forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 teska situacija, uopste!

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
cronos six Posted - 06/01/2011 : 22:30:52
losa politika,budzeti prazni,lazna kriza,profit na celu,a nista za kulturu!
ko panici,i gde smo stali,mrdamo li,il se provlacimo kroz suplju cev da bi nesto priustili!

sve je vise onih koji cekaju remitendu(a i sve je vise remitende).
gubi se smisao direktne kupovine!nema se para,ocigledno!

hoce li strip izdavastvo opstati na trzistu ili nece?
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
dcopic Posted - 07/01/2011 : 21:27:03
Evo ja još nikada nisam kupio strip u remitendi. Jednostavno sam naviknut kupovati na kioscima ili u striparnicama. Imam i dosta sreće po tom pitanju, jer su mi striparnice blizu.

Nekome tko stripove ne kupuje redovito remitenda je dobar izbor, ali nije za mene. Jer da zbog ljetne remitende i povoljnijih cijena ne bih kupovao stripove cijelu godinu je nešto na što bih se teško odlučio.
teller Posted - 07/01/2011 : 20:48:27
to je sve ok razmišljanje ali Bernard ima dobar recept kad stripovi(večina njih) još uvijek izlaze sa dosta
zadovoljavajučim tempom(tromjesečno samo Zagor klasik)a i cijena od 18 kuna za strip od 98 stranica stoji več dosta dugo iako smo doživjeli brdo poskupljenja na sve strane...koliko znam ljetna remitenda je apsolutni hit u prodaji, pa je i toliko
neodobravan recept da u paketu sa dva Zagora ide recimo Diabolik, sasvim opravdan da sve što imamo sada na kioscvima potraje i dalje...na žalost nekih novina dok ostaje zlokobni propis Tiska i ne možemo očekivat ali i to sada je za moj ukus odlično...ja bih Texa recimo mjesečno ali ako prodaja to ne omogučuje šta mi preostaje?
Razmišljanja su odlična i sa strane potrošača i kupaca razumljiva u ova krizna vremena ali pustimo izdavačima da rade svoj posao-a da ga Ludens i Bernard dobro rade,nije dvojbeno,bar sa moje strane....
jedno su želje,drugo realnost.
Obi-wan Posted - 07/01/2011 : 20:30:42
quote:
Originally posted by Davor2403

U jednome si u pravu, to da ce sve vise i vise ljudi cekati da se pojave kompleti i kupovati tako (ja prvi), jer se vec u kompletu moze kupiti zadnjih nekoliko brojeva koji su izlazili u zadnjih 3 mjeseca...!

E sad, da je lose ako skladista budu puna, lose je ali vidi ovo, evo recimo ja studiram i placam studij, nigdje ne radim i nemam nikakvu stipendiju ni nista, dakle trosim samo ono sto dobijem od obitelji.. U ova krizna vremena to je nesto osrednje sto mi treba, i hajde ti onda od toga izlazi vani s ekipom, s curom, kupi ovo-ono i onda ti jos treba ostati za stripove - tesko! Moje misljenje je da ne treba davati ove komplete ali treba samnjiti cijenu pocetnu. Jer evo ja uzimam samo Zagora i Texa, i dok se sve to pohvata treba ti puno novca (a ne tek ljudima koji vole i kupuju po 5-6 i vise strip junaka), a meni pogotovo jer jedno 7-8 godina nisam kupio ni jednog broja i sad me je uhvatilo ponovo da sve to nadoknadim... :)
Znaci treba sniziti sigurno za nekih 20-30% cijenu mjesecnih izdanja, a i svih ovih specijala, jer recimo maxi je bio skup ali podnosljiv dok je bio 9 KM kod nas u Hercegovini, 12 je stvarno previse, o Gigantu da i ne govorimo, ja cu sigurno ubuduce ta izdanja cekati da se pojave opet u kompletima...

