T O P I C R E V I E W |
stinky |
Posted - 17/06/2012 : 14:17:59 "Poput svakog proizvoda, strip izaziva pozitivnu, negativnu ili neutralnu reakciju kod konzumenta"
kaže izvjesni Luca http://www.stripovi.com/magazin/strip-koji-oslobada/229/
Međutim previdio je slučaj kada strip izaziva reakciju a da ga subjekt uopće nije konzumirao! Nije ga konzumirao, jer je to izlišno. Postoje proizvodi koji su tolika opća mjesta da ih nije potrebno "konzumirati", tj. oni su "otvorena knjiga" kroz koju se providi. Rječju, oni su raskrinkani a priori. Lulu, oslobođena je jedan takav proizvod. Strip koji nije potrebno pročitati da bi se moglo "recenzirati".
"...(izmišlja) priča o nezadovoljnoj majci i supruzi Lulu koja je zarobljena u svakodnevici. Nakon šesnaest godina odluči pronaći posao pa odlazi na razgovor u obližnji grad, no razgovor ne završava uspješno za nju jer više nije u cvijetu mladosti, već u četrdesetima, a godine su poslodavcu itekako bitne, naročito u današnje vrijeme koje je opsjednuto kultom mladosti. Lulu odluči prenoćiti u gradu. U hotelu upoznaje Solange, trgovačku putnicu, koja ju na fin način nagovara da izbaci iz sebe ono što ju raskapa. Ne volim svoj život. Ništa se ne zbiva. Ne znam volim li još svojega muža, promijenio se. Ponekad ga ne podnosim. Srećom pa imam djecu. Ali nekad imam dojam da sam samo produžetak štednjaka i vešmašine. Lulu odluči na neko vrijeme napustiti muža i troje djece, pronaći ono nešto što nedostaje. Da bi to napravila, mora krenuti na put i staviti postrani prijašnji život. Na tom putu upoznaje nove ljude..."
Grozniji bulšit nisam pročitao od Pakla. Majka i supruga, Lulu, "zarobljena" je u svakodnevici. Zato odluči stati tome na kraj i potražiti malo 'pravu' sebe. (europski budizam)
Njena 'potraga za samom sobom' nije čak ni autentična! Misleći kako slijedi svoju najnavlastitiju bit, Lulu zapravo slijedi diktat neoliberalne ideologije oličen u Solange (znakovito: trgovačka putnica). "Zabavljaj se, uživaj, na kredit, lako ćemo" je dikatat kojemu podliježu nježne dušice kao Lulu. Ona ne shvaća da je i u ovom slučaju, kao i u prethodnom kojeg je tobože 'prokužila' (nesretna sam u patrijarhalnom diskursu braka i obitelji) jednako određeno - izvana. Umaštavši kako je "putovanje Istine" njen subjektivni izraz najdubljih najunutarnijih težnji, Lulu previđa da je samo objekt "socijalne konstrukcije zbilje": raznih građanskih udruga, b.a.b.a., iskoraka, gej aktivista, Danijele Trbović i Osmog kata, markosa i fibre... Lulu je proizvod "velikih kulturoloških narativa" kojima je instrumentalizirana kroz ideološke aparate (altiserovske). No, da bi sve to čime je bombardirana 'preradila' na pravi način, da bi usvojila, imamo doslovno inicijalnu kapislu. Solange, pretpostavljam žena-zmaj, pogura našu junakinju u 'pravom' smjeru. Lulu raskida ugovor (obitelj-zajednica) i odlazi pronaći samu sebe...
Na ovoj razini prelazimo iz neoliberalizma u antiku. Poganski moral: postani ono što jesi. Platon i anamneza. Autor i Luca-Torelli i Markos i ime im je legija, puni su suosjećanja za čovjeka. Ništa nije bitno samo neka čovjek bude "svoj", neka nađe sebe. Represivna civilizacija je otuđila čovjeka i sada se on treba vratiti. "Postani ono što jesi". I što je Lulu?
"Lulu sreće čudne ljude koji, svaki na svoj način, kroče rubom svijeta."
Evo, to je Lulu. Svoja među "čudnim ljudima". Što će reći, ovo su sve individualci. Svaki je poseban, svoj, čudan, neprocjenjiv. Vrcaju talentom, izražavaju se. Transsocijalni pojedinci, intelektualci.
