T O P I C R E V I E W |
Sloba |
Posted - 28/02/2010 : 22:40:24 Ljudi, zaista me nesto zanima da cujem vezano za ovu temu.
Ako dinar devalvira, a cene odredjenih artikala koji se proizvode u Srbiji(primer- Beli Put, VC...) ostanu iste, jer izdavac/proizvodjac ne poveca cenu, dok cene artikala koji dolaze iz inostranstva i vezane su iskljucivo za evro, promene vrednost u dinarima, ostavsi u istom odnosu kao ranije sto se tice evra, da li zaista postoji neko ko smatra da je to "cene su opet skocile" ?
Ne govorim o, nazalost, cinjenicno teskoj novcanoj situaciji, o platama koje nisu skocile i koje su u dinarima, ne u evrima, o zemlji gde je valuta na zalost dinar,a ne evro. Govorim o tome da neko ko uvozi nesto, ne moze apsolutno nista samo iz dobre volje da promeni po pitanju politike jedine zemlje koja jos uvek devalvacijom resava neka pitanja. Da li je pracenje evra, u navedenoj situaciji, za nekoga povecanje cena? |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
zlikovski |
Posted - 03/03/2010 : 14:15:40 quote: Originally posted by danielp
Podrzavam Slobu, treba podici cene iako ce to udariti po nasem dzepu. I ja se bavim nekom vrstom uvoza i znam akako je to. Cene u Darkwoodu su vise nego OK
što uvoziš? ako se smije znat |
kreŠa |
Posted - 03/03/2010 : 14:08:35 Upravo tako
|
Collector |
Posted - 03/03/2010 : 13:46:20 quote: Originally posted by kreŠa
quote: Originally posted by Collector
quote: Originally posted by kreŠa
Razumem ja da su nabavne cene manje, ali zašto onda Libellus i stripovi na kvadrat ne prodaju stripove po tako nižim cenama?
Za tebe možemo da uvedemo po 2,5 evra...pa da razumeš
Mene se i ne dotacinje, retko sta kupujem od hrvatskih kiosk izdanja. Samo ne razumem zasto se ljudi zale, kad im je opet strip placaju ispod njegove prave cene (koja je na koricama).
U tom pravcu je i išao moj post... Misim da je ovo čisto Slobina dobra volja(subjektivno mišljenje). Ostalo što ode na gore, tako je kako je. Koliko da voliš nešto i trudiš se, niko nije blesav da radi sa gubitkom. A ko se buni i filozofira neka uzme pa neka proba da radi tako i biće "prezadovoljan" rezultatima... |
kreŠa |
Posted - 03/03/2010 : 13:34:56 quote: Originally posted by Collector
Razumem ja da su nabavne cene manje, ali zašto onda Libellus i stripovi na kvadrat ne prodaju stripove po tako nižim cenama?
Za tebe možemo da uvedemo po 2,5 evra...pa da razumeš
Mene se i ne dotacinje, retko sta kupujem od hrvatskih kiosk izdanja. Samo ne razumem zasto se ljudi zale, kad im je opet strip placaju ispod njegove prave cene (koja je na koricama). |
danielp |
Posted - 03/03/2010 : 11:05:16 Podrzavam Slobu, treba podici cene iako ce to udariti po nasem dzepu. I ja se bavim nekom vrstom uvoza i znam akako je to. Cene u Darkwoodu su vise nego OK |
Obi-wan |
Posted - 03/03/2010 : 11:00:02 Euro je 7.3 kn. već jako dugo. |
mlLandj3 |
Posted - 03/03/2010 : 10:08:25 quote: Originally posted by Colt
1 kuna je 14 dinara. Euro je oko 8 kuna.
