forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fenomenalna akcija u strip knjižari SNK i Babilonu

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
hello Posted - 01/04/2010 : 19:31:59
Od 02.04 do kraja mjeseca ili isteka zaliha u strip knjižari Stripovi na kvadrat i u strip knjižari Babilon nudit će se stripovi izdavačke kuće DANI i to:

KUPIŠ 1 DOBIJEŠ UZ NJEGA JOŠ 2 STRIPA GRATIS

U ponudi će se naći ovi stripovi:

Stranci u raju 1 45,00 kn
Stranci u raju 2 69,00 kn
Stranci u raju 3 45,00 kn
Spawn Početak HC 155,00 kn
Spawn Sjećanja HC 155,00 kn
KADE Sunce propasti 69,00 kn
FELL Snježni Grad 55,00 kn

Dakle za cijenu od 155,00 kn možete dobiti SPAWN1, SPAWN2 i KADE - Sunce propasti (preko 500 stranica stripa u boji i to Spawn u tvrdom uvezu!!!) ili recimo za 69,00 kn možete dobiti kompletnu trilogiju Stranaca u raju (integral od 16 epizoda , znači nešto više od 4,00 kn po epizodi).

Za one koji se nisu još susreli s ovim stripovima na web stranici

www.izdavanje-knjiga-dani.hr možete pronaći nešto više o navedenim stripovima, kao i skinuti njihov preview.

a oni koji već imaju neke od ovih stripova, ovo je idealan trenutak za nadopunu kolekcije ili za poklon nekoj dragoj osobi.

Za one koji nisu u prilici ovaj mjesec skoknuti do Zagreba ili Đakova omogućeno je i naručivanje direktno od izdavača na e-mail:

danijel.obrovac1@du.t-com.hr uz besplatnu poštarinu za narudžbe čiji iznos prelazi 100,00 kn.

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
feniks Posted - 29/04/2010 : 20:49:01
quote:
Originally posted by hello

quote:
Originally posted by ponki

Danijele kako je protekla ova akcija?
Da li postoji ikakva nada za nastavak serijala Stranci u raju?

Akcija još uvijek traje, a početni rezultati su potpuno obeshrabrujući. Prodalo se cca 25 kompleta (15 kompleta od 155 kn i 10 kompleta od 69 kn).

Zalosno
Ace of Spades Posted - 29/04/2010 : 00:53:02
Izvinjavam se ali ne smijem da dopustim da mi topic padne na drugu stranicu. Danijeleeeee, a ha ha ha ha ha aaaaaa. Eto mene u DU u subotu, ako Bog da, pa sto bude da bude.
Ace of Spades Posted - 27/04/2010 : 14:07:08
Damn!!! Mozda sam trebao uzeti po dva od oba, onda... huh! Hej, Danijele, dolazim u DU u subotu i tek tada preuzimam od prijatelja oba kompleta koja su inace kupljena prije tacno 20 dana. Samo nisam kupio Fell, koju cijenu mi dajes za njega ?
hello Posted - 27/04/2010 : 13:46:41
quote:
Originally posted by ponki

Akcija još uvijek traje, a početni rezultati su potpuno obeshrabrujući. Prodalo se cca 25 kompleta (15 kompleta od 155 kn i 10 kompleta od 69 kn).
ponki Posted - 27/04/2010 : 13:40:02
Babilon Posted - 13/04/2010 : 14:13:42
U Babilonu još 10-tak komada, požurite ...
hello Posted - 13/04/2010 : 10:31:52
Spawna 1 trenutno nemam na skladištu pa molim zainteresirane da se obrate Babilonu ili SNK dok ne stigne nova tura.
Ace of Spades Posted - 08/04/2010 : 02:03:27
Nabavljeno i to ludom konekcijom Herceg-Novi - Dubrovnik - Zagreb - Ljubljana - Venecija - Dubrovnik - Herceg-Novi Ovi moji primjerci ce malo proputovati prije nego dodju do mene.
Babilon Posted - 07/04/2010 : 22:38:55
Spawn 1 i 2, te sva druga izdanja naklade Dani, po akcijskim cijenama, potražite u Osijeku na DANIMA STRIPA od 09. - 11. 04. na prodajnom mjestu striparnice BABILON.

