T O P I C R E V I E W |
manhunter |
Posted - 20/09/2010 : 11:11:05 Ukradena ideja iz pdf Bonelli. Ali svejedno interesantna.
Elem, imaju li stripovi uopšte nameru da nekoga "uče/podučavaju" nečemu? U kojim to stripovima ima nečeg što može da posluži opštem obrazovanju čitaoca? Ukoliko uzmemo neke od najpoznatijih naslova: Watchmen, Blacksad, Maus, Corto Maltese, Asterix, Y the last man, The Walking dead...koji su edukativni momenti u njima(ovo su samo primeri, mogu i drugi naslovi)? I da li, ako uopšte ima takvih momenata, oni samo služe "proširivanju vidika", a ne nekom osnovnom obrazovanju i usmeravanju? Da ti to ipak znači da je Bonelli primereniji za mlađe, koji će iz njega naučiti nešto osnovno, što će im pomoći u praćenju "ozbiljnijih" stripova?
I koja škola stripa ima najedukativnije naslove?
Ili je sve samo zabava? |
4 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Sneaksie Thiefsie |
Posted - 26/09/2010 : 15:09:06 Pre nego sam krenuo u skolu vec sam svasta naucio iz stripova i 'ladno bio odlikas,a da knjigu skoro nisam tak'o Bonelli,neBonelli...nema losi,sve se trosi!
Secam se sledece situacije:likovno...slobodna tema...moja omiljena ...uvek crtam neki rat ...Nacrtam neku scenu inspirisan epizodama Kita Telera sa KKK.Kao klanovci u pecini s bakljama,a u sredini crnac sa dzelatom,panj i sve sto ide.Uciteljica,kad je videla,odmah me izdvojila na razgovor.Kad sam objasnio kako ja to sve znam,odmah mi dala peticu |
ninel |
Posted - 21/09/2010 : 06:56:15 Jedan od najboljih "edukativnih" stripova: Ro Marcenaro Manifest komunističke partije, Studentski izdavački centar Beograd, 1982 |
kemo2012 |
Posted - 21/09/2010 : 06:01:59 "Otkrice Sveta u Stripu" bila je vrlo interesantna serija iz koje si mogao da naucis dosta stvari o antickom svjetu. Ali za mene stripovi vise predstavljaju inspiraciju na moguce teme iz porslosti i daleke buducnosti. Treba samo da se sjetimo one poznate izreke od Albert Einstei koja glasi - "Imagination is more important than knowledge." |
swamp thing |
Posted - 20/09/2010 : 20:01:11 Pa ja bas i nisam nesto posebno naucio, bar iz ovog sto sam procitao. Ipak, cini mi se da u Marty-ju ima dosta toga za nauciti, ako uspijes odvojiti fakte od fantazije. Meni su stripovi skroz u zabavi, emociji, preokretima i sl., kao i kod filma. Ni ne trazim neku edukaciju :) |
|
|