadnja, drugi dio Tako je nastala Grupa TNT
bvagner3 Posted - 13/03/2010 : 22:44:21
Sutra navodno zadnja epizoda,zar je to sve što će izaći u Večernjem ? Eh da,skupit ću sve,pa mislim to dati poslje ukoričiti u malu knjižicu,dali se to može,(i isplati),ako netko zna gdje i koliko bi to koštalo,a mislim nije nešto,ali ipak...riječ je o Alanu...
DOMI Posted - 13/12/2009 : 18:05:59
Izišla treća četvrtina u "Večernjaku".
Moram reći, potpuno DEBILNA naslovnica, vjerovatno se na "regalu" netko zaigrao..
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
4o godina Alan Forda u HR
il cattivo Posted - 10/12/2009 : 15:07:01
quote:
Originally posted by Vjeko1980

quote:
Originally posted by Opti

Za Oddfellowa,By DOMI:

Alan Ford 298 (orig.181) "PET METAKA", objavljen 17.10.1984.posljednji je objavljen za života Brixya.

Alan Ford 299 (orig.21) "ČUVAJ SE BOMBE", objavljen 31.10.1984. na drugoj unutarnjoj stranici objavljuje ime i prezime Nenad Brixy u debelom crnom okviru.

Alan Ford 300 (orig.182) "PUK", objavljen 14.11.1984. posljed nji je broj u Brixievom prijevodu, drugi nakon smrti objavljen. Na posljednjoj stranici najavljuje novog junaka za br.301 Timothy Tatchera, a na 127.str. donosi IN MEMORIAM N.Brixyu. Preuzet ću par rečenica:
..."Posve iznenada nas je zauvijek ostavio Nenad Brixy, dugogodišnji Vjesnikov novinar i književnik, autor nenadmašnog Timothy Tatchera, detektivskog antijunaka..."
..."Na žalost, Nenada Brixya nema više među nama i Redakcija iskreno žali što stjecajem opravdanih okolnosti Timothy Tatcher nije već prije ugledao svjetlo dana i što njegov autor to nije dočekao. No posthumno objavljivanje T.Tatchera bar će na neki način vratiti među nas vedrinu i neiscrpni smisao za humor čovjeka koji je toliko volio život."

Alan Ford 301 - Timothy Tatcher 1" - MRTVACIMA ULAZ ZABRANJEN, objavljen 28.11.l984. na posljednjoj stranici kao autore navodi Brixy & Ivezić 1983.

Čitao tu knjigu ko klinac nekoliko puta.. Genijalna je!

I mene Timothy totalno vraća u to doba jer se sjećam da sam kod babe i dede na tavanu našao taj strip...I sad sam ga nedavno nabavio na aukcijama...
Vjeko1980 Posted - 10/12/2009 : 10:18:04
quote:

Za Oddfellowa,By DOMI:

Alan Ford 298 (orig.181) "PET METAKA", objavljen 17.10.1984.posljednji je objavljen za života Brixya.

Alan Ford 299 (orig.21) "ČUVAJ SE BOMBE", objavljen 31.10.1984. na drugoj unutarnjoj stranici objavljuje ime i prezime Nenad Brixy u debelom crnom okviru.

Alan Ford 300 (orig.182) "PUK", objavljen 14.11.1984. posljed nji je broj u Brixievom prijevodu, drugi nakon smrti objavljen. Na posljednjoj stranici najavljuje novog junaka za br.301 Timothy Tatchera, a na 127.str. donosi IN MEMORIAM N.Brixyu. Preuzet ću par rečenica:
..."Posve iznenada nas je zauvijek ostavio Nenad Brixy, dugogodišnji Vjesnikov novinar i književnik, autor nenadmašnog Timothy Tatchera, detektivskog antijunaka..."
..."Na žalost, Nenada Brixya nema više među nama i Redakcija iskreno žali što stjecajem opravdanih okolnosti Timothy Tatcher nije već prije ugledao svjetlo dana i što njegov autor to nije dočekao. No posthumno objavljivanje T.Tatchera bar će na neki način vratiti među nas vedrinu i neiscrpni smisao za humor čovjeka koji je toliko volio život."

Alan Ford 301 - Timothy Tatcher 1" - MRTVACIMA ULAZ ZABRANJEN, objavljen 28.11.l984. na posljednjoj stranici kao autore navodi Brixy & Ivezić 1983.