Recimo da standardni kiosk strip koji sada košta 18 kuna bude 14 kn. i da nema remitende. Jedino da se primjerci koji budu oštećeni (ali baš oštećeni) prodaju na jednoj lokaciju u Zagrebu u pola cijene - 7 kn. Onda bi svi oni koji žele strip plaćali jednako - 14 kn. (ne bi se čekalo jer remitende nema), a oni kojima je i očuvanost 3 dobra jer im je važno pročitati, mogu strip nabaviti za 7 kn.
Naravno, tko zna kako bi se to pokazalo u praksi...
Davor2403 Posted - 07/01/2011 : 19:17:41
U jednome si u pravu, to da ce sve vise i vise ljudi cekati da se pojave kompleti i kupovati tako (ja prvi), jer se vec u kompletu moze kupiti zadnjih nekoliko brojeva koji su izlazili u zadnjih 3 mjeseca...!

E sad, da je lose ako skladista budu puna, lose je ali vidi ovo, evo recimo ja studiram i placam studij, nigdje ne radim i nemam nikakvu stipendiju ni nista, dakle trosim samo ono sto dobijem od obitelji.. U ova krizna vremena to je nesto osrednje sto mi treba, i hajde ti onda od toga izlazi vani s ekipom, s curom, kupi ovo-ono i onda ti jos treba ostati za stripove - tesko! Moje misljenje je da ne treba davati ove komplete ali treba samnjiti cijenu pocetnu. Jer evo ja uzimam samo Zagora i Texa, i dok se sve to pohvata treba ti puno novca (a ne tek ljudima koji vole i kupuju po 5-6 i vise strip junaka), a meni pogotovo jer jedno 7-8 godina nisam kupio ni jednog broja i sad me je uhvatilo ponovo da sve to nadoknadim... :)
Znaci treba sniziti sigurno za nekih 20-30% cijenu mjesecnih izdanja, a i svih ovih specijala, jer recimo maxi je bio skup ali podnosljiv dok je bio 9 KM kod nas u Hercegovini, 12 je stvarno previse, o Gigantu da i ne govorimo, ja cu sigurno ubuduce ta izdanja cekati da se pojave opet u kompletima...
Obi-wan Posted - 07/01/2011 : 17:53:33
quote:
Originally posted by cronos six

po obicaju ne drzimo se teme!
hc izdanja imaju svoju publiku i tiraz se krece od 500-1000primerka!tu nema ili ce biti minimalnih popusta!
ovde je rec o kiosk izdanjima od 96,112,ili 420 strana!
takvi primerci se stampaju u tirazu od 5000-9000primerka!
vecina to ne kupi odmah,vec ceka remitendu.to se desava sve cesce,iz godine u godinu,ali ne vodi nikud,a to i sam izdavac zna.
mrzim sto se to desava ali ne postoji covek koji moze to da ispravi,a na takav nacin blizimo se u kompletu remitendi,a ko ce onda biti izdavac!

Izdavaču je loša politika davati remitendu, popuste 50 % ili akcije 2+1. Stvori se armija čekača (to je u ljudskoj prirodi) koji neće više nikada kupiti strip po redovnoj cijeni.
Strip treba odmah u startu biti što je moguće povoljniji. I ne odstupati od te cijene ni za živu glavu pa makar se viškovi spaljivali. Znam da zvuči grozno, ali to je realnost.
Ako se daje popust, treba ga dati u prvih 30-60 dana. Reći da je to jedini popust koji će ikada biti i objasniti ljudima da iskoriste priliku. Oni kojima se ne žuri mogu kupiti kasnije po redovnoj cijeni koja će ostati ista do sudnjeg dana ili zadnjeg primjerka.
"Dani" je propao i na kraju su Spawnovi išli po nekoj cijeni od 45-50 kn. Kako se osjeća onaj koji je platio Spawna 180 kn. Osjeća se kao budala. Ujednačena cijena je izraz poštovanja prema kupcu. Ponavljam, cijena bi trebala biti određena tako da bude maximalno pristupačna (što je moguće niža da se izdavaču isplati, a da kupcu nije preskupo).
temporal_lobe Posted - 07/01/2011 : 15:50:09
Osobno mi se ne sviđaju hc izdanja jer su preskupa, a onda se prvi brojevi rasprodaju i preprodaju po (pre)visokoj cijeni. To mi se još manje sviđa kad su hc izdanja jedini izbor kao u slučaju Nevera i još nekih, dok kod, npr., Dylana i Texa se može birati želi li se potrošit novac na hc i/ili sc izdanja. Čini se da su izdavači tog stajališta da danas stripove kupuju samo kolekcionari i nostalgičari (praktički sve što se može kupiti na kiosku je izlazilo i prije 15-20 i više godina , nema novijih serija - svaka čast VČu što su pogurali Dampyra i Brad Barona po normalnim cijenama) pa je cijena ubi bože. Kao i split85, i ja sam trčao na kiosk kupit novi strip, ali ako strip kultura odapne, neće se imati po što trčati.

