forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Da li razmenjujete stripove??

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
anto Posted - 05/10/2010 : 22:58:05
Danas je ponuda stripova definitivno najveća na prostorima bivše nam države, ali finansijski ne verujem da neko može da isprati sve što ga zanima.Dosta forumaša vidim da se muče i sa kiosk izdanjima, tako da za HC Boneli i ostale strip albume ne bih ništa komentarisao.
Ja lično (verujem kao i mnoogi drugi), imam listu prioriteta koju pokušavam da nabavim, ali ima tu dosta toga što bih voleo makar da pročitam, kada već ne mogu da kupim.
Imam par prijatelja koji opet imaju neke druge prioritete, pa sa njima razmenjujem albume.Normalno, najbitnija stvar je da u njih imam puno poverenje da će mi strip čuvati bolje nego svoj, kao što činim i ja sa njihovim.
Da li i vi isto radite ili razmišljate u tom pravcu.
I da, ovo se odnosi pre svega na čitaoce van Hrvatske, jer u hrvatskim Knjižnicama/bibliotekama se može naći velika većina izdatih albuma i stripova.Blago njima!
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
dcopic Posted - 23/06/2012 : 16:11:26
Ja sam dosta posuđivao stripove, pogotovo dok sam stalno bio u Zagrebu. Dosta toga kupujem. Posuđujem i od drugih, tu i tamo. Pogotovo od frenda kojeg sam navukao na Fibrine albume, pa uživam čitajući!
Oki Posted - 22/06/2012 : 15:49:00
Ove godine se nekako najviše osjeća kriza,pa mi se čini da se stripovi sve slabije prodaju,a razmjene su sve češče i češče.
Ja osobno za razmjenu ponudim ili duplikate ili nešto što sam pročitao,a da mi se nije svidjelo...ukusi su različiti i svako štivo nađe svoga čitača..
...i ono što je najzanimljivije,recimo za neki strip netko nikad nebi izdvojio 300kn,ali stripova u vrijednosti 300kn za razmjenu će uvjek dati....
herzegovina.boy Posted - 22/06/2012 : 13:30:06
herzegovina.boy Posted - 22/06/2012 : 13:22:14
Ista stvar je i kod mene,jako zalosno je da sam ja jedini kolekcionar u precniku minimalno 20 km
Andrej Posted - 19/06/2012 : 19:06:57
Živim u sredini u kojoj knjižnica baš i ne obiluje sa stripovima niti je u toku sa tekućim izdanjima....
A što se tiče posuđivanja,to nikako....
Par ljudi kojima sam dao neke stripove na "uvid" ponašali su se prema njima kao prema dnevnim novinama,tako da sam odustao od toga....
U biti tu i tamo tata uzme neki strip od mene,ali njemu ipak dam jer sam preko njega i ušao u stripove :)....
Raven84 Posted - 19/06/2012 : 16:11:36
Posuđujem prijateljima i nisa imao nikakvih neugodnih iskustava, znam da im mogu vjerovati, da mi recimo nikad ne vrate stripove bilo bi malo drugačije, ali imam dobre i pouzdane prijatelje i drago mi je posuditi im strip, pogotovo zbog toga što i u mojem domu čitam samo ja, pa mije drago da se više koriste. :)
jaki Posted - 19/06/2012 : 15:57:58
Posuđujem prijateljima.Ne patim od toga i ako se malo stripovi ofucaju čitajući jer ako neke stripove prođe tri,četri ruke normalno da će se to vidjeti na njemu.
I oni meni naravno.To je normalno i poželjno jer tako pročitaš dosta stripova koje nećeš kupiti.
lutherus Posted - 19/06/2012 : 15:07:38
Bil jednom posudil audio cd Iron Maiden - X-factor vratil se izgreban, Dimmu Borgir - Stormblast se nije nikad ni vratil, posudil bratu od cure Ken Parker kolekciju nisu se nikad vratili, zadnje kaj saznal da su završili na njuškalu za 150kn, nekoliko Alan Forda koje posudil ekipi sa faxa se vratilo u rinfuzi.
NESVRSTANI Posted - 19/06/2012 : 14:31:17
Posuđujem, mijenjam, razmjenjujem.
Jednom mi se strip(Tex gigant), vratio polurazvaljen i ta osoba više nije dobila niti jedan. Više iz principa nego šta mi je stvarno smetalo šta je strip razvaljen.
Krugu od par ljudi koji vole strip posuđujen bez problema.
lutherus Posted - 19/06/2012 : 14:04:42
Generalno ne posuđujem ništa. Bilo nekoliko lošijih iskustava sa vračanjem pa više ne posuđujem. Mogu jedino napraviti u slučaju knjige, stripa ili časopisa ocr-anu kopiju i snimiti na dvd dok u slučaju filma ili glazbe mogu dvd presnimiti. Razmjena je druga stvar, stripove koje ne mislim arhivirati jer me se nisu dojmili bi vrlo rado razmjenil, samo očekujem da i oni za koje bi razmjenil budu i stom ili barem približnom stanju.
Amos Posted - 19/06/2012 : 10:12:37
Posuđujem samo ljudima od najvećeg povjerenja, a takvih je dvoje-troje.
Marenovic Posted - 17/06/2012 : 01:15:49
Neki još uvek imaju REČ

