T O P I C R E V I E W |
Obi-wan |
Posted - 13/03/2012 : 18:23:40 Dakle poll ćemo ovdje završiti jer nitko više ne glasa. Javilo se 88 ljudi od 7642 što je apsolutna katastrofa.  30 bi totalno podržalo ovaj projekat 18 bi podržalo u početku 7 bi čekala povoljnije prilike 2 imaju 25 ne bi nikako 6 nisu ni čuli
Postavlja se pitanje zašto je glasalo samo nešto malo više od 1% potencijalnih glasača. Da je glasalo 10 ili 20 % dobili bismo neke značajne rezultate. Ovako tko želi kupiti najskuplja prava na svijetu i izdavati jedan od najpopularnijih stripova danas za 30 ljudi mora biti vrlo hrabar. Da li nam je tržište stvarno toliko malo ili ovaj forum ipak nije tolika sila koliko bi mi to voljeli vjerovati, ostaje nerazjašnjeno... Imamo jedan izmišljen scenario u kojem se novi izdavač odlučuje izdati strip Green Lantern. - novi serijal Geoff Johnsa redom kako treba - mekokoričeni (sc) trejdovi od po otprilike 160 strana u boji, original format - samo u striparnicama, cijena 100 kn. Cilj nam je otkriti koliko ljudi od 7642 članova foruma bi kupovalo ovaj veliki hit. Molim vas da ne dajete olako odgovor već da bude što realniji i istinitiji... Može i obrazloženje zašto ste glasali kako jeste. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
andjusticeforall |
Posted - 20/03/2012 : 12:48:53 quote: Originally posted by Poli
A mozda su supergacese popularnije u Dalmaciji, Istri i Zagorju (barem tu)... dakle, postoji nada. 
Noseći tekst u StripOs-u br. 1 je o Dardevilu
Tako da pokrivamo sve frontove (treba mi smajli sa šljemom). |
Poli |
Posted - 20/03/2012 : 12:40:11 A mozda su supergacese popularnije u Dalmaciji, Istri i Zagorju (barem tu)... dakle, postoji nada.  |
mcn |
Posted - 20/03/2012 : 12:37:03 >sjajan uzorak 
48 ljudi od sto samo u Slavoniji beats the hell out of 70 ljudi od 6000 na s.comu.
mcn |
andjusticeforall |
Posted - 20/03/2012 : 12:11:10 quote: Originally posted by Mali_Mate
quote: Originally posted by mcn
A rezultat je da je Bushido u pravu, nisu se mange ni sjetili. A na uzorku od 48 ljudi bilo je a) ČITAM 70% talijane (Bonelli, AF), 25% F/B školu, 4% "stari" (čitaj američki novinski) stripovi 1% "sci-fi/horor" spiderman, F4 te b) SKUPLJAM 60% talijane, 25% F/B, 4% sve i 1% USA/Marvel.
sjajan uzorak 
Urađeno je tek po osnutku Udruge StripOs, 2009-e, te nisu svi članovi tada (sada nas je oko 160) sudjelovali u anketi jer nismo imali skupljene sve kontakte (nemamo ih ni danas sve - Gdje ste, javite se!).
edit: tj. nemam sve (većinu imam) kontakte na službenom mailu: stripos@gmail.com |
Mali_Mate |
Posted - 20/03/2012 : 12:07:36 quote: Originally posted by mcn
A rezultat je da je Bushido u pravu, nisu se mange ni sjetili. A na uzorku od 48 ljudi bilo je a) ČITAM 70% talijane (Bonelli, AF), 25% F/B školu, 4% "stari" (čitaj američki novinski) stripovi 1% "sci-fi/horor" spiderman, F4 te b) SKUPLJAM 60% talijane, 25% F/B, 4% sve i 1% USA/Marvel.
sjajan uzorak  |
mcn |
Posted - 20/03/2012 : 12:01:28 Sori, tipfeler je moj. 
mcn |
andjusticeforall |
Posted - 20/03/2012 : 11:55:36 quote: Originally posted by mcn
>Ček, manje i od mangi?
Mislim da da, ali se pokušavam sjetiti gdje je bila anketa, ja l' u Striposu 1 (koji mi je u skladištu, dakle ne pri ruci) ili čak ovdje na sajtu (što ću Bushido prije od mene izbushiti, ako je tako).
(mcn)
EDIT: Eto, bio sam do skladišta jer znatiželja beats working. Usput: vani je lijep, sunčan dan ...
A rezultat je da je Bushido u pravu, nisu se mange ni sjetili. A na uzorku od 48 ljudi bilo je a) ĆITAM 70% talijane (Bonelli, AF), 25% F/B školu, 4% "stari" (čitaj američki novinski) stripovi 1% "sci-fi/horor" spiderman, F4 te b) SKUPLJAM 60% talijane, 25% F/B, 4% sve i 1% USA/Marvel.
