forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Skenirani stripovi - godina 2010.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
The Hammer of Hell Posted - 18/08/2010 : 07:28:33
Sudeći prema onom pollu o skupoći stripova, čitanje skeniranih stripova sve više postaje "regularna" opcija za sve veći broj ljudi. Samo godinu dana ranije, po njima se pljuvalo kao o nečemu nečistome. Prelazak na digitalno se očigledno odvija puno brže nego što su mnogi mislili da će se odvijati.

Uvijek će biti pojedinaca koji će imati fetiš prema papiru, kao i stripova koji će biti više gušt imati u papirnom izdanju, ali papirnati stripovi su definitivno na istom putu kao i fizički nosači zvuka.

Recimo Scott Pilgrim - koliko svrhe ima kupiti papirno izdanje (na shitty papiru), ako postoji digitalno, jeftinije i dostupnije?

Sada tipičan Balkanac gleda kako će kupiti jeftinu kopiju iPada i plan mu je ne potrošiti ni kune do kraja života za bilo kakav software ili, ne daj bože, digitalni strip, kad će sve ionako biti u .cbru. Zanimljiva vremena su pred nama.
22   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
lwood Posted - 18/08/2010 : 20:57:51
quote:
Originally posted by andjusticeforall

Izašao je još onomad u rahmetli prvom informatičkom časopisu Hacker odličan strip naslova "Kako je Mirko postao pirat". - Jel netko to slučajno ima? Ostah bez toga prilikom jednog renoviranja kuće...

Nadalje, ona priča o tipičnom Balkancu ne pije vodu jer to ljudi rade diljem svijeta, pa nisu pobogu najveće torrent stranice sa Balkana?! A, nisu ni ljudofi sa Balkana poslovično popili su pamet svijeta i prvi se toga sjetili...

Iako, navodno, Demonoid ima neke veze sa Balkanom jer je, opet navodno, inicijator iz ex-Yu.

Ovo što je Bane napisao me podsjeća kako je Boris Dežulović komentirao konačni pad Feral Tribune, otprilike ovako: Bila je i Danica Horvatska pa je više nema...

A, osim toga, neke stripove nikad ne bih pročitao bez tih scaniranih stripova... Na same stripove sam potrošio određenu količinu novaca i bez grižnje savjesti ću nastaviti čitati scanove, baš iz tog razloga, te naravno kupovati stripove - bili oni albumi, kiosk ili od lokalnog dilera.

Zapravo, nije mi jasno što se diže kuka i motika na scanove kad se to ne može zaustaviti, kao ni Rojters, mp3 i slično.

sudeči po imenu vjerovatno ima
The Hammer of Hell Posted - 18/08/2010 : 20:53:30
Prošle godine bilo je u većini: "Bleah, skenirani stripovi, to je gadljivo, ja čitam samo na papiru."
Koliko vidim, sad je već totalno prihvatljivo pročitati prvo skenirano, uz obećanje da će se kupiti ono što se sviđa ili kad se stigne. Kako djeca rastu, čitaju sve više, papir se gomila u malom stanu, sljedeća faza je: "Šta ću sad trošiti dobre pare na ovo šta sam već pročitao".

shommy Posted - 18/08/2010 : 20:45:47
Misljenja sam da skenirani stripovi imaju vise koristi nego stete.
Mogu se pribliziti nekom ko nema nameru da kupuje i skuplja stripove,a neko ko je u strip vodama ima mogucnost da proba i nesto novo i razlicito od onoga sto kupuje.
Imam dosta primera gde sam prvo procitao sken pa posle kupio papirno izdanje a da ga nisam ni prelistao,vec samo poslozio na policu.
Ipad je dobro resenje za stripove,jer vecina njih ima slobodnog vremena jedino pre spavanja,veliki plus za citanje u mraku,eh kad ce doci vreme da svaki nocni cuvar nosi ispod miske ipad sa gomilom stripova u nocnu smenu:)
Cekanje po stanicama,aerodromima,nocno putovanje vozom,busom...
I svakako manje stete od ipad-a nego gomile klinaca u javnom prevozu koji izigravaju DJ-a ostalim putnicima,tako sto im pustaju muziku sa svojih mobilnih aparata.
marcho Posted - 18/08/2010 : 17:41:03
nema mi do papirnih izdanja. ali kao što več rekoh jednom prilikom, ako poželim pročitati nešto što mi ne treba za kolekciju, a skupo je, posegnut ću za skenovima. uz to neudobno mi je čitati sa kopjutorskog zaslona, a za ove hi tech stvarčice poput i pada nemam para ko ni za tiskane strip albume...
andjusticeforall Posted - 18/08/2010 : 15:04:34
Vezano za scanove domaćih izdanja, zaboravlja se jedna bitna činjenica, a to su knjižnice.

