T O P I C R E V I E W |
kerber |
Posted - 06/12/2011 : 00:23:10 Hitno mi je,sutra treba da idem i da uzmem zs i lms iznad br 500 u glanc stanju(a mozda potom i oni ispod),ukoriceni su po 10 komada u jednu knjigu(nisam ih jos vidio)..e sad cena bi mi bila ok ako bi moglo da se odvoji ona korica,tako su mi rekli da su ukoriceni sa koricom,nikad nisam vidio ukoriceni stripovi pa neznam dali se to moze odvojti bez da se ostete stripovi,ako moze meni bi odgovaralo,bitno mi je da se gledaju hrptovi,onako mi ne trebaju.Pa da sutra ne putujem dzaba 600km,moze li mi neko reci dali je to izvodljivo. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
kerber |
Posted - 01/01/2012 : 18:10:22 Uslukaci ti ih naknadno savicu,a evo ovde vec imas dve fotke,inace glanceri su i su od broja 1 do 19 u dve knjige.A za prodaju neznam,videcu,ako stavljam sve na aukcije i oni ce ici,a mozda i ponesto zadrzim,neznam,videcemo. |
sawitch |
Posted - 31/12/2011 : 12:15:50 Imas sliku toga?
Kerberu? Mozes li odvojene slike Otkrica sveta? Koliko to kosta? |
Mairosu |
Posted - 31/12/2011 : 08:54:57 U alan fordu, 15 specijalaca ZS za 1500 din. Tvrdo koriceno u 3 knjige. |
kerber |
Posted - 31/12/2011 : 03:45:40 Evo uzeo sam neke,stvarno lepo izgleda sve ovo,a i super je uradzeno(fale jos plastificirane korice)..steta bas sto nije bilo komplet ZS i LMS,ne verujem i da ih je imao celi komplet,jedino sam zakacio zadnjih brojeva,ali sta to vredi kad nije sve skupa.Ovi A4 formata su bar kompleti.

|
---dp--- |
Posted - 28/12/2011 : 06:58:29 Inace, stose tice uvezivanja stripova, mislim da ZS i LMS nema potreb koriciti, mogu se napraviti lepi "binderi" i kojima bi oni stajali. Sto se tice stripova koji su klamfani, oni definitivno lepse izgledaju u policama ako su ukoriceni, ali onda gubite mogucnost da negde ponesete samo jedan strip ili da nesto iz njega iskenirate, da ne govorim da su takve knjizurine prilicno teske i nezgodne za udobno citanje. Meni se tu svidjaju korice koje je na kraju svake godine prodavao magazim SAM za uvezivanje proteklog godista. Radilo se o koricama koje su u sebi imale sistem neke vrste zicica (ili cvrscih kanapa, ne secam se tacno) razapetih duz rikne, i onda se casopis uvuce tako da ti kanapi ustvari drze casopis uz riknu. To je bilo prilicno cvrsto, mnogo cvrsce nego sto se to moze uciniti na prvi pogled, a obavljalo je funkciju kako cuvanja casopisa od propadanja, tako i lakseg skladistenje i, naravno, neuporedivo lepseg izgleda, posebno obzirom da su korice imale stampu sa logotipom i znakom (onaj srafcic) te brojnim opsegom i godistem, i to odgovarajucim fontom koji se slagao sa fontom logotipa |
---dp--- |
Posted - 28/12/2011 : 06:51:19 quote: Originally posted by sawitch
Sta? Samo 14 komada izaslo? To je onda samo prva knjiga - Tajna krvavog mosta uradjena?!
Bude s vremena na vreme na Limundu, ja sam nedavno kupio tih 14 svezaka ukoricenih za samo 500 dinara. Iako nije bas savrseno ocuvan komplet, cena je iznad svega povoljna. Ako vidim javljam ti |
---dp--- |
Posted - 28/12/2011 : 06:49:24 quote: Originally posted by wesskowaz
Mozda sam lud, ali razmisljam da ukoricim MN debeljucu. Greota je kad vidim kako propada sve vise kad god otvorim strip. Da ne pominjem kako me je zapao ne bas ocuvan prvi broj (verovatno vracen sa sajma).. Znaci, nabijem tvde korice, slicica na rikni i broj, naslovica... Koliko bi to zadovoljstvo kostalo? Mozda je to vec neko odradio..
Mislim da ti je ekonomicnije da uradis zastitni omot sa plastifikacijom, a i lepse ce izgledati, imas na ovom topicu na prvoj strani kako je CatClaw (Bane) uradio... osim ako nemas nameru da uradis i HC i zastitni omot, ali to je onda mnogo skupljei i za te pare onda vec imas Libellusa kao estetski neuporedivlo bolje izdanje |
pravedni |
Posted - 25/12/2011 : 20:05:18 Baš lepo izgleda,druže! |
srdjandj |
Posted - 25/12/2011 : 19:57:48 

|
Mairosu |
Posted - 25/12/2011 : 11:27:39 Nego sta nego smes, to je za privatnu upotrebu. |
Kum Ruzvelt |
Posted - 25/12/2011 : 11:19:56 Momak je gore pomenuo koricenje knjiga VC Mister Noa... i ja to planiram ubaciti u tvrde korice sa originalnom naslovnicom od svake knjige pa me zanima smijem li ja to i da li ce, ko god to bude radio (stamparija neka ili neko drugi), prihvatiti da se to korici na taj nacin ili ce se morati posebno dizajnirati neka naslovnica koja nema veze sa originalnim naslovnicama? Mislim, na prava i slicno,. |
zajeb |
Posted - 25/12/2011 : 08:44:49 quote: Originally posted by mikado
Ima li neko iskustva sa koričenjem stripova iz Politikinog zabavnika? Svaki savet bi mi dobro došao.
