T O P I C R E V I E W |
dsormaz1 |
Posted - 07/12/2010 : 20:00:48 http://www.jutarnji.hr/igor-kordej--nova-izdanja-najvaznijih-albuma-velikog-strip-crtaca/909500/ |
9 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
mcn |
Posted - 08/12/2010 : 18:18:17 >Jesu li Django i Kordej promijenili prvobitnu nakanu?
Jesu, joss kad su pocceli raditi kolornu verziju. Tako da je nova Zima nešto posve drugo od ove crno-bijele.
mcn |
vladimir |
Posted - 08/12/2010 : 17:46:40 Ovo je vrlo interesantno. Ono što sam napisao u JL odgovara onome što su mi autori rekli. No, ovaj strip o kojem govorite je izašao u novom albumu i zove se ZID. Definitivno je zanimljivo to što vi očigledno imate pravo. Jesu li Django i Kordej promijenili prvobitnu nakanu? Je li riječ o lošoj komunikaciji s izdavačem? Možda je stvar u nečem trećem?
BIlo kako bilo, treba iskoristiti neku priliku pa pitati autore... Ono što je sigurno da Django piše nastavke i da će (nova?) "Zima" imati dva nastavka... |
JAH WOBBLE |
Posted - 08/12/2010 : 15:12:51 Verovatno je u pitanju početak Zime, ili su u međuvremenu ambicije narasle (jer objavljena priča ima logičan završetak). Nema oznake "Kraj". Na poslednjoj tabli piše kada je strip nacrtan (IV-V '86.). Kordej je tu u punoj formi. Evo šta piše Z.Đ. (očigledno Zoran Đukanović) u uvodu.
|
kunoichi |
Posted - 08/12/2010 : 14:47:14 quote: Originally posted by JAH WOBBLE
U Jutarnjem listu piše: "Zamišljena priča o pet godišnjih doba (Jesen, Zima, Proljeće, Ljeto i Žudnja) realizirana je samo petinom, dok su ratna događanja prekinula suradnju." Misli se na Jesen štampanu u albumu “Kordej & Django: U Zoni sumraka”.
Ali to nije tačno, prvo je nacrtana Zima i premijerno objavljena u Vidicima br. 259-260 (ili preciznije br. 5-6/1988.). Strip ima 20 strana i bez teksta je.
Da, ali mislim da je Dargaud objavio samo Jesen. Ili tako nešto.
Uglavnom, Jesen je sjajna stvar. |
jaki |
Posted - 08/12/2010 : 14:33:21 I bila su neka tri albuma u c/b.Da li to pripada u taj ciklus? |
jaki |
Posted - 08/12/2010 : 14:32:22 I meni se činilo po sjećanju da toga ima više ali to nisam nikad vidio i nisam čitao pa nisam bio siguran.Možda je to samo početak zime? |
JAH WOBBLE |
Posted - 08/12/2010 : 14:13:36 U Jutarnjem listu piše: "Zamišljena priča o pet godišnjih doba (Jesen, Zima, Proljeće, Ljeto i Žudnja) realizirana je samo petinom, dok su ratna događanja prekinula suradnju." Misli se na Jesen štampanu u albumu “Kordej & Django: U Zoni sumraka”.
Ali to nije tačno, prvo je nacrtana Zima i premijerno objavljena u Vidicima br. 259-260 (ili preciznije br. 5-6/1988.). Strip ima 20 strana i bez teksta je.
|
velka031 |
Posted - 07/12/2010 : 22:53:11 Čitao sam Kordejevu Tajnu povijest prije nekih mjesec dana, oduševio me. |
jaki |
Posted - 07/12/2010 : 20:20:47 Šta ljudi olako upotrebljavaju izraz >Zlatno doba<. A za mene je ZD stripa upravo sada. Inače,oba albuma sam kupio i preporučam vam Vama To je strip koji me je oduševljavao i kada je izlazio u Stripoteci svojim crtežom a i tematikom bliskoj fantaziju.Tada mi je bio jedan od najboljih i najdražih stripova Thor koji je istovremeno kad i Vam izlazio u Stripoteci(saga o Nebeskim bićima i Prstenu Nibelunga)i ovo je u mojoj glavi bila slavenski pandan Thoru. Kordej u ovoj bojanoj verziji također oduševljava ali sa manje detalja vidljivih na crtežu jer je boja pokrila dio.Zato preporučam nabavku i c/b verzije iz Stripoteke. U zoni sumraka još nisam pročitao osiim one priče Rolling bush koju sam čitao u Comiconu broj 2 iz 90te godine.U tom stripu sam se zaljubio u Kordejev kolorTaj Comicon mi je ujedno i jedna od najboljih strip revija uopće sa odličnim stripovima ali onda još nisam znao za gospodina IM pa je Comicon završio kako je i završio.
|