forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Dennis The Menace (vrijednost ORIGINALNOG crteža)

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
1Euro Posted - 22/11/2011 : 15:51:40
Jel ima več neki topik na stripovi.com o Denisu?
Ako ima, stavite link....

Inače zanima me jel netko drugi izdavao Denisa na području bivše Juge ili je bio samo kao dodatak kod Velikog Bleka.

Kakvu ulogu ima Ron Ferdinand kod Denisa?
Jel on samo crtač ili i scenarista?
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
1Euro Posted - 29/12/2011 : 12:24:17
eto, samo da podsjetim, aukcija se bliži kraju.....izgleda, da se ipak neču obogatiti na ovom crtežu.....(zbogom karibi...)
1Euro Posted - 18/12/2011 : 16:01:17
quote:
Originally posted by Bachy

Kad se već priča i govori o Dennisu dopustite da kažem, možda nekome, zanimljive pričice.
Imam starijeg brata koji je rođen 1970. godine, ja sam se rodio 1984. Prije mene se još rodila sestra 1971. god.
Sad kreće priča, bratu su dali ime Ernest, sestri Erika a ja sam se trabao zvati Elvis (da svi troje imamo ime koje počinje sa E).
Moja brat je naravno obožavao stripove i kupovao ih je, skupljao, razmjenjivao itd...Između ostalog kupovao je i strip magazin Denis.
Kada sam se rodio moj brat Ernest se odluči založiti da moje ime bude Denis a ne Elvis - te tako i bude. Tako ja danas nosim ime po strip junačiću Denisu! Istini za volju, kada sam bio mali sličio sam mu u svakom pogledu - i po fizičkom izgledu i po pristojnom ponašanju!
Nažalost preselio sam se pa nemam slika iz svoje mladosti rane da to i dokažem.

Lijepa priča i hvala ti, što si to podijelio sa nama.
Zavidim ti na tome, da imaš neku priču, neki smisao oko toga, kako su te nazvali, odnosno kako si dobio ime, jer puno nas smo dobili ime tek tako, bez neke "priče oko toga" jer se starcima svidjelo, a ti baš imaš OBJAŠNJENJE zašto se tako zoveš.
Inače i Elvis bi bilo lijepo ime. Izgleda da ti je bilo suđeno da dobiješ ime po nekom popularnom liku, bio on izmišljen ili stvaran.
Ja mogu samo bogu zahvaliti da se ne zovem JANEZ (ima puno slovenaca koji se zovu Janez, zbog toga nas i zovu janezima), jer je moja baka htjela da se ja tako zovem, a moja mama je odlučila da ja ipak budem Aleš. Aleš je tada bio dosta novo ime, ali danas isto tako ima puno ljudi, koji se tako zovu.
Bachy Posted - 18/12/2011 : 12:41:16
Kad se već priča i govori o Dennisu dopustite da kažem, možda nekome, zanimljive pričice.
Imam starijeg brata koji je rođen 1970. godine, ja sam se rodio 1984. Prije mene se još rodila sestra 1971. god.
Sad kreće priča, bratu su dali ime Ernest, sestri Erika a ja sam se trabao zvati Elvis (da svi troje imamo ime koje počinje sa E).
Moja brat je naravno obožavao stripove i kupovao ih je, skupljao, razmjenjivao itd...Između ostalog kupovao je i strip magazin Denis.
Kada sam se rodio moj brat Ernest se odluči založiti da moje ime bude Denis a ne Elvis - te tako i bude. Tako ja danas nosim ime po strip junačiću Denisu! Istini za volju, kada sam bio mali sličio sam mu u svakom pogledu - i po fizičkom izgledu i po pristojnom ponašanju!
Nažalost preselio sam se pa nemam slika iz svoje mladosti rane da to i dokažem.
1Euro Posted - 18/12/2011 : 10:59:54
Link do aukcije:

http://www.stripovi.com/aukcije/originalan-crtez-od-denis-the-menace-denisa-by-ron-ferdinand/4480623/
1Euro Posted - 18/12/2011 : 10:52:44
mjere ovog crteža su:

28 cm x 21,5 cm
1Euro Posted - 18/12/2011 : 10:49:03
Eto, napokon sam dobio taj crtež iz Amerike (gdje sam ga usvojio na aukciji). Postavit ču ovdje slike, crtano je mislim da nekakvim flomasterom, pogledajte zadnju stranu (da vidite kako je flomaster vidljiv od pozadine, DOKAZ - DA SE NE RADI O NEKOM REPRINTU SA POMOČU PRINTERA!) i naravno i certifikat autentičnosti.
Sada pitanje, koliko to nekome vrijedi.
Ja ču ga staviti na aukcije, ali pošto tamo ne znam okačiti više od jedne slike, ja ču ovdje okačiti ove tri slike, pa možete pogledati slike ovdje, a link od aukcije ču staviti kasnije.