Petak, 09.04. od 16h - 21h.
Subota, 10.04. od 10h - 21h.
Nedjelja, 11.04. od 10h - 16h.

Vidimo se ...
ponki Posted - 07/04/2010 : 22:07:49
quote:

quote:
Originally posted by HC

Ima li još nade da se nastavi koje od započetih izdanja ili je definitivno gotovo?

Ima nade. Najviše ovisi o ovoj akciji i onda postoje 3 varijante:
a) gotovo sve se rasproda. U tom slučaju imam solidan kapital i uz malo pametniju politiku nastavljamo dalje

ja se nadam da ce ova opcija uspjeti i radi stranaca cu podrzati akciju te uzeti spawna i strance iako ih imam...
bolje i dupli komplet ali i nada da ce da nastave sa izlaskom...
Ignus Posted - 07/04/2010 : 21:47:33
Danas samo pokupio svoje Spawnove i Strance u raju u Babilonu i tek sad mi postaje jasno koliko smo izgubili gašenjem ovih izdanja. Šteta :(
hello Posted - 07/04/2010 : 08:02:41
Akcija se nakratko seli i u Osijek na danima stripa od 09.04 do 11.04.
globinjo Posted - 05/04/2010 : 19:59:31
quote:
Originally posted by marlowe

Pretpostavljam da je sve to nesporazum jer i Danijel i Vedran su dobri momci.
To neko zlonameran muti sa strane.

da,markos je podlac i uvijek gura surlu tamo gdje joj nije misto
marko,slone!
Markos Posted - 05/04/2010 : 19:43:48
quote:
Originally posted by marlowe

Nije lijepo govoriti o sebi u trećem licu.
marlowe Posted - 05/04/2010 : 19:11:30
Pretpostavljam da je sve to nesporazum jer i Danijel i Vedran su dobri momci.
Markos Posted - 05/04/2010 : 18:41:13
Ponavljam, ja sam zakljucivao na osnovu onog što mi je VJ rekao, a on je očito neke stvari previdio. Isto tako, ja sam puno toga, ali nisam zlonamjeran. No sikiriki, jasno.
hello Posted - 05/04/2010 : 18:27:08
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Kritiku, za razliku od neistinitih informacija uvijek prihvaćam i uvijek je dobrodošla. Istina je da sam ušao amaterski i to sam i sam naglasio više puta. Trenutno nemam vremena za iscrpnu analizu, ali nadam se da ćemo imati vremena malo više raspravljati o svemu u jednom neformalnom druženju i u prijateljskoj atmosferi. Pogodio si u srž s rečenicom "A ako nemaš dovoljno novca da to osiguraš, nego se oslanjaš na prodaju prvih brojeva od kojih ćeš financirati nove, onda si u startu u problemima" iako su razlozi malo dublji. Recimo Stranci 1 su se pokrili i to vrlo brzo. Pa čak i Spawn 1 bi mogli reći da je pokriven. Međutim problemi na koje nisam mogao utjecati pojavili su se kasnije. Izdano je pregršt novih izdanja tako da mnogi nisu mogli sve kupiti odjednom, a došlo je i do strahovite financijske krize. Mali problem je i što sam iz Dubrovnika tako da ne mogu malo više obilaziti knjižare, razgovarati s ljudima i na taj način unaprijeđivati prodaju. Također, nemam ni nekih veza u ministarstvu ili knjižnicama da bi tu malo progurao svoja izdanja. Sjećam se da sam nudio Životinjsku abecedu knjižnicama (prvo izdanje). Glavni uvjet za prednost su bili: mladi neafirmirani pisci, oni koji do sada nisu koristili poticaje i sl. i naravno odbili su me. Pitao sam ih za razlog i neslužbeno mi je žena rekla - pa u pravilu ne uzimamo dječje knjige, a još si i nepoznat autor. Da je recimo Luko Paljetak to napisao otkupili bi ih. S druge strane postoje neki djedovi koji objave knjigu u 300 komada koju nitko živ ne bi nikad ni kupio jer nikoga ne zanimaju takve gluposti i naravno budući da su neke face država im otkupi kompletnu nakladu.
I sad se vraćam i na stripove. Meni su knjižnice otkupile u prosjeku cca 20 knjiga od svakog izdanja. Jednom sam davno pročitao na forumu da su neka izdanja otkupljena u preko 100 komada, znači 5 puta više od mene. Dakle, puno je razloga za neuspjeh.