To je jedna od ranih verzija StripOs-a br. 1, iako ni ostale ne odišu baš nekom gramatičkom točnošću, autor ankete, jbg, ne kuži razliku između ć i č... |
mcn |
Posted - 20/03/2012 : 11:29:38 >Ček, manje i od mangi?
Mislim da da, ali se pokušavam sjetiti gdje je bila anketa, ja l' u Striposu 1 (koji mi je u skladištu, dakle ne pri ruci) ili čak ovdje na sajtu (što će Bushido prije od mene izbushiti, ako je tako).
(mcn)
EDIT: Eto, bio sam do skladišta jer znatiželja beats working. Usput: vani je lijep, sunčan dan ...
A rezultat je da je Bushido u pravu, nisu se mange ni sjetili. A na uzorku od 48 ljudi bilo je a) ČITAM 70% talijane (Bonelli, AF), 25% F/B školu, 4% "stari" (čitaj američki novinski) stripovi 1% "sci-fi/horor" spiderman, F4 te b) SKUPLJAM 60% talijane, 25% F/B, 4% sve i 1% USA/Marvel. |
Mr. Bushido |
Posted - 20/03/2012 : 11:26:09 quote: Originally posted by mcn
Mislim da je StripOs radio neku anketu svojevremeno o tome koliko ljudi skuplja (jerbo je to primarna motivacija za kupovanje, nije čitanje ) koju vrstu stripa. Tom se zgodom pokazalo da 1% ljudi - daleko najmanje - skuplja Amere.
Ček, manje i od mangi?
Ili mange nisu ni bile opcija u anketi? |
mcn |
Posted - 20/03/2012 : 11:21:05 Mislim da je StripOs radio neku anketu svojevremeno o tome koliko ljudi skuplja (jerbo je to primarna motivacija za kupovanje, nije čitanje ) koju vrstu stripa. Tom se zgodom pokazalo da 1% ljudi - daleko najmanje - skuplja Amere. Možda nije apsolutno konkluzivno istraživanje, ali mislim da nije daleko od istine: u ovoj populaciji - 25 na više - amerofili su u manjini. Klinci koji su kupovali Bookglobeova Spidermana nisu na forumu i generalno vjerojatno nisu u stripaškim krugovima. Umjereno relevantniji podatak bi ti bio da vidiš koliko se prodavao Spiderman i onda ocijeniš koliki bi postotak toga uspio GL pribaviti sebi.
Osobno sam glasao protiv: ne volim Jonesa, idu mu na q beskonačne sage s involviranim kontinuitetom i općenito ne mislim da je riječ o naročito dobrom stripu (iako je ona ideja sa 7 prstenova dobra Jones, recimo, nema pojma što jest emocija, a što nije ), a još manje o stripu koji bi mogao preokrenuti trend nevoljenih supergaćeša na Balkanu. Ne znam kako mu je film prošao, ali ako nije bar k'o Spajdi onda je pušiona u startu.
Najbolje skenlacije negdje i bildaj publiku za džabe idućih deset godina.
(mcn)
PS Da ne ispadne da mrzim superheroje generalno. Volim (u zadnje vrijeme) Invinciblea, bila mi je draga Slottova She-Hulk, Power Girl dok su je radili Palmiotti/Gray/Conner je bila superzabavna, ovaj Hercules što mi je dekara poslao je potencijalno isto okej, a Empowered je konza. Da, iz priloženoga se vidi da su a) humor, b) dobar crtež i c) samostojne epizode prilično važna stvar u mome uživanju, pa uzmite to ili kao plus ili kao minus. |
magirus |
Posted - 20/03/2012 : 09:53:16 Ja ne videh na vreme poll, ali bih uzimao sigurno. Pa ako nešto znači 30i glas... |
Vlaadisha |
Posted - 19/03/2012 : 20:06:39 quote: Originally posted by Obi-wan
Da li nam je tržište stvarno toliko malo ili ovaj forum ipak nije tolika sila koliko bi mi to voljeli vjerovati, ostaje nerazjašnjeno...
I jedno i drugo.  |
morrison |
Posted - 14/03/2012 : 19:08:18 quote: Originally posted by noemis
ne, nikako, ne interesuju me supergaćaši... svi ti spajdermeni, supremeni, grinlater(n)meni, i ostali govnameni... ustvari, pravog govnamena bih kupovao, jer bi on sigurno bio jedini supergaćaš bez gaća, što je, s obzirom na njegovu supermoć i razumljivo, verovatno bi mu gaće bile neprijatelj, a supergaće - arheneprijatelj... logično!
