forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Par pitanja o izdanjima u HR

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
sain Posted - 13/08/2010 : 23:04:01
Pozdrav svima!
Trebao bih malu pomoć vezano za nekoliko stripova. Ja eto odlučio ponovno zaroniti u svijet stripova, nisam ih čitao maltene otkad sam bio dijete (osim Alan Ford tu i tamo). Htio bih početi kupovati neke stripove koji me zanimaju ali nije baš jednostavno pratiti sva izdanja, reprinte, trobroje pa ako mi netko od vas koji pratite malo dinamiku izlaženja može pomoći... Krenimo redom:

ALAN FORD
U biti tu mi je jasno sve manj-više. Kupujem klasike i popunjavam neke rupe sa super klasicima kako izlaze. Kakvo je stanje sa novijim brojevima tamo negdje od 200.-300. broja. Jel ih se može kupiti igdje ili treba čekati da klasik jednoga dana dođe do njih? Jeli se isplati kupovati ove Extra (nisam još nijedan kupio)

NATHAN NEVER
Volio bih krenuti od početka. Koliko sam shvatio baš kreću neka reizdanja ali u obliku knjiga. Hoće biti možda mjesečnih jeftilen izdanja za kupiti ili baš moram knjigu (nekako mi nije strip za hard cover).

DYLAN DOG
Isto bih volio krenuti od početka. Hoće biti kakvih reizdanja starih brojeva? U biti o izdanjima Dylana neznam gotovo ništa pa je bila kakva informacija dobrodošla.

MARTIN MYSTERE
Isto pojma nemam kako se izdaje i jel ima starih brojeva itd.

U principu nebih volio uletiti u serijal na 193. broju, pa ako nema starih za kupiti ili nekih reizdanja ,možda radije da sačekam i kupujem ove koji imaju...

Zahvaljujem unaprijed
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Aerendyl Posted - 25/08/2010 : 16:30:34
Šalji na PM. :)
Paka01 Posted - 25/08/2010 : 03:22:55
quote:
Originally posted by Aerendyl

Hvala decki. Paka imas skype? :)

Nope :/ msn jedino ako ti to pomaže?
Aerendyl Posted - 24/08/2010 : 22:06:49
Hvala decki. Paka imas skype? :)
Paka01 Posted - 24/08/2010 : 20:12:00
quote:
Originally posted by Djole

Plus DD Specijal, Maxi i Almanah, jelte.

E stvarno ne znan kako san to uspija zaboravit.
Maxiji su 49 kn.
Djole Posted - 24/08/2010 : 20:10:04
Plus DD Specijal, Maxi i Almanah, jelte.
Paka01 Posted - 24/08/2010 : 20:07:44
Zagor regularni - 18 kn
Zagor extra - 18 kn
Zagor klasik - cijena varira, al obično je il 25 il 29 kn
Zagor almanah - 25 kn (4 godišnje)
Zagor specijal - 25 kn

Dylan Dog regularni - 18 kn
Dylan Dog extra - 18 kn (al sad su počeli reprintat stare regularne brojeve od slobodne dalmacije)
Dylan Dog gigant - 39 kn (nisan siguran jel 39, al mislin da je)
Aerendyl Posted - 24/08/2010 : 19:22:24
Jel mi može netko reći koje sve verzije od Zagora i DD-a izlaze od Ludensa trenutno, i koliko dođe svaka verzija? Ty.
Aerendyl Posted - 22/08/2010 : 22:30:59
Ja nisam neki dugo godisnji stripoljub pa nemogu puno reci, ali ajde da i kazem svoje misljenje. Zagor mi je ok, prije sam bio par puta i kupio Spidermana i Hulk vs. Wolverine (taj mi je bio najzesci :) ). Nego ajmo reci, zanima me Batman i to. Jednostano je malo sjebano to narucivanje. Ono dok ti dode, ovo ono, nacekas se. Dok je Zagor tu prisutan svaki mjesec i nije toliko ni skup. Kod Zagora vec mogu predvidjeti svaki broj. Mirni uvod, Zagor se sastaje sa ljudima koji su u nevolji. Chico uvijek gladan i mora jesti. Zagor svakih pet minuta na rubu smrti ali uvijek se uspijeva izvuc. I tako dode kraj da Zagor rijesi nesta na pola i onda ide drugi broj. Isto tako i DD. Pocinje sa nekom morom/cudovistem/ubistvom, DD istrazuje, Gaucho radi gluposti itd.

