T O P I C R E V I E W |
Vlaadisha |
Posted - 25/08/2010 : 15:33:12 27-29.08.2010.
27.08.2010.
19:30 OTVARANJE FESTIVALA 19:30 OTVARANJE IZLOŽBE STRIPOVA
Darko Perović - "Magico Vento" Dražen Kovačević - "Točak" Vujadin Radovanović - "Rat vrsta" i " Kandid" Vladimir Krstić - Laci - "Billy Wanderer" i "Sherlcok Holmes"
19:30 BERZA STRIPOVA: Domaći izdavači kao što su "Beli Put", "System Comics", "Zlatno Doba", "Darkwood"… predstavljaju svoja izdanja zrenjaninskoj publici… (hol kulturnog centra)
20:00 PROMOCIJA DRUGOG BROJA ČASOPISA STRIPOLIS (mala sala kulturnog centra)
21:00 PROJEKCIJA FILMA "PRINC VALIJANT" 1954. godine čuveni režiser Henry Hathaway odvažio se da ekranizuje sagu o ovom heroju iz stripa, po originalnom scenariju Hala Fostera. Uloge tumače: Robert Wagner, Debra Paget, Janet Leigh, Brian Aherne, Sterling Hayden (velika sala kulturnog centra)
28.08.2010.
09:00 ŠKOLA CRTANJA STRIPA - voditelj Vlada Vesović Škola stripa Đorđe Lobačev postoji već 18 godina. Cilj je da se svima koji gaje interesovanje za crtanjem, i za stripom, pruži mogućnost da nauče nešto novo. Kako su svi različitog uzrasta, različitih predznanja i slično, a ne postoji mogućnost da ih razdvajamo, radionica je organizovana tako da se, nakon uvida u njihove kvalitete, kroz druženje i komunikaciju usmeravaju u pravcu u kom bi njihovo usavršavanje trebalo da se kreće. Nema nikakvog mentorstva, autoriteta... (Trg slobode)
10:00 MATINE "STRIPOLIS": Najlepši dečiji crtani filmovi Veliki ekran, dobro ozvučenje, udobno sedište, i na kraju ono zašto se i dolazi u „Kulturni centar“ - animirani dečiji film. Ulaz naravno besplatan. (velika sala kulturnog centra)
11:00 KRSTARENJE CARSKOM BAROM SA GOSTIMA FESTIVALA
18:00 CRTAČI CRTAJU ZA VAS Najeminentniji domaći mladi autori (Saša Arsenić, Siniša Banović, Borivoje Grbić, Bojana Dimitrovski, Darko Pajčin...) crtaju i potpisuju stripove posetiocima. (Trg slobode)
19:00 BOJAN ĐUKIĆ PRIČA O SPONI FILMA I STRIPA O nedavno prminulom Frenku Frazeti i Al Vilijamsonu… (mala sala)
20:30 RAZGOVOR I PREDSTAVLJANJE GOSTIJU
20:45 Predstavljanje izdavačke kuće "Beli put", razgovor sa urednikom Bobanom Kneževićem, i sa ostalim izdavačima kao što su "Komiko" i Vuk Marković, "System Comics" i Igor Marković... (Trg slobode)
21:00 PROJEKCIJA ANIMIRANOG FILMA „ŽIVOTINJSKA FARMA“ iz 1954. Jedna od boljih ekranizacija dela nekog pisca. Životinjska farma je politička basna i satira originalno napisana kao kritika ruske komunističke revolucije, ali itekako primenjiva na druge sisteme u svetu.
29.08.2010.
