forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Je li Bookglobe odustao od BD albuma?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
jaki Posted - 13/04/2010 : 20:54:31
Naime od najvljenih albuma iz 12 mj.nema ništa a sada vidim da stripove koje je BG objavio u SMG i najavio albume sada izdaje Strip Agent.A tu je još i Whiskeyeva napomena na jednom topicu nekom članu da ćeka dok albumi Lincolna pojeftine na 10 kn(rasprodaja?).
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
anto Posted - 24/09/2018 : 19:29:41
darkomacan šljaQa

Preuzeti prijevodi:
Top Ten
Achille Talon integral 1-3
Cubitus

Hellboy 4
LoEG 1,2
Asterix 36, 37 (čeka se odluka)
Tintin 18-23 (zamrlo)

e sad,Ašil je mislim Strip Agentov,a Cubitus bi možda mogao biti Bugrobov;ili su oba SA?
oscar Posted - 12/09/2018 : 09:24:59
Bravo za Tardija!
jaki Posted - 11/09/2018 : 18:31:02

#
Photo Autor Naslov Vrsta građe Godina Lokacija/Signatura URL
Media
1 Blanc-Dumont, Michel Mladi Blueberry: Put prokletih / knjiga 2018

2 Blanc-Dumont, Michel Mladi Blueberry: Pinkertonovo rješenje / knjiga 2018

3 Farace, Renaud Duel / knjiga 2018

4 Lambil, Willy Plave bluze: Integral 5 / knjiga 2018

5 Pellejero, Rubén Corto Maltese: Ekvatorija / knjiga 2018 Spremište arhiv. primjeraka:
| A II-101.620
Zatvoreno spremište:
| II-101.620

6 Pratt, Hugo Corto Maltese: Daleki Vjetroviti otoci / knjiga 2018

7 Pratt, Hugo Corto Maltese: Pod gusarskom zastavom / knjiga 2018

8 Pratt, Hugo Corto Maltese: Karipska suita / knjiga 2018

9 Salvérius, Louis Plave bluze: Integral 4 / knjiga 2018

10 Tardi, Jacques Nestor Burma : knjiga 2018

11 Tardi, Jacques Adèle Blanc-Sec : knjiga 2018

12 Vance, William XIII: Integral 6 / knjiga 2018

13 Vance, William XIII: Integral 5 / knjiga 2018

14 Wilson, Colin Mladi Blueberry: Cijena krvi / knjiga 2018

15 Wilson, Colin Mladi Blueberry: Trojica za Atlantu / knjiga 2018

risbozg Posted - 05/05/2010 : 09:25:06
da a gdje su integrali...
GGG Posted - 02/05/2010 : 02:09:35
Fino da je stigla i Navis 2!
mladjo Posted - 30/04/2010 : 21:51:05
quote:
Originally posted by jang

za sada ni traga o Murena 2, UW1 naredni brojevi, 2. integral Hawkera
[/quote]

Bruno Brazil također...
Renky Posted - 30/04/2010 : 19:41:56
Sad san pogleda... Malo san zaboravija na ovo. Ajme, je prva naslovnica.
hello Posted - 30/04/2010 : 19:40:26
quote:
Originally posted by Renky

Tamo mi i misto...

Hm, šta san sad kriv?

A ovaj put samo pohvale. Iz tiska je izašla knjiga Mrtva duša.
Renky Posted - 30/04/2010 : 19:38:52
Tamo mi i misto...

Hm, šta san sad kriv?
hello Posted - 30/04/2010 : 19:30:30
quote:

Za ove nove epizode Jeremiaha ćeš se načekati

Renky "stavio" sam te u svaštaru
Renky Posted - 30/04/2010 : 19:20:37
Za ove nove epizode Jeremiaha ćeš se načekati
Ignus Posted - 30/04/2010 : 18:48:33
Navis i Princa sigurno kupujem...Jeremiaha se nadam u integralima
Bardho Posted - 30/04/2010 : 18:35:42

u snk najava za Navis 2, Mali Princ i jeremiah 29
jang Posted - 30/04/2010 : 17:13:17
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by The Hammer of Hell

[quote]

99 kn ili ugrubo 13.5 eura je normalna francuska cijena za takve albume. Jbga, došlo takvo vrijeme, ne vjerujem da su domaći papir ili domaći tiskarski strojevi drastično jeftiniji od francuskih, i jedni i drugi su po istim cijenama sa svjetskih tržišta.

Moguće je da su ovi svi albumi onog većeg od 2 "francuska" formata i da bi oni manji bili po 80, ali glupo je šta i nagađamo o tome.