Rekao sam si sada. Narucit cu Batmana i Spideya na Amazonu pa da vidimo. Ako mi se jako svide budem ih narucivao budem ostao pri njima. Manga me jednostavno ne zanima, ne volim taj stil. :)
mike Posted - 22/08/2010 : 22:24:57
quote:
Originally posted by Obi-wan

Ti si toliko ubjeđen i jak u svojim tvrdnjama da direktno sučeljavanje ne bi imali nikakvog smisla. Ono što ja ustvari kažem je da je Zagor (ne sav Bonelli, ima izuzetaka), meni iz nekog razloga postao naivan i nezanimljiv. Priče su mi neinspirativne, nema nikakvih obrata, neočekivanih zapleta, uzbudljivih momenata, tragike, jeftine patetike. Nema apsolutno ničega što bi izazvalo ono što tražim od dobre priče - a to je bura osjećanja. Ja Zagora čitam bez podizanja obrva i podsjeća me na izlapjelo pivo. Kod američkih stripova kojih baš ima za odrasle (recimo Vertigo), a i onih za mlađe, postoji taj emotivni momenat koji mi čini čitanje vrijednim. Naizgled naivni likovi imaju jake moralne dileme i dešava im se (ponekad) nešto vrijedno pomena. Ima i tu dosta smeća, naravno, ali ima i suvog zlata (što ja konkretno kod Zagora više ne uspjevam iskopati).
Naravno, sve ovo je samo moje osobno mišljenje koje ja slobodno iznosim (ponekad pretjerano revno), a ne neka bogomdana istina.
I ja sam nekad skupljao većinom Zagora i vratio sam se stripovima zahvaljujući Zagoru, ali sam brzo shvatio da on ipak spada nekako za uzrast od 6-18 godina. Što ne znači da ga odrasli ne smiju čitati (ja također volim pročitati tu i tamo pokoju dječiju knjigu ili strip), ali tvrditi da je Zagor najbolji, zakon, zasluženo na vrhu, ne znam što bih rekao na to...

Bas si ljepo napisao. I ja osjecam sasvim isto.
Imrahil Posted - 22/08/2010 : 22:22:18
quote:

quote:
Originally posted by Bob Rok

Recimo moj primer Francusko-belgijska skola i Alan Ford, nikad me Zagor nije zanimao. Tek sad sam uzeo da procitam po koju epizodu i nije mi jasno zasto ima kultni status. Mada nije mi jasno ni zasto Dilan ima, na jednu dobru, dodje 5 losih.

Kada sam bio klinac, svi su čitali stripove. Od 100 klinaca 90 je preferiralo Zagora, 5 Alan Forda, 2 Mr.No-a, 1 Blek, 1 Mark i 1 ostalo.

ja sam onda bio onaj što je preferirao ostalo, specifičan uvek
Ignus Posted - 22/08/2010 : 21:18:09
kad sam ja odrastao, početkom 80tih , postojale su samo dvije vrste ljudi. Romanizirani ( elita ) koja je osim što je pratila nova izdanja krpala rupe na pijacu starim bojevima, i jadnici koji su nas molili da im posudimo da pročitaju romane koje nisu mogli kupiti na 'piji' ( mi smo im redovito posuđivali, oni nam nisu vraćali.. ) netko tko nije volio stripove nije postojao, ili se to nije usudio priznati.
Djole Posted - 22/08/2010 : 20:47:01
Aha, kad dodaš Dilana i povećaš 5-10 puta Alana. ;)
King Warrior Posted - 22/08/2010 : 20:26:19
quote:

Kada sam bio klinac, svi su čitali stripove. Od 100 klinaca 90 je preferiralo Zagora, 5 Alan Forda, 2 Mr.No-a, 1 Blek, 1 Mark i 1 ostalo.

ti klinci su danas odrasli.
Sudeci po prodaji stripova situacija je otprilike ista i sada.
Djole Posted - 22/08/2010 : 20:09:32
A poneko i Spiroua i Krcka.
Obi-wan Posted - 22/08/2010 : 20:00:26
quote:
Originally posted by Bob Rok

Recimo moj primer Francusko-belgijska skola i Alan Ford, nikad me Zagor nije zanimao. Tek sad sam uzeo da procitam po koju epizodu i nije mi jasno zasto ima kultni status. Mada nije mi jasno ni zasto Dilan ima, na jednu dobru, dodje 5 losih.

