forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Osvrt na Dane strip kulture u Rijeci

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Gand Posted - 10/11/2010 : 12:14:27
Uskoro u organizaciji prvog hrvatskog muzeja informatike Peek&Poke, legendarnog riječkog kluba Palach i portala MojaRijeka.hr, u periodu od 10.12. do 12.12.2010. godine, u Rijeci počinju Dani Strip Kulture.

Tom prigodom organizatori prvog riječkog festivala stripa oragniziraju međunarodni nagradni strip natječaj za sve koji se amaterski bave stripom.

Nagradni natječaj striktno sadrži dvije forme kojih se sudionici moraju pridržavati.
Prva forma je tabla (A3 format), a druga forma je pasica (1/4 A3).
Autor ima slobodu izbora forme, teme i tehnike!

Pristigle radove ocijeniti će stručni žiri a najbolji radovi digitalno će se otisnuti (od 300 do 600 dpi) i biti izloženi u Muzeju informatike Peek&Poke u periodu trajanja Dana Strip Kulture.

Najbolji od najboljih radova, po izboru žirija, novčano se nagrađuju! Fond nagrada je 2.000,00 kuna! Za prvu nagradu po izboru žirija autor se nagrađuje sa 1000,00 kuna, za drugu nagradu po izboru žirija autor se nagrađuje sa 700,00 kuna i trećenagrađenom pripasti će nagrada od 300,00 kuna.

Nagradni natječaj započinje 15.11.2010. i traje do 7.12.2010. Mole se svi zainteresirani da svoje radove pošalju na cd/dvd ili na dobrom starom papiru, najkasnije do 8.12.2010., na adrese:

Muzej informatike Peek&Poke
Ivana Grohovca 2b
51000 Rijeka

ili

Club Palach
Kružna 6
51000 Rijeka

Uz medij priložiti i krakat životopis na hrvatskom ili engleskom za sve koji nam dolaze izvan hrvatskog i srodnih jezika. Radovi pristigli iza tog vremena neće se uzimati u obzir. Radovi se po završetku festivala stripova ne vraćaju! Imena nagrađenih biti će objavljena u sredstvima javnog priopćavanja, web stranicama festivala, Muzeja informatike Peek&Poke, cluba Palach, putem Facebooka i portala MojaRijeka.hr.

Novčane nagrade biti će isplaćene u roku od 7 dana po završetku festivala.

Dani Strip Kulture - Rijeka dobrih stripova

Add on:
http://www.mojarijeka.hr/kultura/dani-strip-kulture-u-rijeci-program-i-gosti/

Plan svih dogadjanja

Program s lokacijama i vodicem kroz Rijeku (PDF)
http://rapidshare.com/files/435202348/letak-strip-a5.pdf
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
cat claw Posted - 15/12/2010 : 08:22:56
quote:
Originally posted by Gand

quote:
Originally posted by tejo

Izvještaj nakon festivala:
http://www.novilist.hr/hr/Kultura/Ostalo/Cooltura/Bili-smo-na-trodnevnom-festivalu-Rijeka-dobrog-stripa

Izvrstan osvrt!!!

A taman sam se zabrinuo kako onoliki broj dogadjaja, novih poznanstava i susreta sa dragim i neponovljivim ljudima smestiti u kratak izvestaj.
Dodao bih samo da cak ni vojvodjanska zima nije uspela da omete nas manijake da se druzimo gde god stignemo.
Utisci su svezi i nesredjeni, ali svi odreda pozitivni.
Rijecki festival jeste prvo mace, ali nikako nije za bacanje u vodu. Naprotiv.
Veliko hvala Gandu, Tozi, Alenu, ReBook Two Glassesmanu, ekipi Palaha, Nini Deranji, Art Kinu, brodu za druzenje koji nije potonuo pod teretom festivala, Brki konobaru u Belgijskom pabu...
Posebno hvala kaficu Fiorello sto je ostao normalna zadimljena rupa u kojoj se moja izumiruca vrsta lepo osecala...
Hvala cak i pankerima iz stereo kluba. Ne znaju da sviraju, ali su napravili vrhunski stimung. Obrada 'Wish You Were Here' od Blagdan benda je bila fenomenalna.
sumohrvat Posted - 15/12/2010 : 00:41:39
Bilo predobro...nakupovao se jeftinih izdanja,ugrebao pokoji potpis,dobio crtež od Kerca sa posvetom kojeg već ponosno držim na zidu,upoznao nove ljubitelje stripa i ponuda za Renkya naravno vrijedi za slijedeću godinu...ako treba smještaj,slobodno u bilo koje doba dana i noći...šifra:bakini gobleni :P
tejo Posted - 14/12/2010 : 13:08:12