Npr. Gradska i sveučilišna knjižnica u Osijeku (a koje sam član od negdje 3. razreda osnovne škole) ima odličnu zbirku većine domaćih izdavača. Zadnje sam pročitao Alvara Majora, ima gotovo sve Marti Gigante, ma jednostavno hrpa izdanja. Da uhvatiš čitati po tri albuma svakih 14 dana mogo bi čitati i više od godinu dana.

Ne mora se baš svaki strip imati u zbirci, jel?
Bachy Posted - 18/08/2010 : 13:23:30
http://www.youtube.com/watch?v=LMHxMSa4HVw

Bachy Posted - 18/08/2010 : 12:57:34

Ono što je najbolja fora - čitaš u mraku, ne treba ti svijetlo!

Nema mi goreg nego kad prije spavanja čitam pa moram ugasiti svijetlo prije spavanja!
andjusticeforall Posted - 18/08/2010 : 12:49:19
Štos je da je to sada došlo i do nas i da je to tipična reakcija. Svi su ljudi svugdje isti, ali Amerikanac će kupiti iPad i "aplikacije" za njega jer mu jer relativno znatno jeftinije nego nama i ne da mu se zafrkavati sa traženjem i dloadom, a i šminkerskije je (i nije protivzakonito).

Nije "to" sada došlo, ima tomu već duže vrijeme...
Bachy Posted - 18/08/2010 : 12:48:34
quote:
Originally posted by Beva

Da imam love, kupio bih sve što me zanima... Volim papir, ali skenovi su ponekad nužnost (ako baš želim nešto pročitati)...

Recimo, Aster Blistoka sam pročitao skeniranog i sad se grizem jer nemam love za kupiti integrale... Tješim se da ću nekad valjda imati...

Ili dođem u Profil u Splitu, a tamo sva ona HC izdanja... Najradije bi ih sva uzeo, a ne mogu...

Nadam se da ću za godinu-dvije, kad se valjda zaposlim, moći priuštiti većinu toga što me zanima... Sad, nažalost, ne mogu... Kupujem samo ono dostupno na kiosku...

Kad se zaposliš onda su ti druge stvari prioriteti!
Kažem ti to zato što sam baš razmišljao kao ti sad!
No uspijem si priuštiti kojih tristotinjak kuna mjesečno za stripove!
A što se skeniranih tiče: nikad ne bi saznao za Aldebaran da nije bilo skeniranih stripova - jedva sam čekao da se to kod nas objavi pa da kupim, eh ali košta dosta pa čekam bolje dane i odmah uzimam.
Skenirani stripovi mi služe kao nešto za provjeru - ako valja i ako mi se svidi kupim - nešto slično kao što Fibra ima na svojim stranicama!

No isto tako mislim da su skenirani stripovi budućnost!
andjusticeforall Posted - 18/08/2010 : 12:47:16
Ma ne moraju brže skenirati, ne stignem ih isprintati, ovaj tempo je čak i prebrz... Zapravo bi bilo bolje kad bi samo talijanska izdanja scanirali jer bih imao razlog naučiti talijanski.
The Hammer of Hell Posted - 18/08/2010 : 12:41:17
quote:
Originally posted by andjusticeforall

Nadalje, ona priča o tipičnom Balkancu ne pije vodu jer to ljudi rade diljem svijeta, pa nisu pobogu najveće torrent stranice sa Balkana?! A, nisu ni ljudofi sa Balkana poslovično popili su pamet svijeta i prvi se toga sjetili...

Štos je da je to sada došlo i do nas i da je to tipična reakcija. Svi su ljudi svugdje isti, ali Amerikanac će kupiti iPad i "aplikacije" za njega jer mu jer relativno znatno jeftinije nego nama i ne da mu se zafrkavati sa traženjem i dloadom, a i šminkerskije je (i nije protivzakonito).

quote:

Zapravo, nije mi jasno što se diže kuka i motika na scanove kad se to ne može zaustaviti, kao ni Rojters, mp3 i slično.

Je nam lijepo, sve besplatno. Samo da ovi brže skeniraju Libellusova, Fibrina ili Strip-agentova izdanja. A i "The Eagles of Rome" T02 je in the wild.

