forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Kako poredati stripove

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
rgorgiev Posted - 15/02/2010 : 15:44:29
Zadnjih sam par meseci kupio nesto stripova, pa bih sada sve to lepo slozio na policama, tj. dao bih napraviti biblioteku, koja bi sluzila toj nameni.

Evo bas sam danas sa bihac-una diskutiorao o tome, covek dao neku ideju, ali mi je malo kartonska.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=36589&whichpage=3

Zamolio bih vas da date svoje predloge za moju novu biblioteku.
Ako neko sad pomisli, "pa imas topic "Voajeri ovamo...." i "moja kolekcija pre 6 godina i sad...", samo da kazem da bih ovde voleo ideje o tome sta mislite kako bi trebalo da izgleda neka stvarno lepa biblioteka i kako je najbolje poredati stripove.

Ako iskoristim neku ideju, sledi poklon za onoga ciji sam predlog iskoristio.

Hvala svima na vasem prilogu.
Izvolite.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
herzegovina.boy Posted - 14/11/2011 : 23:33:21
quote:
Originally posted by dzoni

zanima me dali neko cuva veliku kolekciju zs i lms bez kesica ?

Cuvam ja nekih 900 i nesto zs ,pola su u kesicama od prosle godine,a pola ih nije,sada se razmisljam dali da ih sve stavim u kesice ili da izvadim i one koje sam vec stavio,kesice sam prvenstveno stavio zbog vlage i prasine,a ne zato da bi ih poslje sto bolje prodao,jer kako sada stoje stvari to mi nije na kraj pameti za mog zivota,a sta ce neko poslje uraditi neznam.
dzoni Posted - 14/11/2011 : 22:42:13
znaci i ti si se teleru odlucio za vrecice za stripove..originalne ili one za zamrzivac ?
dzoni Posted - 14/11/2011 : 22:38:41
pa jel idu moljci na papir ?..a ovo za svetlost....recimo ovo polica stripova....dan....svetlost...ali suncevi zraci ne ulaze u sobu...vec je dan napolju bez sunca..jel moze tako?..jel to ok za stripove
teller Posted - 14/11/2011 : 21:25:43
svetlo je otrov za stripove, deluje tako da ti izbljede, žuta rikna postane vremenom bijela a papir sa strane obrnuto, od belog pretvori se u žuti...što manje svetla u sobi, mislim da sunčevog, od onog od lampe i žarulje nema posledica, bar mislim tako...meni je u sobi sa stripovima mrki mrak, par puta mi žena odvrnula roletu pa dobila takvu pridigu da skoro da se ne usudi ulazit u "opasnu zonu"...vlaga i svetlo največi su neprijatelju stripova, uz moljce ali i za njih ima lek...mali lepljivi lističi za moljce za svaki slućaj...ja sad ovih dana pakiram u vrećice pa ta opasnost od moljca bude eliminirana.
dzoni Posted - 14/11/2011 : 21:18:48
zanima me sledece..vi koji imate otvorene police...i stoje vam stripovi uspravno...dali svetlost je ostetila mozda rikne..ako su stripovi u blizini prozora mozda....
pknezevic Posted - 14/11/2011 : 19:15:48
quote:
Originally posted by Amos

quote:
Originally posted by Snake Plissken

Ja ne razumem kako ce to staklena vrata recimo zastiti od prasine. Imam ja vitrine i kod kuce, pa se nakupe prasine.

Neće zaštiti potpuno, što i Bat evo kaže, ali znatno se smanjuje prašenje.
Još ako su vrata malo bolja, npr. neka koja lijepo sjedaju da nema puno mjesta između okvira, to onda može jako dobro funkcionirati.
Mat stakla bi možda bila bolji izbor jer koliko-toliko blokiraju izravnu svjetlost, a i štite kolekciju od neželjnih pogleda, odnosno onih kojima bi možda rado pale na pamet nekakve pretjerane posudbe:)

Nešto kao ovo bi bilo "vrlo zadovoljavajuće"

ljubomora-ljubomora
Obi-wan Posted - 14/11/2011 : 17:11:12
quote:
Originally posted by supermark

ja imam zatvoreni ormar

Ja imam zatvoren, a može se i otvarati!
supermark Posted - 14/11/2011 : 17:07:12
ja imam zatvoreni ormar
Snake Plissken Posted - 14/11/2011 : 16:48:12
Da, niko ne razmislja o zatvorenim policama, tj. ormarima. Valjda je tu ono "e mora da se vide stripovi u sobi", no ako se vec ulaze mozda je i ovo najbolje.

