forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Izdavači - evo par ideja

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Obi-wan Posted - 12/07/2011 : 22:24:39
Ovo je topic u kojem možete predložiti šta biste voljeli vidjeti kao domaće izdanje bilo kojeg od izdavača sa naših prostora.
Možete obrazložiti zašto, navesti u kojem obliku bi to bilo dobro, opisati strip, staviti slike itd...
Također možete podržati nečiju ideju ili reći da vam se nešto ne sviđa.
Probajte biti što originalniji - dakle predlažite stvari koje nismo imali prilike previše čitati do sada.
Izdavači mogu neobavezno baciti pogled, poslušati glas naroda pa možda nešto i bude.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Ajkula Posted - 22/04/2013 : 12:04:51
Za početak, Disney!
http://www.amazon.com/The-Life-Times-Scrooge-McDuck/dp/0911903968/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1366623582&sr=8-1&keywords=the+life+and+times+of+scrooge+mcduck
http://www.amazon.com/Walt-Disneys-Uncle-Scrooge-Complete/dp/1606995359/ref=pd_sim_b_2
http://www.amazon.com/Walt-Disneys-Donald-Duck-Complete/dp/1606994743/ref=sr_1_5?s=books&ie=UTF8&qid=1366623696&sr=1-5&keywords=the+complete+carl+barks+library
http://www.amazon.com/Walt-Disneys-Mickey-Mouse-Collectors/dp/1606994964/ref=pd_sim_b_5
http://www.amazon.com/Walt-Disneys-Mickey-Mouse-Collectors/dp/1606995766/ref=pd_sim_b_1
A može i nešto ovako:
http://www.amazon.com/Recruit-Graphic-Novel-CHERUB/dp/1444903187/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1366623980&sr=1-1&keywords=cherub+graphic+novel (ovo očekujem od Belog Puta, pošto oni rade i knjige)
http://www.amazon.com/Game-Thrones-Graphic-Novel-One/dp/044042321X/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1366624459&sr=1-2&keywords=graphic+novels
http://www.amazon.com/Scalped-Vol-1-Indian-Country/dp/1401213170/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1366624770&sr=1-1&keywords=Scalped
http://www.amazon.com/Scott-Pilgrim-Color-Hardcover-Precious/dp/1620100002/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1366624798&sr=1-2&keywords=scott+pilgrim
I naravno superherojština, za početak više DCja, znači Green Lantern, Superman, Flash, Aquaman, JLA...
Sve SC (sem Collector's Box Seta, to nek ide kao i ovo američko), što pristupačnije
Verovatno ću dodati još koju ideju, sad ne mogu svega da se setim.
Dommy Posted - 22/04/2013 : 00:06:37
Guy Delisle - od Pyongyanga do Jeruzalema. Pročitao sve na engleskom, ali mislim da zaslužuje i domaća izdanja.
Mord Posted - 20/04/2013 : 23:21:57
quote:
Originally posted by Mhejl

Čovječe, izjavio si da ne voliš infantilno pisanje, geekovštinu koja osvaja sve više mjesta u stripu, pišeš "manga" a ne "Manga stripovi" ili tako nešto - ma ne mremo se više slagati!

Pa ako je ovakva kao u Death Note onda definitivno ne.
A tek kad pisem s mobitela, onda sve pisem malim slovom.
Mhejl Posted - 20/04/2013 : 21:14:46
Čovječe, izjavio si da ne voliš infantilno pisanje, geekovštinu koja osvaja sve više mjesta u stripu, pišeš "manga" a ne "Manga stripovi" ili tako nešto - ma ne mremo se više slagati!

Postaviću to čim prije.
Mord Posted - 20/04/2013 : 16:24:00
quote:
Originally posted by Obi-wan
Ne mogu vjerovati.
Ni meni Blade nije valjao, ali Note mi je super.
Mange ti izgleda baš ne odgovaraju.

Nema to veze s mangama. Ne pase mi superherojstina, pregeeky stripovi i tinejdzerske fantazije. Stvar ukusa. Postoje neki stilovi pisanja koji mi ne pasu nebitno da li se radi o mangi ili nekom drugom stripu. Isto kao i neki tipovi strip naracije.

Nisam citao puno mangi ali recimo vrh bogova mi je super, daleko susjedstvo je dobro. Tezukin Buddha mi je bio super iako crtez izgleda "djecji". Lone wolf and Cub obozavam, i tako...

quote:

Pa naravno da je "Death Note" infantilan. Strip počinje kao wish-fullfilment fantazija i ostaje u tom domenu.

Tocno to. Dobro da znam, da ne pokusavam ponovo. Ne lezi mi ni tema ni stil pisanja.

quote:
Tako da, Morde, ukusi nam se očito poklapaju, donekle. Sastaviću listu svojih manga preporuka, vjerovatno ovog vikenda, pa ću postaviti i na scom; pogledajte, mislim da ima više nego zanimljivih naslova.

