T O P I C R E V I E W |
Rico |
Posted - 28/01/2010 : 18:36:09 Dakle,
radim duži strip koji se sastoji iz 5 priča po nekih 12 tabli. 5 vojnika je u "vodu" neodređene vojske, i svaki od njih je glavni lik u svojoj epizodi. Ne zovu se po imenima već po brojevima... 1, 2, 3, 4, 5.
Svaka priča obrađuje jednu temu iz horrora, ali prezentiranu na način da kroz događaje u ratu glavni lik postaje lik iz horora... nehotice, ne zbog zla u njemu, već zbog situacije koja ga na to natjera.
Npr. prva priča je "Zombi", druga "Duh", treća "Bučer"... itd.
Treba mi naslov svih priča zajedno, na engleskom.
Nešto ovako:
"Vod petorice", "kolekcionari strahova", u epizodi "zombi".
Ili neki drugi prijedlog, ako vi ne znate ne zna niko.
Za nekih 20-ak dana će mi trebati i prijevod s hr. na engleski sinopsisa plus 8 tabli, nema tu puno texta, pa ako je ko dobar s uličnim eng. jezikom i ako ima volje pomoći bilo bi cool.
Mislim da će strip biti dobar, pa ako (kad) upadnem bit ce mi zadovoljstvo i platiti uslugu:)
Eto, unaprijed hvala.
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Rico |
Posted - 02/07/2010 : 18:57:16 quote: Originally posted by Vlaadisha
Sta bi s ovim? ZUDA R.I.P. od 1. jula.
E, stari, fala na interesu, ovaj, počeo sam dobro strip, onda ukenjao i po mom mišljenju nije valjalo kurcu:) Ne znam kako bi objasnio taj problem, dok crtam, sve mi izgleda ok, ali kad malo bolje prostudiram nacrtano često mi se dogodi razočarenje. Fuš. Jednom rječju sranje:) Možda problem kontinuiteta, možda brzine, a možda (vrlo vjerojatno) jednostavno nisam dovoljno dobar za moje ambicije. Dakle, da skratim, spržio sam strip na dvd, ubacio duboko u ladicu, a onaj s desktopa ubacio u recycle bin:)
|
Vlaadisha |
Posted - 02/07/2010 : 15:45:22 Sta bi s ovim? ZUDA R.I.P. od 1. jula. |
Rico |
Posted - 01/02/2010 : 20:30:16 Ako koga stokod zanima, možete do mog blogića (u potpisu je link, ka brale)
... tamo mogu moderirat komentare:) |
Dule |
Posted - 01/02/2010 : 01:04:00 "...ovdje dolje..." "...zagreb je srediste svih tudjica i rugotvorina..." "...svaki put kad vidim bok ili frendica, hebem im mater..." "...temelji naseg jezika znaci da je izvjesni marko iz splita za kojeg valjda ti nisi nikad cuo otac hrvatske knjizevnosti..." "...a ne zagorsko kajkanje i kukanje..." "...prvi hrvatski zapis..." "...jos nesto?" "...sad jasnije?" Jasnije da ne može biti. Prije svega u prepozantljivom tonu, a onda i sadržaju. O sebi ste rekli sve, o temi uglavnom sve krivo. To su ta "znanja" koja preko zapjenjenih fraza sa birtaških sjela, danas eto dolaze i na internet. I to baš tamo gdje im nije mjesto. Sve to skupa nije mi nešto novo, ali priznajem da me razočarao Gand... No i to mi nije neka novost. Na kraju, ispričao bih se Rici što sam/smo zloupotrebili njegov topic i postove. :)
|
Rico |
Posted - 31/01/2010 : 20:05:38 Fala društvo na podršci. Vatan ruku, nisam dugo bojao strip, al ok je ispalo. |
Raymond |
Posted - 31/01/2010 : 19:39:36 Rico, svaka cast izgleda vrlo dobro..i dobr si sa bojama sto je nesto najteze za mene..znas da oni isto tako i printaju neke romane koji izbiju na celo..tako samo guraj |
sabko |
Posted - 31/01/2010 : 18:58:19 Čitaćemo, dakako da ćemo čitati ovo :D Samo piči, majstore! |
Emir Pasanovic |
Posted - 31/01/2010 : 16:45:01 Pusti mi se tog amaterizma, što bi rekli braća srBi, svaka nova tabla jebe kevu sve jače. |
Obi-wan |
Posted - 31/01/2010 : 16:40:19 Čisti amater. Meni ovo sjajno izgleda. |
Rico |
Posted - 31/01/2010 : 16:38:21 Drugari, evo i druga tabla, polugotova, dvotrečinski bolje rečeno. I to bi bilo to, zasad. Ostatak cete nadam se vidjeti na Zuda stranicama. Ostavite se prepucavanja, zdravije je. Jos jednom ponavljam, ovo nije topic "Kritizirajmo tablu, nadjimo gresku:)" jer gresaka ima. Ja sam ipak samo ČISTI AMATER!!!!! Strip radim u slobodno vrijeme, ne opterečujem se s ničim, ne žurim, uživam u tome i jebe mi se:) Ovaj topic je apsolutno ispunio svoj cilj i ja sam zahvalan na tome.