Mozemo nastaviti i privatno, mozemo i ovdje, kako god ti vise odgovara. Ni ja nemam previše vremena, pa ću ti odgovoriti vrlo kratko - svi ti problemi muče i sve nas ostale. A sto se otkupa tiče, ta vremena od 100 primjeraka su davno prošla, ali, bez obzira na to, SC stripovi inače slabo prolaze u knjiznicama (jer se lakse uniste).

Eto u Makarskoj ćemo se valjda vidjeti i tu ti mogu objasniti puno stvari iz prve ruke, a ne rekla kazala i da se bezveze prepucavamo preko foruma. Morao sam reagirati na onaj tvoj citat jer sam po njemu ispao prevarant, lažov i što sve već ne. Amater jesam, sli prevarant i lažov sigurno nisam. Bio sam ljut i reagirao sam i ja malo burno aludirajući da si ili zlonamjeran ili apsolutno neinformiran. Falio nam je samo Renky sa svojim kultnim hi,hi,hi uz kokice :) Ipak nakon obiteljskog vikenda za Uskrs i druženja sa svojom curicom i ženom vidim da se oko nekih stvari ne treba previše uzrujavati. Nadam se da si i ti u sličnom raspoloženju.
Markos Posted - 05/04/2010 : 18:04:41
quote:
Kritiku, za razliku od neistinitih informacija uvijek prihvaćam i uvijek je dobrodošla. Istina je da sam ušao amaterski i to sam i sam naglasio više puta. Trenutno nemam vremena za iscrpnu analizu, ali nadam se da ćemo imati vremena malo više raspravljati o svemu u jednom neformalnom druženju i u prijateljskoj atmosferi. Pogodio si u srž s rečenicom "A ako nemaš dovoljno novca da to osiguraš, nego se oslanjaš na prodaju prvih brojeva od kojih ćeš financirati nove, onda si u startu u problemima" iako su razlozi malo dublji. Recimo Stranci 1 su se pokrili i to vrlo brzo. Pa čak i Spawn 1 bi mogli reći da je pokriven. Međutim problemi na koje nisam mogao utjecati pojavili su se kasnije. Izdano je pregršt novih izdanja tako da mnogi nisu mogli sve kupiti odjednom, a došlo je i do strahovite financijske krize. Mali problem je i što sam iz Dubrovnika tako da ne mogu malo više obilaziti knjižare, razgovarati s ljudima i na taj način unaprijeđivati prodaju. Također, nemam ni nekih veza u ministarstvu ili knjižnicama da bi tu malo progurao svoja izdanja. Sjećam se da sam nudio Životinjsku abecedu knjižnicama (prvo izdanje). Glavni uvjet za prednost su bili: mladi neafirmirani pisci, oni koji do sada nisu koristili poticaje i sl. i naravno odbili su me. Pitao sam ih za razlog i neslužbeno mi je žena rekla - pa u pravilu ne uzimamo dječje knjige, a još si i nepoznat autor. Da je recimo Luko Paljetak to napisao otkupili bi ih. S druge strane postoje neki djedovi koji objave knjigu u 300 komada koju nitko živ ne bi nikad ni kupio jer nikoga ne zanimaju takve gluposti i naravno budući da su neke face država im otkupi kompletnu nakladu.
I sad se vraćam i na stripove. Meni su knjižnice otkupile u prosjeku cca 20 knjiga od svakog izdanja. Jednom sam davno pročitao na forumu da su neka izdanja otkupljena u preko 100 komada, znači 5 puta više od mene. Dakle, puno je razloga za neuspjeh.

