T O P I C R E V I E W |
radulovic marko |
Posted - 18/02/2010 : 01:10:55 Traze se iskusni poznavaoci photosopa,jeftina stamparija i svi dobro namerni darodavci stripova koji ce biti skenirani,ajmo ne treba nam ni ludens,ni veseli i.t.d. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
dcopic |
Posted - 23/03/2010 : 22:42:26 quote: Originally posted by hogar_5
uraditi takvo sto za svoju dusu i nije losa ideja. ja sam vec se raspitao i iz provjerenih izvora mogu da ti kazem da za 200 eura mozes imati zlatnu seriju i lunov magnus strip( svih 2100 brojeva sa glavnim i sporednim junacima ) kompletan u elektroskoj formi sa extra rezolucijom. lik koji ima svoju stampariju mi je trazio 1500 eura da mi profesinalno uradi zs i lms na skoro identicnom papiru, to dodje po 0,70e po stripu ali trebalo bi da nas ima barem desetak koji bi uzeli po komplet da bi se postigla ta cijena. hrbat bi bio jedini problem ali za neka manja dodatna sredstva imam covjeka i za to. moja nakana je bila ne da poticem pirateriju nego, konkretno u mom slucaju, da imam za sebe te stripove a svoju originalnu kolekciju da rasprodam.u tom slucaju imao bi lijep komplet(mada opet nije to to)a ostvario bi i neku dobit jer bi mogao puno vise novaca uzeti za svoje stripove
Ja se slabo razumijem u skeniranje i obradu istog, ali siguran sam da ti 2100 brojeva ZS i LMS-a (to je oko 250000 stranica) nitko neće skenirati za 200 eura. Jedino možda u Siera Leoneu, gdje ljudi rade za dolar dnevno, pa za 200 dana možda uspiju. Osim ako netko to već ima skenirano i obrađeno u extra rezoluciji, a to baš ne vjerujem.
I da, ako sam dobro shvatio, već imaš komplet ili nepotpuni komplet ZS i LMS-a, kojeg bi prodao i onda bi radio tih 2100 pirata?! Mislim da je malo vjerojatno da će ti to uspjeti ostvariti, ili karikirano: veće su šanse da se vanzemaljci spuste u New York pred zgradu UN-a, nego danetko napravi sav taj posao... |
Renky |
Posted - 23/03/2010 : 22:17:32 Obožavam ovaj forum! Hi hi hi... |
herzegovina.boy |
Posted - 23/03/2010 : 22:02:45 [quote]Originally posted by hogar_5
uraditi takvo sto za svoju dusu i nije losa ideja. ja sam vec se raspitao i iz provjerenih izvora mogu da ti kazem da za 200 eura mozes imati zlatnu seriju i lunov magnus strip( svih 2100 brojeva sa glavnim i sporednim junacima ) kompletan u elektroskoj formi sa extra rezolucijom. lik koji ima svoju stampariju mi je trazio 1500 eura da mi profesinalno uradi zs i lms na skoro identicnom papiru, to dodje po 0,70e po stripu ali trebalo bi da nas ima barem desetak koji bi uzeli po komplet da bi se postigla ta cijena. hrbat bi bio jedini problem ali za neka manja dodatna sredstva imam covjeka i za to. moja nakana je bila ne da poticem pirateriju nego, konkretno u mom slucaju, da imam za sebe te stripove a svoju originalnu kolekciju da rasprodam.u tom slucaju imao bi lijep komplet(mada opet nije to to)a ostvario bi i neku dobit jer bi mogao puno vise novaca uzeti za svoje stripove
[/quoMoze li se e znati ko je taj tip i bi li radio par stotina stripova ili samo kompletne kolekcije |
herzegovina.boy |
Posted - 23/03/2010 : 21:46:02 quote: Originally posted by regar
Jel ima neko da je na starim stripovima pravio nove naslovnice. Jel je izvodljivo pogoditi kvalitet papira naslovnica. Da li bi to uopste licilo na nesto i koliko bi takva avantura kostala?
Jesam ja,pa ako odes u kvalitetnu stampariju,a ja sam otisao,tip mi je odradio nekoliko naslovnica na najsuvremenijoj stampacoj masini,tako da se nemogu razlikovati od orginala ni po boji ,a ni po vrsti papira,a prosao sam i relativno jeftino o,50 evra po stranici,ali sto se tice unutarnjih stranica ne isplati se cijena po listu je 0,35 evra. |
herzegovina.boy |
Posted - 23/03/2010 : 21:29:21 quote: Originally posted by radulovic marko
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by marlowe
Zakon nema ništa protiv toga uradi za sopstvene potrebe. Pa moze i da se hvali naokolo. Šta, zakon će da te kazni zato što nešto fotokopiraš??? Možete da pravite, dizajnirate, laserski štampate, koričite, šta god hoćete i koliko god hoćete. I možete to i a slikate i pokazujete do mile volje. I da pričate o tome.
