T O P I C R E V I E W |
jaki |
Posted - 01/10/2012 : 15:25:29 Po mom izboru: 1.BD albumi na kioscima od SD za 25 kn.Izašla dva komada i propala firma. 2.Comic Strip-strip revija SD u boji sa BD stripovima.Ugasila se nakon tridesetak brojeva?Imala prodaju u tisućama(možda i preko 10). 3.Tex Extra od Van Gogha-Texovi od 100 pa nadalje na kioscima.Nakon 6 brojeva -pff!Ubila ih očajna prodaja. 4.Ken Parker na kioscima u A-4 formatu.90te(91?)godine.Razlog propadanja?Neplaćena prava ili slaba prodaja. 5.Comicon-strip revija sa miješanim dobrim stranim i domaćim autorima na kvalitetnom papiru i tisku.Tada nisam znao tko je Miličević. 6.SMG-otpisao sam ga ali pozivam BG da me iznenadi.
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
xilrion |
Posted - 01/09/2014 : 18:09:28 zato nama naš dragi zagor nikada neće propasti. da dođe do nuklearne katastrofe preživjeli bi štakori, žohari i zagor. |
Dr. Westax |
Posted - 01/09/2014 : 14:13:56 quote: Originally posted by sandyboy
quote: Originally posted by Vorador
Ovaj Conan koji sam spomenuo nije od Slobodne i doživio je samo 4 sveske (jednu čak i u boji).
Ma daj, još jedan Conan je bio?
A i za ovog Indya prvi put čujem...
Conan 4 broja, Indiana Jones 2 broja, Gordon Link 1 broj - sve Miličević |
Risar_69 |
Posted - 31/08/2014 : 21:34:39 Hmm, meni je u sječanju strip,koji nije više izlazio, samo jedan broj je izašao, ali nije iz Hrvatske nego od Dečjih novina iz marta.1986, vanredno izdanje, cena je tada bila 300din :) ljubič od Julije Džons-Vreme nežnosti. Ako to važi |
Tonto |
Posted - 31/08/2014 : 11:08:46 ...a koja je definicija propalog, svi jednom dođu do kraja? Comic strip je dogurao do 35. broja, to je mnogo više nego neke opjevane revije u jugi. Pa to je polovica brojeva čuvenog Giganta. Osim toga jedina su revija (koliko znam) koja je u svom posljednjem broju napisala kako se radi o posljednjem broju. Samo zbog toga im ne bi dao titulu propalih. :)
top 1 je meni "StripTeen" taj me baš bio razveselio u ona bijedna vremena i brzo spustio na zemlju.
ugasio se nedavno i darkov q strip... "sjebo nas linić" službeno je objašnjenje firme bilo. :) Nije to propalo, to je uništeno od strane vanjskih faktora.:P |
jaki |
Posted - 31/08/2014 : 10:14:10 Ne znači da ne bi Egmont bio u plusu ali taj plus ne bi bio onoliki da bi se njima dalo raditi.Bookglobu će i manji plus biti dovoljan a nadam se da će imati plusćinu na Asterixu. SD je druga prića.Moga si ušetat u skladište usrid dana i kupit od radnika za par kuna sve šta si tija i još kad dodamo namjerno uništavanje cijele tvrtke... |
edvin |
Posted - 30/10/2012 : 09:28:41 Asterix by Egmont !!!!!!?????
objašnjenje: ne isplati se !!!???
pa šta se onda isplati...
zato me ne čudi da se ni sd nisu isplatili albumi po 25kn ili onakva revija po još manjoj cijeni. ogromne remitende, kiosci, skupa distribucija, remitenda pokradena itd... |
Vorador |
Posted - 28/10/2012 : 22:43:32 quote: Originally posted by Smomo8
Oštrica besmrtnika od Algoritma,stalo na 18. nastavku i ne miče se zadnjih godinu i nešto. Šteta jer je strip fenomenalan
Navodno bi trebao izaći jedan novi nastavak do kraja godine. A kakvim će ritmom dalje, nemam pojma. |
Torpedo |
Posted - 28/10/2012 : 21:12:19 Comicon je u svoje vrijeme kvalitetom izdanja bio svjetlosnim godinama od ostalih strip magazina. Uvjerljivo najbolji ali ujedno i najveće razočarenje.
|
Smomo8 |
Posted - 28/10/2012 : 20:35:15 Oštrica besmrtnika od Algoritma,stalo na 18. nastavku i ne miče se zadnjih godinu i nešto. Šteta jer je strip fenomenalan |
velka031 |
Posted - 14/10/2012 : 21:45:07 quote: Originally posted by kenan92
Ima jos Spider-Man / X-Men od SD i to je propalo
To me ne čudi, Ameri... |
masni |
Posted - 12/10/2012 : 23:41:08 kako sistem nije propao, ne izdaje magicnog vetra... |
kenan92 |
Posted - 12/10/2012 : 00:46:28 Ima jos Spider-Man / X-Men od SD i to je propalo |
ned_lynx |
Posted - 12/10/2012 : 00:07:43 quote: Originally posted by masni
mislim da je najveca propast beli put, pa system,,,, doduuse u Srbiji
quote: Originally posted by Mairosu
Sta bi sa systemom ?
quote: Originally posted by Luca_Torelli
quote: Originally posted by Mairosu
Sta bi sa systemom ?