Eto, jos jednom pozdrav i hvala!!!!!
|
Curunir |
Posted - 31/01/2010 : 03:42:51 quote: Originally posted by Dule
Ne sumnjam ja Kreso u Ricu... Mislim međutim, da sve spominjano postaje važno tek kad se djelo/strip odradi t.j. napravi. Rekao bih da su to detalji, na koje ne vrijedi trošiti energiju prije vremena. Na kraju, djelo može ostati i bez naslova, pa to neće umanjiti njegovu vrijednost. Ali dobro; nije to tako bitno. (Ne daj se Rico smesti ovim kvazi teoretskim žvakama; radi dalje po svom...)
PS Znam da to (opravdano) nije popularno na ovim stranicama, ali ipak bih se osvrnuo na riječi izvjesnog Curunira: "...jenkiji..." "...bolesno..." "...temelji naseg jezika..." "...bah..." Zamolio bih dotičnog da nama ovdje prisutnima, a u kontekstu ovog topica, objasni/definira sve gore navedene riječi, a koje je naveo u svom postu. Posebno se radujem definiciji: "temelji našeg jezika"... :)
a sto bih ja trebao biti, nadoknađivac tvojeg neznanja i cinjenice sto ti u jednoj tako jasnoj recenici nesto ne razumijes? jenkiji je prvi spomenuo sam rico. najnormalniji naziv za sjevernjake, ovdje dolje manje-vise uglavnom za purgere. bolesno znaci da se u jezik uvode novopatvorene izmisljotine pokusavajuci ga nasilno mijenjati, opravdavajuci time vlastitu nepismenost. zagreb je srediste svih tudjica i rugotvorina koje onda nasilno putem tv-a siri po cijeloj zemlji. svaki put kad vidim bok ili frendica, hebem im mater. sad jasnije? temelji naseg jezika znaci da je izvjesni marko iz splita za kojeg valjda ti nisi nikad cuo otac hrvatske knjizevnosti, a da je temelj juznostokavsko narjecje iz hercegovine, a ne zagorsko kajkanje i kukanje, dok je prvi hrvatski zapis na istarskoj cakavici. ni traga jenkijima. bah = tjah = pih etc. pa valjda citas barem stripove, ne znas sto je to? ili ne citas ni njih? onda bi valjda znao da se ne pise ponjelo, prjevodi i slicne nakaznosti... pravopis u ruke pa se malo obrazuj. time neces u jeziku naci neprijatelja vec ce ti se otvoriti vidici i sirina znanja. prvo bi table, pa bi malo upadao u konverzaciju, pa malo opet namjerno provocirao s ovim "Ricu"... jos nesto? |
Dule |
Posted - 31/01/2010 : 02:58:11 Imaš praf Sabko! Malo me ponjelo... Važno je ipak i samo da se rade dobri stripovi. A Rico je na dobrom tragu toga. :) |
sabko |
Posted - 31/01/2010 : 02:02:38 Daj, bolan... nećemo se baviti prepucavanjem u jednoj ovakvoj kreativnoj temi! Do sad je sve bilo u tom pravcu, tj. sve se moglo shvatiti kao dobronamjerna sugestija autoru (DA! Ovdje imamo autora: Skidam kapu, meštre) i ne bi bilo loše da na tom nivou i ostane. Za naša međusobna prepucavanja još uvijek nam ostaje skoro cijeli forum. |
Dule |
Posted - 31/01/2010 : 01:36:21 Ne sumnjam ja Kreso u Ricu... Mislim međutim, da sve spominjano postaje važno tek kad se djelo/strip odradi t.j. napravi. Rekao bih da su to detalji, na koje ne vrijedi trošiti energiju prije vremena. Na kraju, djelo može ostati i bez naslova, pa to neće umanjiti njegovu vrijednost. Ali dobro; nije to tako bitno. (Ne daj se Rico smesti ovim kvazi teoretskim žvakama; radi dalje po svom...)
