T O P I C R E V I E W |
Tornadomaster |
Posted - 06/09/2012 : 20:27:38 U biblioteci Karusel:
POVRATAK ZEMLJI
SPIROU
BUL I BIL
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
naker |
Posted - 31/10/2024 : 20:37:36 Izašla i poslednja četvrta knjiga Špageta. Svaka čast DW što je uspeo da dovrši ovaj kultni strip |
matori paraliticar |
Posted - 04/10/2024 : 19:49:55 I okruzen mrtvima i rabinovog macka (ne znam da li je vreme zrelo za to jos? tj da li se nakupilo za jos jedan integral) i zadnju tugovanku |
anto |
Posted - 04/10/2024 : 19:35:59 i Namibiju/Amazoniju/Škotsku |
Largo |
Posted - 04/10/2024 : 14:53:24 Super vest za Valerijana, bas sam ovih dana razmisljao da li će DW i njega nastaviti nakon sjajne vesti o zadnjem Granvilu. Pretpostavljam da će da idu integrali 3 u 1. Sad nemam sumnje da će nastaviti i Rabinovog mačka. |
alexts |
Posted - 04/10/2024 : 14:49:11 Nije uvek bezveze, niko ne želi da vidi nastavak Gospodin Mardi Gra Pepelnika.
Lista je sveobuhvatna, ne znam kakav cinizam pominje?
Sadrži i serijale završene u međuvremenu (YU Tarzan, Korto Pratov, Mekoj, Skalpirani...) i one koje su preuzeli drugi izdavači (Torgal, Tin-Tin, Iznogud, Julia...), one koje DW nastavlja sada (Ken Parker, Valerijan, Špageti, Granvil...), one koje izlaze aktivno (Modesti, Konan, Panišer), one koji još izlaze i u svetu tj koji se još prave (Naruto, One Piece...), a ostali su i oni, koji nisu rešeni (Okružen mrtvima) i oni, koje pomenuh na početku - nepotrebni. |
matori paraliticar |
Posted - 04/10/2024 : 14:46:21 A darkwood je bas, bas poznat po nezavrsenim serijalima? Malo sutra zato mi bilo debilno praviti listu iako sam ljubitelj lista ;) Bili su u teskim trenucima i to im je zadnje sto je trebalo tada |
naker |
Posted - 04/10/2024 : 14:27:26 Bezveze je započeti serijal, a ne dovršiti ga. Lista je na mestu, samo je napravljena davno pa je treba ažurirati. Nadao sam se da će neko uskočiti i pomoći jer mnoge od ovih stripova ne pratim pa ne znam koji je status, ali ajde pokušaću predveče da prepravim listu. |
matori paraliticar |
Posted - 04/10/2024 : 14:16:19 manje cinizma za pocetak |
alexts |
Posted - 04/10/2024 : 14:14:30 quote: Originally posted by matori paraliticar
Bezvezna lista kada ju je pravio a jos bezveznija danas
To je lista nezavršenih serijala?
Šta joj fali? |
matori paraliticar |
Posted - 04/10/2024 : 13:39:17 quote: Originally posted by naker
Tu je ova lista koju je Red sastavio pre, pa ima već 5god, samo puno toga se izdešavalo u međuvremenu pa trebalo bi je ažurirati i ispraviti.
