T O P I C R E V I E W |
hans |
Posted - 26/11/2010 : 08:43:30 Izvinjavam se ako je bilo, nov sam na forumu, pa se jos sasvim ne snalazim...
Trazim odgovor na nekoliko pitanja koja me odavno "muce":
a) kako se u originalu zvao strip "Carobni mitraljez" objavljen u Politikinom zabavniku? Ko je autor? b) koliko je epizoda objavljeno? Ja se secam samo jedne. c) kako se u originalu zvao strip "Piton"? Ko je autor? d) ko je autor stripa o Barnabasu Kolinsu? Koliko se secam strip o njemu je izasao kao posebno izdanje neke domace strip revije - da li to bese Eks almanah? e) u kojim casopisima u inostranstvu su izlazili ovakvi stripovi?
Puno hvala!
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
KOMIKO |
Posted - 12/02/2014 : 22:58:25 Bilo je jos posebnih izdanja sa stripovima. |
marinac |
Posted - 12/02/2014 : 21:17:29 a) kako se u originalu zvao strip "Carobni mitraljez" objavljen u Politikinom zabavniku? Ko je autor?
U originalu strip se zvao: "Micky Marvel’s Multi-Gun", a radio ga je Španac Karos Kruz. Strip je u Engleskoj objavljivan od 1968. do 1969. godine. Kod nas je objavljeno 4 epizode od ukupno 9.
|
Mr. Bushido |
Posted - 08/11/2011 : 09:32:18 quote: Originally posted by delboj
Bilo je još nekih izdanja, ali u njima nema stripova.
Shvaćam, hvala na pomoći. |
delboj |
Posted - 08/11/2011 : 09:21:46 Bilo je još nekih izdanja, ali u njima nema stripova. |
Mr. Bushido |
Posted - 08/11/2011 : 09:10:36 quote: Originally posted by delboj
Pa može biti, ali nisam siguran da je taj Betmen bio u nekoj posebnoj ediciji. Sve je to bilo nešto posebno.
Shvaćam. Pitam zato što vidim kako su jedino Batman i Gospodari svemira imali tu oznaku Politikin zabavnik - specijalno izdanje. Pa sam pretpostavio da je to bila neka posebna edicija rezervirana za američke stripove. |
delboj |
Posted - 08/11/2011 : 09:03:32 Pa može biti, ali nisam siguran da je taj Betmen bio u nekoj posebnoj ediciji. Sve je to bilo nešto posebno. |
Mr. Bushido |
Posted - 08/11/2011 : 08:59:39 quote: Originally posted by delboj
Pa i Asteriks i Talični Tom mogli bi da se svrstaju u takva izdanja.
Nije li to bila posebna edicija, Politikin Zabavnik - albumi? |
delboj |
Posted - 08/11/2011 : 08:24:11 Pa i Asteriks i Talični Tom mogli bi da se svrstaju u takva izdanja. |
Mr. Bushido |
Posted - 08/11/2011 : 04:06:25 Trebam pomoć. Što je sve izašlo u ediciji specijalno izdanje Politikinog Zabavnika? Mislim, osim Gospodara svemira? Vidim da je na popisima navedena i jedna epizoda Batmana, je li bilo još nečega? |
Tornadomaster |
Posted - 22/12/2010 : 11:33:16 Šta bi moglo poslije Bleksada? Šta nije odavno? Možda ova Škorpija |
hans |
Posted - 30/11/2010 : 08:07:57 Hvala, hvala :).
Pregledacu recenzije :D. |
Lord Vader89 |
Posted - 28/11/2010 : 12:09:13 Prvi broj Politikinog zabavnika, interaktivno :)
http://politikin-zabavnik.rs/pz/fles/pz1.html#/0 |
Ultras |
Posted - 28/11/2010 : 11:06:05
Eh, da je više ovakvih novih članova kao hans ...
Dobro došao
|
mladjo |
Posted - 28/11/2010 : 01:04:00 quote: Originally posted by hans
Mladjo,
gde mogu da vidim neku dobru recenziju za ugled i sta sugerises kao moguce teme?
Odi na homepage i na popisu tema imaš "Recenzije". Vidi kako to izgleda i to je to! Mislim da ne bi trebao imati problema. A za odabir stripa za recenzirati - koji god želiš, samo da već nije recenziran. Samo napred, mislim da bi bio dobar u tome. |
---dp--- |
Posted - 28/11/2010 : 00:33:23 quote: Originally posted by cat claw
@Hans Sto se pravdas? Pa i ja sam uzivao citajuci Meroka snaznog, Tomu Tajfuna i Dzoni Pantera. Posle toga sam odrastao. Dakle, nije stos u tome da ja osudjujem nekoga sto je citao te kojestarije, nego je stos u tome da su kojestarije razotkrivene. A uspomene i sentimenti su lepa i bitna stvar. Ja trenutno skupljam one najgrdje vesterne iz pedesetih iz bioskopa 'Zvezda;, 'Jadran' i 'Narodni' koje sam gledao kao mali.