Ja nisam do sada razmisljao o zatvorenim jer ne bih bas pucao previse love, a otvoreni su jeftiniji, je li.
Poli Posted - 14/11/2011 : 14:01:59
quote:
Originally posted by ozasloscena_sovuljaga

quote:
Originally posted by Poli

ovo od lwooda je između ostalog dobro rjesenje za sve one koje imaju/mo malu djecu, samo jos brava fali

a ovo sto Amos kaze - to mi je veliki problem kad mi se stripovi (HC) koje sam posudio vrate pa su svi "krivi"... ne znam kako to ljudi citaju
a i ko mi je kriv kad jos i dalje posuđujem

Pa nacelno, citaju kako i treba citat: normalno

tu imas pravo
pacijenti smo (mislim, vecina nas ovdje - vremenom sam i sam postao takav ), jer gdje ces vidjeti nekoga da trazi koja knjiga nema neke nevidljive crtice ili jesu li do pola milimetra iste visine... eto, moja bolja polovina kaze da joj nimalo ne smeta ako se knjigi vidi da je bila puno puta procitana, pa i izguzvana, cak joj je to draze, neki "smek"...

samo da jos neko trazi glancer kod dnevnog casopisa
ozasloscena_sovuljaga Posted - 14/11/2011 : 13:54:29
quote:
Originally posted by Poli

ovo od lwooda je između ostalog dobro rjesenje za sve one koje imaju/mo malu djecu, samo jos brava fali

a ovo sto Amos kaze - to mi je veliki problem kad mi se stripovi (HC) koje sam posudio vrate pa su svi "krivi"... ne znam kako to ljudi citaju

Pa nacelno, citaju kako i treba citat: normalno
Amos Posted - 14/11/2011 : 13:46:56
quote:
Originally posted by lwood

ne skuplja prašinu,u mraku,strpa san sve knjige ,stripove i još koješta unutra.
a pošto je u dnevnoj sobi uzea san ovako nijansu bile,ne upada u oči uopče.ljudi jedva primjete da je ovo ormar

Imaš pravo u vezi ovoga.

U startu sam ispustio veliki ormar s kliznim vratima kao rješenje koje se ne bi baš uklopilo u dnevni prostor jer su vitrine sa staklom puno dekorativnije i atraktivnijeg izgleda. Više mi izgleda kao da je za spavaću ili neku radnu sobu i slično.
S druge strane, materijal u ormaru kao što je tvoj je svakako bolje zaštićen i manje eksponiran onima koji ga ne trebaju vidit, a ne treba zanemariti niti "prijetnju od strane djece"

Bilo bi zanimljivo vidjeti kako se ovo rješenje uklopilo u tvome stanu.
Poli Posted - 14/11/2011 : 13:34:31

paro Posted - 14/11/2011 : 12:59:40
a da otvoriš, pa da nam pokažeš
Amos Posted - 14/11/2011 : 12:28:22
quote:
Originally posted by lwood

@ Amos,ova gori vitrina bi bila ok ,ali nemoj stavljat staklo.
stavi neprozirna vrata

Misliš drvena ili plastična ili nešto slično?
Zašto ne staklo?
Amos Posted - 14/11/2011 : 11:32:05
quote:
Originally posted by DeeCay

Ja ih nikad ne čitam rasklapanjem stranica na stolu, uvijek ih čitam u ruci i minimalno ih rasklapam. Posebno pazim kod ovim mekih korica od Ludensa/SA jer oni imaju tvrde stranice koje ostavljaju lako tragove kod presavijanja. S HC-om ipak mislim da je mogu više opustiti kod čitanja jer ipak puno više treba da se ostavi trag na korici.

Nije problematičan trag na korici, odnosno hrptu jer nitko normalan neće tako razvaljivati strip da ostane neko oštećenje.
Kao problem se pojavilo ono da hrbat stoji neravno, odnosno kada zatvorenu knjigu položiš ravno na stol gornja korica nije u istoj ravnini kao donja, več "bježi" na desnu stranu, a hrbat stoji koso. Možda je ovo malo nejasno, poslikati ću večeras neke HC-e s kojima mi se to dogodilo pa ću staviti slike.

Markolar je naveo rješenje za tu "pojavu", tj. jednostavno pažljivije listanje.

DeeCay Posted - 14/11/2011 : 11:13:35
quote:
Mislim da si točno dijagnosticirao problem jer sam i sam u zadnje vrijeme došao do sličnog zaključka. HC-i se moraju čitati bez pretjeranog rastezanja stranica i tako se bolje čuvaju od tog krivljenja.