1. Snajderov Betmen 2. Džonsova Liga pravde 3. Dedpul 3 Posejna i Dagana 4. Skalpirani 5. Panišer 6. Okružen Mrtvima 7. Konan - Dark Horse Busiekov 8. Konan - Kralj konan 9. Konan - Hronike 10. Konan - Divlji Mač 11. Pin-ap 12. Granvil 5 13. Yu Tarzan 14. Tarzan - nedeljne table 15. Valentina 16. Malci 17. Bil i Bul 18. Rokamboleska 19. Tin-Tin 20. Modesti Blejz 21. Spiru 22. Spiru - počeci jednog potrčka 23. Porodica Špageti 24. Mek Koj 25. Tugovanka za Zaboravljenim Pustarama 26. Prorok 27. Marsupilami 28. Iznogud (ovo ne znam kako stoji sa pravima, to su delili sa ČK) 29. Valerijan 30. Torgal 31. Moebius 32. W-E-S-T 33. Okko 34. Betmen - Crno i Belo 4 35. Korto 36. One Piece 37. Naruto 38. Beležnica Smrti 39. Napad Titana 40. Rabinov Mačak 41. Gospodin Mardi Gra Pepelnik 4,5 42. Povratak Zemlji 43. Ken Parker 44. Julija 45. Julija - Specijal 46. Jedno Doba Jedna Priča 47. Jedno Doba Jedna Priča - Specijal 48. Siročad 49. Namibija (Kenija 2) 50. Spiru Integral + Sandman nekoliko spinoffova, kao i Miracleman 3 kad i ako ga Gaiman završi...a i Locke & Key 7 kad konačno izađe. Naravno DW tu nije kriv, ali nisu tehnički, baš završeni serijali.
Bezvezna lista kada ju je pravio a jos bezveznija danas |
naker |
Posted - 04/10/2024 : 12:57:03 Preminuo Christin, DW na FB najavio nastavak izdavanja Valerijana:
Našu radost što ćemo uskoro nastaviti sa vanvremenskim Valerijanovim pustolovinama, pomutila je tužna vest o smrti jednog od autora, Pjera Kristena, koji je sigurnom i maštovitom rukom vodio i svog junaka, ali i nas, kroz magična i zadivljujuća kosmička prostranstva.
Uz iskrenu žal, ne možemo a da ne budemo i ponosni što je svetu podario takvo zaveštanje, a koje ćemo, nadahnuti njegovim životom i delom, nastaviti veoma brzo da objavljujemo, budući da je, nakon malo dužeg perioda u kojem su potrajali pregovori oko koncepta kako će izgledati naredne knjige, potpisivanje ugovora o novim knjigama u završnoj fazi.
Time ćemo pre svega obradovati nas same, kao velike ljubitelje Valerijanovih priča, ali svakako i sve vas koji s velikim nestrpljenjem očekujete nove dogodovštine iz pera Pjera Kristena. |
borg |
Posted - 21/09/2024 : 01:28:02 Fin filmčić o Kalvinu i usput malo o autoru.
|
going going |
Posted - 21/09/2024 : 00:32:13 quote: Originally posted by anto
(pri čemu se za neka nismo ni najmanje nadali,pogotovu za sjajni Granvil),
Nisam znao za ovu vest da ce izaci peti deo Granvila u DW izdanju? Odlicno! Iako sam ja vec nabavio americko izdanje identicnog formata i skoro identicnog hrpta. Tako da sam tu miran. A jos uvek ga nisam procitao. A svakako cu nabaviti i srpsko izdanje pa nek stoje jedan do drugog original i srbin! |
naker |
Posted - 20/09/2024 : 23:46:58 Tu je ova lista koju je Red sastavio pre, pa ima već 5god, samo puno toga se izdešavalo u međuvremenu pa trebalo bi je ažurirati i ispraviti.