Koricio sam ja skoro Iznoguda iz PZ, sta te interesuje? Imas na DW forumu fotke |
pravedni |
Posted - 24/12/2011 : 22:59:25 quote: Originally posted by srdjandj
quote: Originally posted by pravedni
quote: Originally posted by mikado
Mislio sam da koričim samo stripove iz Zabavnika, ne celu reviju.
Sedamdesetih godina su u izdanju "Zabavnika" izašle neke korice u koje su stavljani stripovi iz sredine. Poseduje li to neko?
Imam ja takve dve knjige, kad budem imao vremena uslikaću.
Svaka ti čast,Generacijo! Stripofil do koske!!!  |
srdjandj |
Posted - 24/12/2011 : 22:12:46 quote: Originally posted by pravedni
quote: Originally posted by mikado
Sedamdesetih godina su u izdanju "Zabavnika" izašle neke korice u koje su stavljani stripovi iz sredine. Poseduje li to neko?
Imam ja takve dve knjige, kad budem imao vremena uslikaću. |
pravedni |
Posted - 24/12/2011 : 21:50:33 quote: Originally posted by mikado
Sedamdesetih godina su u izdanju "Zabavnika" izašle neke korice u koje su stavljani stripovi iz sredine. Poseduje li to neko? |
all_ba |
Posted - 24/12/2011 : 21:26:10 quote: Originally posted by mikado
Princip je isti, ostalo su nijanse. Dakle, ista stvar, izdvojiš stripove iz zabavnika, poredaš ih po svom nahođenju i odnesewš knjigovescu. Pogledaj kako sam (par postova iznad) ukoričio Spunk novosti. Ti tvoji stripovi su također otisnuti na običnom novinskom papiru (možda nešto kvalitetniji), ostalo je isti princip. Kreativnost je do tebe. Da li ćeš samo sa koricama (odabereš sam ponuđeni kvalitet folije i boju) ili ćeš nešto sa reproduciranom podlogom.:) |
mikado |
Posted - 24/12/2011 : 21:14:09 Mislio sam da koričim samo stripove iz Zabavnika, ne celu reviju. |
all_ba |
Posted - 24/12/2011 : 20:48:43 Sve revije (bilo strip ili pak druge) koriće se na identičan način. Dakle, u zavisnosti od debljine dotične revije, odabereš 30-40 zabavnika, ne više, može manje zbog debljine lista i odneseš u neku knjigoveznicu (može i manju štamapriju) i kažeš da ti to lijepo ukoriče, naravno da tražiš da se prošije i zalijepi dobro na tvrdom povezu (korice). Na hrbatu tražiš da ti se upiše naslov revije (može duboka štampa, zlatostisak, a može i sitotisak), od kojeg do kojeg broja i godina izlaženja. To je cijela mudrost.:) |
mikado |
Posted - 24/12/2011 : 19:28:46 Ima li neko iskustva sa koričenjem stripova iz Politikinog zabavnika? Svaki savet bi mi dobro došao. |
Sekta |
Posted - 24/12/2011 : 18:58:01 Ja razmišljam da ukoričim pojedine odabrane priče. Prvenstveno Demone. |
Ciko Strašni |
Posted - 24/12/2011 : 18:26:07 quote: Originally posted by wesskowaz
Mozda sam lud, ali razmisljam da ukoricim MN debeljucu. Greota je kad vidim kako propada sve vise kad god otvorim strip. Da ne pominjem kako me je zapao ne bas ocuvan prvi broj (verovatno vracen sa sajma).. Znaci, nabijem tvde korice, slicica na rikni i broj, naslovica... Koliko bi to zadovoljstvo kostalo? Mozda je to vec neko odradio..
Ortak,to ti je super ideja!  |
wesskowaz |
Posted - 21/12/2011 : 21:00:47 Mozda sam lud, ali razmisljam da ukoricim MN debeljucu. Greota je kad vidim kako propada sve vise kad god otvorim strip. Da ne pominjem kako me je zapao ne bas ocuvan prvi broj (verovatno vracen sa sajma).. Znaci, nabijem tvde korice, slicica na rikni i broj, naslovica... Koliko bi to zadovoljstvo kostalo? Mozda je to vec neko odradio.. |
srdjandj |
Posted - 21/12/2011 : 18:16:07 Mislim da su prve dve knjige obuhvaćene u ovih 14 svezaka. |
sawitch |
Posted - 21/12/2011 : 17:05:27 Pa Gricka vjestica nosi naziv serijal od 7 knjiga:
1. Tajna krvavog mosta (zasebna ali ima dodirnih tacaka poprilicno sa preostalim)
2. Kontesa Nera 3. Malleus Malleficarum 4. Suparnica Marije Terezije I 5. Suparnica Marije Terezije II 6. Dvorska kamarila 7. Buntovnik na prijestolju
Tako da pretpostavljam da je uradjena samo Tajna krvavog mosta.... Znaci 14 svescica... Ako neko to ima i voljan je da proda za neku razumnu cenu ili da menja za nesto neka se javi... |
all_ba |
Posted - 21/12/2011 : 15:57:33 Samo Grička vještica i ništa više od Zagorke. |