A izdavačima/prodavačima možda ne bi bilo loše ponuditi kupcima da se pretplate na strip - tako bi dobili novac unaprijed, znali bi da će zasigurno prodati neki broj "n" komada i možda mogli bolje planirati.

SC izdanja i mogućnost kupnje pojedinačnih brojeva sam uvijek volio i ne bih volio da nestanu.
split85 Posted - 07/01/2011 : 07:04:05
quote:

hc izdanja imaju svoju publiku i tiraz se krece od 500-1000primerka!tu nema ili ce biti minimalnih popusta!
vecina to ne kupi odmah,vec ceka remitendu.to se desava sve cesce,iz godine u godinu,ali ne vodi nikud,a to i sam izdavac zna.
mrzim sto se to desava ali ne postoji covek koji moze to da ispravi,a na takav nacin blizimo se u kompletu remitendi,a ko ce onda biti izdavac!

često dok san bija mlađi uvik san trča na kosk kupit odma novi strip jer san se boja da se ne rasproda, pa ko če mi ga nać kasnije. ala koja budala . tužno je gledat da nakon 3-4 godine od izlaska na kiosku nađeš strip u paketu od 3 komada za 25kn. dobro je za neko dite koje će potrošit te novce na stripove . samo ovo šta si reka definitivno stoji, budučnost je neizvjesna, puno stripova ostaje na skladištu, tako da je isplativost za budučnost upitna.
velka031 Posted - 07/01/2011 : 07:02:36
Dobri stari papir i SC izdanja... Nadam se da će se (bojim se neizbježni) scenarij propadanja istih odigrati u što kasnijoj budućnosti, a dotle uživajmo dok možemo i koliko možemo...
split85 Posted - 07/01/2011 : 06:58:20
quote:
Originally posted by supermark
ne bi bilo straha da je potrebno izdvojiti samo 500 kuna, ali trebat će izdvojiti ogromne svote novaca ako se budu željeli dugovječni (npr. bonelli) serijali
treba dignuti kredit ako se želi kupiti libellusova kolekcija kojeg bonelli junaka

definitivno si u pravu
uzmimo za primjer Mister NO-a od Libellusa, sad smo na nekoj trečini talijanske serije, izažlo je 46 knjiga računaj da je to negdi 4000 kn. onda je lako izračunat koliko češ potrošit da imaš cilu kolekciju.

PRIMOŠTEN 123 Posted - 07/01/2011 : 01:07:57
Ništa nemože zaminit dobri stari papir.
PAJDO Posted - 07/01/2011 : 00:48:33
quote:

Mislim da smo u srcu teme i da si pokrenuo odličnu priču za raspravu.
U zadnje vrijeme sam počeo čitat stripove na iPhoneu i mogu reć da je ludnica stvar. Ubacio sam u iphone nekoliko skeniranih zagora, nešto iz zs i divovi dobra i zla by atilla & comp:)) čisto da vidim ima li smisla, i oduševio sam se. Sjednem ponekad na kavu sam pa vrtim po telefonu nitko me ne gleda ko nekog freeka sa stripom, šta mi se znalo dešavat, ionako svi tipkaju smsove, sjednem na wc opet vrtim, žena ne voli kad joj šuškam prije spavanja pa ja i tada vrtim na svom telefonu i svi sretni.
U biti nisam htio reć nešto o mom iskustvu sa stripovima već o smjeru u kojem će se stripovi, barem po meni, kretat. Imaš stranicu, svoju karticu, platiš, downloadaš i čitaš, a naravno biti će i piraterije
Iskreno, nadam se da do toga neće doć jer nas je većina ovdje oldschool ljubitelja papira, ali sve ide naprijed pa je očekivat da će i strip.
Amos Posted - 07/01/2011 : 00:43:00
Ha, Mhejev scenarij je intrigantan. Živimo, najblaže rečeno, u uzbudljivim vremenima.
Tonka24 Posted - 07/01/2011 : 00:36:47
Ja cu uvijek naci novac za kupiti zagora maximalno 3 dana od samog pojavljivanja na kiosk.Oni sto cekaju da izdanje prode pa se pojavi u kompletu ne rade ni sebi ni nama ni izdavacu uslugu jer tako ce se sve polako gasiti...za nekih jadnih 5-6 kuna.
Panon Posted - 07/01/2011 : 00:28:38
Ako se jednom i dogodi prelazak svih SC stripova u HC, uvijek ću se pobrinuti da imam love za Dylana Doga i Alana Forda

