T O P I C R E V I E W |
anto |
Posted - 05/02/2012 : 22:55:34 Koja su vaša najisčekivanija izdanja koja su najavljena za ovu godinu, ili za koja mislite da će izaći (na osnovu neke logike izlaženja, ako ona uopšte može da postoji u ovim vremenima)?
Što se tiče Boneli sektora, meni je definitivno Šangajski Đavo u izdanju Dagde i Skriveno lice i BiH izdanju.Magični vetar od istog izdavača, takođe jedva čekam, ali tek od 23. broja, koji će izaći sledeće godine (daj Bože). Od standardnih Julija i LU i VČ Teks, kao i Grejstorm su mi must have;ostalo - po navici.
Strip albumi: Komikio - Habibi DW - Fosterov Tarzan 1 i 2 Fibra - Betelgez,Kosmonauti budućnosti,Dardevil,Rip Kirbi 3-6 i onaj strip od 800 stranica koji će koštati 100 kuna (ostalo neka budu iznenađenja, ali nadam se novom Blastu,Neznancu i Negru Blanku) Libelius - Riđobradi i Spirou su uvek dobrodošli SA - Džeremaja i Krcko (Džeremaja je već izašao, tako da otaje Krcko).Ali jako sam srećan i kad izađe novi Tangi,Aster,Sami, a bogami i Bernard P. Bookglobe - nadam se da napokon kompletiram Bluberija;znači Bluberi 7-12; Usagi 10 i 11;XIII,Nataša i Plave bluze;barem dva nova Iznoguda i Pratove Pustinjske Škorpije ZN - Princ Valiant 9+ Algoritam - dva nova Tintina Strip Forum - par novih Strip revija
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
anto |
Posted - 20/03/2012 : 08:41:19 quote: Originally posted by noemis
od darkvuda te fosterove tarzane koje čekam već dugo, zatim nova iznenađenja u supernova ediciji od besne kobile, bar jedan strip, svejedno koji, oni ne maše... od sistema preostali torpedo... od komika habibi, mada imam eng izdanje, interesuje me kako će ovo izgledati pod komiko (a kako pod fibra)etiketom i najavljeni američki novinski strip, npr popaj od fibre: 110 pilula, daleko susjedstvo, moebius biblioteka, transmetropoliten od belog puta da se povampiri i sve nas obraduje torgalom od bukgloba očekujem brz odziv na pojavu 4. dela trojanskog rata
p.s. ako se beli put i povampiri i objavi torgala, to će verovatno biti 6ta knjiga
Popaj  |
ninel |
Posted - 20/03/2012 : 07:59:17 Jedini strip kojeg stvarno željno isčekujem je Alek Siner Munjoza i Sampaja. Nadam se da če barem jedna knjiga izač ove godine. |
noemis |
Posted - 20/03/2012 : 01:57:57 od darkvuda te fosterove tarzane koje čekam već dugo, zatim nova iznenađenja u supernova ediciji od besne kobile, bar jedan strip, svejedno koji, oni ne maše... od sistema preostali torpedo... od komika habibi, mada imam eng izdanje, interesuje me kako će ovo izgledati pod komiko (a kako pod fibra)etiketom i najavljeni američki novinski strip, npr popaj od fibre: 110 pilula, daleko susjedstvo, moebius biblioteka, transmetropoliten od belog puta da se povampiri i sve nas obraduje torgalom od bukgloba očekujem brz odziv na pojavu 4. dela trojanskog rata
p.s. ako se beli put i povampiri i objavi torgala, to će verovatno biti 6ta knjiga
|
goksi |
Posted - 17/03/2012 : 19:52:24 quote: Originally posted by axle munshine
Verovatno ni nece biti nikakvog preuzimanja.Boban je negde rekao da ce novi BP uskoro poceti sa radom,tako da ce verovatno nastaviti tamo gde je stao...kada i kako,cuce se... 
Daj bože prijatelju. Ali to njihovo se baš oteglo i previše. Ja sam skeptičan da će ikad do toga doći, iako bih voleo više nego išta da imam tih 6 integrala Torgala (dakle plus još 1,2,5,6) makar. |
stripadzija |
Posted - 17/03/2012 : 19:01:35 Ja bih voleo da vidim još dva albuma UW1 od Bookglobe-a! Uz Leov Aldebaran - Betlgez - Antares, najbolji SF serijal prethodne decenije. |
Ultras |
Posted - 17/03/2012 : 18:15:01 Evo šta bih ja želeo da se izdešava u 2012. na našoj strip sceni 
Od Boneli stripova bih voleo da se Dylan i Tex dobro prodaju i redovno izlaze. Tu podrazumevam sve izavače koji ih izdaju (Veseli četvrtak, Ludens, Strip Agent, Libellus, System Comics).