Kritika (određivanje značenja): Lulu je na ovome mjestu utjelovila avatar Intelektualca iz Hegelove Fenomenolgije. Ona je sebi "sav realitet": interesira se samo za sebe i svoj 'talent'. "Čudni ljudi" oko nje, vjerojatno su literate i kojekakvi umjetnici. Ona se "izrazila" putovanjem. Pseudodruštvo individualaca. Negiraju svijet (Lulu negira svoj svijet, muža, obitelj...) čisto mentalno, verbalno.
Kada to shvati, Lulu postaje (ili postat će) ...
... Čovjek koji drži do obaveza i ugovora u zajednici, tj. priznata u svojoj osobi majke i supruge od strane onih koje sama priznaje: muža i djece ...
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
jaki |
Posted - 18/10/2024 : 00:53:49 kažu da sam šesti a i ne trudim se...
|
lwood |
Posted - 16/10/2024 : 08:58:05 quote: Originally posted by NESVRSTANI
Samo 4 Srbina na crnoj listi od 25 ljudi??? Primjetio bih da je stinki osim što je latentni homoseksualac i latentni Srbin.
Mislis,kroz koju godinu moga bi on imat duplo otvaranje ? Ono nesto u stilu ice obucen u minicu i stiklice i pjevusit "nad Kraljevom ziva vatra seva?"?
|
GGG |
Posted - 15/10/2024 : 10:55:25 Eh, za zlatnih godina korone bio bi bar među prvih 10, ali ajde, bar je društvo ...solidno
A i drago mi je što je stinky prestao ribati taj svoj isti stiropor, pa sad malo čačka nos sa nama nakazama i manjincima ;-) |
Beva |
Posted - 13/10/2024 : 20:51:25 quote: Originally posted by verab
quote: Originally posted by paro
quote: Originally posted by Beva
Vi ste u stvari svi samo ljubomorne duše!
Odjebi!
neće ni on dugo bit na tronu, sjebat ćemo ga!
Patite, luzeri, patite!
Vaše suze mi dođu kao melem za moju napaćenu dušu! Sad me ispričajte dok čuvam neke šavove od raspadanja, tron treba zaslužiti. |
NESVRSTANI |
Posted - 13/10/2024 : 20:35:05 quote: Originally posted by matori paraliticar
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by matori paraliticar
prodajem mesto na shitlisti za kolorku otok zena
Poklanjan Blainovog Gusa za napredak od 2 mista.
za sve je kriv frano... Zadrzi Gusa, bice ti jednom krivo ako ga se sada otarasis.
nego jel tkosta na listi ili nije?
lista je inace znalacki sastavljena ali fale nekako peyo,poli,shaner,kiky mozda i borg, profa, zosko i vronski svakako
Neće. Blaina zaobilazin u širokon luku. To je toliko loše da čak i Zagor uz Blaina pari dobar. |
NESVRSTANI |
Posted - 13/10/2024 : 20:31:42 quote: Originally posted by paro
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Opaaa, neko bi preko reda među Top 5? Nejde to tako jeftino stari moj.
Dajen i Pirata Isaka od istoga autora. Stinki mi nekako baca na glavne junake iz Blainovih stripova. |
paro |
Posted - 13/10/2024 : 20:22:03 quote: Originally posted by NESVRSTANI
Opaaa, neko bi preko reda među Top 5? Nejde to tako jeftino stari moj.
|
matori paraliticar |
Posted - 13/10/2024 : 20:21:56 quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by matori paraliticar
za sve je kriv frano... Zadrzi Gusa, bice ti jednom krivo ako ga se sada otarasis.
nego jel tkosta na listi ili nije?
lista je inace znalacki sastavljena ali fale nekako peyo,poli,shaner,kiky mozda i borg, profa, zosko i vronski svakako |
verab |
Posted - 13/10/2024 : 20:17:12 quote: Originally posted by paro
quote: Originally posted by Beva
Odjebi!
neće ni on dugo bit na tronu, sjebat ćemo ga! |
verab |
Posted - 13/10/2024 : 20:16:12 quote: Originally posted by Beva
ooo evo nam i najgoreg od svih hahaha dobrodošao u vrzino kolo očaja, pazi na šavove:)))) |
NESVRSTANI |
Posted - 13/10/2024 : 20:15:55 quote: Originally posted by matori paraliticar
Poklanjan Blainovog Gusa za napredak od 2 mista. |
paro |
Posted - 13/10/2024 : 20:12:44 quote: Originally posted by Beva
Odjebi! |
Beva |
Posted - 13/10/2024 : 20:08:55 Vi ste u stvari svi samo ljubomorne duše! |
matori paraliticar |
Posted - 13/10/2024 : 20:03:24 prodajem mesto na shitlisti za kolorku otok zena
|
paro |
Posted - 13/10/2024 : 20:00:08 quote: Originally posted by NESVRSTANI
[quote] Je. Baš nekako šonjavo. Bezveznjački. Ubije čoviku gušt prcanja.