1. Snajderov Betmen 2. Džonsova Liga pravde 3. Dedpul 3 Posejna i Dagana 4. Skalpirani 5. Panišer 6. Okružen Mrtvima 7. Konan - Dark Horse Busiekov 8. Konan - Kralj konan 9. Konan - Hronike 10. Konan - Divlji Mač 11. Pin-ap 12. Granvil 5 13. Yu Tarzan 14. Tarzan - nedeljne table 15. Valentina 16. Malci 17. Bil i Bul 18. Rokamboleska 19. Tin-Tin 20. Modesti Blejz 21. Spiru 22. Spiru - počeci jednog potrčka 23. Porodica Špageti 24. Mek Koj 25. Tugovanka za Zaboravljenim Pustarama 26. Prorok 27. Marsupilami 28. Iznogud (ovo ne znam kako stoji sa pravima, to su delili sa ČK) 29. Valerijan 30. Torgal 31. Moebius 32. W-E-S-T 33. Okko 34. Betmen - Crno i Belo 4 35. Korto 36. One Piece 37. Naruto 38. Beležnica Smrti 39. Napad Titana 40. Rabinov Mačak 41. Gospodin Mardi Gra Pepelnik 4,5 42. Povratak Zemlji 43. Ken Parker 44. Julija 45. Julija - Specijal 46. Jedno Doba Jedna Priča 47. Jedno Doba Jedna Priča - Specijal 48. Siročad 49. Namibija (Kenija 2) 50. Spiru Integral + Sandman nekoliko spinoffova, kao i Miracleman 3 kad i ako ga Gaiman završi...a i Locke & Key 7 kad konačno izađe. Naravno DW tu nije kriv, ali nisu tehnički, baš završeni serijali. |
anto |
Posted - 20/09/2024 : 23:26:48 quote: Originally posted by AleksandarN
quote: Originally posted by Red Marquis
Bolja je Lokomotiva sa Bosonogim i Nausikajom.
Od Najkule mi se ne dopada ama bas nista od mangi i tih manfri sta god da su. Uzeo sam samo Kopile i tu cekam kraj da procitam u cugu. Od DW-a samo Ito i Zelenu Krv koju jos nisam procitao. Od Lokomotive sam uzeo Ryuko (blago receno uzasno!), Bosonogi (samo one sto Fibra nije objavila i cekam poslednju knjigu pa sve da procitam), Nijigahara holograph (jedva procitao!), Poslednje putovanje (cekam kraj), Kolekva mora (cekam kraj), Devojka na obali (procitao proslog vikenda, nista posebno). Ne znam da li cu uzeti Nausikaju. Videcu kad izadje. Sto se CK tice, od njih sam uzeo Tokijski osvetnici (cekam kraj da procitam sve), Oblik glasa (odlican!!), Planetes (odlican!!), Bogovi lazu (slican dojam kao za Devojka na obali), Ispovest (dobro/nije lose/ne-znam-ni-sam ). Zaboravio sam Laku noc, Punpune... Ne znam ni za to sta da kazem. Zaista tezak i mucan serijal. Nije za svakoga. Ne mogu da kazem da mi se nije dopao a opet... Old Boy od Golconde sam uzeo ali verovatno nikada necu procitati kako su krenuli. I da, Deca mora od Staklera su super.
Fibra ima ubedljivo najbolje mange i sto se tice izbora i izgleda! Steta sto Bosonogi nije zavrsen u onom prelepom izdanju.
Apropo mangi koje se izdaju ili su se izdavale,u svom tom obilju,slabo me je koja dobro dotakla. Bosonogi Gen i Čovek bez talenta su mi za pet klasa iznad svih ostalih.
|
anto |
Posted - 20/09/2024 : 23:20:01 evo sad gledam šta je sve DW izbacio u zadnjih par godina,kvalitet izdanja i politiku izdavanja,i samo mogu reći,naklon do poda. Jeste da su mange tu najbrojnije,a nije da nešto sečem vene na ono što se izdaje (verujem da mlađima itekako paše DW izbor),ali odluka da se finišira veliki broj izdanja započetih ranije (pri čemu se za neka nismo ni najmanje nadali,pogotovu za sjajni Granvil),da se ne kreće dalje u širinu već uglavnom forsiraju jednopuci i kraći serijali je prava odluka. Kalvin i MekKoj završeni,postpratovski Korto punim gasom kao i Modesti,nastavljanje Špagetija,Kena,Dedpula,brojni Konani...ma sve za deset.
