forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Tribina o stripu - stripomanijaci; petak

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
DeeCay Posted - 30/01/2012 : 21:32:44
Evo, vijest sa sajta!

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati vas na ovaj Književni petak pod nazivom "STRIPOMANIJAK"

Govore: Dubravko Mataković, Darko Macan i Vladimir Šagadin
Urednik i voditelj: Gordan Nuhanović

Sadržaj:

Nakon siječanjske stanke, nova sezona Književnih petaka otvara se pričom o hrvatskoj strip sceni. Njeno trenutačno stanje možda je najbolje dijagnosticirao Nebojša Radić, glavni urednik izdavačke kuće "Bookglobe", rekavši kako je domaće strip tržište jednom nogom u grobu, a drugom na kori od banane. I dok je strip na ovim prostorima nekada, u sedamdesetima i osamdesetima, proživljavao svoje zlatne dane i bio poveznica generacija i generacija, kao i medij koji je svojim čitateljima u velikoj mjeri usmjeravao i sam životni put, danas su se stvari poprilično promijenile...

Tribina će se održati 3. veljače u 20 sati u Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6, Galerija Kupola, 3. kat. - ZAGREB

Veselimo se Vašem dolasku!
Redakcija Književnog petka

Domaća ekipo, hoćemo li nazočiti, ako ništa drugo kao podrška?
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
fikus Posted - 07/02/2012 : 16:36:39
Ma o Zagoru se govorilo svega par minuta. Sve što je Šagadin rekao za mene ima smisla. Ostatak tribine se ipak bavio drugim stvarima kao npr rad naših crtača za druge autore (francuze).
Govorilo se i o festivalima stripa na ovim prostorima te o njihovim različitostima. Što se tiče Cigle mislim da još malo pa gotovo (još namontirati ton).

To što sam ja lud ne znači da me ne prate
paro Posted - 07/02/2012 : 13:41:54
quote:
Originally posted by DeeCay

Netko je spomenuo Zagora,

Zašto me ovo ne iznenađuje...
DeeCay Posted - 07/02/2012 : 13:39:20
quote:
Originally posted by paro

Dal može malo opširnije o čemu se pričalo ili je tema bila samo industrijski strip? Šta znači da je prošlo u ˝optimističnom tonu˝? Ko je sve bio od forumaša?

Netko je spomenuo Zagora, pa je Šagadin odgovorio (jer se Macan ogradio od pričanja o Zagoru). Optimistični ton je taj da je strip jak na ovim prostorima i da se o njemu sve više piše u novinama. Mnogo je autora koji rade na stripovima, doduše rade za vani, ali i to se računa. Pa broj izdanja ove godine, 500tinjak komada isto govori za sebe...
paro Posted - 07/02/2012 : 13:33:18
Dal može malo opširnije o čemu se pričalo ili je tema bila samo industrijski strip? Šta znači da je prošlo u ˝optimističnom tonu˝? Ko je sve bio od forumaša?
Raven84 Posted - 07/02/2012 : 12:58:59
Ako misliš na njegov animirani film, još malo i gotovo. Ako ne misliš, onda nemam pojma. :)
andjusticeforall Posted - 07/02/2012 : 12:55:44
Šta kaže Duc, jel gotova "Cigla"?
Raven84 Posted - 07/02/2012 : 12:49:20
Spidey, hoces li staviti slike s tribine na net?
Mr. Bushido Posted - 06/02/2012 : 22:50:29
Ja ću prvi priznati, mislim da je industrijski/korporativni strip nužno zlo, sredstvo bez kojih bi neke stripovske scene teško opstale.

Međutim, daleko od toga da u industrijskom stripu fali mašte, inovativnosti i originalnosti.

Tko tvrdi suprotno, taj nikad nije pročitao Millerovog Daredevila, Simonsonove Thora, Fantastic Four i Oriona, Morrisonove Doom Patrol, Animal Mana, JLA i New X-Men, Ennisovog Punishera i još stotinu drugih primjera.

Na kraju krajeva, jedan od najutjecajnijih i najhvaljenijih stripova u proteklih 30 godina objavljen je u serijalu G.I. Joe: A Real American Hero, serijalu koji je baziran na liniji igračaka.

Kvalitetan i motiviran autor će i s tuđim likovima i konceptima znati napraviti dobar i inovativan strip.