I drže do nje.
REJS Posted - 16/06/2012 : 22:52:04
Danas postoji samo jedan nacin i jedna rec.Sto bi trgovci rekli proda-Ja.
velka031 Posted - 16/06/2012 : 21:12:34
Svakako jesam za zamjenu ali nisam za to da mi se stripovi nikada ne vrate ili vrate pokidani, a baš takva iskustva imam...
Combatrock Posted - 16/06/2012 : 18:00:34
regrutacija... mobilizacija... sin bivseg kolege 11 godina star... svaki praznik pomalo texa i zagora... mislim da sad ima lepu kolekciju... malo su ga cudno gledali... ali ne mari on...
Rada13 Posted - 16/06/2012 : 17:08:56
naravno da razmijenjujem/posuđujem , ionako premalo ljudi čita stripove da bi ih se ljubomorno čuvalo, a i ne patim od glancera, pa ako mogu nekog novog regrutirat vrlo rado, jedino prije prvog posuđivanja upozorim da se suzdrže od bacanja po kući i čitanja za kuhinjskim stolom :).
petar.pan Posted - 16/06/2012 : 14:58:22
da nema razmjenjivanja stripova (i ljubaznosti čovjeka kojeg sam upoznao prije par godina i s kojim sam sad puno više prijatelj nego poznanik) nebih se ponovo zaljubio u stripove i otkrio toliko novoga, zato sam za razmjenjivanje.
i, kako je pisalo po splitu krajem 70-ij: "moja ZA nije samo za mene"
pravedni Posted - 16/06/2012 : 11:50:53
Starim,proverenim drugarima dajem čak i najveće retkosti na čitanje jer znam da će ih paziti još bolje nego primerke iz njihove kolekcije. Najviše stripova za čitanje uzimam od svoga ortaka Šanjike,najvećeg fana Zagora u Srbiji! Čovek ima 53.godine i poseduje sva izdanja "Duha sa sekirom" izašla na prostoru ex-Yu.
kucak Posted - 15/06/2012 : 23:27:23
quote:
Originally posted by Combatrock

osecam se po malo prozvanim... anto i ja razmenjujemo stripove za citanje... moram da budem iskren njegova riznica albuma je ogromna a covek je cak insistirao da nesto i uzmem... nacin na koji smo se upoznali i par poruka ovde na forumu su mi bile dovoljne da mu odnesem par stripova da procita... i dao bih svakome za koga znam da ce ih cuvati bar kao i ja... jedan pogled na njegovu kolekciju je bio dovoljan da znam da i da mu odnesem 1000 stripova nista se kod njih nece promeniti... moram da kazem da je to pozajmljivanje na mene delovalo i u pravcu zelje da kupim neka izdanja... i prosirilo je moju must have listu... razmisljam sta bi se desilo da ostetim neki strip koji sam tako pozajmio... mislim da bih odmah kupio potpuno nov i vratio osobi od koje sam pozajmio... eto tako ja razmisljam... a i vratio sam se u detinjstvo kada je pokojni otac mog prijatelja meni davao na citanje alan forda, otkrice sveta u stripu, horor, eks, strip 82, 83, 84, modesti blejz... jednom recju dao bih skoro svim kolekcionarima svaki moj strip... jer znam da oni koji znaju da cene svoje bar malo vise cene i tudje...

Lijepo rečeno i sve potpisujem!
Combatrock Posted - 15/06/2012 : 19:21:48
osecam se po malo prozvanim... anto i ja razmenjujemo stripove za citanje... moram da budem iskren njegova riznica albuma je ogromna a covek je cak insistirao da nesto i uzmem... nacin na koji smo se upoznali i par poruka ovde na forumu su mi bile dovoljne da mu odnesem par stripova da procita... i dao bih svakome za koga znam da ce ih cuvati bar kao i ja... jedan pogled na njegovu kolekciju je bio dovoljan da znam da i da mu odnesem 1000 stripova nista se kod njih nece promeniti... moram da kazem da je to pozajmljivanje na mene delovalo i u pravcu zelje da kupim neka izdanja... i prosirilo je moju must have listu... razmisljam sta bi se desilo da ostetim neki strip koji sam tako pozajmio... mislim da bih odmah kupio potpuno nov i vratio osobi od koje sam pozajmio... eto tako ja razmisljam... a i vratio sam se u detinjstvo kada je pokojni otac mog prijatelja meni davao na citanje alan forda, otkrice sveta u stripu, horor, eks, strip 82, 83, 84, modesti blejz... jednom recju dao bih skoro svim kolekcionarima svaki moj strip... jer znam da oni koji znaju da cene svoje bar malo vise cene i tudje...
Johnny Difool Posted - 15/06/2012 : 19:10:14
Posuđujem samo ono što ne planiram spremiti, ili čega se želim riješiti.
Eto recimo, nakon što je MP krenuo s XIII, Bernardom Princeom i Comanche, počeo sam posuđivati Super Eksove i Gigante s objavljenim epizodama tih junaka, moleći Boga da mi ih nikad ne vrate.
A sad kad je SA krenuo s prekrasnim integralima Bernarda Princea i Kosmičkih putnika, s vremenom planiram posuditi MP-ove crno-bijele albume.
Poli Posted - 15/06/2012 : 18:47:35

posuđujem, mada ponekad i pozalim kada se stripovi vrate ko... u trecem stanju

Kit Carson Posted - 15/06/2012 : 18:24:42
Ne dam nikom!
ponki Posted - 15/06/2012 : 18:05:16
Ja svoje stripove posudjujem samo Rasi(feniks) posto ih on vrati jos u boljem stanju
a dozvolio sam i braticu da ih cita kod mene ali kako procita tako ih i vraca gdje su bili
Spiderman Posted - 15/06/2012 : 17:56:00
Hm... ja govorio o posuđivanju, a razmjenjivanje za mene je kada zamijenim strip za strip i kada više nije u mom vlasništvu.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000