Ja ih nikad ne čitam rasklapanjem stranica na stolu, uvijek ih čitam u ruci i minimalno ih rasklapam. Posebno pazim kod ovim mekih korica od Ludensa/SA jer oni imaju tvrde stranice koje ostavljaju lako tragove kod presavijanja. S HC-om ipak mislim da je mogu više opustiti kod čitanja jer ipak puno više treba da se ostavi trag na korici.
Amos Posted - 14/11/2011 : 11:01:31
quote:
Originally posted by markolar

quote:

quote:

radi se o tome da se nakon prvog čitanja hrbati iskrive, s tim da stražnja korica izlazi vani a prednja ulazi

Točno to se i meni događa s HC-ima, čak već nakon pvog čitanja. Neka mi netko objasni kako to izbjeći.

Ne čitate dobro te HC stripove - takve sa iskrivljenim hrbatom sam video kod prijatelja (TEX Gigante npr. ) a moji su ipak nakon čitanja svi ravni kao i kad sam jih kupio. Predvidevam, da jih čitate tako, da jih imate na stolu i listate stran po stran, znači da imate potponu otvorenu knjigu (180 stupnjeva)...ja npr. čitam te stripove tako, da jih držim u ruci nekako pod kutom DO 90 stupnjeva ili jih stavim (A4 format) na MEKI jastuk neka slegne malo sa jastukom i isto tako nekako KUT je od 90 - 140 stupnjeva, nikako 180 stipnjeva - mislim, da tu lezi vaš problem!

Mislim da si točno dijagnosticirao problem jer sam i sam u zadnje vrijeme došao do sličnog zaključka. HC-i se moraju čitati bez pretjeranog rastezanja stranica i tako se bolje čuvaju od tog krivljenja.
Amos Posted - 14/11/2011 : 10:59:35
quote:

Ja ne razumem kako ce to staklena vrata recimo zastiti od prasine. Imam ja vitrine i kod kuce, pa se nakupe prasine.

Neće zaštiti potpuno, što i Bat evo kaže, ali znatno se smanjuje prašenje.
Još ako su vrata malo bolja, npr. neka koja lijepo sjedaju da nema puno mjesta između okvira, to onda može jako dobro funkcionirati.
Mat stakla bi možda bila bolji izbor jer koliko-toliko blokiraju izravnu svjetlost, a i štite kolekciju od neželjnih pogleda, odnosno onih kojima bi možda rado pale na pamet nekakve pretjerane posudbe:)

Nešto kao ovo bi bilo "vrlo zadovoljavajuće"
Bat Baterton Posted - 13/11/2011 : 23:04:28
quote:

Ne znam, ja vidim veliku razliku od kad sam stavio stakla na ormar. Dok je bio otvoren, ne prođe ni nedelju dana da se ne sakupi jedan sloj prašine. Sada je potpuno drugačija situacija iako naravno nije u potpunosti zaštićeno.
Snake Plissken Posted - 13/11/2011 : 21:40:49
Andrej Posted - 13/11/2011 : 21:17:16
quote:
Originally posted by markolar

quote:

quote:

radi se o tome da se nakon prvog čitanja hrbati iskrive, s tim da stražnja korica izlazi vani a prednja ulazi

Točno to se i meni događa s HC-ima, čak već nakon pvog čitanja. Neka mi netko objasni kako to izbjeći.

Ne čitate dobro te HC stripove - takve sa iskrivljenim hrbatom sam video kod prijatelja (TEX Gigante npr. ) a moji su ipak nakon čitanja svi ravni kao i kad sam jih kupio. Predvidevam, da jih čitate tako, da jih imate na stolu i listate stran po stran, znači da imate potponu otvorenu knjigu (180 stupnjeva)...ja npr. čitam te stripove tako, da jih držim u ruci nekako pod kutom DO 90 stupnjeva ili jih stavim (A4 format) na MEKI jastuk neka slegne malo sa jastukom i isto tako nekako KUT je od 90 - 140 stupnjeva, nikako 180 stipnjeva - mislim, da tu lezi vaš problem!

E ovo je dobar savjet....
Na isti način i ja čitam hc stripove i svi su ko novi,,,,
markolar Posted - 13/11/2011 : 21:15:04
quote:

quote:

dzoni Posted - 13/11/2011 : 20:47:00
zanima me dali neko cuva veliku kolekciju zs i lms bez kesica ?
pknezevic Posted - 13/11/2011 : 18:46:22
moji su u spavaćoj sobi,ima prozor,svi prijeratni stoje vodoravno i sem prašine na onom što je na vrhu ništa im nije .
nisu u kesama i svi su glanc kao što su i kupitiprije 20 i kusur godina

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000