1 € = 8 Kn; 1 € = 100 din 100,00 din = 8 Kn 12,5 din = 1 Kn |
Colt |
Posted - 03/03/2010 : 09:35:55 1 kuna je 14 dinara. Euro je oko 8 kuna. |
Bob Rok |
Posted - 03/03/2010 : 09:31:12 quote: Originally posted by drogsy
Zna li netko koliko je jedna kuna dinara? Pitam radi usporedbe u cijeni.
1 kuna je 14 dinara, otprilike Zajebao se pomesao evre i kune |
Obi-wan |
Posted - 03/03/2010 : 00:24:13 quote: Originally posted by Sloba
Ljudi, zaista me nesto zanima da cujem vezano za ovu temu.
Ako dinar devalvira, a cene odredjenih artikala koji se proizvode u Srbiji(primer- Beli Put, VC...) ostanu iste, jer izdavac/proizvodjac ne poveca cenu, dok cene artikala koji dolaze iz inostranstva i vezane su iskljucivo za evro, promene vrednost u dinarima, ostavsi u istom odnosu kao ranije sto se tice evra, da li zaista postoji neko ko smatra da je to "cene su opet skocile" ?
Ne govorim o, nazalost, cinjenicno teskoj novcanoj situaciji, o platama koje nisu skocile i koje su u dinarima, ne u evrima, o zemlji gde je valuta na zalost dinar,a ne evro. Govorim o tome da neko ko uvozi nesto, ne moze apsolutno nista samo iz dobre volje da promeni po pitanju politike jedine zemlje koja jos uvek devalvacijom resava neka pitanja. Da li je pracenje evra, u navedenoj situaciji, za nekoga povecanje cena?
Onaj tko prima platu u dinarima (platu koja naravno nije otišla gore prateći euro), može konstatirati da je cijena skočila. Onaj tko prima platu u eurima to ne može reći jer je njemu isto. |
Collector |
Posted - 03/03/2010 : 00:05:33 quote: Originally posted by kreŠa
Za tebe možemo da uvedemo po 2,5 evra...pa da razumeš |
mikado |
Posted - 02/03/2010 : 23:07:13 oko 14:1 |
drogsy |
Posted - 02/03/2010 : 22:06:40 Zna li netko koliko je jedna kuna dinara? Pitam radi usporedbe u cijeni. |
mlLandj3 |
Posted - 02/03/2010 : 21:37:47 quote: Originally posted by okiboki
Meni je neverovatno da strip u Darkvudu košta 35% jeftinije nego u Hrvatskoj.
Takodje,nikad mi to nece biti jasno.
Zato što je Zagor mnogo jaka faca, što bi rekli VIP, pa mu svi dobavljači daju popust 35% |
okiboki |
Posted - 02/03/2010 : 21:10:59 quote: Originally posted by kreŠa
Takodje,nikad mi to nece biti jasno. |
mlLandj3 |
Posted - 02/03/2010 : 19:25:37 quote: Originally posted by kreŠa
quote: Originally posted by Lord Vader89
ako se ne varam, kresha je mislio da hrvatski stripovi u srbiji kostaju jeftinije nego u hrvatskoj, a da srpski stripovi kostaju skuplje u hrvatskoj nego u srbiji.