all_ba Posted - 26/11/2011 : 00:10:53
Pa vidi, ti možda možeš odmah uzeti na aukciji 250-500 eura, možda i 2500 eura (to niko u vom momentu ne može znati), treba ispipati puls tržišta, ukoliko imaš namjeru da ga prodaš. Ako si zainteresiran, ne moraš pitati kolekcionare, odeš na Net i provjeriš stvar.:)
1Euro Posted - 25/11/2011 : 23:18:14
quote:
Originally posted by all_ba

Pitanje je bilo koliko vrijedi ovaj crtež? Sigurno je da vrijedi dosta, ako je original. A koliko, to ti ne bi znao reći ni najveći stručnjak za takve stvari. Stvar potrebe i potražnje na tržištu. Vjerovatno bi na Zapadu na aukcijama, a ko zna možda i kod nas dostigao visoku cijenu.

pa original je, u to nema sumnje, a sada koliko vrijedi je vjerovatno teško reči jer ja dosta stvari sakupljam i uvijek mi drugi kolekcionari kažu kako jedna stvar vrijedi onoliko koliko je netko spreman za nju platiti (nenapisano pravilo)
all_ba Posted - 25/11/2011 : 23:03:14
Pitanje je bilo koliko vrijedi ovaj crtež? Sigurno je da vrijedi dosta, ako je original. A koliko, to ti ne bi znao reći ni najveći stručnjak za takve stvari. Stvar potrebe i potražnje na tržištu. Vjerovatno bi na Zapadu na aukcijama, a ko zna možda i kod nas dostigao visoku cijenu.
1Euro Posted - 25/11/2011 : 22:41:04
quote:
Originally posted by CAGLIOSTRO13

jebote nikad nekog veoma simpaticnog ludjaka poput tebe nebi tako zamislio :D

A kako bi me zamislio....da imam crvenu kosu, pjege, i da sam bez zuba haha
1Euro Posted - 25/11/2011 : 22:38:36
quote:
Originally posted by talicnitom

Denis ti je izlazio 1969 godine u 14 stripova.U pitanju je polozen format od 32 stranice na cirilici.

hm....hvala, a to da je na cirilici, to je za mene isto ko da je na kineskom haha.
talicnitom Posted - 25/11/2011 : 21:37:46
Denis ti je izlazio 1969 godine u 14 stripova.U pitanju je polozen format od 32 stranice na cirilici.
bagi Posted - 25/11/2011 : 21:32:13
quote:
Originally posted by 1Euro

eto ja kao Dennis the menace:

i čudovište kakvo sam danas:

Zbilja nevjerovatno...

CAGLIOSTRO13 Posted - 25/11/2011 : 17:02:36
jebote nikad nekog veoma simpaticnog ludjaka poput tebe nebi tako zamislio :D
1Euro Posted - 25/11/2011 : 16:24:02
na ebayu sam pronašao još neke (slične) slike od Denisa (drugi prodavači), baš me zanima hoče li ih prodati za tu cijenu....

http://www.ebay.com/itm/Original-Dennis-Menace-Drawing-Ron-Ferdinand-/280778247622?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item415fb00dc6

http://www.ebay.com/itm/Ron-Ferdinand-Dennis-Menace-Drawing-10x8-/330533524309?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cf5555355

http://www.ebay.com/itm/Ronferdinand-Signed-8x10-Color-Drawing-/330537797332?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cf59686d4
1Euro Posted - 25/11/2011 : 15:25:15
sada kada sam ga još jednom pogledao znam odgovor zašto mi se činio tako velikim:

-jer je u boji i sve je obojeno, čitav kader, nema ništa prazno (u naokolo).
Recimo kod crno bijelih crteža vidi se samo ono šta je crno, znači oris, sjene,...i to ne zauzima čitav format....ako netko nacrta npr zagorovu sjekira 8kao što to radi Moreno Buratini, jer on i nije crtać....) znači na crtežu če se pojaviti zagorova sjekira a sve okolo bijelo iako su dimenzij ecrteža možda jednake ovom crtežu npr,...dok je ovdje čitav format u boji, i pozadina i sve,....pa mi se zbog toga činio velikim....

To ti je isto ako ideš u McDonalds i naručiš hamburger u koji ti stave samo pleskavicu, ili ako ti u isti taj hamburger stave uz pleskavicu još i preostale stvari (sir, senf, ketchup, salatu,.....), na prvi pogled hamburger ko hamburger (jednaka standardna mera) ali ako je to sve lijepo popunjeno imaš utisak kako je hamburger veliki i kako si se dobro najeo, dok kod onog manje popunjenog, još uvijek si malo gladan,.....nisi se savim najeo....

Samo što je hamburger prispodoba za hranu a crtež za "duhovnu hranu"....
1Euro Posted - 25/11/2011 : 15:13:53
quote:
Originally posted by Grujah.

quote:
21,95 cm x 27,94 cm. Mislim da je to poprilično veliki crtež.