Toliko o tome.
fikus Posted - 04/02/2012 : 13:00:31
Istina
paro Posted - 04/02/2012 : 12:53:03
quote:
Originally posted by fikus

Slažem se, da nema ljudi koji kupuju nebi ih radili.Osobno ne volim Bonelli, ali nemam ništa protiv. Jednostavno, ljudima treba pružiti izbor, pa ko voli nek izvoli.

Industrijski strip danas, bio on Marvel ili Bonelli, se prodaje uglavnom zbog neke kolekcionarske strasti..
fikus Posted - 04/02/2012 : 12:49:12
Slažem se, da nema ljudi koji kupuju nebi ih radili.Osobno ne volim Bonelli, ali nemam ništa protiv. Jednostavno, ljudima treba pružiti izbor, pa ko voli nek izvoli.
selanne Posted - 04/02/2012 : 12:15:17
Da opstanu samo takvi "neindustrijski", veliko je pitanje u kojem bi se opsegu prodavali.
DeeCay Posted - 04/02/2012 : 12:07:14
quote:
Originally posted by Pavel
Što bi trebalo značiti industrijski strip?

Pa, strip na traci, produkt za mase na mjesečnoj bazi, ne autorsko djelo objavljeno za gušt onoga tko ga radi, umjetnički izražaj, tako nekako ga je Šagadin definirao. Vidim da se "umjetnici" gnušaju takvih strip proizvoda, no činjenica je da zbog toga i ovo ovdje tržište opstaje. Ja sam prije svega umjereni konzument svega stripovskoga, bez predrasuda i osuđivanja nekoga i nečega... Mora postojati izbor, bio to Zagor, neki Crumbov lik, Jodorowsky ili Kordej.
Spiderman Posted - 04/02/2012 : 08:58:32
quote:
Originally posted by Pavel

Zagor i kompanija (Bonelli) su industrijski strip
Pavel Posted - 04/02/2012 : 01:27:42
quote:
Originally posted by fikus

Meni je bilo interesantno, pogotovo kada je na red došao Zagor (industrijski strip - kaže Vlado). Inače, da, vrlo optimistično. Kratko je trajalo, ali nije ni moglo kad publika nije imala puno pitanja.
Možda da je moderator bio malo aktivniji (i glasniji). Bilo je puno ljudi ali od njih bar 20% su bili novinari.

fikus Posted - 03/02/2012 : 23:34:38
Meni je bilo interesantno, pogotovo kada je na red došao Zagor (industrijski strip - kaže Vlado). Inače, da, vrlo optimistično. Kratko je trajalo, ali nije ni moglo kad publika nije imala puno pitanja.
Možda da je moderator bio malo aktivniji (i glasniji). Bilo je puno ljudi ali od njih bar 20% su bili novinari.
DeeCay Posted - 03/02/2012 : 22:53:44
Da, da, samo se izvlačite...

Prava mala kulturna manifestacija o kojoj se pričalo o stanju stripa u Hrvatskoj (i regionu)... I to u optimističnom tonu! Inače, bila je puna sobica ljudi, što je očito dobar znak. Šteta što je lošije vrijeme vani pa sam morao zgibati ranije, dalek je još put do Kraljevca.
mladjo Posted - 03/02/2012 : 22:34:16
Ja isto nisam stigao, 'ajmo vi koji ste bili, kak je to zgledalo?
paro Posted - 03/02/2012 : 17:15:22
quote:
Originally posted by Spiderman

quote:

Ipak neću stić večeras, javite kako je bilo..

neki komadi u igri ha? phi

Da barem...obiteljske gluparije koje su trebale past sutra..jbg
Spiderman Posted - 03/02/2012 : 17:11:44
quote:

neki komadi u igri ha? phi
fikus Posted - 03/02/2012 : 16:38:48
Eto i mene
paro Posted - 03/02/2012 : 16:34:34
Luca_Torelli Posted - 02/02/2012 : 20:57:19
Samo da napomenem kako strip polako ulazi u akademske vode, makar kao diplomski rad. Naime, moj drugi (a nadam se i posljednji) diplomski rad zove se "Strip kao dio književnosti i knjižničnog fonda".
DeeCay Posted - 02/02/2012 : 19:56:40
Au, pa to se održava u mojoj knjižnici... Preko puta Importannea.
Naravno da se vidimo.
Paka01 Posted - 01/02/2012 : 23:00:09
Možda navratin... Ispitni rok je, jebiga, ne stignen baš visit negdi okolo. Al volija bi doć, vidit ćemo.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000