PS Znam da to (opravdano) nije popularno na ovim stranicama, ali ipak bih se osvrnuo na riječi izvjesnog Curunira: "...jenkiji..." "...bolesno..." "...temelji naseg jezika..." "...bah..." Zamolio bih dotičnog da nama ovdje prisutnima, a u kontekstu ovog topica, objasni/definira sve gore navedene riječi, a koje je naveo u svom postu. Posebno se radujem definiciji: "temelji našeg jezika"... :)
|
Curunir |
Posted - 30/01/2010 : 15:29:33 jenkiji sve razvlace bolesno, njima nije bruno nego bruuno, pa ni rico nego riico. kad bi tako bilo, onda bi isla onakva deklinacija... bah... ali temelji naseg jezika su ovdje, na jugu, stari 500 i kusur godina, a ne pod bregima... |
Rico |
Posted - 30/01/2010 : 13:39:54 quote: Originally posted by Curunir
moze tebi bit, ali smoje se okrece u grobu, pa ne dam
Ja sam pokušao ovako to objasniti Ž.r. Rica M.r. Rico
Tko Rica Rico koga Rice Rica Komu Rici Ricu
itd...
Al jenkiji to drukcije padeziraju, ja se navikao:) |
Curunir |
Posted - 30/01/2010 : 13:26:27 moze tebi bit, ali smoje se okrece u grobu, pa ne dam |
Rico |
Posted - 30/01/2010 : 10:30:33 quote: Originally posted by Curunir
rica. rico je, a ne riico.
Nema veze. Simpatično je to meni:) |
Rico |
Posted - 30/01/2010 : 10:28:18 Dule, prvo hvala... Zasto sve ovo? Pa, ovako, engleski jezik razumijem skoro perfektno, medjutim, kad pišem nastaju veliki problemi, nesnalazenje, skraceno... nemam pojma, faza konverzacije nedostaje, jelte. Djelovi stripa su nepotrebni jer sam izložio o čemu se radi, opširno čak, a drugari sa stripovi coma su genijalci ( aj min it ) i to skuže dok si reka keks. Dali su mi jedno 10 vrhunskih naslova. Odabrao sam jedan, meni nadraži.
Skračeno: nisam tražio pomoč u crtanju, jer strip će izgledati onako koliko i kako ja znam, jebiga, sam sebi pišem scenarij i pokušat ću izbjeći scene koje ne znam ( znam, ali loše )crtati:)
To je to, ali kao sto Krešo reče, naravno da ću vam pokazati još par tabli kad budu gotove. Iako, nije zgodno ovdje među picajzle:) staviti rad na seciranje, jer svaki strip na svijetu izložen ovako direktnoj kritici ima materijala za kuđenje.
|
J.Stickman |
Posted - 30/01/2010 : 07:33:44 Zuda comics je super stvar. Imam i ja tamo otvoren račun pa ću glasati. Svidja mi se ideja. |
Curunir |
Posted - 30/01/2010 : 01:25:52 rica. rico je, a ne riico. steta sto moraju bit petorica, bas bi lipo leglo quad fear squad. |
kreso_stanic |
Posted - 30/01/2010 : 00:48:17 quote: Originally posted by Dule
Možda sam kriv. Previdio sam da postoje cetiri strane ovog topica. Ali zapravo i nije neka velka moja greška... Jer, ako netko radi takav, malo veči projekat ("5 priča po 12 tabli")i traži savjete, ipak bih očekivao više slikovnog/stripovnog materijala. (Jedno je ilustracija/naslovnjača, a sasvim drugo kako znamo, sadržaj i "izgled" stripa.) PS Uzput rečeno, ta ilustracija izgleda vrlo dobro.
poznavajući Ricu, čim nacrta nešto, to će nam i prezentirati, za to se ne trebaš brinuti! |
Dule |
Posted - 29/01/2010 : 23:32:49 Možda sam kriv. Previdio sam da postoje cetiri strane ovog topica. Ali zapravo i nije neka velka moja greška... Jer, ako netko radi takav, malo veči projekat ("5 priča po 12 tabli")i traži savjete, ipak bih očekivao više slikovnog/stripovnog materijala. (Jedno je ilustracija/naslovnjača, a sasvim drugo kako znamo, sadržaj i "izgled" stripa.) PS Uzput rečeno, ta ilustracija izgleda vrlo dobro.
|
Dule |
Posted - 29/01/2010 : 23:09:55 Poštovani Rico, moguće da mi je nešto promaklo; ali ovdje se razgovara o stripu koji radiš, a da ni kadra ni table nismo vidjeli. Lako se rješavaju naslovi, prjevodi etc, kad postoji strip. Pusti nam barem neku skicu...
|
Rico |
Posted - 29/01/2010 : 22:18:36 Super!
Oformljen je "Tim Scom", projekt "Napravimo komarču od srdele", imamo i Kuma, nema da kiksa:)
Thanks guys, ju ar so svit. |
|
|