Ono što ja priželjkujem da vidim od darkvuđana,a započeto je sledeće: Hogartov Tarzan Rabinov mačak Namibija/Amazonija/Škotska preostala dva Velmanova Spirua još poneki Spiru iz edicije Une aventure (ne može najkula sve da sama pokrije)
kad bi uleteo još neki Francuz u Karuselu/Perli, to bi bio onaj stari DW,perjanica srpskog strip izdavaštva. |
going going |
Posted - 20/09/2024 : 21:42:52 quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Samo pogledam 10. str. i popravi mi dan. Koji je genij taj Watterson.
Apsolutno! Genijalan strip za sva vremena i za svako raspolozenje. Uvek mi izmami osmeh i popravi mi dan genijalni Voters i Kalvin i Hobs. Remek delo novinskog humoristickog stripa.
Preporucujem i sjajan dokuemntarac o fenomenu Kalvina i Hobsa i o njegovom misterioznom autoru - Dear Mr. Watterson. Celoviti film je dostupan besplatno na jutjubu.
|
Dwayne_Looney |
Posted - 20/09/2024 : 21:38:24 Samo pogledam 10. str. i popravi mi dan. Koji je genij taj Watterson. |
going going |
Posted - 20/09/2024 : 21:33:36
KOMPLETIRAN KALVIN I HOBS
Kalvin i Hobs: Ovo je čaroban svet
2.490,00 RSD 3.490,00 RSD (-29%)
– Uh, koliko je snega napadalo noćas! Zar nije divno? – Sve poznato je iščezlo! Svet izgleda sasvim novo! – Nova godina, novi početak! – Kao veliki novi list papira za crtanje! – Pred nama je dan beskrajnih mogućnosti! – Ovo je čaroban svet, Hobse, druškane moj… – …Idemo da istražujemo!
Nakon više od deset godina rada i preko tri hiljade kaiša i kolornih tabli, Bil Voterson je osetio da je rekao sve što je imao da kaže. Bilo je to već daleke 1995. godine. Povukao se iz javnosti i izabrao život anonimnog, reklo bi se „običnog” čoveka. Njegova veličina ogleda se i u takvom osećaju za meru, jer zasićenje je osetio pre svojih čitalaca. To je izuzetno retko u umetnosti, posebno kada ona autoru nudi uspeh, slavu i materijalno bogatstvo. Voterson nije odjahao prema zalasku sunca, Voterson je iščezao na vrhu planine. Pred vama je poslednja knjiga avantura Kalvina i Hobsa!
Zavir: Kalvin_i_Hobs_11_zavir.pdf https://darkwood.co.rs/wp-content/uploads/2024/09/Kalvin_i_Hobs_11_zavir.pdf
https://darkwood.co.rs/wp-content/uploads/2024/09/Kalvin_i_Hobs_11_korice-scaled.jpg |
vatrena_stenica |
Posted - 20/09/2024 : 20:47:39 quote: Originally posted by Lajkovcanin
quote: Originally posted by vatrena_stenica
Je l' to najavljuju Vagabonda?! 😯
Ne, rekoše da su Vagabond iskoristili samo za reklamu.
Au, koji mega zajeb! 😂 |
Lajkovcanin |
Posted - 20/09/2024 : 20:31:08 quote: Originally posted by vatrena_stenica
Je l' to najavljuju Vagabonda?! 😯
Ne, rekoše da su Vagabond iskoristili samo za reklamu. |
vatrena_stenica |
Posted - 20/09/2024 : 20:22:47 Je l' to najavljuju Vagabonda?! 😯 |
Zlix |
Posted - 20/09/2024 : 12:16:55 https://www.facebook.com/watch/?v=3997685740514738 |
Dwayne_Looney |
Posted - 20/09/2024 : 08:07:39 Lijepa vijest, ali paprena cijena za one izvan Srbije. |
naker |
Posted - 19/09/2024 : 19:02:20 Eto i poslednjeg Kalvina Svaka čast na dovršavanju ovog projekta i ovog nadasve sjajnog stripa |
|
|