T O P I C R E V I E W |
kreŠa |
Posted - 10/05/2012 : 21:10:57 Treba da osmislim predavanje o srednjem veku za školski projekat, pa mi treba spisak stripova izdatih ili lako nabavljivih u nas (Srbija). Znam za one najpoznatije (Valijant, Srednjovekovni Zamak), no neće biti dovoljno. :)
Srednjovekovni zamak, Princ Valijant - Harold Foster Karl Viking - Don Lorens Hogar Strašni - Dik Braun Ramiro - Stoquart (nisam siguran kako bi se ovo izgovorilo na srpskom) Tornjevi Boa Moria, Drakulinim Tragovima - Herman Tajna Istorija(?) Torgal - Van Am/Rosinski Princ noći - Swolfs Viking Sigur, Blago Nibelunga - Ortiz
Treći Testament - Dorison/Alis Zakaj so izumrli vitezi - Triljo, Domingez Pojedine epizode Zvitorepca (Trubadurji, Vitez ropar, Med turki, Trije mušketirji) - Muster
Seoba Hrvata - Maurović Ukleti Vitez - Macan/Ginevski, Jovanović, Petrina Kroz minula stoljeća - Furtinger/ Jules Marul i njegov grad - Ricov Ćiril i Metod, Rani Radovi - Devlić Ženidba Dušanova, Propast grada Pirlitora - Đorđe Lobačev Kraljević Marko - Ivan Šenšin Tajanstveni vitez - Petar Radičević Carev štitonoša, Robin Hud, Ajvanho - Sergej Solovjev Serbi - Zlatko Popović Šumanović,Askanio Popović,Vojislav Vasiljević Vasa Zaviša - Beker Blago Templa - Dragon/Giles
The Outlaw Prince - Hjuz The Black Dragon - Klermont Northlanders - Vud |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
cat claw |
Posted - 17/05/2012 : 16:03:43 Funchen - Beli konjanik (Kekec, Panorama) Til Ojlenspigel Srebrni plamen (Zenit, 1969) Zig smrti Tugovanka za ... Petar Radicevic - kosovski boj Petar Radicevic - Tajanstveni vitez Ljubomir Filipovski - Osveta jednookih i jos gomila istorijskih stripova u Nikad robom (od starih Slovena - Akant do Nikole Subica Zrinjskog)
.... |
pravedni |
Posted - 14/05/2012 : 20:54:07 Jose Ortiz - "Viking Sigur" Jose Ortiz - "Blago Nibelunga" |
pravedni |
Posted - 14/05/2012 : 20:46:09 Dragon&Giles - "Blago Templa" |
pravedni |
Posted - 14/05/2012 : 19:47:34 Don Lawrence - "Karl Viking" Dik Browne - "Hogar Strašni" Zlatko Popović Šumanović,Askanio Popović,Vojislav Vasiljević Vasa - "Serbi"
|
KOMIKO |
Posted - 12/05/2012 : 18:24:44 Đorđe Lobačev: Ženidba Dušanova Đorđe Lobačev: Propast grada Pirlitora Ivan Šenšin: Kraljević Marko Petar Radičević: Tajanstveni vitez Sergej Solovjev: Carev štitonoša Hal Foster: Srednjovekovni zamak |
paro |
Posted - 12/05/2012 : 17:00:01 quote: Originally posted by petar.pan 3. "čarobnjak iz ida", jel to vrijedi?
E da, možeš spomenut i satirične sprdačine koje se odvijaju u srednjem vijeku kao gorespomenuti Wizard of Id ili Maxmagnus..
|
petar.pan |
Posted - 12/05/2012 : 16:52:10 1. ima onaj macanov strip o vitezu koji se bori protiv čavki, sad sam mu zaboravio ime, mislim da je "ukleti vitez" 2. "castle waiting" je povezan sa bajkama i likovima iz njih, ali je to srednjevjekovni život koji vode. nažalost nije kod nas objealjen, ali tko zna, treba vidit, možda je to neko markosovo iznenađenje) 3. "čarobnjak iz ida", jel to vrijedi? 4. nekako mi se čini da osim valianta ima još nešto oko vitezova okruglog stola 5. groo
|
paro |
Posted - 12/05/2012 : 16:50:35 povijesno točan i meni jedan od najdražih
|
tinton |
Posted - 11/05/2012 : 14:30:15 quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by kreŠa
Zanima me i da li se Crveni Gospodar odvija u tom periodu?
Ne, Crveni Gospodar se odvija krajem 18. stoljeća.