Ne budite toliko kritični. Ljudi slonovi? Život na vagi/ Život na šitlisti? " I ja sam sam onda očajnik, jer ovo pričam očajnicima koji me neće shvatiti, niti razumjeti, niti se pokrenuti, i mi smo hrpetina očajnika u vrzinom kolu očaja i raspadanja po svim šavovima." Meni su u jednom trenutku suze potekle od smijeha. Možda i nominacija za post godine. Čovjek je pokazao da se i on zna zajebavat, samo kad se malo opusti. |
manhunter |
Posted - 13/10/2024 : 19:59:15 quote: Originally posted by verab
quote: Originally posted by manhunter
Meh... Umeš ti i bolje. Ostario si.
meh, jedan od lošijih pokušaja izvrtanja priče, kao hrpa ljudi se upecala na najgluplju foru, udružili, raspisali, bla, bla... i onda na laži kreću premise... plitko i usiljeno guranje na svoj mlin.
A dobro, to mu je modus operandi oduvek, nije to ništa novo. Ali ovo je baš bilo plitko i usiljeno, ispod svakog nivoa. Zato i kažem, izgleda da je ostario. Nesvrstani je u pravu, ovo ubija želju za daljim podjebavanjem, nema smisla. Kao da klincu otmeš žvaku. Možeš, ali je bezveze. |
manhunter |
Posted - 13/10/2024 : 19:56:19 quote: Originally posted by stinky
kaj je to hochmut?
Sad si me razočarao. Dva puta u istom danu. Nadam se da si dobro?
Ja rekoh ti čitaš nemačke filozofe na njihovom maternjem jeziku. Propade mi fora. |
NESVRSTANI |
Posted - 13/10/2024 : 19:50:09 quote: Originally posted by verab
quote: Originally posted by manhunter
meh, jedan od lošijih pokušaja izvrtanja priče, kao hrpa ljudi se upecala na najgluplju foru, udružili, raspisali, bla, bla... i onda na laži kreću premise... plitko i usiljeno guranje na svoj mlin. mladjo se bar u svojoj mentalnoj onaniji "moj obračun sa svima" oslonio na temelj vlastitog ludila: deluziju o vlastitoj bitnosti i sveopćem hejtu, i to nije krio. ovo je truba. 2 koplja ispod.
mlađo, vrati se. stinki više nije kauboj, sad sam sebi kuha pire. dotle je došlo...
Je. Baš nekako šonjavo. Bezveznjački. Ubije čoviku gušt prcanja. |
matori paraliticar |
Posted - 13/10/2024 : 19:44:48 Meni se svideo govor a potez koji cekamo stinky patuljce (nije uvreda je stinkija znam kao pingvinpatuljka sa dw foruma) je "The Witch of Grič" iliti Orka Specijal 53 Grička vještica
|
verab |
Posted - 13/10/2024 : 19:37:00 quote: Originally posted by manhunter
meh, jedan od lošijih pokušaja izvrtanja priče, kao hrpa ljudi se upecala na najgluplju foru, udružili, raspisali, bla, bla... i onda na laži kreću premise... plitko i usiljeno guranje na svoj mlin. mladjo se bar u svojoj mentalnoj onaniji "moj obračun sa svima" oslonio na temelj vlastitog ludila: deluziju o vlastitoj bitnosti i sveopćem hejtu, i to nije krio. ovo je truba. 2 koplja ispod.
mlađo, vrati se. stinki više nije kauboj, sad sam sebi kuha pire. dotle je došlo... |
matori paraliticar |
Posted - 13/10/2024 : 19:30:23 Högmod |
stinky |
Posted - 13/10/2024 : 19:26:56 kaj je to hochmut? |
manhunter |
Posted - 13/10/2024 : 19:25:43 quote: Originally posted by stinky
Meni se čini da je ovo sasvim odličan govor.
Hochmut kommt vor dem Fall. |
stinky |
Posted - 13/10/2024 : 19:25:30 quote: Originally posted by Tonto
Svaki post ovdje je davanje klaunu na važnosti.
opa bato vidim da smo počeli bez rukavica |
Tonto |
Posted - 13/10/2024 : 19:22:26 Ja se slazem sa stinkyijem. Svaki post ovdje je davanje klaunu na važnosti. |
|
|