forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Inicijativa za muzejom stripa u Srbiji!!!

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
vronski 2 Posted - 17/05/2011 : 10:00:00
Dnevni list "Pravda" pokreće inicijativu da se u Beogradu ili nekom drugom većem gradu u Srbiji gde postoji odgovarajući prostor otvori muzej stripa, prvi takve vrste u našoj zemlji gde bi se pod jednim krovom i na jednom mestu održavale izložbe (stalne i privremene), promocije, gostovanja autora, tematske večeri...
U današnjoj "Pravdi" je teskt o toj inicijativi koju su podržali i strip autori kao i Ministartsvo kulture a upućen je i poziv svim stvaraocima, izdavačima i strip fanovima da se pomogne u sakupljanju buduće zbirke, odnosno fundusa muzeja tako što će stare brojeve stripova, revije, originalne table, figurice junaka i sve što je na neki način vezano za devetu umetnost a nalazi se u njihovom posedu ustupiti budućem muzeju stripa.
Tokom dana sve o ovoj inicijativi možete videti i na sajtu www.pravda.rs, link "kultura".
Napravljen je prvi korak, napravimo širi front i izborimo se za prvi muzej stripa u Srbiji, za malo carstvo devete umetnosti u nas!
Hvala!
23   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Ajkula Posted - 14/06/2012 : 11:46:15
Apsolutna podrška za ideju , pogotovo da muzej bude u Novom Sadu , ali dobro, važno je da uspemo u inicijativi da ga osnujemo, a kad se to desi, biće manje bitno gde se nalazi muzej.
milandj3 Posted - 22/05/2011 : 08:17:47
quote:
Originally posted by osim

Sve je to ok, ali zašto ljudima odmah pada na pamet Beograd, a ne npr. Novi Sad, koji je decenijama bio centar stripa?

To sam i ja pomislio ali iskreno ni ne vidim da se insistira na beogradu. licno mislim da bi takvo nesto imalo smisla praviti ili u NS ili u Gornjem Milanovcu.
Dekadent Posted - 21/05/2011 : 20:10:54
Odlicna ideja, samo naprijed.
Mairosu Posted - 21/05/2011 : 01:17:28
quote:
Originally posted by masni

quote:
Originally posted by Mairosu

quote:
Originally posted by delboj

Da li je nešto takvo urađeno u nekoj zemlji?

Ja sam bio u muzeju stripa u Brusselu.

Gde je to? Kad sam bio u belgiji nisam cuo za tako nesto... doduse nisam se ni interesovao... Jedino sto sam video stripovski je jedna kugla u atomiumu ... U njoj je nesto o Tin tinu sredjeno

Imas gore linkove, neko je postovao. Ispred ulaza je ogroman Gaston :D Ne secam se bogznacega iz te jedne vizite, ruku na srce, sem nekih strumfovskih zezalica.
masni Posted - 21/05/2011 : 00:52:56
quote:

quote:

Gde je to? Kad sam bio u belgiji nisam cuo za tako nesto... doduse nisam se ni interesovao... Jedino sto sam video stripovski je jedna kugla u atomiumu ... U njoj je nesto o Tin tinu sredjeno
osim Posted - 20/05/2011 : 22:11:45
Što će reći da može i u Beogradu, ako je zainteresovan Gradski sekretarijat za kulturu, inače jok???
quote:
Originally posted by vronski 2

quote:

Sve je to ok, ali zašto ljudima odmah pada na pamet Beograd, a ne npr. Novi Sad, koji je decenijama bio centar stripa?

Naravno da može i Novi Sad, ukoliko postoji odgovarajući prostor i zainteresovanost pokrajinskog sekreterijata za kulturu...

ordell Posted - 17/05/2011 : 21:07:19
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Takav muzej postoji i u Japanu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kyoto_International_Manga_Museum

Da ne pricamo kako i Tezuka ima svoj hram.
vronski 2 Posted - 17/05/2011 : 20:59:23
quote:

Naravno da može i Novi Sad, ukoliko postoji odgovarajući prostor i zainteresovanost pokrajinskog sekreterijata za kulturu...
seinfeld Posted - 17/05/2011 : 20:57:17
quote:

Ima u Belgiji.

http://www.comicscenter.net/en/home
http://www.flickr.com/search/?w=all&q=comic+center+brussels&m=text
http://picasaweb.google.com/lh/view?q=comicsmuseum&psc=G&filter=1#
osim Posted - 17/05/2011 : 20:43:21
culfis Posted - 17/05/2011 : 14:48:00
od njive do trpeze dugacak je put, zivi bili pa vidjeli!
Sandman. Posted - 17/05/2011 : 14:36:04
Super ideja,nadam se da ce biti realizovana.
Mr. Bushido Posted - 17/05/2011 : 14:22:02
Takav muzej postoji i u Japanu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kyoto_International_Manga_Museum
regar Posted - 17/05/2011 : 13:29:40
Lepa inicijativa, svaka cast
Lord Vader89 Posted - 17/05/2011 : 12:58:57
quote:

ima u Norveskoj, u Tondhajmu, muzej stripa
nisam jos bio

ima neka glupo radno vreme, treba da se najavljujes, sta ja znam....nemam ja zivce za sve to

edit

zajeb, ne znam o'kle mi Trondhajm, ko zna, mozda i tamo nesto ima, a mozda su ga samo preselili....

negde izmedj' Osla i Hamara

evo stranice:

http://www.tegneseriemuseet.no
delboj Posted - 17/05/2011 : 12:37:02
quote:

quote:

Da, čuo sam za taj muzej. Ne znam kako to funkcioniše, ali možda bi tamo moglo da se nađe nešto o belgijskom magazinu "Story" u kojem je 1945. objavljivan Fantom
culfis Posted - 17/05/2011 : 12:35:36
Domene vise nemam, nazalost. Javno sam oglasio da cu ih nekome rado ustupiti, ali se niko nije javio...
Na proslogodisnjem salonu stripa sam progurao ovu temu za razmisljanje; ko zna mozda ove godine nesta uradimo?! Nadam se da je udruzenje strip autora sazrelo da konacno nesto uzme od drzave!
Mairosu Posted - 17/05/2011 : 12:33:55
quote:

sawitch Posted - 17/05/2011 : 12:22:33
Culfise, imas li jos one domene? Mogao bi zaposliti masu pa da radimo na tome.. Evo ja se javljam kao dobrovoljac za neke popise i ostalo... Nesto kao IMDb ali za stripove..
delboj Posted - 17/05/2011 : 12:16:59
Mord Posted - 17/05/2011 : 11:24:35
Ima tu dobrih ideja. Npr. elektronska baza svih strip casopisa izdanih u ex-yu bi bila vrhunska stvar.
culfis Posted - 17/05/2011 : 11:02:54
po meni je potrebnija elektronska baza svih izdanja, nego `vaki muzej.
seinfeld Posted - 17/05/2011 : 10:26:11
Nisam iz Srbije ali imate moju podrsku :-)!

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000