Cijena u Francuskoj me apsolutno ne interesira jer ne primam francusku plaću.
Budući da na primjerima drugih izdavača možemo vidit koliko novaca koštaju albumi od 48 strana, ipak nekakav metar za mjerenje imamo, a po tome metru ova izdanja koštaju 20 Kn više nego što bi trebala.
To što im je tiraž 300 komada me isto tako ne interesira.
Isključivo je njihov problem što očito loše biraju naslove(Ne mislim da biraju loše naslove, nego jednostavno naslove koji malo koga kod nas interesiraju).
Isto tako je isključivo njihov problem što izdaju 34554 naslova, a za svaki je upitno kad će, i hoće li uopće privesti kraju, pa ih analogno tome kupci izbjegavaju u širokom luku.Ja recimo osin Lincolna i Poussina nisam kupio ništa, a nije da nema interesantnih naslova.
Znam da BG boli kuki za moje mišljenje, kao i za mišljenje bilo kojega forumaša, ali ja od ovoga neću kupit ništa.

ako nisam pogrešio ovim albumima Bookglobe objavljuje komplet Grga Grimizni i Belladone. Sillage je na 3/12, KGB 1/3, Markiz na 1/5

za sada ni traga o Murena 2, UW1 naredni brojevi, 2. integral Hawkera
dugapuška Posted - 30/04/2010 : 16:42:39
nigdje ih pola godine, i onda navala
http://www.stripovi.hr/Novost.aspx?news=482b3d6d-d1b6-4e7d-8e1e-2e680aad3ab6

puxavida Posted - 29/04/2010 : 21:30:38
ja uopće ne mislim da je bookglobe nešto skuplji od drugih izdavača - naprijer libellusovi albumi spirou i riđobradi su 90 kuna-vidjećemo cijene novih primjeraka.
Bluberi su 80 kuna, a fibrini zekani isto tako...
na koncu konca i strip- agent je dao albume po 99 kuna... to su formati veći od A4 i oni su poskupili 10 kuna - od zadnjg sillagea je prošlo 3 godine - tako da u 3 godine i nije neko poskupljenje
D ali su ti albumi skupi jesu, ali ništa skuplji nego drugi izdavači
Renky Posted - 29/04/2010 : 20:06:36
Probala je Slobodna Dalmacija sa Comic Stripom, ukupno gledajući možda najbolja revija ikad... Na žalost samo 35 brojeva. Trenutno Bookglobe pokušava sa takvim projektom koji spominješ kroz SMG strip reviju. Neuspješno. I prilično je tvrdoglav, no ne ide...
BG je započeo uglavnom starije serijale, sa puno epizoda i to je boljka no ne vidim zašto je toliki problem ako imamo neki integral ili album koji je nevezan sa ostalim epizodama. Neke od albuma i integrala može kupiti, pročitati bez ikakvog predznanja ili potrebe za nastavkom pa opet ništa... Slučajnih kupaca nema. Standard je takav da je bitnija gola egzistencija od gomilanja stripova.
Raymond Posted - 29/04/2010 : 19:29:43
pa ne znam samo razmisljam da sam ja u mogucnosti sta bi probao..ne kazem da bi pičilo ali bih probao jer sam tvrdoglav ;)

Znam za Stripoteku i dobra je naročito ya male pare samo još da imaju bolji ibor i pošto živim na zapadu meni smiješno nekako uvijek isti broj stranica ali haj tako je tamo...

Ali ja bih umjesto da se mučim kao bijaše li Rodončić sa svim tim albumima od kojih rijetko koji izadje do kraja ja bi štampao neku reviju slicnoj Stripoteki ali probao bih boljoj naravno ..jeftiniji papir, što više crno bijelog crteža sem ako se album nije pravio direktno za boju...naravno boja ne bi bila naj kao na skupjim papirima ali bi zadovaljavala..i malo prostora bi ubacio za domaće autore da se probiju..naravno ako priča i crtež zadovoljavaju onda bi cijeli album izdao u toj reviji i neki dil napravio sa autorima naravno da bi u slučaju da taj roman se proda recimo u Fr ili drugdje da bi dobio neki cut itd..itd..i da ne nabrajam...mislim bolje uraditi jedno ovako dobro izdanje koje bi i običan insan..a tu se i najviše prodaje...imao prilike da čita itd....bolje jednu dobru stvar napraviti, nego započeti hiljade prijekata a ko zna hoće li se dogurati naročito što se ne prodaje kod običnog naroda...ali haj treba misliti pozitivno i nadati se....
Renky Posted - 29/04/2010 : 18:04:07
Sljedeća teza... plaćanje autorima.

Stripovi koji su djelo poznatih autora ili su naručeni se masno plaćaju. Oni manje masni ne prodaju se ni u Francuskoj. Najčešće tek pokriju troškove.
Renky Posted - 29/04/2010 : 18:01:45
Malo mi teško sve pohvatati no...

Imamo Stripoteku, zašto bi tribalo izmišljati toplu vodu, odličan izbor sadržaja, shit papir al' je zato jeftina.

E nek ti Bane kaže koliko se proda... A djelomično ide i na kioske u okolnim zemljama ( odnosno u HR sigurno ).