Pa ono, i nije nesto posebno velik, to ti je manje vise velicine A4 (21,1 x 29,7) - standarnog naseg papira za stampanje.

da istina ali ne znam zašto, meni se činio veliki....nekako sam bio fasciniran da je crtež u boji,....jer vidim dosta crteža crno bijelih,...a nisam ni video kakve su im dimenzije, pa sam uvijek mislio da se radi o nekim malim crtežima,....bar ono što sam sam presudio "na oko" ali vjerovatno je to neka standardna dimenzija....no meni se jako sviđa, pogotovo jer je u boji.
Grujah. Posted - 25/11/2011 : 14:33:11
quote:
21,95 cm x 27,94 cm. Mislim da je to poprilično veliki crtež.

Pa ono, i nije nesto posebno velik, to ti je manje vise velicine A4 (21,1 x 29,7) - standarnog naseg papira za stampanje.
1Euro Posted - 25/11/2011 : 14:24:45
malo sam surfao po internetu i vidim da ova kompanija od koje sam ja preko ebay-a kupio crtež Denisa, da oni imajo svoju vlastitu web stranicu!

http://www.jgautographs.com/about.aspx

možda kupim još nešto od njih!

Inače dobro su smisli taj posao, pitam se samo kako uspiju doči do svih tih "celebrity", da im onda podpisuju i to.....
teller Posted - 23/11/2011 : 11:37:39
možda bi mi i Hello kazao na PM da sam ga podrobnije pitao, ali nisam si htio kvarit iznenađenje...i ja se nadam Last Valey u koloru(nadam se na malo boljem papiru od ovog za redovna izdanja),rečeno krajem ove godine iako kad znamo šta tiskaju tiskare u 12 mjesecu(kolendari,vizitke) ja se nadam u prvom mjesecu 2012-te...važno da Van Gogh ide dalje....
a u vezi Denisa, krasan strip, čitao sam ga u Bleku ko dodatak a deca mi vole ctrtiče iako su ga več malo prerasla.
1Euro Posted - 23/11/2011 : 11:32:05
quote:
Originally posted by teller

bio si i ostao CAR!
za crtež neznam, možda da ti stavim zazubicu pa bacim kost da Van Gogh za početak godine priprema jedno iznanađenje, znam da si vatreni tellerovc pa samo tako, u prolazu...
ja se nadam kolorcu.

yeeeeeeeeeeeeeeeeesssssssssssssss!!!!!!!!!!!! Kita Telera nikada dosta!!!!!!!!!!!!!!!!!! baš si me obradovao. Jel znaš nešto više ili samo ono što si pročitao na Darkwoodu (forumu)?
Jer tamo sam i ja pročitao, na topiku (Izdavački izlog, ili tako nešto), gdje su napisali, da se radi o nekom iznenađenju,....ali ništa više nisu rekli.....

Znači bit če početkom 2012 godine????

To je fantastično!!!!!!!!!!!!

ako možemo pogađati, moj anajveča želja bi bila:
-KOLORAC (Lost Valey)
-ili neka neizdata priča (recimo ona sa križevima!!!) ili neka druga do sada još neizdata (osim Povratak rendžera...imam svoje razloge, koje neču reči, radi se o obečanju, no nema veze, šutim kao zaliven).

Sve ostalo bi bilo mega super!!!!!!!!!!!!!!!!!
teller Posted - 23/11/2011 : 11:23:04
bio si i ostao CAR!
za crtež neznam, možda da ti stavim zazubicu pa bacim kost da Van Gogh za početak godine priprema jedno iznanađenje, znam da si vatreni tellerovc pa samo tako, u prolazu...
ja se nadam kolorcu.
1Euro Posted - 23/11/2011 : 11:18:42
quote:
Originally posted by teller

e to se zove transformacija...to je obrnuta štorija o ružnom paćetu koji se pretvori u prekrasnog bijelog labuda...
kaj si sad Aleš ili Denis?

haha, godine me nisu mazile haha. Pa dobro, da ne komentiramo sada fotografije (svi starimo...) nego jel mi može netko reči koliko bi bio vrijedan ovakav crtež kojeg sam stavio gore (odprilike...)

Da ti odgovorim na pitanje:

-sada sam Aleš, ljubazan, susretljiv momak u najboljim godinama, uvijek spreman pomoči i na dobru šalu,....a kao mali sam bio Dennis, izmakao sam ljudima stolice kada su htjeli sjesti ( i padali na dupe...), bacao kamenje u prozor, i slično....
teller Posted - 23/11/2011 : 11:07:54
e to se zove transformacija...to je obrnuta štorija o ružnom paćetu koji se pretvori u prekrasnog bijelog labuda...
kaj si sad Aleš ili Denis?
1Euro Posted - 23/11/2011 : 11:03:17
eto ja kao Dennis the menace:

i čudovište kakvo sam danas:

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000