Djole Posted - 22/08/2010 : 18:05:37
quote:
Originally posted by teller

I da nema Zagora, nebi se prodao ni jedan primjerak Mausa,Bluberija,mange više...

Bi. Nisu svi počeli da čitaju stripove sa Zagorom i Bonelijem, nisu svi odrasli samo uz Zagora i Bonelija, niti su se svi vratili stripovima zbog Zagora i Bonelija (u stvari, neki nisu nikada ni odlazili, jelte). Koliko god da se mnogi trude da situaciju tako predstave - to jednostavno nije tačno.
teller Posted - 22/08/2010 : 17:35:18
ne mogu vjerovat kaj sam izjavio...vidi se da su se svojim prefriganim metodama potajno uvukli i u moždane
vijuge zagriženih Zagorovca...sram jih bilo, kakav Fibrin forum? starije Tex garniture ga sve više preuzimaju...
Moderatori, vi ste tu zadnja barijera tim spletkarošima.
King Warrior Posted - 22/08/2010 : 17:27:13
quote:
Originally posted by teller

nažalost Zagor je postao strip junak za mlađe naraštaje ...
A i Bonelli ima stripova za "starije"čitateljstvo:Tex...

ne vjeruj mnogo u stvari sto cujes od Curunira i Renkyja...
teller Posted - 22/08/2010 : 17:19:41
Potpuno se slažem sa tobom,nažalost Zagor je postao strip junak za mlađe naraštaje i emocija kod tih novih epizod gotovo da i nema, strip je namjenjen mlađoj dobi i lakom štivu, tu dvojbe nema i nije je kod mene ni bilo, smeta mi samo kad netko
stalno potencira da zbog Zagora (i Bonellija) ljudi ostaju zakinuti za neke nove i bolje stvari.S tim se ne slažem, može se komotno pročitat naveče jednog Zagora,Betmena,Bosanske basne ili što več...Zagor ne izključiju drugo i isti mjesec kad se
ukine sva Bonelli produkcija kod nas(kiosk roba i Libellus) Fibra neče prodat ni primjerak više Mausa,Papka ili Tvrđe...
jer je strip populacija i ona koja išta čita sužena na najmanju moguću mjeru i zatvoren krog ljudi se tu vrti...možda bi
ukidanjem Bonellija samo još i ionako rijetki klinac prestao sa stripovima, sumljam da bi odmah presedlao na Mausa...Bonelli
svojom dostupnošču na kioscima igra značajnu ulogu i tako postoji nada da kad neki klinac "preraste"Zagora presedla na nešto
zanimljivije ili novost primjerenu njegovoj dobi...A i Bonelli ima stripova za "starije"čitateljstvo: Skriveno lice,Magicovento,Ken Parker,Tex,Oči i tama-album...baš za djecu danas je od onog što postoji kod Bonellija možda najprimjereniji Zagor...možda i više od Spajdermena(bar sinu od 10 godina Zagor je zanimljiviji od Spajdija)...
Ne branim Bonelli bezglavo ali da je baš za sve kriv...tu se ne slažem, bar danas u modernoj dobi ljudi mogu izabrati što jim se sviđa, ako Mausa kupi 250 ljudi nije kriv Zagor, več nešto drugo, il se jim ne sviđa il ga več imaju il jim je preskup , il.....da ga ne kupiju jer su več na kiosku kupili novog Zagora i Texa-to ne vjerujem.
King Warrior Posted - 22/08/2010 : 17:03:13
treba sve probati, pored Bonellija i ostale fumettije, am.superheroje, ostale stripove iz USA, disney i manga/manhwa, spanske i juz.americke stripove, BD, domace stripove, autorske i sve ostale, tek toliko da se na kraju svih krajeva shvati i dokaze samom sebi da je Zagor najbolji strip.
Obi-wan Posted - 22/08/2010 : 16:57:33
Ti si toliko ubjeđen i jak u svojim tvrdnjama da direktno sučeljavanje ne bi imali nikakvog smisla. Ono što ja ustvari kažem je da je Zagor (ne sav Bonelli, ima izuzetaka), meni iz nekog razloga postao naivan i nezanimljiv. Priče su mi neinspirativne, nema nikakvih obrata, neočekivanih zapleta, uzbudljivih momenata, tragike, jeftine patetike. Nema apsolutno ničega što bi izazvalo ono što tražim od dobre priče - a to je bura osjećanja. Ja Zagora čitam bez podizanja obrva i podsjeća me na izlapjelo pivo. Kod američkih stripova kojih baš ima za odrasle (recimo Vertigo), a i onih za mlađe, postoji taj emotivni momenat koji mi čini čitanje vrijednim. Naizgled naivni likovi imaju jake moralne dileme i dešava im se (ponekad) nešto vrijedno pomena. Ima i tu dosta smeća, naravno, ali ima i suvog zlata (što ja konkretno kod Zagora više ne uspjevam iskopati).
Naravno, sve ovo je samo moje osobno mišljenje koje ja slobodno iznosim (ponekad pretjerano revno), a ne neka bogomdana istina.
I ja sam nekad skupljao većinom Zagora i vratio sam se stripovima zahvaljujući Zagoru, ali sam brzo shvatio da on ipak spada nekako za uzrast od 6-18 godina. Što ne znači da ga odrasli ne smiju čitati (ja također volim pročitati tu i tamo pokoju dječiju knjigu ili strip), ali tvrditi da je Zagor najbolji, zakon, zasluženo na vrhu, ne znam što bih rekao na to...
teller Posted - 22/08/2010 : 16:57:21
ako smo to nas dvojica,onda je slika prava...

