forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 SAJAM KNJIGA A NI REČI O STRIPOVIMA!!!

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
vronski 2 Posted - 28/09/2012 : 13:05:38
Morao sam da otovorim poseban topic jer stvarno sam se iznervirao...
Upravo dođoh sa Konferencije za medije Organizacionog odbora 57 Međunarodnog Sajma knjiga na kome je bilo reči o svemu što nas očekuje od 21 do 28 oktobra ove godine ali NI JEDNE JEDINE REČI nije bilo o stripu niti je iko od organizatora pomenuo da će na Sajmu biti i strip izdavača, strip sale i tome slično.
Kao da stripa na Sajmu uopšte neće biti ove godine ili to organizatori smatraju možda da strip i nije bitan da se pomene kao deo ponude Sajma knjiga...
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
jang Posted - 30/10/2012 : 18:01:13
pa film nije bio baš nešto posebno, verujem da su knjige bolje
Obi-wan Posted - 30/10/2012 : 17:56:07
quote:
Originally posted by jang

sada vidim na imdb da je ova trilogija Orao devete legije je u stvari podloga za film The Eagle

Jeste.
Imam visoka očekivanja od knjiga, valjda se neću razočarati...
Rogan Posted - 30/10/2012 : 02:24:40
Evo i foto-dokaza subotnjeg programa:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151199729894360.474383.761954359&type=1

Udruženje "Svet Stripa" predstavilo je najnovije izdanje "Kiše", Vuk Marković iz izdavačke kuće KOMIKO predstavio je svoja nova i još novija izdanja (uključujući sjajnu "Fotofobiju" i prequel sage o Palomaru), dok su dobri ljudi iz "Rozenkranca" predstavili i proslavili svoja izdanja uz prisustvo doajena domaće strip-scene: Baneta Kerca, Dragana Lazarevića i Lazara Odanovića.
Gospoda Danilo Milošev Wostok i Saša Rakezić Zograf posetioce su uputili u tajnu nastanka dela "Miroslavljevo jevanđelje", u izdanju Kulturnog Centea Beograd, antropološkinja Anika Jugović Spajić je predavala o načinu reprezentovanja LGBT likova u superherojskom stripu, Zoran đukanović je predavao o saradnji Munjoza i Sampaja, odnedavno dostupnoj našim čitoacima u izdanju Darkvuda, a dan su zaključili naši prijatelji iz "Makonda" sa predstavljanjem svojih strip-izdanja i promocijom prve knjige iz edicije "Liga izuzetnih džentlmena".
jang Posted - 29/10/2012 : 12:09:30
sada vidim na imdb da je ova trilogija Orao devete legije je u stvari podloga za film The Eagle
Obi-wan Posted - 29/10/2012 : 10:51:47
vronski 2 Posted - 29/10/2012 : 09:50:59
quote:
Originally posted by DzekDenijels

quote:
Originally posted by Mairosu

Jack Daniels je odmilja Dzekson u nasem vernakularu :D

Onda neka bude Dzekson...

Dobi ti nadimak...
DzekDenijels Posted - 28/10/2012 : 23:07:27
quote:

Onda neka bude Dzekson...
DzekDenijels Posted - 28/10/2012 : 23:06:44
quote:
Originally posted by jang

u stvari za prvih 6 knjiga u gornjem redu + Nova straža

Dragopedia - William O 'Conner
Džordž R.R. Martin - Ples sa zmajevima I deo (Snovi i prah)
Džordž R.R. Martin - Ples sa zmajevima II deo (Posle gozbe)
Rouzmari Satklif - Orao devete legije (I deo trilogije)
Rouzmari Satklif - Srebrna grana (II deo)
Rouzmari Satklif - Lučonoše (III deo)
Sergej Lukjanjenko - Nova straža
Mairosu Posted - 28/10/2012 : 23:03:10
DzekDenijels Posted - 28/10/2012 : 22:55:34
quote:
Originally posted by vronski 2

quote:

Verujem da je gdin Dzekson ipak savesni odrasli muzjak koji ume da rasporedi svoje mogucnosti.

A i ako nije, on gi je zaradio.

Ma ne sporim to, svaka čast ali da sam ja toliko pukao na stripove žena bi me smesta izbacila napolje i podnela zahtev za razvod!

U svakom slučaju zavidim Džeksonu na kupovini...

Nema ovde nikakvog Dzeksona, al' ajde...
"Savesni mužjak", koji radi u državnoj firmi (zdravstvo), i privatno naravno, jer bez toga ništa.
I verovali ili ne, supruga je bila sve vreme na sajmu sa mnom. Ima tu par knjiga i za nju, a i za klinca, naravno...
Imrahil Posted - 28/10/2012 : 22:52:35
George R. R. Martin
Rosemary Sutcliff

Sergei Vasilievich Lukyanenko

Dragopedia nemam pojma šta je :D
jang Posted - 28/10/2012 : 22:09:02
u stvari za prvih 6 knjiga u gornjem redu + Nova straža
jang Posted - 28/10/2012 : 22:07:04
quote:

Odličan sajam!
Evo i "par" mojih stripova i knjiga:

jel može originalna imena autora i naslova knjiga za knjige u gornja dva reda?
drablj Posted - 28/10/2012 : 21:54:37
slika dana

Mairosu Posted - 28/10/2012 : 19:45:56
Ja sam kickovao ovakve stvari pre godinu dana mozda. Ali, bolje da je kupio stripove nego drogu. Podrzava izdavace, ura !
vronski 2 Posted - 28/10/2012 : 19:44:13
quote:

Verujem da je gdin Dzekson ipak savesni odrasli muzjak koji ume da rasporedi svoje mogucnosti.