Čitao tu knjigu ko klinac nekoliko puta.. Genijalna je!
Opti Posted - 10/12/2009 : 09:47:32
Za Oddfellowa,By DOMI:

odd fellow Posted - 10/12/2009 : 08:25:05
Haj,
zna li netko do kojeg broja Alana Forda je pokojni Brixy prevodio? Hvala.
Bachy Posted - 08/12/2009 : 18:06:38
Tko čeka dočeka!
Renky Posted - 06/12/2009 : 23:24:32
Joj, ne znam
Rock.Bob Rock Posted - 06/12/2009 : 14:00:11
quote:
Originally posted by Renky

U četiri dijela po tridesetak stranica. Jedanput tjedno. Ugovor je za 6 probranih epizoda/24 tjedna ukupno.

Sa tendencijom nastavka suradnje.

Ako može popis tih 6 probranih epizoda
DOMI Posted - 06/12/2009 : 12:49:01
Konačno su promijenili naslovnicu! odlično
U ITA, inače, nova izdanja, reprinti itd, imaju uvijek nove naslovnice (T.N.T.-STORY, Max-heroji, SUPER Alan Ford), svi reprinti imaju nove naslovnice..
_______________________________________________________________________________________________________________________
4o godina Alan Forda u HR
Bachy Posted - 06/12/2009 : 11:20:47

Ha, ha, ha... evo ga i drugi dio!
Bachy Posted - 03/12/2009 : 23:40:49
quote:
Originally posted by Renky

U četiri dijela po tridesetak stranica. Jedanput tjedno. Ugovor je za 6 probranih epizoda/24 tjedna ukupno.

Nice!
Moram skupit sve!
Renky Posted - 02/12/2009 : 18:12:34

Bachy Posted - 02/12/2009 : 17:50:55
Do kada će to ići ovako?
Planira li se samo prvi broj Alana Forda izdavati u Večernjaku ili je to malo veći projekt?
Ideja mi se sviđa! Odlično!
lwood Posted - 01/12/2009 : 16:03:49
kasno Marko na Kosovo stiže...
ideja je odlična al kasni bar desetak godina
dveribad Posted - 01/12/2009 : 01:27:18
Fantastična reklama za strip.Autoru ove ideje i realizacije,kapa do poda(uz duboki naklon)!
il cattivo Posted - 01/12/2009 : 00:48:18
quote:
Originally posted by Tex Willer

Hvala,bas me interesuje sta ce na ona ostala tri dela da stave za naslovnu.

Vjerojatno isto...
Tex Willer Posted - 30/11/2009 : 17:45:32
Hvala,bas me interesuje sta ce na ona ostala tri dela da stave za naslovnu.
Opti Posted - 30/11/2009 : 17:39:36
Eto,Vj me pretekao.
VJ Posted - 30/11/2009 : 17:34:52
Opti Posted - 30/11/2009 : 17:25:02
Do sutra popodne ćete dobiti slike jer nemam doma skener.
DOMI Posted - 30/11/2009 : 17:08:24
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by DOMI

quote:

Kupljeno!
Čovječe,kako Magnusov crtež lijepo izgleda na tom izblijedjelom novinskom papiru(stvarno)!

TAKOĐER KUPIO.
Odaje duh prošlog vremena... Loš novinski papir, odličan crtež... Bez obzira što sam protiv klamanja, ovo je specijalno izdanje (tj. reprint) IZVAN REGULARNE SERIJE, pa su knjižice fora... Doslovno me podsjetilo na 80-te, kad je u jednom razdoblju u ex-YU bila frka s papirom pa su svi mogući stripovi i časopisi izlazili na drot-papiru s kojeg se čak runila boja..
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Knjizice
Ajde uslikaj to da vidimo kako izgleda

Opti je tu stručnjak pa se nadam da ovo čita, s obzirom da je uhodan s stavljanjem materijala na web, nadam se da će uhvatiti vremena da i to postavi - neka i čitatelji izvan RH vide ovaj AF-separat, koji je ipak za strip raritet i velik (besplatan) ulazak stripa u većinu domova...
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
4o godina Alan Forda u RH

Opti Posted - 30/11/2009 : 13:25:10
quote:
Originally posted by Škrky

Ma kakvi, domaći čovjek, Bosanac :)

E onda je ta anegdota neki neobjašnjivi fenomen.Ne brini se,nisi ništa vidio.Sve je u tvojoj glavi...
Good night and keep watching the skiis,uh...The skies.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000