forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Omiljeni strip crtači

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
swamp thing Posted - 20/02/2010 : 13:58:45
Strip kao grana umjetnosti, medij, jeftina zabava ili kako vam drago, uveliko zavisi od crteža. Odličan crtež često je u stanju da ''izvuče'' strip sa tankom pričom iz mora prosječnosti(u najboljem slučaju ''prosječnosti''). Nasuprot tome, i dobra priča zna biti ''obogaljena'' neadekvatnim ili, uopšte, lošim crtežom. Ko je po vama najbolji strip crtač?
P.S. Poželjni su i komentari vezani za datog crtača, postavljanje tabli i crteža, preporuke stripova navedenog autora,...
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
swamp thing Posted - 14/07/2011 : 15:48:28
Pošto je bilo nekih zamjerki na naslov teme, mislim da bi bilo bolje da se topik od danas ovako zove. I dalje vas pozivam da iznosite crteže, zanimljivosti i uopšte utiske o vašim omiljenim crtačima.
Mairosu Posted - 13/07/2011 : 23:12:34
Licno omiljeni : Segrelles, Lawrence, Hermann, Buscema, Moebius, Kerac

Od SBEovaca, Freghieri, DMonica, Diso, Villa, al niko bas da kazem "wow".
Mr. Bushido Posted - 13/07/2011 : 22:55:39
Nebres je uglavnom radio kao tušer. Zbilja šteta, jer je bio sjajan crtač. Dala bi se napraviti jedna lijepa kolekcija njegovih stripova. Pogotovo onih SF stripova što ih je radio sa Billom DuBayem.
alexts Posted - 13/07/2011 : 22:41:56
http://www.facebook.com/group.php?gid=142294736376#!/group.php?gid=142294736376&v=wall
alexts Posted - 13/07/2011 : 22:39:56
alexts Posted - 13/07/2011 : 22:29:41
solomon kane,
Iron Fist - Shang Chi - Fu Manchu

alexts Posted - 13/07/2011 : 22:21:48
Rudy Nebres - pošto ga verovatno niko neće pomenuti, red je da ga ja pomenem - (ova epizoda Konana je objavljena i kod nas u Marvel Stripu, velikom)

swamp thing Posted - 13/07/2011 : 20:17:49
Nabrajanja, nabrajanja,... :)
Zagor12 Posted - 13/07/2011 : 19:38:15
Kordej, Milazzo, Ferri, Jim Davis, Immonen, Adam Kubert, Villa, Stano, Castellini, Bocci, Bisi...
emirem Posted - 13/07/2011 : 19:23:59
Odrastao na stripovima John Buscemija,Moebiusu(manje),Ferri,Donatelli,Bignotti,kasnije "snimio" Castellinija,Bastianonija,Ribic,Toppi...
Argus Posted - 13/07/2011 : 19:02:00
To je isto kao da govorimo o zenama:plavuse,crnke s plavim ocima,brinete,crvenokose s zelenim ocima. Kako kad,zavisi od situacije. Tako je i sa stripovima,jako volim crno-bijeli crtez,ali dragi su mi lijepi kolori. Svi su oni majstori crteza samo opet zavisi od tematike,nekog okvira ili zanra. Meni osobno vrh vrhova su Schuiten,Larcenet,Trillo,Foster,Guarnido,Lawrence,Moore,Milazzo,Magnus... od stranih a domacih Radilovic,Maurovic,Beker,Bednjanec,Zezelj,Devlic,Kordej,Macan,Gotovac,Delac,Lavric,Kerac ... vjerovatno sam zaboravio jos majstora ali krhko je moje znanje i poznavanje stripa, mlad sam jos stignem puno toga nauciti
swamp thing Posted - 13/07/2011 : 17:46:00
FRANK QUITELY

Još jedan od izdanaka Velike Britanije, kao i Bolland. Lično obožavam strip stvaraoce iz VB, kako pisce (Moore, Morrison,...), tako i crtače (vidi se iz priloženog). Škotlanđanin, koji jako često sarađuje sa Grantom Morrisonom. Moje preporuke:

BATMAN AND ROBIN
Pisac G. Morrison. Sjajan serijal o Šišmišu, koji je dodatno uljepšao Quitely, kako crtežom unutar korica, tako i sjajnim naslovnicama.

NEW X-MEN
Pisac G. Morrison. Ovaj serijal sam čitao bez skoro pa ikakvog predznanja o XM univerzumu i bio mi je odličan. Za početnike u XM preporuka (kao i Astonishing XM), ukoliko ne želite čitati stare priče iz ESSENTIAL izdanja.

WE3
Pisac - pogađate - G. Morrison. Ovo je jedan tako dirljiv strip, prekrasno napisan i nacrtan, o tri životinje na kojima su vršeni eksperimenti radi stvaranja bio-naoružanja. Čitao sam Pride of Baghdad, ali ovo me je definitivno više pogodilo.

velka031 Posted - 13/07/2011 : 11:26:32
quote:
Originally posted by Zlotvor

Juanjo Guarnido, cratč Blacksada. Meni jedan od rijetkih stripova koji mi se sviđa a da je u koloru...