A što se tiče remitende, zadnju sam kupio prije godinu dana. Redovno kupujem stripove na kiosku, po mogućnosti čim izađu u prodaju. Remitendu sam masovno kupovao 2007. i 2008. kada sam tek počeo da skupljam stripove, pa sam htio što prije i što jeftinije doći do primjeraka koji su mi falili.

A od ovih novina što su ukinute s linka na Index.hr, ja sam bio pretplatnik Slavonskog doma (iako je to prestalo da izlazi još 2009). Bile su to simpatične novine u kojima se moglo saznati dosta trivijalnih i zanimljivih svakodnevnih informacija iz slavonskih mikroregija.
cronos six Posted - 07/01/2011 : 00:21:54

supermark Posted - 07/01/2011 : 00:09:16
quote:
Originally posted by PAJDO

quote:

quote:

quote:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kriza-pomela-nakladnike-u-zadnjih-sest-godina-s-kioska-nestale-262-tiskovine/531699.aspx

Eh ovo je stvarno iznenađujuća vijest. Doduše većinu tih tiskovina nisam ni čitao, ali konkurencija je učinila svoje.
Što se strip izdavaštva tiče, iskreno se nadam da će uvijek biti prisutni na kioscima, ali plašim se da je budućnost stripa u tvrdoukoričenimluksuznoopremljenimtelimitiranim izdanjima....

a ja se plasim da i to ne padne!grozno i pesimisticko razmisljanje.

Ne virujem, mislim da će se uvijek nać 500 istinskih zaljubljenika koji će moći odvojti određenu svotu novca za stripove koji im predstavljaju zadovoljstvo. Naravno govorim o ljudima s prostora cijele bivše juge.

ne bi bilo straha da je potrebno izdvojiti samo 500 kuna, ali trebat će izdvojiti ogromne svote novaca ako se budu željeli dugovječni (npr. bonelli) serijali
treba dignuti kredit ako se želi kupiti libellusova kolekcija kojeg bonelli junaka
Tonka24 Posted - 07/01/2011 : 00:07:40
Teska su vremena istina bolna istina ali ako su vč i ludens prezivili 2010 vjerujem da ce i opstati
Mhejl Posted - 07/01/2011 : 00:02:19
Hm...
Ignus Posted - 06/01/2011 : 23:59:34
quote:
Originally posted by Mhejl

quote:
Originally posted by Amos
Ostalima ostaje da sline nad nedosanjanim predmetima požude koje će besciljno prevrtati i listati na policama knjižara i striparnica (u Algoritmu neće ni to jer su svi stripovi u celofanu pa ih se ne može ni prolistati) i izvoditi mentalne masturbacije oko toga kako bi bilo dobro digniti nešto na lotu...