Još nije pao.
Možda je pravi čas da otvorimo temu propalih stripskih projekata u Srbiji; ako se slažete.
Da susedima ne smetamo, nego da pogledamo, u sopstveno dvorište.
Pod uslovom da ista negde već nije otvorena (ako jeste, fala za link u najavi). |
Luca_Torelli |
Posted - 11/10/2012 : 18:35:58 quote: Originally posted by Mairosu
Sta bi sa systemom ?
Još nije pao. |
Mairosu |
Posted - 11/10/2012 : 18:16:05 Sta bi sa systemom ? |
masni |
Posted - 10/10/2012 : 21:53:21 mislim da je najveca propast beli put, pa system,,,, doduuse u Srbiji |
zlikovski |
Posted - 10/10/2012 : 21:46:49 quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by jaki
Ma kakvi slaba prodaja.U pitanju je bilo planski uništavanje cijele SD da bi je neko moga preuzet.Evo u novom Q stripu piše da se Superhrvoje proda u 18 000 primjeraka. Po tome to je najprodavaniji strip u Hrvatskoj od samostalnosti.?
Ehh, da... Priča našeg vremena... No, nećemo o politici... Žao mi je što je SD tako završila, oni su vratili strip u Hrvatsku, hvala im
to nije politika. to je gospodarstvo i kriminal. :) |
sandyboy |
Posted - 10/10/2012 : 20:30:23 Jučer u antikvarijatu u Rijeci vidio primjerke oba A4 Ken Parkera :D |
velka031 |
Posted - 10/10/2012 : 14:57:28 quote: Originally posted by jaki
Ma kakvi slaba prodaja.U pitanju je bilo planski uništavanje cijele SD da bi je neko moga preuzet.Evo u novom Q stripu piše da se Superhrvoje proda u 18 000 primjeraka. Po tome to je najprodavaniji strip u Hrvatskoj od samostalnosti.?
Ehh, da... Priča našeg vremena... No, nećemo o politici... Žao mi je što je SD tako završila, oni su vratili strip u Hrvatsku, hvala im |
velka031 |
Posted - 10/10/2012 : 14:55:44 quote: Originally posted by Panon
Žao mi je jedino Van Goghovog Texa. Fino je mogao dosad dogurati.
Ne kužim kako se to nije prodavalo, sasvim ok kvalitet, ni bolji ni lošiji od Ludensa... Čak su i izabrali odlično razdoblje za početak... Negativno iznenađenje... Gdje su bili Texovci? |
jaki |
Posted - 10/10/2012 : 14:54:59 Ma kakvi slaba prodaja.U pitanju je bilo planski uništavanje cijele SD da bi je neko moga preuzet.Evo u novom Q stripu piše da se Superhrvoje proda u 18 000 primjeraka. Po tome to je najprodavaniji strip u Hrvatskoj od samostalnosti.? |
Cromwell |
Posted - 10/10/2012 : 14:29:09 Jel ima kakav topic o tome kako je propalo strip izdavaštvo Slobodne Dalmacije? Mislim da sam negdje davno pročitao da nije bila slaba prodaja u pitanju?? |
kifi |
Posted - 05/10/2012 : 15:31:23 Asterix. Nadam se da će neki izdavač konačno ponovno pokrenuti ga izdavati. |
GGG |
Posted - 05/10/2012 : 15:00:59 quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by GGG
Da li se produkcija albuma BG i SA več može smatrati propalim projektom - ako usporedimo broj serija i albuma koje su započeli, i to što sada dobivamo "na kapljice"? Isto za Ludensov MM - propao ili na ledu?
Stvarno šteta za Comic strip, to je bio optimalna varianta za BD stripove široke potrošnje.
Meni najbolji HR strip projekt sigurno je bio Maxi Superstrip.
Eh, da se vrate SS Maxi, Comic strip i Comicon, drugog nam ne bi ni trebalo...(možda još nešto kao French Kiss)
BG-Neki serije su očigledno ukinute a večina ide dalje makar i sporo. SA-Ne znam zašto ih spominješ sa prvim?SA sasvim solidno gura(BD naslovi). LU MM?Misliš SA MM?Ukinut zbog loše prodaje a ne može se reći da Bernard nije poduzeo sve da nastavi dalje ali ljudi nisu kupovali. Nije problem vratiti te ili slične strip revije ali problem su kupci
OK, možda sam bio prestrog do SA zbog meni dragih Velikog vojvode i Onkraj oblaka.
Iako BG kao izdavač još živi, pojedine serije se sigurno mogu proglasiti za propale projekte (Kookaburra, Soda, Largo, Adler...), ili ne...jako bi mi bilo drago da se varam. Slično je sa MM - uzroci za prekid prodaje mogu biti takvi ili onakvi, moje pitanje je bilo, da li se već može smatrati kao propali projekt ili možda ne?
|
Cromwell |
Posted - 05/10/2012 : 13:53:50 Slažem se. Šteta što su naučili iz svojih grešaka u korist Malog rendžera a ne obrnuto |