Alan Ford Klasik da nastavi kao do sada.
Svi izdavači koji planiraju ostale (premijerne) evropske i američke stripove da pojačaju aktivnost.
Asteriks, Rahan, Amejzing Spajdermen i Sudija Dred - moje velike želje.
Domaćice sam ostavio za kraj i tu su usmerena moja najveća nadanja i strahovanja. Sergej, ZZCP, Vekovnici, Beskrvni, Stripoteka (bez obzira što ne izdaje domaće stripove), Q magazin, Parabelum, Stripolis, Strip Revija, Strip Pressing, naša Kiša... da i u 2012. nađu put do svojih vernih čitalaca. Zatim da ekipa koja planira preštampavanje naših najčitanijih stripova osamdesetih odradi taj posao do kraja: Kobra, Ket Klou, Pahekovi kratki stripovi, Balkan Ekspres, YU Tarzan, YU Blek...
Bez dobre baze domaćeg stripa - osmišljavanje, crtanje, sakupljanje i čitanje stripova će sa nama matorima polako napuštati ex-YU prostore...
|
axle munshine |
Posted - 05/03/2012 : 21:20:54 quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by axle munshine
quote: Originally posted by anto
Prosto je neverovatno da Torgala niko nije preuzeo.Verujem da je u pitanju serijal koji bi se sigurno isplatio. Pitanje je da li BP još uvek drži prava???
Verovatno ni nece biti nikakvog preuzimanja.Boban je negde rekao da ce novi BP uskoro poceti sa radom,tako da ce verovatno nastaviti tamo gde je stao...kada i kako,cuce se... 
za jedno pet godina kad im se sve kockice slože.
To pod uslovom ako prezivimo ovu "majansku" 2012.-u...  |
anto |
Posted - 05/03/2012 : 20:44:55 quote: Originally posted by axle munshine
Prosto je neverovatno da Torgala niko nije preuzeo.Verujem da je u pitanju serijal koji bi se sigurno isplatio. Pitanje je da li BP još uvek drži prava???
za jedno pet godina kad im se sve kockice slože.
|
axle munshine |
Posted - 05/03/2012 : 18:51:35 quote: Originally posted by anto
Verovatno ni nece biti nikakvog preuzimanja.Boban je negde rekao da ce novi BP uskoro poceti sa radom,tako da ce verovatno nastaviti tamo gde je stao...kada i kako,cuce se...  |
Zlix |
Posted - 05/03/2012 : 10:53:15 Ja za sada znam da cu nastaviti uzimati DW Konana Divlji mac i Hronike, DW Lilit, uzecu svih 5 Fibrinih Daredevila i Batman: Year one, verovatno i Elektru ako je izda Algoritam, a kasnije cemo videti sta jos. Ne mogu sad ni da se setim sta sam planirao sve |
Zagor i Chico |
Posted - 05/03/2012 : 10:38:45 Daredevil se naravno čeka :) |
Mord |
Posted - 04/03/2012 : 23:52:59 quote: Originally posted by nika331 ...eto čekam persepolis npr.  
Persepolis je super! Ni crtani nije los.  |
jaki |
Posted - 04/03/2012 : 22:18:08 quote: Originally posted by austin
Svakako: Asterix na srpskom.... sobzirom kako su odradjeni Gaston i Lucky Luke. Verujem da od silne zhelje da se sto vishe razlikuje od starog prevoda, ne bi bilo drugachije ni sa Asterixom. A pre nego sto neko lose shvati moj post....Alan Forda ne bih citao na srpskom ni da mi plate. Nije stvar u srpskom ili hrvatskom , vec u dobro adaptiranom prevodu.
Nije do prevoda ali da bude na srpskome.OK-jasno mi je. Ko da činjenica šta je na srpskome garantira dobar prijevod ili ako je na hrvatskom loš prijevod ili obratno? Stvar je do onoga koji adaptira i prevodi. |
Mr. Bushido |
Posted - 04/03/2012 : 22:04:45 quote: Originally posted by Ignus
quote: Originally posted by nika331
čekam Brončano doba 4-7, strpljiva sam.....
jel to uopće izašlo vani?