 E to ja zovem konceptom. |
Zagor i Chico |
Posted - 14/03/2012 : 13:47:12 Još jedan moj komentar...također bi razmislio da li bi sve uzimao kada bi znao hoće li izdati makar jednu priču do kraja...iako se to nezna odmah ako bi nekako saznao taj podatak bez razmišljanja bi uzimao.Još jedno moje DA za Green Lanterna :) |
Paka01 |
Posted - 14/03/2012 : 13:08:48 Nažalost, ne bi kupova jer imam na engleskom. Još uvik ne sve, al dobar dio već imam... Stvar je u tome da je GL jedan dugački serijal koji još i danas izlazi i ta cila priča se širi i širi i smatran da ako bi se već krenilo s nekim superherojskim stripom, tribalo bi se prvo razmislit o nečemu zaokruženom šta se neće protezat u nedogled. Primjer ovoga su Fibra i (pokojni?) Beli Put. Fibra će od superherojskih izbacit Millerovog Daredevila šta je okej stvar jer se on sastoji od 5 trejdova i to je to. Swamp Thing je slična stvar, 6 trejdova i amen. Beli Put je isto krenija s ograničenim serijalima, a sad je druga stvar šta su propali...
Nego eto da rezimiram. Da nemam te stripove na engleskom, kupija bi definitivno. Ovako mi je već puno love otišlo na engleska izdanja da bi sad duplira. Da je to serijal od 5-6 trejdova onda da, kupija bi i hrvatsko izdanje iako imam englesko. Ovako nažalost ne. Eventualno prvi trejd samo. |
Ignus |
Posted - 14/03/2012 : 11:08:12 Kupovao bi kao što sam kupio Spawna i kao što ću kupiti Daredevila i kao što bi kupio najavljene BG marvele premda o stripu ne znam ništa. Cijena mi nije važna, volio bi neko luksuzno izdanje. Superherojski strip je sramotno zapostavljen kod nas. |
ponki |
Posted - 14/03/2012 : 10:35:03 quote: Originally posted by PijaniPatak
Kupovao definitivno. A i red je da na kiosku ima nesto osim bonellijevih stripova, i spidermana sa glavom ko lubenica. Nije da mi je Bonelli dosadio.
Ti opet pises bez da si procitao sta je napisano |
swamp thing |
Posted - 14/03/2012 : 10:11:18 quote: Originally posted by noemis
btw, ta epizoda je baš tužna... ono razvode mu se roditelji, ortaci ga izbegavaju... a ni muzika mu više nije utočište...
Prejaka scena na kraju kad izlazi iz sobe sa drugarima, pa se vrati, izvadi flašu iz ladice i cugne...       A ono, imaš pravo...prisilno traženje smisla kad ti je sve postalo besmisleno...uz 'kapljicu' pomoći, možda se i uspije  |
noemis |
Posted - 14/03/2012 : 10:00:55 btw, ta epizoda je baš tužna... ono razvode mu se roditelji, ortaci ga izbegavaju... a ni muzika mu više nije utočište... |
swamp thing |
Posted - 14/03/2012 : 09:58:20 quote: Originally posted by noemis
ralfe, ne zajebavaj...
   |
noemis |
Posted - 14/03/2012 : 09:57:01 ralfe, ne zajebavaj... |
swamp thing |
Posted - 14/03/2012 : 09:56:32 E, da, kupovao bih Green Lanterna. Jest' da bih popizdio u jednom momentu kad bi počeli odugovlačiti sa izdanjima i potom ih ugasili, a ja onda razbijao glavu kako da nabavim ostatak u originalu (Beli put, anyone?) |
swamp thing |
Posted - 14/03/2012 : 09:53:35 quote: Originally posted by noemis
ne, nikako, ne interesuju me supergaćaši... svi ti spajdermeni, supremeni, grinlater(n)meni, i ostali govnameni... ustvari, pravog govnamena bih kupovao, jer bi on sigurno bio jedini supergaćaš bez gaća, što je, s obzirom na njegovu supermoć i razumljivo, verovatno bi mu gaće bile neprijatelj, a supergaće - arheneprijatelj... logično!
Stari fekalista  Podsjećaš me na Stana iz South Parka kad u jednoj epizodi počne sve da vidi i čuje kao govno(proseravanje)  E, da, i baš me zanima tvoj ukus za stripove, al' ozbiljno... Pošto sam čitao tvoje postove u kojima pljuješ neke stvari, i to je ok, tvoja stvar, ali nisam nailazio na postove gdje si za neki strip rekao 'ej, ovo je stvarno dobro'... |
noemis |
Posted - 14/03/2012 : 08:43:39 ne, nikako, ne interesuju me supergaćaši... svi ti spajdermeni, supremeni, grinlater(n)meni, i ostali govnameni... ustvari, pravog govnamena bih kupovao, jer bi on sigurno bio jedini supergaćaš bez gaća, što je, s obzirom na njegovu supermoć i razumljivo, verovatno bi mu gaće bile neprijatelj, a supergaće - arheneprijatelj... logično! |
Jasko |
Posted - 14/03/2012 : 01:29:32 a suditi o stripu prema filmu...?! sta li bi, onda, pomislili o Dilanu Dogu, recimo. |
|
|