Potpisujem
Zlotvor Posted - 12/07/2011 : 15:35:09
Juanjo Guarnido, cratč Blacksada. Meni jedan od rijetkih stripova koji mi se sviđa a da je u koloru...
www2 Posted - 12/07/2011 : 13:37:09
Ovako na brzinu, jel moguće da u topicu "Najbolji strip crtač"nitko nije spomenuo ime Juan Gimenez........prestrašno.....

EDIT:
Evo sad vidim tek post iznad mog
Amos Posted - 12/07/2011 : 10:04:04
Najbolji:
Toppi - pomiče strip u sferu vrhunske umjetnosti; nenadmašan grafizam
Wance - predivan crtež iz kojega se može rekonstruirati svaki detalj vremena u kojemu je radnja smještena; nevjerojatan trud oko realnosti prikaza
Gimenez - svi ljudi koje poznajem kada su prvi put vidjeli njegove radove su uzdahnuli od iznenađenja što takvo nešto uopće postoji u stripu

Prva A liga:
Loisel - profinjena ljepota BD-a
Pedrosa - crteži koji zrače životom; imam osjećaj da će pobjeći sa stranice kada se otvori knjiga
Ribić - čovjek crta trodimenzionalne likove na papiru!!; uvjeravam vas da ćete, ako prstima prođete preko papira s Ribićevima crtežima osjetiti da se na papiru nešto miče
Font - majstor prostora i dinamike pokreta; čini mi se da svaku sličicu najprije studira sto godina pa onda tek crta

...ima ih još, ali ova ekipa su mi baš dragi crtači.
J.Stickman Posted - 12/07/2011 : 06:14:24
Mike Mignola. Njegov crtež sam prvi put vidio u Legend of the Dark Knight, onda je došao Hellboy pa sam i danas prosto zaljubljen u igru crnog i bijelog te sam mišljenja da boja u većini slučajeva šteti njegovom crtežu. Iako su u Hellboyu pogodili idealnu kombinaciju boje i tuša. Što se tiče Bonelija, Roberto Diso mi je ponajdraži, više zbog nostalgije i Mister Noa, no njegova crtačkog umijeća. A nakon ovog dvojca, dopadaju mi se Žeželj i Sudžuka. Žeželja sam uočio u nekoj epizodi Kapetana Amerike, i od tada sam ludovao za njegovim crtežom. I da zaokružim cjelinu sa maestralnim crtačem kojeg sam upoznao kroz rad na Immortal Iron Fist - gospodin David Aja
krem Posted - 12/07/2011 : 02:23:08
Grzegorz Rosinski - Thorgal

Snake Plissken Posted - 12/07/2011 : 00:39:45
Mobijus, Vila, Boland, Minjola.

Milerov crtez mi je kul za njegove stripove, ali ne bih ga nazvao jako dobrim.
Mr. Bushido Posted - 11/07/2011 : 23:48:30
quote:
Originally posted by swamp thing

Obavezno pročitati Batman: The Killing Joke i Animal Man,

Samo da te ispravim, Bolland praktički nikada nije crtao Animal Mana. Istina, crtao je sve naslovnice stripa negdje do broja 63, ali sami strip je crtao samo jednom, u stripu 52.

To je sve od Bollandovog Animal Mana.

Nemojte zaboraviti da je Bolland ipak svoju karijeru započeo u Engleskoj, gdje je crtao strip Judge Dredd u časopisu 2000 AD.

swamp thing Posted - 11/07/2011 : 23:29:24

Malo da probam da vratim ovaj 'umrli' topik u život ;)

BRIAN BOLLAND
Pošto je u zadnje vrijeme na forumu aktuelna priča o izdanju Batman: The Killing Joke na svima nama razumljivom jeziku, odlučio sam da postavim par radova ovog majstora. Fantastični (i meni jedan od najmiljenijih) crtač, poznat po sjajnom radu na Animal Man, Camelot 3000 (nažalost, još ga nisam pročitao) i brojnim drugim stripovima. Dokazao se i kao odličan crtač naslovnica (pokupio brojne nagrade, između ostalog i najprestižnije: Eisner i Harvey). Obavezno pročitati Batman: The Killing Joke i Animal Man, kao i kratku priču iz Batman: Black and White - An Innocent Guy, jer, pored njegovog raskošnog crteža i naslovnica, u pitanju su odlične priče.
pravedni Posted - 18/03/2010 : 10:57:00
Svakako da je najbolji strip autor svih vremena Harold Foster ("Princ Valijant" i "Tarzan"),zatim Aleks Rejmond,Hogart,Kanif,Prat,Ziro/Mebius...etc.
Od autora SBE najdrazi su mi bez konkurencije Ferri i Claudio Villa.
To je moje misljenje,sigurno da svako od nas ima neke svoje favorite...
Lorda Posted - 18/03/2010 : 09:50:24
Najbolji svih vremena? Kao kompletni autor a ne samo crtac?

Hal Foster

I onda velika crna rupa nistavila i tek onda ostali
Raymond Posted - 18/03/2010 : 09:04:50
da dodam neke koje ja obozavam:
Edmond Baudoin, Alex Toth, Frank Robbins, Jordi Bernet, Jesse Marsh, Goran Parlov (Punishera), Roy Crane (Buz Sawyer)...Roy Crane bi rekao da je najbolji ali se cesto predosmisljam...

Charlo Posted - 16/03/2010 : 19:29:39
Claudio Villa, Raffaele Della Monica, Bruno Brindisi, Roberto de Angelis...

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000