Ne, tek se treba nakupiti materijal za četvrtu knjigu. |
Ignus |
Posted - 04/03/2012 : 21:44:53 quote: Originally posted by nika331
čekam Brončano doba 4-7, strpljiva sam.....
jel to uopće izašlo vani? |
nika331 |
Posted - 04/03/2012 : 21:22:57 čekam Brončano doba 4-7, strpljiva sam..... voljela bih Srce bitaka nastavke koji ni ne postoje.... veselim se redovnim nastavncima martina mysterea i nathana te odličnim albumima fibrinim (uvijek nađem nešto zanimljivo), ja bih više albuma sa ženskim junakinjama....eto čekam persepolis npr.   |
emirem |
Posted - 04/03/2012 : 20:27:24 DW - Fosterov Tarzan 1 i 2
Samo zato sto je na intu skup.. Zar nije to Hogarthov Tarzan bolji od Fostera? Nisam toliko upucen.. http://www.ebay.com/itm/TARZAN-in-COLOR-Vol-15-1945-1947-Burne-Hogarth-NBM-Hardcover-HC-Sundays-/320859061329?pt=US_Comic_Books&hash=item4ab4b0bc51 |
Rick |
Posted - 04/03/2012 : 20:01:31 quote: Originally posted by anto
E to, da niko ne zna čija su prava, ne samo za Torgala, već za još neke poznate i komercijalne stripove, to mi nije jasno? |
anto |
Posted - 04/03/2012 : 19:49:03 Prosto je neverovatno da Torgala niko nije preuzeo.Verujem da je u pitanju serijal koji bi se sigurno isplatio. Pitanje je da li BP još uvek drži prava???
|
goksi |
Posted - 04/03/2012 : 19:15:55 quote: Originally posted by Elderane84
Nadam se da ce neko nastaviti Thorgala tamo gdje je stao Beli Put.
Ovo je meni daleko najveća želja. Integral 4 od Belog Puta je izašao 2009. godine . Stalno se nadam da će neko izdati ovo ali ništa .
A opet, mislim da većina priželjkuje ove integrale u DW-om izdanju.
Brate meni je više svejedno. Dao bih i više para samo da neko izda prva dva integrala pa da imam prvih 20 epizoda. Pa posle mogu onda lagano da čekam one ostale. |
austin |
Posted - 04/03/2012 : 19:00:08 Da ne govorim o Gastonu u integralima sa starim BHS prevodom! Inache i ja se izuzetno radujem Arkoninom Nathanu i Agarthinom Magicnom u mekom povezu, da konachno odje**m LL izdanja i bilo kakvu pomisao na kupovinu istih. |
anto |
Posted - 04/03/2012 : 17:26:47 quote: Originally posted by Elderane84
Nadam se da ce neko nastaviti Thorgala tamo gdje je stao Beli Put. Asteriks na srpskom bi bio sjajan. Od najavljenih, najvise se radujem Nathanu od novog izdavaca Arkone i nastavku Konanovih hronika od Darkwood-a.
Ovo je mnogima najveća želja. Ali za sada se niko ne oglašava. A opet, mislim da većina priželjkuje ove integrale u DW-om izdanju. |
Elderane84 |
Posted - 04/03/2012 : 16:36:41 Nadam se da ce neko nastaviti Thorgala tamo gdje je stao Beli Put. Asteriks na srpskom bi bio sjajan. Od najavljenih, najvise se radujem Nathanu od novog izdavaca Arkone i nastavku Konanovih hronika od Darkwood-a. |
Jasko |
Posted - 04/03/2012 : 16:24:55 quote: Originally posted by austin
Svakako: Asterix na srpskom.... sobzirom kako su odradjeni Gaston i Lucky Luke. Verujem da od silne zhelje da se sto vishe razlikuje od starog prevoda, ne bi bilo drugachije ni sa Asterixom. A pre nego sto neko lose shvati moj post....Alan Forda ne bih citao na srpskom ni da mi plate. Nije stvar u srpskom ili hrvatskom , vec u dobro adaptiranom prevodu.
Briksijev je ionako BHS jezik, tako da nema potrebe izmisljati novi (ionako sve sto vredi od Alana je on preveo). Gasa i Asteriks na BHS jeziku je ono sto ja cekam  I Marti od 1. broja. |
austin |
Posted - 04/03/2012 : 16:21:01 Svakako: Asterix na srpskom.... sobzirom kako su odradjeni Gaston i Lucky Luke. Verujem da od silne zhelje da se sto vishe razlikuje od starog prevoda, ne bi bilo drugachije ni sa Asterixom. A pre nego sto neko lose shvati moj post....Alan Forda ne bih citao na srpskom ni da mi plate. Nije stvar u srpskom ili hrvatskom , vec u dobro adaptiranom prevodu.
|