Iz prvog posta vidljiva je namjera da se udruži skupina ljudi u nelegalnoj raboti a ti pričaj šta hoćeš.
Kakve bre nelegalne radnje politicari pokradose sve zivo ,mafijasi otese sve zivo,diskova po ulicama koliko hoces a ja cu u zatvor sto sebi napravim strip koji volim . I ni jednog trenutka nisam spomenuo prodaju vec sam pokrenuo topic jel me zanima cena da se uradi jedan strip.
Upotpunosti se slazem s tobom i podrzavam namjeru ,e da bas ce da nas kazne i krivicno gone sto zalimo samo upotpuniti kolekciju sa nesto stripova,ali moze svasta da se desi moze bas nas da gone jer one velike lopove i nepokusavaju. |
Grujah. |
Posted - 23/02/2010 : 00:28:18 quote: Originally posted by regar
Jel ima neko da je na starim stripovima pravio nove naslovnice. Jel je izvodljivo pogoditi kvalitet papira naslovnica. Da li bi to uopste licilo na nesto i koliko bi takva avantura kostala?
Search button is your friend! Imas ovde topic: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=35619 na tu temu, ima i slika restauiranih naslovnica na kasnijim stranicama. |
regar |
Posted - 23/02/2010 : 00:20:29 Jel ima neko da je na starim stripovima pravio nove naslovnice. Jel je izvodljivo pogoditi kvalitet papira naslovnica. Da li bi to uopste licilo na nesto i koliko bi takva avantura kostala?
|
Bob Rok |
Posted - 18/02/2010 : 19:52:22 Papir uzmi kundstruk 90 g za unutra. Sto se tice programa, dovoljni su ti Photoshop i Quark (Adobe Indesign). Mozes i preko Corela da odradis nesto. Stampanje je relativno lako, jedino moras da pazis na toner, jer slike ga jedu. Koricenje je nesto sto ces tesko sam da uradis. Da, sken stripa ne bi smeo da ti bude ispod 300 dpi, a stampa je najbolja na 1200x1200 |
radulovic marko |
Posted - 18/02/2010 : 16:16:23 quote: Originally posted by drogsy
Lepo , lepo ; napraviš par kopija i dilaš preko foruma
A DA VIDIS KAKVA JE PLAVA ZVEZDA,TO JEST SEDMORICA SA PLAVE ZVEZDE L.M.S. 127, nema prodaje ovo je cisto za moj hir |
radulovic marko |
Posted - 18/02/2010 : 16:14:33 quote: Originally posted by Šovinista
Evo, pomoći ću ja, pošto se pomalo razumem... Nisi gore dobro ukucao link. Popravio sam ga i dobio ovo:
Moje iskreno mišljenje je da ovo izgleda užasno.
Zahvaljujem ,to je prva verzija koju treba doraditi jos malo prosiriti da pokrije ceo strip9to je fotografska slika) kad vec ne mogu da sam napravim ceo strip BAR MOGU DA IZNEMENIM NASLOVNICU |
drogsy |
Posted - 18/02/2010 : 16:12:56 Lepo , lepo ; napraviš par kopija i dilaš preko foruma |
Šovinista |
Posted - 18/02/2010 : 16:08:00 Evo, pomoći ću ja, pošto se pomalo razumem... Nisi gore dobro ukucao link. Popravio sam ga i dobio ovo:
Moje iskreno mišljenje je da ovo izgleda užasno. |
radulovic marko |
Posted - 18/02/2010 : 15:49:54 TO JE cico prica(veseli cetvrtak) sa mojom naslovnicom i mojim dizajnom. |
radulovic marko |
Posted - 18/02/2010 : 15:46:56 quote: Originally posted by skviki
Ja ne mogu da verujem sta sve citam ovde. Sve biser do bisera.