Zasad smo se slozili samo oko stvari koje ne volimo. Cekam popis, mada sam pratio i do sada sto si pisao o mangama.
Mhejl Posted - 20/04/2013 : 12:08:45
Pa naravno da je "Death Note" infantilan. Strip počinje kao wish-fullfilment fantazija i ostaje u tom domenu. Jedan od najprecjenjenijih naslova ikada; nikad ga nisam naročito volio.

Koliko god Samura imao zanimljiv crtež, i "Blade of Immortal" je izuzetno konfuzan, kvazi-filozofski i naprosto prerazvučen serijal. Yet again, manga koju mnogi kod nas proglašavaju za "klasik" i šta sve ne.

Tako da, Morde, ukusi nam se očito poklapaju, donekle. Sastaviću listu svojih manga preporuka, vjerovatno ovog vikenda, pa ću postaviti i na scom; pogledajte, mislim da ima više nego zanimljivih naslova.
Obi-wan Posted - 20/04/2013 : 10:05:25
quote:
Originally posted by Mord

Probao Death Note i izdrzao nekih 30 strana. Bedasto, infantilno, ne znam... Drugo manga razocaranje nakon Blade of Immortal.

Sto se teme topica tice, Lone Wolf and Cub.

Ne mogu vjerovati.
Ni meni Blade nije valjao, ali Note mi je super.
Mange ti izgleda baš ne odgovaraju.
Mord Posted - 20/04/2013 : 01:47:52
Probao Death Note i izdrzao nekih 30 strana. Bedasto, infantilno, ne znam... Drugo manga razocaranje nakon Blade of Immortal.

Sto se teme topica tice, Lone Wolf and Cub.
Obi-wan Posted - 20/04/2013 : 00:31:58
Invincible - trejd ili omnibus, HC i SC
Storm - strip album SC ili integral HC
Ken Parker - kiosk SC
Green Lantern (Johns) - trejd HC i SC
Captain America (Brubaker) - trejd HC i SC
BPRD - trejd ili omnibus, HC ili SC
Chew - trejd ili omnibus, HC ili SC
The astounding Wolf-man - trejd ili omnibus, HC ili SC
Doug Tennapel - bilo što
Superman - bilo što

petar.pan Posted - 02/12/2011 : 20:02:47
domo arigato.
vidim da će se snjegovi otopiti sa fujiyame dok sve ovo prelistam,
ako te zanima nešto od ovoga što sam naveo u svom postu - samo pitaj
Mr. Bushido Posted - 02/12/2011 : 17:50:39
quote:
Originally posted by petar.pan

i mene su mange oduvijek beskrajno iritirale, s onim blentavim očima prema kojima mickey mouse izgleda mračniji od humphreya bogarta u lošem raspoloženju.
ipak, promijenio sam mišljenje nakon "vrha bogova", pa sam počeo preko oka pratiti o čemu mr.bushido zbori.
i dalje ne mogu provariti tezuku, ali "walking man" mi je dobro sjeo, pa sam počeo čačkati malo sam.
evo nekih koje sam pronašao u istom dućanu kao i macan.
(nisam ih još pročitao, ali na prvi prelet mi izgleda da imaju potencijala):
The Ice Wanderer and Other Stories,
She Got Off the Bus at the Peninsula (ova ima tako dobar naslov, podsjeti me na raymonda carvera i njegove prikaze naizgled nevažnih fragmenata života)
Disappearance Diary (naišao sam još na jedan naslov negdje - "book hunters" ili tako nekako)
Doing Time (prikaz života u japanskom zatvoru, kojeg je autor ispričao iz osobnog iskustva. da ne biste previše očekivali, moram kazati da nije "shawshank redemption", već sasvim drukčiji tip priče, ali vrijedi pažnje)
White Clouds (neobično i neobično kratko, ne znam zašto ima samo 16 stranica, možda netko stručniji zna nešto više)...
... ako nekoga baš jako interesira nešto od ovoga, javite se

