T O P I C R E V I E W |
Obi-wan |
Posted - 12/07/2011 : 22:24:39 Ovo je topic u kojem možete predložiti šta biste voljeli vidjeti kao domaće izdanje bilo kojeg od izdavača sa naših prostora. Možete obrazložiti zašto, navesti u kojem obliku bi to bilo dobro, opisati strip, staviti slike itd... Također možete podržati nečiju ideju ili reći da vam se nešto ne sviđa. Probajte biti što originalniji - dakle predlažite stvari koje nismo imali prilike previše čitati do sada. Izdavači mogu neobavezno baciti pogled, poslušati glas naroda pa možda nešto i bude. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Ajkula |
Posted - 22/04/2013 : 12:04:51 Za početak, Disney! http://www.amazon.com/The-Life-Times-Scrooge-McDuck/dp/0911903968/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1366623582&sr=8-1&keywords=the+life+and+times+of+scrooge+mcduck http://www.amazon.com/Walt-Disneys-Uncle-Scrooge-Complete/dp/1606995359/ref=pd_sim_b_2 http://www.amazon.com/Walt-Disneys-Donald-Duck-Complete/dp/1606994743/ref=sr_1_5?s=books&ie=UTF8&qid=1366623696&sr=1-5&keywords=the+complete+carl+barks+library http://www.amazon.com/Walt-Disneys-Mickey-Mouse-Collectors/dp/1606994964/ref=pd_sim_b_5 http://www.amazon.com/Walt-Disneys-Mickey-Mouse-Collectors/dp/1606995766/ref=pd_sim_b_1 A može i nešto ovako: http://www.amazon.com/Recruit-Graphic-Novel-CHERUB/dp/1444903187/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1366623980&sr=1-1&keywords=cherub+graphic+novel (ovo očekujem od Belog Puta, pošto oni rade i knjige) http://www.amazon.com/Game-Thrones-Graphic-Novel-One/dp/044042321X/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1366624459&sr=1-2&keywords=graphic+novels http://www.amazon.com/Scalped-Vol-1-Indian-Country/dp/1401213170/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1366624770&sr=1-1&keywords=Scalped http://www.amazon.com/Scott-Pilgrim-Color-Hardcover-Precious/dp/1620100002/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1366624798&sr=1-2&keywords=scott+pilgrim I naravno superherojština, za početak više DCja, znači Green Lantern, Superman, Flash, Aquaman, JLA... Sve SC (sem Collector's Box Seta, to nek ide kao i ovo američko), što pristupačnije Verovatno ću dodati još koju ideju, sad ne mogu svega da se setim. |
Dommy |
Posted - 22/04/2013 : 00:06:37 Guy Delisle - od Pyongyanga do Jeruzalema. Pročitao sve na engleskom, ali mislim da zaslužuje i domaća izdanja. |
Mord |
Posted - 20/04/2013 : 23:21:57 quote: Originally posted by Mhejl
Čovječe, izjavio si da ne voliš infantilno pisanje, geekovštinu koja osvaja sve više mjesta u stripu, pišeš "manga" a ne "Manga stripovi" ili tako nešto - ma ne mremo se više slagati!
Pa ako je ovakva kao u Death Note onda definitivno ne. A tek kad pisem s mobitela, onda sve pisem malim slovom. |
Mhejl |
Posted - 20/04/2013 : 21:14:46 Čovječe, izjavio si da ne voliš infantilno pisanje, geekovštinu koja osvaja sve više mjesta u stripu, pišeš "manga" a ne "Manga stripovi" ili tako nešto - ma ne mremo se više slagati!
Postaviću to čim prije. |
Mord |
Posted - 20/04/2013 : 16:24:00 quote: Originally posted by Obi-wan Ne mogu vjerovati. Ni meni Blade nije valjao, ali Note mi je super. Mange ti izgleda baš ne odgovaraju.
Nema to veze s mangama. Ne pase mi superherojstina, pregeeky stripovi i tinejdzerske fantazije. Stvar ukusa. Postoje neki stilovi pisanja koji mi ne pasu nebitno da li se radi o mangi ili nekom drugom stripu. Isto kao i neki tipovi strip naracije.
Nisam citao puno mangi ali recimo vrh bogova mi je super, daleko susjedstvo je dobro. Tezukin Buddha mi je bio super iako crtez izgleda "djecji". Lone wolf and Cub obozavam, i tako...
quote: Originally posted by Mhejl
Pa naravno da je "Death Note" infantilan. Strip počinje kao wish-fullfilment fantazija i ostaje u tom domenu.
Tocno to. Dobro da znam, da ne pokusavam ponovo. Ne lezi mi ni tema ni stil pisanja.
quote: Originally posted by Mhejl Tako da, Morde, ukusi nam se očito poklapaju, donekle. Sastaviću listu svojih manga preporuka, vjerovatno ovog vikenda, pa ću postaviti i na scom; pogledajte, mislim da ima više nego zanimljivih naslova.