Mozemo nastaviti i privatno, mozemo i ovdje, kako god ti vise odgovara. Ni ja nemam previše vremena, pa ću ti odgovoriti vrlo kratko - svi ti problemi muče i sve nas ostale. A sto se otkupa tiče, ta vremena od 100 primjeraka su davno prošla, ali, bez obzira na to, SC stripovi inače slabo prolaze u knjiznicama (jer se lakse uniste).
hello Posted - 05/04/2010 : 17:58:10
quote:
Originally posted by HC

Ima li još nade da se nastavi koje od započetih izdanja ili je definitivno gotovo?

Ima nade. Najviše ovisi o ovoj akciji i onda postoje 3 varijante:
a) gotovo sve se rasproda. U tom slučaju imam solidan kapital i uz malo pametniju politiku nastavljamo dalje
b) 2/3 se rasproda - najvjerojatnije preko Van Gogha bi nastavio barem jedan serijal
c) nedovoljna prodaja - onda je stvarno kraj što se mene tiče
HC Posted - 05/04/2010 : 17:49:21
hello Posted - 05/04/2010 : 17:39:54
quote:

A gle, nikome nije lako. Misliš da je meni lakše nego njemu? Ali to ne znači da ću ići gledati stvari kratkoročno i raditi više štete nego koristi. Ljudi jednostavno ne žele slušati, a on je u sve to ušao, moram to reći, vrlo amaterski. Mislim, nije to uvreda, on je stvarno više nego ok dečko, nema mu se što zamjeriti, ali, ono što se kaže, "put u pakao je popločan dobrim namjerama".

Dvije su ključne stvari:
1) moraš biti spreman gubiti novac bar tri, četiri, pa i pet godina i moraš imati stalan ritam izlaženja ako se zaista želiš baviti (strip) izdavaštvom
2) manjom cijenom možeš privući jedan manji dio ljudi, ali većinu neke stvari ne zanimaju ni da im ih pokloniš

On je, nažalost, pogriješio u obje. Ljudi su u startu skeptični prema novim izdavačima, moraš izdavati brzo nove brojeve da bi te shvatili ozbiljno, pogotovo kad je riječ o dužim serijalima. A ako nemaš dovoljno novca da to osiguraš, nego se oslanjaš na prodaju prvih brojeva od kojih ćeš financirati nove, onda si u startu u problemima. Itd itd. Ne bih mu htio stavljati soli na ranu. Ja sam davno još razmišljao o Strancima u raju (u biti, prvo se dekara o tome mislio, emir je čak bio i preveo dvije prve sveske, ako se dobro sjećam), ali sam ipak odustao, a onda je krenuo Dani. Nema nikakvog smisla da sad nastavim.

Još samo jedna stvar: tipovi poput Marlowea, koji svako malo potcjenjivački pljuju po, uglavnom, Libellusu i Fibri, nazivajući tiraže od 500 primjeraka raznoraznim imenima, se sad tu bez imalo srama iščuđavaju nad ovakvim prodajnim rezultatima (14 primjeraka u 5 mjeseci). E, pa gospodo, to je realnost.

The Hammer of Hell Posted - 04/04/2010 : 21:58:37
quote:

Dobro, nisam mislio na tebe, nego na Marlowea. Enivej, čudo je vjerojatno prava riječ. Ali, i čudima dolazi kraj, a ovo je do sada uglavnom bilo bazirano na radu entuzijasta, a sve to skupa stoji na tako staklenim nogama da ... Uživajmo dok traje.

Tako nekako.
Markos Posted - 04/04/2010 : 21:55:00
Dobro, nisam mislio na tebe, nego na Marlowea. Enivej, čudo je vjerojatno prava riječ. Ali, i čudima dolazi kraj, a ovo je do sada uglavnom bilo bazirano na radu entuzijasta, a sve to skupa stoji na tako staklenim nogama da ... Uživajmo dok traje.
The Hammer of Hell Posted - 04/04/2010 : 18:13:45
quote:

Još samo jedna stvar: tipovi poput Marlowea, koji svako malo potcjenjivački pljuju po, uglavnom, Libellusu i Fibri, nazivajući tiraže od 500 primjeraka raznoraznim imenima, se sad tu bez imalo srama iščuđavaju nad ovakvim prodajnim rezultatima (14 primjeraka u 5 mjeseci). E, pa gospodo, to je realnost.