Takodje se bavim slicnim stvarima, ali ne samo u vezi sa filmovima vec sa obiljem toga sto mi je znacilo i jos uvek mi znaci jer je to bilo i ostalo deo mene bez obzira sto smo to prerasli |
---dp--- |
Posted - 28/11/2010 : 00:30:43 quote: Originally posted by hans
@MCN,
da, polako, kao i svi mi.
Ko zna, mozda mi nije ostalo ni 50 godina :D.
Salu na stranu, pokusavam da kriticki preispitam sta mi je u kom periodu zivota izgledalo interesantno i utvrdim kako ga vidim danas.
Najvise sam to radio sa muzikom. Neke stvari mi danas izgledaju detinjasto, a za neke shvatam da sam u mladosti dotakao samo spoljni spoj necega sto je u stvari viseslojno.
Da li je "Mali princ" knjiga za decu? Mozda!
Da li su "Orkanski visovi" zaista knjiga za mladje tinejdzerke? Sa jasno naglasenom socijalnom komponentom price mozda i ne!
@Delboj,
ispravka "...prema ne-samo-Delbojevom spisku..."
Potpuno te i podrzavam i razumem, zaista |
Lord Vader89 |
Posted - 27/11/2010 : 11:58:44 Da li neko poseduje ova dva broja PZ iz 2000. godine:
2539 Baja Patak: Ostrvo zlatnih gusaka I deo 2540 Baja Patak: Ostrvo zlatnih gusaka II deo
|
hans |
Posted - 27/11/2010 : 06:41:13 Mladjo,
gde mogu da vidim neku dobru recenziju za ugled i sta sugerises kao moguce teme? |
mladjo |
Posted - 26/11/2010 : 19:08:10 Hans, ajde napiši recenziju za neki strip! |
cat claw |
Posted - 26/11/2010 : 17:51:55 @Hans Sto se pravdas? Pa i ja sam uzivao citajuci Meroka snaznog, Tomu Tajfuna i Dzoni Pantera. Posle toga sam odrastao. Dakle, nije stos u tome da ja osudjujem nekoga sto je citao te kojestarije, nego je stos u tome da su kojestarije razotkrivene. A uspomene i sentimenti su lepa i bitna stvar. Ja trenutno skupljam one najgrdje vesterne iz pedesetih iz bioskopa 'Zvezda;, 'Jadran' i 'Narodni' koje sam gledao kao mali. |
alexts |
Posted - 26/11/2010 : 16:06:38 quote: Originally posted by hans
Hvala puno, MCN!
Sjajan link, nisam ni cuo za seriju. Da li je ta serija dostupna u nekom obliku?
http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=9514.0 |
hans |
Posted - 26/11/2010 : 14:04:36 @MCN,
da, polako, kao i svi mi.
Ko zna, mozda mi nije ostalo ni 50 godina :D.
Salu na stranu, pokusavam da kriticki preispitam sta mi je u kom periodu zivota izgledalo interesantno i utvrdim kako ga vidim danas.
Najvise sam to radio sa muzikom. Neke stvari mi danas izgledaju detinjasto, a za neke shvatam da sam u mladosti dotakao samo spoljni spoj necega sto je u stvari viseslojno.
Da li je "Mali princ" knjiga za decu? Mozda!
Da li su "Orkanski visovi" zaista knjiga za mladje tinejdzerke? Sa jasno naglasenom socijalnom komponentom price mozda i ne!
@Delboj,
ispravka "...prema ne-samo-Delbojevom spisku..." |
delboj |
Posted - 26/11/2010 : 14:04:12 quote: Originally posted by hans
Prema Delbojevom spisku, pre svega: 0940, 0952, 1044 i 1055.
Ne smijem da prisvajam taj spisak
Još mnogo ljudi je radilo na tome, kao što i piše tamo. |
mcn |
Posted - 26/11/2010 : 13:48:27 >Sad bih da popunim neke "rupe" u stripovima i proverim svoje secanje. Secate li se poslednjih sekvenci filma "Citizen Kane"? Hint: "rosebud"...
A i ti umireš?
mcn
[/quote] |
hans |
Posted - 26/11/2010 : 13:44:42 Hvala unapred! |