Zasad smo se slozili samo oko stvari koje ne volimo. Cekam popis, mada sam pratio i do sada sto si pisao o mangama.
|
Mhejl |
Posted - 20/04/2013 : 12:08:45 Pa naravno da je "Death Note" infantilan. Strip počinje kao wish-fullfilment fantazija i ostaje u tom domenu. Jedan od najprecjenjenijih naslova ikada; nikad ga nisam naročito volio.
Koliko god Samura imao zanimljiv crtež, i "Blade of Immortal" je izuzetno konfuzan, kvazi-filozofski i naprosto prerazvučen serijal. Yet again, manga koju mnogi kod nas proglašavaju za "klasik" i šta sve ne.
Tako da, Morde, ukusi nam se očito poklapaju, donekle. Sastaviću listu svojih manga preporuka, vjerovatno ovog vikenda, pa ću postaviti i na scom; pogledajte, mislim da ima više nego zanimljivih naslova. |
Obi-wan |
Posted - 20/04/2013 : 10:05:25 quote: Originally posted by Mord
Probao Death Note i izdrzao nekih 30 strana. Bedasto, infantilno, ne znam... Drugo manga razocaranje nakon Blade of Immortal.
Sto se teme topica tice, Lone Wolf and Cub.
Ne mogu vjerovati. Ni meni Blade nije valjao, ali Note mi je super. Mange ti izgleda baš ne odgovaraju. |
Mord |
Posted - 20/04/2013 : 01:47:52 Probao Death Note i izdrzao nekih 30 strana. Bedasto, infantilno, ne znam... Drugo manga razocaranje nakon Blade of Immortal.
Sto se teme topica tice, Lone Wolf and Cub. |
Obi-wan |
Posted - 20/04/2013 : 00:31:58 Invincible - trejd ili omnibus, HC i SC Storm - strip album SC ili integral HC Ken Parker - kiosk SC Green Lantern (Johns) - trejd HC i SC Captain America (Brubaker) - trejd HC i SC BPRD - trejd ili omnibus, HC ili SC Chew - trejd ili omnibus, HC ili SC The astounding Wolf-man - trejd ili omnibus, HC ili SC Doug Tennapel - bilo što Superman - bilo što
|
petar.pan |
Posted - 02/12/2011 : 20:02:47 domo arigato. vidim da će se snjegovi otopiti sa fujiyame dok sve ovo prelistam, ako te zanima nešto od ovoga što sam naveo u svom postu - samo pitaj |
Mr. Bushido |
Posted - 02/12/2011 : 17:50:39 quote: Originally posted by petar.pan
i mene su mange oduvijek beskrajno iritirale, s onim blentavim očima prema kojima mickey mouse izgleda mračniji od humphreya bogarta u lošem raspoloženju. ipak, promijenio sam mišljenje nakon "vrha bogova", pa sam počeo preko oka pratiti o čemu mr.bushido zbori. i dalje ne mogu provariti tezuku, ali "walking man" mi je dobro sjeo, pa sam počeo čačkati malo sam. evo nekih koje sam pronašao u istom dućanu kao i macan. (nisam ih još pročitao, ali na prvi prelet mi izgleda da imaju potencijala): The Ice Wanderer and Other Stories, She Got Off the Bus at the Peninsula (ova ima tako dobar naslov, podsjeti me na raymonda carvera i njegove prikaze naizgled nevažnih fragmenata života) Disappearance Diary (naišao sam još na jedan naslov negdje - "book hunters" ili tako nekako) Doing Time (prikaz života u japanskom zatvoru, kojeg je autor ispričao iz osobnog iskustva. da ne biste previše očekivali, moram kazati da nije "shawshank redemption", već sasvim drukčiji tip priče, ali vrijedi pažnje) White Clouds (neobično i neobično kratko, ne znam zašto ima samo 16 stranica, možda netko stručniji zna nešto više)... ... ako nekoga baš jako interesira nešto od ovoga, javite se
Ako te zanimaju neki konkretniji primjeri japanskog stripa, pogledaj malo ovu temu. Neka te vodi prvi post.