ps:ja sam onaj sa više kose.
Markos Posted - 22/08/2010 : 16:49:51
teller Posted - 22/08/2010 : 16:10:55
sve ok. ljudi ali baš me naljuti kad se svaki topic sroza na Bonelli ko krivca za sve nevolje ovog svjeta, kao Zagor
je kriv da ljudi ne čitaju grafične novele,mange,BD produkciju, američke stripove....
Što je sa jedne strane i razumljivo, za najboljim i najpopularnijim konjem se najviše praši...sad ko čita Mister Noa nije
još odrasto a ko Aldebar...ili što več taj je pročitao svu nauku ovog svijeta, kao ko čita Zagora,Marka, Bleka je naivac
dok su Spajdermen, mange,Linkoln vrhunsko stvaralaštvo...mange i ne čitam jer me ne zanima strip koji se čita odpozadi i sa desne na ljevo,možda i dosta propuštam ali baš me briga,neču jih čitat samo zato što je to sad popularno i trend...
Markosova produkcija mi je zanimljiva i ima dosta dobrih albuma ali ako moram odlučit između Tvrđe i Libellus Texa ili Mister Noa, odluka mi je jasna,e da imam više novca uzimmao bi sve od Fibre,Libellusa,Ludensa,Bookglobe,Belog puta...
Poštujem i domači strip i sve su to vrhunski avtori (uzeo sve od Lavriča)ali da bi to uzimao samo jer je domače?
U svojoj kolekciji imam različite izdavače (Libellus, Fibra,SA,Beli put,Bookglobe) i koliko mi financije dopuštaju uzimam
sve što me zanima, ALI NAJVIŠE ME SMETA,A TO SE PONAVLJA VEČ PAR GODINA NA OVOM FORUMU, DA SE BONELLI POKAZUJE KO GLAVNI KRIVAC ZA PROBLEME IZDAVAČA, I DA MI STALNO NETKO TUPI DA SAM ZAOSTAO U RAZVOJU JER ČITAM ZAGORA; BLEKA; MARKA,E TO SI NE DOPUŠTAM...ČITAJTE I IZDAVAJTE ŠTO VAM DRAGO ALI SVOJ UKUS ILI NEUSPJEH NE OPRAVDAVAJTE PREVLADOM BONELLIJA, JER KAKVE TEORIJE I ZAVJERE SMIŠLJALI; BONELLI SE ZNA ZAŠTO JE NA VRHU.Nisam naivan da znam da nije najbolji ali ima najdužu tradiciju,budi nostalgiju,najlakše dostupan na svakom čošku,junake svih žanrova za sve naraštaje i ima toga još...
I da nema Zagora, nebi se prodao ni jedan primjerak Mausa,Bluberija,mange više...ko čita čita što ga veseli a ko ne čita
ne čita ni Bonellija, manga, domačih avtora.
Djole Posted - 22/08/2010 : 15:44:46
A ne, domaći strip ne izaziva zgražavanje. Samo nezainteresovanost.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000