Ostavimo na stranu sad prepucavanja tko je koga prozvao i uvrijedio. Recimo da je u Hrvatskoj standardan tiraž za izdanja tog tipa 500 komada. Koliko je uopće strip-izdanja u 21. stoljeću uspjelo preskočiti tu brojku, bilo nadoštapavanjem, bilo drugim izdanjem, bilo početnim većim tiražom?

1? 2? 3? Od više stotina, možda i tisuću izdanja. Ako se izdavačima izdanja isplate na 250-300 komada, neka se eventualno rasprodaju, neka podbace, znači da se brojka vrti tu negdje oko 250 prodanih primjeraka u prosjeku, ako biznis ide dobro.

Šokantno je šta se recimo XIII, Largo Winch ili Blacksad (ili Spawn) ne mogu plasirati u više od tih brojaka, šta znači praktično da sadržaj nije bitan.

Zamislimo sad magazin, pristojan broj stranica, boja, neki poznatiji suvremeni stripovi, kiosk plasman. Da je besplatan, bez reklame se ne bi podijelilo više od 200 komada. Dakle, reklama, tisak, prava, prijevod, troškovi plasmana, distribucije, skladištenja i sudeći po dosadašnjem iskustvu zagarantirah 250 kupaca. Bitno je stvoriti naviku kod kupaca kroz garantirano i redovito pojavljivanje kroz bar 2-3 godine. Not gonna happen. Nitko normalan ne bi bacio 100-njak tisuća eura godišnje u takvu rupu.

Uz pomoć mađioničarskih trikova, s vremena na vrijeme možda se pojavi kakav poduhvat te vrste, izdrži par brojeva, pa za koju godinu drugi i to je to.

Koliko kod nas ima ljubitelja stripa i kakva nam je ekonomska moć, pravo je čudo koliko nebulozna količina izdanja i stranica stripa izlazi svake godine. Živimo daleko iznad svojih mogućnosti, kao i u svim drugim aspektima. Jedna Velika Britanija sa Cinebookom i cijelim engleskim govornim područjem kao tržištem, bez nevjerojatnih administrativnih zapreka, ide oprezno za sada sa već za njih ogromnih 30-ak albuma godišnje, na shitty papiru i po jedan, umjesto 2 kao prije albuma u izdanju, radi povećanja profita. Čisto sumnjam da ovakvo stanje može kod nas potrajati.

Zašto ovo pišem? Čisto radi umanjivanja nerealnih očekivanja imalo realnih fanova (a i zato jer je slow news day:).

Obi-wan Posted - 04/04/2010 : 15:30:44
quote:
Originally posted by Curunir

quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by ken2

kao prvo sretan uskrs svima, a pogotovo hellou i markosu
nema potrebe za tenzijama, obojica ste super ljudi
danijelu sigurno nije lako, krenuo je pun entuzijazma, izdao nekoliko super stripova, pokušao imati jeftinija izdanja u startu, ali nije išlo, ni akcije nisu pomogle, ljudi jednostavno ne žele isprobati nove stvari,
ti si marko sa fibrom napravio super pametne poteze, fibra je postala brend i mislim da od svih izdavačkih kuća ima najsvjetliju budućnost
danijel se sada pokušava izvući i mislim da ga treba podržati, ako ne ide, jegi ga, žao mi je, ali to nije razlog da se ne razmisli kako nastaviti strance, ja mislim da bi se najbolje uklopili u fibru
pa razmislite
obojica

Svaka ti je na mjestu kao i obično.

vidi, vidi... hehe... inace ne bi bilo na mjestu jednoga od njih smatrati zenskicom

Curunir dobro koristiti palantir ovaj put...

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000