nenade poslao sam ti na licni mail sliku pomozi da je stavim na topic,pozdrav |
skviki |
Posted - 18/02/2010 : 15:30:31 Ja ne mogu da verujem sta sve citam ovde. Sve biser do bisera. |
hogar_5 |
Posted - 18/02/2010 : 15:21:19 uraditi takvo sto za svoju dusu i nije losa ideja. ja sam vec se raspitao i iz provjerenih izvora mogu da ti kazem da za 200 eura mozes imati zlatnu seriju i lunov magnus strip( svih 2100 brojeva sa glavnim i sporednim junacima ) kompletan u elektroskoj formi sa extra rezolucijom. lik koji ima svoju stampariju mi je trazio 1500 eura da mi profesinalno uradi zs i lms na skoro identicnom papiru, to dodje po 0,70e po stripu ali trebalo bi da nas ima barem desetak koji bi uzeli po komplet da bi se postigla ta cijena. hrbat bi bio jedini problem ali za neka manja dodatna sredstva imam covjeka i za to. moja nakana je bila ne da poticem pirateriju nego, konkretno u mom slucaju, da imam za sebe te stripove a svoju originalnu kolekciju da rasprodam.u tom slucaju imao bi lijep komplet(mada opet nije to to)a ostvario bi i neku dobit jer bi mogao puno vise novaca uzeti za svoje stripove
|
radulovic marko |
Posted - 18/02/2010 : 15:21:10 quote: Originally posted by radulovic marko
htt://yfrog.com/4jmojradaj
http/img705.imageshack.us/img705/5127/mojrad.jpg |
radulovic marko |
Posted - 18/02/2010 : 15:09:06 htt://yfrog.com/4jmojradaj |
Born To Run |
Posted - 18/02/2010 : 15:01:09 Ovo mozda i nije tako losa zamisao . Verovatno je i Markos tako razmisljao pre fibre. Ako hoces da koricis kvalitetno tj sa sivenjem onda moras da stamas na spojenim listovima kao kod sveske. Ne mogu pojedinacni listovi. |
radulovic marko |
Posted - 18/02/2010 : 14:42:08 quote: Originally posted by drakulloni
Vidi ovako....
Dok stignes do hrbata ima mecku da rodis Ja sam pravio neki svoj "strip" sa nekim mojim radovima, pa ti pricam iz iskustva. Dakle, prvo ce ti trebati "300 godina" da skeniras sve strane, pa jos jedno "200 godina" da sve to obradis i slozis u nekom od programa. A sto se stampe tice, sve zavisi, koji papir i koja vrsta stampaca. Za laserske stampace moras da podesis stranu u milimetar, ako mislis da ti se poklope stranice kod dvostrane stampe. Pa ako sve to odradis kako treba, samo koricenje ti je pesma, naravno labudova Samo nadjes dobrog knjigovezca i on ti bez problema sve to lepo spakuje. Naravno pre toga odradis i naslovnu. A ni cena ti nije bas povoljna, pogotovu ako radis po jedan primerak za svoju dusu. Mene je to sa nekih 80 stranica izaslo oko 50 evrica, doduse sa kvalitetnijim papirom (100g).
Sta znam, luda ti je ova zamisao burazere, ali najbolje ti je da probas pa da vidis. Srecno
USKORO cu ubaciti sliku na topic ali prvo da provalim kako da je ubacim . |
drakulloni |
Posted - 18/02/2010 : 14:37:30 Vidi ovako....
Dok stignes do hrbata ima mecku da rodis Ja sam pravio neki svoj "strip" sa nekim mojim radovima, pa ti pricam iz iskustva. Dakle, prvo ce ti trebati "300 godina" da skeniras sve strane, pa jos jedno "200 godina" da sve to obradis i slozis u nekom od programa. A sto se stampe tice, sve zavisi, koji papir i koja vrsta stampaca. Za laserske stampace moras da podesis stranu u milimetar, ako mislis da ti se poklope stranice kod dvostrane stampe. Pa ako sve to odradis kako treba, samo koricenje ti je pesma, naravno labudova Samo nadjes dobrog knjigovezca i on ti bez problema sve to lepo spakuje. Naravno pre toga odradis i naslovnu. A ni cena ti nije bas povoljna, pogotovu ako radis po jedan primerak za svoju dusu. Mene je to sa nekih 80 stranica izaslo oko 50 evrica, doduse sa kvalitetnijim papirom (100g).
Sta znam, luda ti je ova zamisao burazere, ali najbolje ti je da probas pa da vidis. Srecno |
radulovic marko |
Posted - 18/02/2010 : 14:33:04 quote: Originally posted by mcn
>Nego, da se hapse deca koja precrtavaju bez dozvole vlasnika autorskih prava nad delom i/ili vlasnika likova?
I treba, jer zamisli da od njih jednog dana postanu crtacci stripova? Stoput bi bolje prossli u zzivotu da ih se odmah otjera na robiju.
mcn
Ma predacu se sam a kao glavni svedok na sudjenju bice gospodin G. FERRI a ja cu se braniti da sam pocinio zlocin iz strasti. |
mcn |
Posted - 18/02/2010 : 14:25:41 >Nego, da se hapse deca koja precrtavaju bez dozvole vlasnika autorskih prava nad delom i/ili vlasnika likova?
I treba, jer zamisli da od njih jednog dana postanu crtacci stripova? Stoput bi bolje prossli u zzivotu da ih se odmah otjera na robiju.
mcn |
radulovic marko |
Posted - 18/02/2010 : 14:18:13 Ma u pravu si i BIA ce se umesati da me uhapse ,a ako imas prijatelja koji drzi stampariju. |
Born To Run |
Posted - 18/02/2010 : 14:10:35 cak i da te ne uhapse ne isplati ti se. niko nece da stampa 2 ili 3 primerka. a da stampas 500 ne isplati se |