Strip je mrtav u onim tiražima koje mi pamtimo.
Raymond Posted - 29/04/2010 : 17:15:00
posto imamo problema sa malim tirazima, HC skupi ovo ono razmisljao sam malo i sad imado jednu ideju, mozda je luda..mozda bi proradilo na promovisanju crtanih romana itd i ko zna prodavalo se dobro...stampati albume slicnog kvaliteta kao Stripoteka, jeftin papir i ako se moze u boji..sigurno bi raja kupovala jer ne bi bilo skupo...prije nego sto bi se pocelo promovirati polako ovo izdanje gdje god se moze a da ne kosta previse..mislim meni kao citaocu nema velike razlike recimo ako citam Corto Maltesa u takvoj reviji ili u Bookglovom HC izdanju..ista mi je stvar samo sto mrzim da se album dijeli nego ibaciti od jednom...

Evo i imena: Crtani Romani Revija :)

tako da imamo dvije dobre a jeftine revije.. a bookglobe )ili neki drugi izdavac) bi mogao prestati sa svim tim HC itd i stampati sve te albume kroz tu reviju i sigurno bi imali barem 10 puta vecu tiraz i zaradu nego sad kroz desetine albuma u male tiraze koje rijetko ko kupuje...i tako bi se populizirao crtani roman jer bi imalo vise sanse da se kupuje od obicnog naroda a ne samo nas kao na ovom forumu...sigurno treba izlaziti u trafikama, mozda ne svim ali u svakom vecem mjestu barem jedan trafika za pocetak ...

Raymond Posted - 29/04/2010 : 16:34:52
quote:

quote:
Originally posted by Raymond

a može se i reći da albumi mogu biti i skuplji od Bookgloba kad se zna da se ide u mali tiraž a kod francuza na pola miliona a slična cijena od recimo 10 do 13 eura od Bookgloba...moje mišljenje je da Bokkglobe i drugi izdavači možda trebaju razmisliti da prodaju albume samo u mekim koricama sem ako nisu integrali tako ce biti jeftinije, a i te se mogu u SC više raje ce baciti koji dinar da probaju i kolektiraju itd i onda se možda i veći tiraž može oprčiti...vidite kako onaj engleski Cinebook izdaje albume dosta kvalitetno u mekim koricama i ne uzimaju puno mjesta na polici...dok namjestim 8 cinebook albuma isto mi uzme recimo 3 bookglobe HC albuma...

Opet kriva teorija... Francuzi PLAĆAJU autore za izradu albuma. Ostali troškovi i tisak dolaze tek kasnije. Ode mislim na Francusku produkciju i ne može se uspoređivati sa našom situacijom. Njihov troškovnik je drugačiji. Autorska prava za HR iznose možda trošak dvi do tri table koje se plaćaju autorima. Pa postotak od prodaje itd. Tiraž je najbitniji a puno puta je rečeno da kod HC izdanja cijena raste u prosjeku za 10%, dakle minorno. A tek da tiraži od 1000 komada nešto bitnije minjaju trošak tiska. No tko garantira da bi se SC prodava bolje. Neke stripove nikad nebi kupija da su u SC-u. Zna se šta je album

ma dobro imamo mi svi drugacija misljenja, ja recimo nikad ne bi kupio neke BD u HC..mislim deble su korice od broja stranica u nekim hehe..a za neke bi..ali mora se uporediti sa nekim..nije realno ali ipak da vidimo gdje smo malo..francuska je majka sto se crtanih romana tice i treba uciti kako oni to rade malo..naravno moze ali i ne moze biti od pomoci...ipak, ako kao autor nacrtas nesto dobro i posaljes nekom izdavacu i oni vole, znaci ti si sam to poceo i nisu narucili nista nego si ti zapoceo, valjda je tvoj roman i karakteri itd a oni prodaju i iejele se pare, ne?...sem ako ne naruče direktno ako im se svidja neki crtač...ali to je off topik i nema veze snama..

ono sto rekoh je da mogu ti albumi biti jeftiniji ali se to stampa u 300 primjeraka i kako zaraditi koji dinar za toliki trud...a jos uvijek ne mogu da vjerujem da u cijeloj eks jugoslaviji nema vise od 300 citalaca nekog albuma,, koja bruka i zaostalog naroda upm...

isto tako kao recimo ovdje u 'zaostaloj' USA HC su mnogo skuplji od SC..tu nesto ne stima..ili se prave tamo HC slabo bez usivanja tek malo lijepka zalijepe i eto ti HC..ne znma ima raznih kvaliteta HC i cesti vidim SC romane i druge knjige koje su bolje odradjene od HC al puno su jeftinije od HC...druga zemlja valjda...300 primjeraka joooj...pa to bi ok bilo za neko malo mjesto ali cijelu eks jugu ...zalost

NESVRSTANI Posted - 29/04/2010 : 15:57:09
quote:

Opet ćorak sa kvotanjem

Odo ja na kavu a ti zvrcni na mob ako uspiješ citirati pa nastavljamo.

Dogovoreno .
Renky Posted - 29/04/2010 : 15:54:35
Opet ćorak sa kvotanjem

Odo ja na kavu a ti zvrcni na mob ako uspiješ citirati pa nastavljamo.
Renky Posted - 29/04/2010 : 15:52:12
Pa zašto onda Vi koji znate računicu po kojoj nema razloga poskupljenju ne podilite taj podatak sa nama... Jbte živimo očito u zabludi.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000