Ja bih lično najviše volio da vidim scenu iz Sklavijevih "Ubica": HC aristokratija uživa, pijuckajući svoj divni šampanjac, diskutujući o umjetničkom dometu najnovijeg Fibrinog albuma (naravno, police su im "slučajno" ispunjene HC Bonelijem, a na istoriji pretrage nalazimo pojam "prepričana Fibrina lektira"). Onda počinje užas! Rulja največih siromašaka koji se mogu zamisliti lomi staklo, gazeći preko sopstvenih mrtvih. U pozadini stoje Stinki, Kiki i Zosko, svaki sa džinovskim megafonom i udžbenikom "osnove demagogije i primjena na masama". Aristokratija je pobijena, rulja vlada. Konačno su se dokopali Libellus Mister No biblioteke, makar im korice i bile umrljane krvlju, kvareći njihov savršeni sjaj. Stinki osniva zajedničku firmu "Stinkač i Kikač: samo nostalgični treš i filozofski stripovi", i sve počinje da liči na "Životinjsku farmu"...
Svaka sličnost sa stvarnim ličnostima je slučajna.

Diskretni šarm buržoazije?
Mhejl Posted - 06/01/2011 : 23:56:29
quote:
Originally posted by Amos
Ostalima ostaje da sline nad nedosanjanim predmetima požude koje će besciljno prevrtati i listati na policama knjižara i striparnica (u Algoritmu neće ni to jer su svi stripovi u celofanu pa ih se ne može ni prolistati) i izvoditi mentalne masturbacije oko toga kako bi bilo dobro digniti nešto na lotu...

Ja bih lično najviše volio da vidim scenu iz Sklavijevih "Ubica": HC aristokratija uživa, pijuckajući svoj divni šampanjac, diskutujući o umjetničkom dometu najnovijeg Fibrinog albuma (naravno, police su im "slučajno" ispunjene HC Bonelijem, a na istoriji pretrage nalazimo pojam "prepričana Fibrina lektira"). Onda počinje užas! Rulja največih siromašaka koji se mogu zamisliti lomi staklo, gazeći preko sopstvenih mrtvih. U pozadini stoje Stinki, Kiki i Zosko, svaki sa džinovskim megafonom i udžbenikom "osnove demagogije i primjena na masama". Aristokratija je pobijena, rulja vlada. Konačno su se dokopali Libellus Mister No biblioteke, makar im korice i bile umrljane krvlju, kvareći njihov savršeni sjaj. Stinki osniva zajedničku firmu "Stinkač i Kikač: samo nostalgični treš i filozofski stripovi", i sve počinje da liči na "Životinjsku farmu"...
Svaka sličnost sa stvarnim ličnostima je slučajna.
Amos Posted - 06/01/2011 : 23:46:44
Kraj svega drugog, slabo para ostaje za stripove...

Dijelim Pajdino mišljenje da je sudbina stripova u daljnjoj elitizaciji izdanja koja će kupovati zaljubljenici, i to ne svi zaljubljenici, nego samo oni koji imaju lovu za to. Ostalima ostaje da sline nad nedosanjanim predmetima požude koje će besciljno prevrtati i listati na policama knjižara i striparnica (u Algoritmu neće ni to jer su svi stripovi u celofanu pa ih se ne može ni prolistati) i izvoditi mentalne masturbacije oko toga kako bi bilo dobro digniti nešto na lotu...

Šteta... Pitanje je samo kako će u tim okolnostima itko od mlađih (i ujedno besparičara) ikad početi čitati strip?
PAJDO Posted - 06/01/2011 : 23:36:33
quote:

quote:

quote:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kriza-pomela-nakladnike-u-zadnjih-sest-godina-s-kioska-nestale-262-tiskovine/531699.aspx

Eh ovo je stvarno iznenađujuća vijest. Doduše većinu tih tiskovina nisam ni čitao, ali konkurencija je učinila svoje.
Što se strip izdavaštva tiče, iskreno se nadam da će uvijek biti prisutni na kioscima, ali plašim se da je budućnost stripa u tvrdoukoričenimluksuznoopremljenimtelimitiranim izdanjima....

Ne virujem, mislim da će se uvijek nać 500 istinskih zaljubljenika koji će moći odvojti određenu svotu novca za stripove koji im predstavljaju zadovoljstvo. Naravno govorim o ljudima s prostora cijele bivše juge.
cronos six Posted - 06/01/2011 : 23:33:20
quote:

quote:

PAJDO Posted - 06/01/2011 : 23:30:59
quote:

supermark Posted - 06/01/2011 : 23:14:32

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000