Beva Posted - 18/08/2010 : 12:40:53
Da imam love, kupio bih sve što me zanima... Volim papir, ali skenovi su ponekad nužnost (ako baš želim nešto pročitati)...

Recimo, Aster Blistoka sam pročitao skeniranog i sad se grizem jer nemam love za kupiti integrale... Tješim se da ću nekad valjda imati...

Ili dođem u Profil u Splitu, a tamo sva ona HC izdanja... Najradije bi ih sva uzeo, a ne mogu...

Nadam se da ću za godinu-dvije, kad se valjda zaposlim, moći priuštiti većinu toga što me zanima... Sad, nažalost, ne mogu... Kupujem samo ono dostupno na kiosku...
King Warrior Posted - 18/08/2010 : 12:37:55
skenirani stripovi su nuzno zlo.
Nemaju ljudi para da pokupuju sve sto ih zanima.

andjusticeforall Posted - 18/08/2010 : 12:13:29
Izašao je još onomad u rahmetli prvom informatičkom časopisu Hacker odličan strip naslova "Kako je Mirko postao pirat". - Jel netko to slučajno ima? Ostah bez toga prilikom jednog renoviranja kuće...

Iako, navodno, Demonoid ima neke veze sa Balkanom jer je, opet navodno, inicijator iz ex-Yu.

Ovo što je Bane napisao me podsjeća kako je Boris Dežulović komentirao konačni pad Feral Tribune, otprilike ovako: Bila je i Danica Horvatska pa je više nema...

A, osim toga, neke stripove nikad ne bih pročitao bez tih scaniranih stripova... Na same stripove sam potrošio određenu količinu novaca i bez grižnje savjesti ću nastaviti čitati scanove, baš iz tog razloga, te naravno kupovati stripove - bili oni albumi, kiosk ili od lokalnog dilera.

Elesar Posted - 18/08/2010 : 11:49:53
quote:
Originally posted by Grujah.

quote:
Originally posted by Elesar

A sta ce tek biti kad se ovakve stvarcice omasove i budu pristupacnije...

http://www.youtube.com/watch?v=upEZSXGxWQ0&feature=player_embedded#!
http://www.youtube.com/watch?v=q_zu3Y7QA2Q&feature=player_embedded

BLJAAAAAAAAK! Nikad mi touchskrin nece zameniti cvrstu tastaturu i misa.

Skenovi su mi za preview i back up, ne volim bas da ih citam.

Ma nije fora naravno u touchscreenu, nego sto maltene u formatu stripa/knjige mozes da citas strip kao na papiru, a verovatno i da okreces stranice prstom
Grujah. Posted - 18/08/2010 : 11:47:56
quote:
Originally posted by Elesar

BLJAAAAAAAAK! Nikad mi touchskrin nece zameniti cvrstu tastaturu i misa.

Skenovi su mi za preview i back up, ne volim bas da ih citam.
velka031 Posted - 18/08/2010 : 11:02:29
quote:
Originally posted by delboj

Ja jedva uspijeva da čitam i ove što kupim na kiosku, neki su na čekanju više od godinu dana.

Kod mene ista situacija
Paka01 Posted - 18/08/2010 : 10:59:08
Ja neman ništa protiv skeniranih stripova isto ko ni protiv mp3ca kako je Hammer spomenija u prvome postu.
Uvik će bit ljudi koji će kupovat fizička izdanja. Downloadam skenirani strip da vidin jel mi se sviđa i ako je, kupim
štampanu verziju. Isto tako i downloadam mp3 album i ako mi se svidi kupim cd/ploču.

delboj Posted - 18/08/2010 : 09:29:41
Ja jedva uspijeva da čitam i ove što kupim na kiosku, neki su na čekanju više od godinu dana.
Elesar Posted - 18/08/2010 : 09:26:17

alen Posted - 18/08/2010 : 08:43:49
quote:
Originally posted by cat claw

Pa, i kauboji su izumrli...

Nisu.
cat claw Posted - 18/08/2010 : 08:20:37
Pa, i kauboji su izumrli...
Nema vise ni dobrog hard roka...
nema ni LP ploca...
izumrla su cak i mesta gde se normalno zivi....

Srecom, skenirani stripovi su u odnosu na stampani ko VHS naspram HD.
Problem ce biti ozbiljan kada cbr fajlovi narastu na gigabajt po epizodi i kada to ne budu skenovi stampanih izdanja nego skenovi originala ili digital art.
S obzirom da je na netu nemoguce naplatiti autorski rad, cbr ce jos dugo biti samo informacija a ne i uzivanje.
Ispravite me ako gresim.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000