Sa otvaranja i prvog dana:
http://www.novilist.hr/hr/Scena/Poceo-prvi-rijecki-medunarodni-festival-devete-umjetnosti

Intervju sa Kordejem i Keracom:
http://www.novilist.hr/hr/Kultura/Ostalo/Cooltura/Igor-Kordej-i-Bane-Kerac-razgovor-sa-legendama-stripa

Izvještaj nakon festivala:
http://www.novilist.hr/hr/Kultura/Ostalo/Cooltura/Bili-smo-na-trodnevnom-festivalu-Rijeka-dobrog-stripa

Fotogalerija sva 3 dana (Gand je već stavio ali izmjenili smo selekciju fotki mada iz nekog razloga ne želi prikazivati kronološki):
http://www.novilist.hr/hr/Multimedija/Foto/Rijeka-dobrog-stripa-10.-12.12.2010.-Foto-Novi-list#viewstart

To je to sa ove godine, nadam se da se vidimo i sljedeće
Teo
Vorador Posted - 14/12/2010 : 01:06:34
Strip Rockanje u Stereu

http://www.izlasci.net/galerije/12-12-2010/strip-rockanje-u-stereu
teller Posted - 13/12/2010 : 20:22:28
RIJEČANI CAREVI!!!!!
Deers Posted - 13/12/2010 : 13:10:13
I meni su ova tri dana bila super! Nažalost nisam uspio doći na sva događanja pa ću se morat dogodine drukčije organizirat. A sada se treba iz šarenila stripova vratiti u svakodnevnicu. Srećom imam par potpisanih stripova koji će mi to olakšati

Torta je također bila odlična.

pozdrav Gandu, Markosu, Dr. Westaxu i cijeloj ekipi Lavandermana
Dr. Westax Posted - 13/12/2010 : 11:10:29
Bilo je super!
Posebno sam uživao u druženju sa strip crtačima (pozdrav Kercu i Kordeju), upoznao nove prijatelje, susreo se sa starima koje nisam vidio godinama
Sve u svemu predobro i jedva čekam idući festival
mcn Posted - 12/12/2010 : 12:43:11
Ima neki popis nagradjenih?

mcn
kunoichi Posted - 12/12/2010 : 10:25:32
Ovo izgleda sjajno! Čestitam organizatorima... i žao mi je što nisam mogla doći...
Ali, druge godine, jel tak? :)
blueberry Posted - 12/12/2010 : 09:38:55
quote:
Originally posted by mcn

>Dani strup kulture u Rijeci

Ovo je neki Slovenac pisao. :)

mcn

Dodavao slike i tekst odmah nakon što sam stigao s festivala i košarkaške utakmice u dva ujutro, tako da su tipfeleri uvijek mogući nakon par crnih piva... :)
mcn Posted - 11/12/2010 : 23:51:05
>Dani strup kulture u Rijeci

Ovo je neki Slovenac pisao. :)

mcn
teller Posted - 11/12/2010 : 21:57:58
sretno!!!!
blueberry Posted - 11/12/2010 : 02:42:30
FOTOGALERIJA:
10.12.2010. - prvi dan festivala - Dani strup kulture u Rijeci
http://www.stomugromova.com/index.php?option=com_joomgallery&func=viewcategory&catid=18&Itemid=39