Od nespomenutih stripova tu je još i prvi dio trilogije "Drakulinim tragovima", pod naslovom Vlad nabijač, zatim Ukleti vitez i vjerojatno pojedini albumi Tajne povijesti.
Da, ali ako za primjer precizne povijesti pokaže Tajnu povijest ne vijerujem da će dobiti dobru ocijenu Inače, Ramiro obavezno. |
kra-kra |
Posted - 11/05/2012 : 14:05:28 Northlanders (vikinzi) |
lwood |
Posted - 11/05/2012 : 13:03:02 quote: Originally posted by Kojot
quote: Originally posted by lwood
bia san brži za 9 sekundi
Za 1 minut i 9 sekundi!
ah da.fala na ispravci. |
jaki |
Posted - 11/05/2012 : 08:02:28 Ćiril i Metod od Devlića. |
Shuckey |
Posted - 11/05/2012 : 07:59:42 'Kroz minula stoljeća'. Album 'Rani radovi' Radovana Domagoja Devlića dijelom sadrži povijesne stripove iz Srednjeg vijeka. 'Marul i njegov grad' Branka Ricova. I tak. |
Gil-galad |
Posted - 11/05/2012 : 02:11:23 Ako nije presudno da budu na srpskom, nađi The Outlaw Prince (Rob Hughes) negde na netu, ima samo 80-ak strana, i recimo Claremontov The Black Dragon.
Tu je i Thorgal, naravno. |
Mr. Bushido |
Posted - 10/05/2012 : 22:25:07 quote: Originally posted by kreŠa
Zanima me i da li se Crveni Gospodar odvija u tom periodu?
Ne, Crveni Gospodar se odvija krajem 18. stoljeća.
Od nespomenutih stripova tu je još i prvi dio trilogije "Drakulinim tragovima", pod naslovom Vlad nabijač, zatim Ukleti vitez i vjerojatno pojedini albumi Tajne povijesti. |
kreŠa |
Posted - 10/05/2012 : 22:16:08 quote: Originally posted by petar.pan
je li stvar o tome da moraju biti realan prikaz tadašnjeg života ili samo da se događaju u to doba?
Poanta je da se događaju, no oni istorijski tačniji bi mi mnogo više pomogli. :) I editovaću početni post da ubacim sve predloge, hvala vam svima. :) |
petar.pan |
Posted - 10/05/2012 : 21:46:28 je li stvar o tome da moraju biti realan prikaz tadašnjeg života ili samo da se događaju u to doba?
|
Kojot |
Posted - 10/05/2012 : 21:45:28 quote: Originally posted by lwood
Za 1 minut i 9 sekundi! |
lwood |
Posted - 10/05/2012 : 21:38:56 quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by lwood
Zar nije cilj izdržat šta duže?
zavisi s kin se igraš |
jaki |
Posted - 10/05/2012 : 21:38:12 quote: Originally posted by lwood
Zar nije cilj izdržat šta duže? |
ninel |
Posted - 10/05/2012 : 21:35:27 quote: Originally posted by Vid
Za Crvenog gospodara nisam siguran, no mogao bi proči:
Zaviša - Beker Zakaj so izumrli vitezi - Trillo, Domingues Tretji testament - Dorison, Alice Princ noči - Swolfs (tamo imaš kombinaciju prošlosti i sadašnjosti) Pojedine epizode Zvitorepca (Trubadurji, Vitez ropar, Med turki, Trije mušketirji) - Muster Seoba Hrvata - Maurovič
I sigurno još dosta toga, što mi sada ne padne na pamet.
Ovi se stvarno lako nabavljaju u Srbiji |
lwood |
Posted - 10/05/2012 : 21:34:05 bia san brži za 9 sekundi |
jaki |
Posted - 10/05/2012 : 21:33:27 a dva najrealnija i najsrednjovjekovnijeg ste zaboravili-Tornjevi Boa Morija. Ramiro, |
lwood |
Posted - 10/05/2012 : 21:32:18 Tornjevi Boa Moria |
Vid |
Posted - 10/05/2012 : 21:26:14 Za Crvenog gospodara nisam siguran, no mogao bi proči:
Zaviša - Beker Zakaj so izumrli vitezi - Trillo, Domingues Tretji testament - Dorison, Alice Princ noči - Swolfs (tamo imaš kombinaciju prošlosti i sadašnjosti) Pojedine epizode Zvitorepca (Trubadurji, Vitez ropar, Med turki, Trije mušketirji) - Muster Seoba Hrvata - Maurovič
I sigurno još dosta toga, što mi sada ne padne na pamet.
|