Ako te zanimaju neki konkretniji primjeri japanskog stripa, pogledaj malo ovu temu. Neka te vodi prvi post.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=39668
petar.pan Posted - 02/12/2011 : 17:16:18
i mene su mange oduvijek beskrajno iritirale, s onim blentavim očima prema kojima mickey mouse izgleda mračniji od humphreya bogarta u lošem raspoloženju.
ipak, promijenio sam mišljenje nakon "vrha bogova", pa sam počeo preko oka pratiti o čemu mr.bushido zbori.
i dalje ne mogu provariti tezuku, ali "walking man" mi je dobro sjeo, pa sam počeo čačkati malo sam.
evo nekih koje sam pronašao u istom dućanu kao i macan.
(nisam ih još pročitao, ali na prvi prelet mi izgleda da imaju potencijala):
The Ice Wanderer and Other Stories,
She Got Off the Bus at the Peninsula (ova ima tako dobar naslov, podsjeti me na raymonda carvera i njegove prikaze naizgled nevažnih fragmenata života)
Disappearance Diary (naišao sam još na jedan naslov negdje - "book hunters" ili tako nekako)
Doing Time (prikaz života u japanskom zatvoru, kojeg je autor ispričao iz osobnog iskustva. da ne biste previše očekivali, moram kazati da nije "shawshank redemption", već sasvim drukčiji tip priče, ali vrijedi pažnje)
White Clouds (neobično i neobično kratko, ne znam zašto ima samo 16 stranica, možda netko stručniji zna nešto više)...
... ako nekoga baš jako interesira nešto od ovoga, javite se
Callis Posted - 30/11/2011 : 23:14:24
Don Lawrence: Daleka Planeta moj je prvi favorit. Volio bih i njegovog Karla Vikinga, Storma i Meroka.
dinotuf Posted - 30/11/2011 : 22:15:03
Evo jedne ideje koja je više puta bila predložena izdavačima:

Zagor index 1-100, 101-200 itd

Definitivno bi ova izdanja bila "best sellers"
1Euro Posted - 30/11/2011 : 12:03:03
quote:
Originally posted by mcn

>gdje si ga kupio?

Na torrentima.

mcn

a ja sam se več ponadao da je to netko izdao.....
mcn Posted - 30/11/2011 : 11:22:17
>gdje si ga kupio?

Na torrentima.

mcn
DeeCay Posted - 30/11/2011 : 10:36:42
quote:
Originally posted by andjusticeforall

Groo iliti ga Gru...

Eh, da, Grooa se nekako zaobišlo među svim ovim silnim izdanjima i reprintima... Bilo bi dobro početi od početka.
1Euro Posted - 30/11/2011 : 09:27:16
quote:
Originally posted by mcn

Proccitao konaccno Helldorado.

Relativno mi je bedast (nessto bolji otkako sam počeo o njemu misliti kao o fantasyju, a ne povijesnom stripu jer mi je isslo na q kako se svi moderno ponašaju), ali na svoj kiccast naccin tako lijep da sam ga ipak ispratio do kraja.

Otprilike kao Marinijev Škorpion, osim što je taj fakat iritantno glup.

mcn

gdje si ga kupio?
mcn Posted - 29/11/2011 : 21:11:05
Proccitao konaccno Helldorado.

Relativno mi je bedast (nessto bolji otkako sam počeo o njemu misliti kao o fantasyju, a ne povijesnom stripu jer mi je isslo na q kako se svi moderno ponašaju), ali na svoj kiccast naccin tako lijep da sam ga ipak ispratio do kraja.

Otprilike kao Marinijev Škorpion, osim što je taj fakat iritantno glup.

mcn
dcopic Posted - 09/08/2011 : 09:57:52
quote:
Originally posted by jaki

za cijenu 4 strip albuma definitivno možeš kupiti dobar printer u boji.

Printer da, ali ne i toliko boje.
Misso Posted - 08/08/2011 : 23:38:01
quote:
Originally posted by GGG

Od Ignacia Noe bi prvo trebali Piano tuner ili Exposition ;-)

Ignacio Noe je bio poznat uglavnom po erotskim stripovima i ilustracijama. Ovde se, koliko mi je poznato, prvi put oprobao u klasicnom stripu, i to veoma uspesno. Ovaj koscenarista Miroslav Dragan je u stvari Belgijanac Michel Dufranne koji se iz nekog razloga tako potpisuje. Uglavnom HELLDORADO je strip vredan paznje.
GGG Posted - 08/08/2011 : 11:50:58
Od Ignacia Noe bi prvo trebali Piano tuner ili Exposition ;-)
teller Posted - 08/08/2011 : 09:19:18
JEEEE,OVO JE ODLIČNO....OVO OBAVEZNO!
1Euro Posted - 07/08/2011 : 15:25:52
quote:
Originally posted by Misso

Izdavači - evo par ideja:
1.

2.

3.

A moze i ovako:

Autor je argentinski crtac Ignacio Noe,po scenariu Jean-David Morvana i Miroslav Dragana.
Ovo sam procitao u *.cbr formatu i rado bih kupio papirno izdanje. Bez obzira na latinicu, cirilicu, nakladu ili tiraz.
Moze se naci na donjem linku
quote:
http://www.demonoid.me/files/details/2698404/001176179008/

Uff, ovo bi trebalo izdati!!!!!!!!!!!
Misso Posted - 05/08/2011 : 23:38:45
Mozda. Ovde su upitanju tri albuma,cetvrti je integral.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000