Logično je da srpski stripovi budu skuplji u Hrvatskoj zbog cene uvoza, prevoza, taksa i ostalog. A nelogično je da hrvatski strip bude jeftiniji u Srbiji. Ti jaki platiš Ludensov strip 247 dinara, a ja ga platim 160. Mister No maxi u boji npr. je u Hrvatskoj 680 dinara, a ja ga platio 450. To je samo Slobina dobra volja, mogao bi mirne duše da povisi cenu i za 50 dinara, a da niko ne bude imao razloga da mu išta prigovori, sem što je lud što 2010. godine drži cene iz 2001. :)
najnoviji mercedes kosta 150.000 e a realno, fabrička cena mu nije ni 20% od toga. prema tome švaba je dobar i ako ga proda za 30.000 e. Ako je već u poziciji da ga prodaje za 150.000 e, zašto bi pristajao na manje? To ovi mudroseri teoretičari zovu maksimiziranje profita. Zašto je u Zagrebu strip ovoliko a u Beogradu onoliko? Otkud znam? Zagreb nema ni milion stanovnika, Beograd ima oko 2.000.000. Ekonomija obima čini svoje. Ili prosto zagrepčani imaju viši standard pa im ne smetaju više cene |
tumen |
Posted - 02/03/2010 : 17:37:42 Da,zaista je ekipa iz Darkvuda nešto posebno,to su pravi ljudi što se kaže. Što se tiče kursa i odnosa eura i dinara,svakako da šta god Sloba odluči niko mu nema pravo bilo šta zameriti. Ako je zabrinut zbog toga kako će kupci reagovat,možda da se neke stvari urade postepeno i to je to.Neki stripovi u Darkvudu su zaista jeftini,pretežno neka kiosk izdanja iz Hrvatske i ne verujem da bi se tu nešto previše osetila korekcija cene. |
Šovinista |
Posted - 02/03/2010 : 17:25:55 Možda te knjižare u Hrvatskoj zdravorazumski stavljaju profit na prvo mesto.... Svi znamo da ljudi u Darkwoodu sve to rade zato što su na prvom mestu čitaoci, ljubitelji i poznavaoci tih stripova, pa se trude da stvore najjeftiniju cenu za kupce (verovatno na svoju šteštu). Ja sam siguran da Goran zna da prepriča svaki strip koji je u radnju (dobro, možda ne baš svaki). |
kreŠa |
Posted - 02/03/2010 : 16:35:16 Razumem ja da su nabavne cene manje, ali zašto onda Libellus i stripovi na kvadrat ne prodaju stripove po tako nižim cenama? |
jaki |
Posted - 02/03/2010 : 16:31:26 Možda je to zato šta Sloba kupi taj Hr strip u Ludensa ne za 18 kn već možda za 9 kn?a vjerovatno i za manje. |
Born To Run |
Posted - 02/03/2010 : 16:24:47 Ma ima sloba svoju racunicu sigurno. Ne bojim se ja za njega. |
kreŠa |
Posted - 02/03/2010 : 16:19:37 quote: Originally posted by Lord Vader89
ako se ne varam, kresha je mislio da hrvatski stripovi u srbiji kostaju jeftinije nego u hrvatskoj, a da srpski stripovi kostaju skuplje u hrvatskoj nego u srbiji.
Logično je da srpski stripovi budu skuplji u Hrvatskoj zbog cene uvoza, prevoza, taksa i ostalog. A nelogično je da hrvatski strip bude jeftiniji u Srbiji. Ti jaki platiš Ludensov strip 247 dinara, a ja ga platim 160. Mister No maxi u boji npr. je u Hrvatskoj 680 dinara, a ja ga platio 450. To je samo Slobina dobra volja, mogao bi mirne duše da povisi cenu i za 50 dinara, a da niko ne bude imao razloga da mu išta prigovori, sem što je lud što 2010. godine drži cene iz 2001. :) |
Lord Vader89 |
Posted - 02/03/2010 : 16:08:33 ako se ne varam, kresha je mislio da hrvatski stripovi u srbiji kostaju jeftinije nego u hrvatskoj, a da srpski stripovi kostaju skuplje u hrvatskoj nego u srbiji. |
jaki |
Posted - 02/03/2010 : 16:00:49 Pitanje je na koje stripove misliš?Hr stripove koji se prodaju u SR ili srpski pandan HR izdanju? |
kreŠa |
Posted - 02/03/2010 : 15:57:54 quote: Originally posted by mlLandj3
zašto?
Stripovi koji u Srbiji koštaju 2 evra u Hrvatskoj koštaju 2.5 više. A stripovi koji u Hrvatskoj koštaju 2.5 i više evra, u Srbiji koštaju 1.6 evra. |