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=39668 |
petar.pan |
Posted - 02/12/2011 : 17:16:18 i mene su mange oduvijek beskrajno iritirale, s onim blentavim očima prema kojima mickey mouse izgleda mračniji od humphreya bogarta u lošem raspoloženju. ipak, promijenio sam mišljenje nakon "vrha bogova", pa sam počeo preko oka pratiti o čemu mr.bushido zbori. i dalje ne mogu provariti tezuku, ali "walking man" mi je dobro sjeo, pa sam počeo čačkati malo sam. evo nekih koje sam pronašao u istom dućanu kao i macan. (nisam ih još pročitao, ali na prvi prelet mi izgleda da imaju potencijala): The Ice Wanderer and Other Stories, She Got Off the Bus at the Peninsula (ova ima tako dobar naslov, podsjeti me na raymonda carvera i njegove prikaze naizgled nevažnih fragmenata života) Disappearance Diary (naišao sam još na jedan naslov negdje - "book hunters" ili tako nekako) Doing Time (prikaz života u japanskom zatvoru, kojeg je autor ispričao iz osobnog iskustva. da ne biste previše očekivali, moram kazati da nije "shawshank redemption", već sasvim drukčiji tip priče, ali vrijedi pažnje) White Clouds (neobično i neobično kratko, ne znam zašto ima samo 16 stranica, možda netko stručniji zna nešto više)... ... ako nekoga baš jako interesira nešto od ovoga, javite se |
Callis |
Posted - 30/11/2011 : 23:14:24 Don Lawrence: Daleka Planeta moj je prvi favorit. Volio bih i njegovog Karla Vikinga, Storma i Meroka. |
dinotuf |
Posted - 30/11/2011 : 22:15:03 Evo jedne ideje koja je više puta bila predložena izdavačima:
Zagor index 1-100, 101-200 itd
Definitivno bi ova izdanja bila "best sellers" |
1Euro |
Posted - 30/11/2011 : 12:03:03 quote: Originally posted by mcn
>gdje si ga kupio?
Na torrentima.
mcn
a ja sam se več ponadao da je to netko izdao..... |
mcn |
Posted - 30/11/2011 : 11:22:17 >gdje si ga kupio?
Na torrentima.
mcn |
DeeCay |
Posted - 30/11/2011 : 10:36:42 quote: Originally posted by andjusticeforall
Groo iliti ga Gru...
Eh, da, Grooa se nekako zaobišlo među svim ovim silnim izdanjima i reprintima... Bilo bi dobro početi od početka. |
1Euro |
Posted - 30/11/2011 : 09:27:16 quote: Originally posted by mcn
Proccitao konaccno Helldorado.
Relativno mi je bedast (nessto bolji otkako sam počeo o njemu misliti kao o fantasyju, a ne povijesnom stripu jer mi je isslo na q kako se svi moderno ponašaju), ali na svoj kiccast naccin tako lijep da sam ga ipak ispratio do kraja.
Otprilike kao Marinijev Škorpion, osim što je taj fakat iritantno glup.
mcn
gdje si ga kupio? |
mcn |
Posted - 29/11/2011 : 21:11:05 Proccitao konaccno Helldorado.
Relativno mi je bedast (nessto bolji otkako sam počeo o njemu misliti kao o fantasyju, a ne povijesnom stripu jer mi je isslo na q kako se svi moderno ponašaju), ali na svoj kiccast naccin tako lijep da sam ga ipak ispratio do kraja.
Otprilike kao Marinijev Škorpion, osim što je taj fakat iritantno glup.
mcn |
dcopic |
Posted - 09/08/2011 : 09:57:52 quote: Originally posted by jaki
za cijenu 4 strip albuma definitivno možeš kupiti dobar printer u boji.
Printer da, ali ne i toliko boje. |
Misso |
Posted - 08/08/2011 : 23:38:01 quote: Originally posted by GGG
Od Ignacia Noe bi prvo trebali Piano tuner ili Exposition ;-)
Ignacio Noe je bio poznat uglavnom po erotskim stripovima i ilustracijama. Ovde se, koliko mi je poznato, prvi put oprobao u klasicnom stripu, i to veoma uspesno. Ovaj koscenarista Miroslav Dragan je u stvari Belgijanac Michel Dufranne koji se iz nekog razloga tako potpisuje. Uglavnom HELLDORADO je strip vredan paznje. |
GGG |
Posted - 08/08/2011 : 11:50:58 Od Ignacia Noe bi prvo trebali Piano tuner ili Exposition ;-) |
teller |
Posted - 08/08/2011 : 09:19:18 JEEEE,OVO JE ODLIČNO....OVO OBAVEZNO! |
1Euro |
Posted - 07/08/2011 : 15:25:52 quote: Originally posted by Misso
Izdavači - evo par ideja: 1.
2.
3.
A moze i ovako:
Autor je argentinski crtac Ignacio Noe,po scenariu Jean-David Morvana i Miroslav Dragana. Ovo sam procitao u *.cbr formatu i rado bih kupio papirno izdanje. Bez obzira na latinicu, cirilicu, nakladu ili tiraz. Moze se naci na donjem linku quote: http://www.demonoid.me/files/details/2698404/001176179008/
Uff, ovo bi trebalo izdati!!!!!!!!!!! |
Misso |
Posted - 05/08/2011 : 23:38:45 Mozda. Ovde su upitanju tri albuma,cetvrti je integral. |
|
|