Ma ne sporim to, svaka čast ali da sam ja toliko pukao na stripove žena bi me smesta izbacila napolje i podnela zahtev za razvod!

U svakom slučaju zavidim Džeksonu na kupovini...
Mairosu Posted - 28/10/2012 : 19:39:38

vronski 2 Posted - 28/10/2012 : 19:38:36
quote:

quote:

A neko nema ni za leba...

Pa taj sto nema za leba nema ni za mesecni internet verovatno :P

Nisam na sebe mislio ali jesam na većinu ljudi u Srbiji danas...
Svako ima prava da troši svoj novac kako hoće ali mi je ipak van pameti potrošiti toliko na stripove...
Mairosu Posted - 28/10/2012 : 19:21:13
quote:

Pa taj sto nema za leba nema ni za mesecni internet verovatno :P
vronski 2 Posted - 28/10/2012 : 19:14:23
quote:

Odličan sajam!

DzekDenijels Posted - 28/10/2012 : 17:43:45
Odličan sajam!

Rogan Posted - 27/10/2012 : 22:25:57
Jučerašnji dan, u slici:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151194428149360.473382.761954359&type=1

- Urednica i PR-ka Darkwood-a, Sara Bujak, predstavila je nova izdanja ove izdavačke kuće, i pričala o predstojećim edicijama i stripovima, uređvačkoj politici Darkwood-a i opšteno o svojoj ljubavi prema stripu.
- Master filozofije, Nenad Filipović, raspravljao je o sukobljenim filozofsko-ideološkim načelima u Enisovom stripu The Boys.
- Potpredsednica udruženja za promovisanje japanske pop-kulture "Sakurabana", Isidora Vlasak, predavala je o izgradnji imaginarne, idealizovane Amerike u najpoznatijim delima naizgled različitih, a ipak po mnogo čemu sličnih autora, Garta Enisa i Akimi Jošide.
- Naš poznati pisac i strip-scenarista Dejan Stojiljković i slikar i crtač Dragan Paunović su pričali o stripu "Konstantinovo raskršće", koji bi, ukoliko okolnosti budu povoljne, trebalo da se završu krajem naredne godine (drugi tom bi trebalo da izađe na proleće, treći na jesen). Gospodin Paunović je prisutnima premijerno predstavio i table iz drugog toma, koje održavaju njegove eksperimentalne izmene u stilu.
- Gospoda Zoran Đukanović, strip-kritilar i Vasa Pavković, književnik i esejista, održali su razgovor-tribinu o poetici stripova Migelanča Prada.
- Goran Lakićević iz "Besne Kobile" predstavio najnoviji strip te izdavačke kuće, "Duplo Dno" Džejsona Lutsa, i (a ovo je razlog zašto nas treba posečivati) svim prisutnima poklonio po jedan primerak ovog maestralnog dela.
Ace of Spades Posted - 26/10/2012 : 12:15:50
AHAHAHAHAHA, sjajno!!!
Dr. Zistis Posted - 26/10/2012 : 09:50:33
quote:
Originally posted by skviki

Bio na sajmu juče celi dan a vreme proveo na Darkwood-ovim štandovima, družeći se sa Tamarom, Slobom, Markom, Mišom i Dekijem. Upoznao Markosa i samo potvrdio svoje mišljenje da je čovek prva liga. O Slobi i njegovoj ekipi suvišno je trošiti reči. Pilo se, mezilo i ćaskalo. Obavezno prošetao do starog prijatelja Peđe 67, popio jednu mučenicu a usput lično upoznao i profesora Culfisa. To je to.

Markos & ja

Evo šta sam pazario na sajmu:

Steta bsto nisi svratio i u Darkwood do Goksija da zajedno proslavimo ove uspehe Partizana

Pozdrav
Rogan Posted - 26/10/2012 : 01:10:39
^^ Stevanović + Vitković = dva genija savremenog stripskog i grafičkog izražaja isti dan na Sajmu. Nipošto ne propustite.

In other news, današnji dan, u slikama (aka Wish You Were Here):

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151192821999360.473142.761954359&type=1

Dobri ljudi iz strip-grupe Šlic najavili novi, društeno angažovani projekat :

http://www.beogradskisajamknjiga.com/system/sr-latin/home/newsplus/viewsingle/_params/newsplus_news_id/24719.html

Današnji predavači, Sandra Damnjanović i Zoran Đukanović, održali dva fenomenalna, visprena i izuzetno promišljena predavanja, pametna i šarmantna Ana Marija Zaklan je predstavila najnovija izdanja Phoenix Press-a, a brojni klinci (i još brojnije devojke) otišli kući sa po jednim crtežom našeg dežurnog ilustratora, Milana Tašića. It was a good day.

A evo i par zanimljivih onlajn pominjanja:

http://www.pravda.rs/2012/10/24/raznovrstan-program-strip-sale/?lng=lat
http://cultofghoul.blogspot.com/2012/10/slike-neiskazivog-lavkraft-u-stripu.html
http://cultofghoul.blogspot.com/2012/10/ghoul-na-sajmu-knjiga.html
http://www.happynovisad.com/strip/program-strip-sale-na-ovogodisnjem-sajmu-knjiga.8704.htm
http://www.gej.rs/sajam-knjiga-lgbt-u-superherojskom-stripu/

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000