CAGLIOSTRO13 Posted - 10/12/2010 : 18:15:41
al ja i dalje ne kuzim oce li bit ikakvo okupljanje i kad :D
a jbg :) dogodine mozda shvatim :D
ken2 Posted - 10/12/2010 : 10:17:32
puno uspjeha novom festivalu
ove godine stvarno ne stignem, ali dogodine sigurno
uživajte
dcarapo2 Posted - 09/12/2010 : 13:35:18
kad bude..ima li neki organizirani smještaj
CAGLIOSTRO13 Posted - 09/12/2010 : 12:13:54
palah al kad ? zaboravio sam ja na vrijeme :)
mamlaz Posted - 09/12/2010 : 11:46:43
quote:
Originally posted by CAGLIOSTRO13

mamlaze... neka pijanka ? bas smo neki dan ja i cura pricali kako podosta dugo nije bilo nicega u nas :D

dscarapo ima dobar plan:)
tony starks Posted - 08/12/2010 : 15:08:09
quote:

Mole se svi zainteresirani da svoje radove pošalju na cd/dvd ili na dobrom starom papiru, najkasnije do 8.12.2010.

quote:

quote:
Originally posted by kunoichi

E, za strip - što ako se pošalje 7. pa onda stigne recimo 8. ili 9. (ne znam ja tu našu poštu) - jel prihvaćate ili ne?

Ako ziri stigne pregledati radove nema frke.

proud to be croat
dcarapo2 Posted - 08/12/2010 : 09:21:02
na istom mjestu u isto vrijeme
CAGLIOSTRO13 Posted - 08/12/2010 : 00:35:32
mamlaze... neka pijanka ? bas smo neki dan ja i cura pricali kako podosta dugo nije bilo nicega u nas :D
kunoichi Posted - 06/12/2010 : 12:32:09
E, za strip - što ako se pošalje 7. pa onda stigne recimo 8. ili 9. (ne znam ja tu našu poštu) - jel prihvaćate ili ne?
Gand Posted - 02/12/2010 : 19:33:05
Strip Rockanje - Rijeka dobrog stripa
BLAGDAN BAND - RADIO CLASH - FON BISKICH & NARODNO BLAGO

cijena ulaznice: 25/35 kn (pretprodaja Peek&Poke)

Velika završnica Dana strip kulture “Rijeka dobrog stripa” 12.12.2010. dovodi nam u Rijeku i Stereo Klubb tri fantastična benda koja su usko vezana za strip umjetnost.

Svaki narod ima svoje blago, a domaći punk puk ima Narodno blago kojeg predvodi splitska mitska figura Fon Biskich. Po prvi put u Rijeci gostuje kultno ime južne underground scene u kojem je, uz frontmana Marinka Biškića, prve glazbene korake napravio i Neno Belan. Razlog? Nakon 30 godina demo staža FB & NB promovira svoj prvi album. Dubravko Jagatić kaže kako “zvuče poput punk rock mlađarije čije vrijeme tek dolazi”, a dokaz tome podastrijet će se u Stereo Klubbu koji će u nedjelju biti mjesto ukazanja splitske energične baštine.

Noć se nastavlja sa Radio Clashom, visokooktanskim derivatom pogonjenim ostavštinom kultnog The Clasha. Njihova se energija taložila godinama, da bi jednom odčepljena suknula u društvu okupljenom iz bandova Pips Chips & Videoclips, Drugi način, Tužne uši i Gabba Gabba. Slušajući Radio Clash, shvatit ćete da je starogrčki bog Pan(k) gitarski rif osmislio baš zbog ove glazbe.

Kulminacija dolazi s riječkim super bandom kojemu su blagdanske prigodne odličan alibi za ostavljanje matičnih sastava i ogrtanje u punk-rock ruho. U sitni sat, dobri duh riječke scene Vava ex Laufer na pozornicu penje svoj LesPaul, a za njim stiže Prlja ovog puta bez Leta 3, te srce, glava i kičma En Face: Miro, Jegi i Tibljaš.

Predprodaja ulaznica: Retro Computer Club PEEK&POKE, Ivana Grohovca 2, Rijeka
tomislav.baretic Posted - 30/11/2010 : 23:40:30
gande... skidam kapu, za ovakvo nesto pokrenuti je trebalo puno vremena i truda
program, kao i gosti je van očekivanja...
Deers Posted - 30/11/2010 : 21:45:23
Genijalno! Hahahahahahah!

je da je div Panka malo premalen ali to je dobro, inače ga bus ne bi uspio držati

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000