10:00 MATINE "STRIPOLIS" Najlepši dečiji crtani filmovi (velika sala kulturnog centra)
16:00 PROJEKCIJA DOKUMENTARNOG FILMA "In search of Moebius – Jean Giraud" o čuvenom strip crtaču i autoru Arzaka i Blueberry-a, Moebiusu. (velka sala kulturnog centra)
17:00 PROJEKCIJA KRATKIH ANIMIRANIH FILMOVA "Arzack rhapsody" koji su rađeni po originalnim pričama i slikama koje je stvarao Moebius radeći na ovom junaku (velka sala kulturnog centra)
18:00 OTVARANJE IZLOŽBE I PROMOCIJA LESKOVAČKOG STRIPA Škola stripa "Nikola Mitrović Kokan" koju u Leskovcu vode Marko Stojanović i Srđan Nikolić Peka ove godine puni petnaest godina postojanja, ali to nije jedini jubilej vezan za strip u Malom Mančesteru 2010. godine. Naime, rodni grad Nikole Mitrovića Kokana, Miodraga Veličkovića, Mije Kulića i preko pedeset drugih strip autora, mesto u kome se objavljuju strip publikacije poput Arsenala, Đačkog zabavnika, Think Tanka, sedište najstarijeg strip festivala na prostoru bivše SFRJ, Balkanskih smotra mladih strip autora, ove godine obeležava šezdeset godina od kada je u njemu zaživela deveta umetnost… (Pozorišni klub Zeleno zvono)
19.00 O STATUTU I CILJEVIMA UDRUŽENJA STRIPSKIH UMETNIKA SRBIJE - govori Zoran Tucić (Predsednik inicijativnog odbora) (mala sala)
19:00 PROJEKCIJA NAGRAĐENIH ANIMIRANIH FILMOVA SA FESTIVALA "BALKANIMA"
Za najbolju režiju – KROKODIL, Kaspar Jancis, Estonija - za veštu upotrebu filmskog jezika i dramaturgije u animiranom filmu.
Grand Prix – ULAZ U RAJ ZA 3,20 EVRA, Edith Stauber, Austrija - sa odličnom atmosferom, režijom, osećajem za detalj, uz sjajno vođenu priču i stilsku doslednost u esestetici.
Za najbolji film do 5 minuta - AZURNA DUŠA, Julia Gromskaya, Italija - za izvanredan kolorit, poetsko oživljavanje slikarske tehnike i visok profesionalni nivo izrade. (velika sala kulturnog centra)
20:00 PROJEKCIJA ANIMIRANOG FILMA ZA ODRASLE "PLANETA DIVLJIH" Renea Leluša (velika sala)
21:30 PROJEKCIJA FILMA "BARBARELA" Rogera Vadima Filmska verzija prvog SF stripa za odrasle, Barbarele, francuskog crtača Žan Kloda Forea. Radnja je usredsređena na pustolovine naslovne junakinje na bizarnoj planeti Sogo, gde je ona prispela, u svojstvu međugalaktičkog agenta, sa naumom da se domogne zlog naučnika. (velika sala)
GOSTI FESTIVALA: BOJAN M. ĐUKIĆ, TIHOMIR ČELANOVIĆ, MIRKO ČOLAK, VLADIMIR VESOVIĆ, DRAŽEN KOVAČEVIĆ, i drugi |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
dcarapo2 |
Posted - 31/08/2010 : 11:46:05 quote: Originally posted by culfis
, ,
Ova s Lavom je super |
dcarapo2 |
Posted - 31/08/2010 : 11:44:11 Lijepo druženje sa stripofilima. Sve 5 |
Bruce Springsteen |
Posted - 30/08/2010 : 22:03:37 @ culfis
Bravo Siniša vidi se da si u punoj formi |
Cancerman |
Posted - 30/08/2010 : 22:03:05 joooooooooj boze, krvave li slike. :D
hvala puno druze i drago mi je da ste se lepo proveli kod nas. :) |
culfis |
Posted - 30/08/2010 : 19:55:06 |
Grujah. |
Posted - 30/08/2010 : 19:16:32 to je vesele_saonice. Inace, vise ne kupujem po Striparnicama, ima samo da jurim ove izdavace po skupovima, dobio sam Vekovnike ceo komplet za 2000 din (~20e) - DZABA |
Cancerman |
Posted - 30/08/2010 : 19:12:32 culfis, ne znam ko je tacno ovo sa foruma ali me je ovaj lik uslikao sa drugarom na festivalu, znam da nam je rekao da licimo na Beavisa i Buttheada. xD
http://i34.tinypic.com/2dspwlx.jpg
pa ga pitaj ako mu nije problem da mi posalje ili okaci tu sliku. :) |
culfis |
Posted - 30/08/2010 : 17:00:32 |
culfis |
Posted - 30/08/2010 : 16:54:33 , ,
|
culfis |
Posted - 30/08/2010 : 16:49:44 , ,
|
culfis |
Posted - 30/08/2010 : 16:42:50 , ,
|
culfis |
Posted - 30/08/2010 : 16:39:55 vesele_saonice, dcarapo2, culfis, okiboki |
culfis |
Posted - 30/08/2010 : 16:34:52 |
culfis |
Posted - 30/08/2010 : 16:32:44 |
culfis |
Posted - 30/08/2010 : 16:30:04 |
vesele_saonice |
Posted - 29/08/2010 : 00:02:45 weee. ajmo triput ura za Pantu..
|
andjelt |
Posted - 29/08/2010 : 00:01:57 quote: Originally posted by vesele_saonice
@andjelt je li jel Panta Shiklja Nafta Zrenjaninac?
:) Panda siklja nafta je vozac viljuskara (bio ili jos uvek) u Jugoremediji, cini mi se i bio je voditelj na ovogodisnjem takmicenju u brzom ispijanju piva, cije se finale upravo zavrsilo :)
pogledaj obavezno pesmu "mome gradu" |
vesele_saonice |
Posted - 28/08/2010 : 23:58:16 @andjelt je li jel Panta Shiklja Nafta Zrenjaninac? |
andjelt |
Posted - 28/08/2010 : 23:50:50 @ vesele_saonice obecao sam ti youtube snimak rusenja Ajfelovog mosta koji se nalazio na mestu danasnjeg mosta "ispod kojeg prolazi Tisa " :) http://www.youtube.com/watch?v=lDUjvScorVU
a evo i himna Zrenjanina :)
http://www.youtube.com/watch?v=ohM9nKaqK9Q
...gde se pravi pivo (pravilo) i ljudi vesele ... gde prasina hara i gde laju kere :)
p.s. nije sto sam zrenjaninac, ali stvarno je jedna od najlepsih pesama napisana "svome gradu" ikad ... |
kitaric |
Posted - 28/08/2010 : 23:37:07 quote: Originally posted by vesele_saonice
ja sam inache primetio da Toza i Culfis liche kao da su BEFORE and AFTER picture...
moje bivse radno mesto. |
Bruce Springsteen |
Posted - 28/08/2010 : 21:41:31 quote: Originally posted by cronos six
mutne su fotografije,ali se vidi da culfis drzi pivo,a bez pivo nije zivo!
pozdrav zeljku,koji ne propusta strip druzenja.ako bog da,vidimo se u nisu!
I pored mutnih slika vidi se da je bilo fantasnično Samo mi nije jasno kako smo mi ovo propustili |
cronos six |
Posted - 28/08/2010 : 21:25:50 mutne su fotografije,ali se vidi da culfis drzi pivo,a bez pivo nije zivo!
pozdrav zeljku,koji ne propusta strip druzenja.ako bog da,vidimo se u nisu! |
vesele_saonice |
Posted - 28/08/2010 : 19:40:43 ja sam inache primetio da Toza i Culfis liche kao da su BEFORE and AFTER picture...
|
andjelt |
Posted - 28/08/2010 : 17:31:08 quote: Originally posted by culfis
Bilo je odlicno, narocito finale veceri - price o stripu sa proslavljenim, legendarnim autorima i forumasima do ranih jutarnjih casova. Sutra cu postaviti bogat i raznovrstan multimedijalni materijal. Bice svata zaimljivog za videti, a i za cuti - interesantna diskusija o autorskom stripu, kao i ceo materijal sa promocije stripolisa. Zahvalio bih se andjelt-u, koji nam je bio odlican domacin! nadam se da mu nismo dosadili. p.s. za sad toliko - culfis kaput!
Naravno da niste, bilo je zadovoljstvo, ... i naravno bila je velika cast sedeti sa Tozom Obradovicem i ostalim momcima |
culfis |
Posted - 28/08/2010 : 17:08:43 Bilo je odlicno, narocito finale veceri - price o stripu sa proslavljenim, legendarnim autorima i forumasima do ranih jutarnjih casova. Sutra cu postaviti bogat i raznovrstan multimedijalni materijal. Bice svata zaimljivog za videti, a i za cuti - interesantna diskusija o autorskom stripu, kao i ceo materijal sa promocije stripolisa. Zahvalio bih se andjelt-u, koji nam je bio odlican domacin! nadam se da mu nismo dosadili. p.s. za sad toliko - culfis kaput! |
|
|