forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 previse?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
mamlaz Posted - 28/11/2012 : 20:39:13
jel previse izdanja izlazi u bivsoj jugi?
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
feka82 Posted - 20/12/2012 : 09:44:19
quote:
Originally posted by fikus

Posuđujem samo onima koji su prošli temeljitu sigurnosnu provjeru najvišega stupnja i odgovarajuči psiho test.
Do sada je nitko nije prošao.

Ukoliko imate želju nešto od mene posuditi, molim popunite upitnik:

http://www.uvns.hr/UserDocsImages/Upitnik_I.pdf

legenda
Johnny Difool Posted - 20/12/2012 : 00:34:52
Kao što kaže anto, stripova nikad dosta, osobito sjajnih kakvima smo u posljednje vrijeme zatrpani.

Neka njih još i više, a mi možemo uživati u slaganju lista prioriteta i možda odustajanju od nekih koji nam nisu sasvim po guštu.

Ali što se mene tiče, prije ili kasnije sve dođe na red!
Poli Posted - 09/12/2012 : 15:02:26

U zadnje vrijeme, pogotovo uz neke dodatne obaveze zbog kojih ne mogu previse vremena odvojiti na citanje stripova, puno vise kupujem nego mogu procitati, a niposto ne kupujem sve. Znaci, izbira je ogromna, samo sto nije za svaki novcanik. Pogotovo uz, skoro-pa-nestao, pojam "kiosk stripa".

Oci su velike, te bi mogle jos, no mozak vec ionako tesko prati sve k(r)upn(i)je.

anto Posted - 09/12/2012 : 14:33:57
U principu stripova nikad previše.
Previše je za onoga koji razmišlja "moram sve (ili većinu) to kupiti,složiti u kolekciju i pročitati".

Tu su i prijatelji stripofili, biblioteke/knjižnice, pa je tako mnogo lakše - i sa finansijske strane i sa stanovišta prostora.
Ja čak i da imam para da kupim sve što me zanima, ne znam gde bih sve to smestio; a tek ne znam kada bih sve to pročitao.
Zato pravim pažljivu selekciju onoga što mislim da zavređuje mesto u mojoj kolekciji, pravim plan kupovine, a one stripove koje bih voleo da pročitam (ali nisu mi masthevuše) potrudim se da ih pronađem kod nekog stripadžije sa kojim razmenjujem stripove ili u lokalnoj biblioteci ili na kraju krajeva da ih nađem na nekoj aukciji ili popustu po prihvatljivijoj ceni.

Jedino je previše dupliranja pojedinih SBE naslova - sve ostalo, taman koliko treba.
Nivox Posted - 06/12/2012 : 16:49:22
quote:

Posuđujem samo onima koji su prošli temeljitu sigurnosnu provjeru najvišega stupnja i odgovarajuči psiho test.

Tek sad ovo vidim.
Krscho Posted - 05/12/2012 : 16:37:51
Previse je reprintova i jednog te istog serijala od razlicitih izdavaca dok drugi su zanemarnei, primjer je zagor s 7,8 razlicitih izdanja
GGG Posted - 05/12/2012 : 14:37:07
Mislim, da je tema ovog topica, da li je previše izdanja - onako u prosjeku, odgovor je ne. Nigdje ne piše, da je treba imati (ili čak pročitati) SVA izdanja. Takvo razmišljanje je razultat određene situacije na tržištu u 90-im, kad je bilo novih izdanja malo, a ex-yu izdanja svuda. Sva izdanja je bilo moguče bez nekih večih problema pratiti i, u nekoj bližoj ili daljoj budučnosti, bar teoretski, sve to moguče i skupiti (tako, da nam je bila kolekcionarska kost na mjestu). Sa porastom produkcije, to je postalo praktički nedostižno i večina nas je morala prihvatiti činjenicu, da je tja ideal nedostižen. Nisam psiholog, ali mi je jasno, da nekima težko padne, kada "preko noči", u svojem hobiju padnu iz pozicije kontroliranja medija, do skupljača mrvica. Krajnji rezultat "poplave" stripova je taj, da je došlo do ogromnog proširenja ponude na tržištu, dok to za individualnog ljubitelja stripa to znači samo više izdanja koje ne može kupiti.
U topicu su krenule i druge teme - HC/SC situaciju i kioske je Markos više puta objasnio, ali izgleda, da mora ponoviti gradivo svake 2-3 mjeseca. Skenirani stripovi po mome nisu problem (bar dok ne dođe do velikog povečanja tablica i readera), jer je relativno mali broj ljubitelja, koji zbog skena nije kupio tiskano izdanje - to važi za BD i slične nekomercialne stripove, kot Bonellija je vjerojatno drukčije.
DeeCay Posted - 03/12/2012 : 15:39:44
hehe, fikuse koji si ti manijak!
fikus Posted - 03/12/2012 : 14:26:17

DeeCay Posted - 03/12/2012 : 11:24:42
Ja posuđujem (iz knjižnice) i kupujem. Stripove bih posudio samo kolegi stripofilu, ostalima baš i ne - jedino ako ih ne bi prije proveo kroz temeljnu edukaciju čitanja i listanja stripova. I jedenja prilikom čitanja. I važnosti i cijene tog stripa/knjige koju on/ona ima za mene i koliko sam ihe platio!
mamlaz Posted - 03/12/2012 : 00:05:44
tema topika je izgledala totalno idiotska dok nisam skuzio da sam ja to otvorio:) super za ostale sudionike topika:)
Obi-wan Posted - 01/12/2012 : 09:38:10
quote:
Originally posted by Nostromo

quote:

@Obi-wan
Mora da je to poseban osječaj. Posudiš iz knjižnice, štojaznam, Pakao ili Eternaut, pa na miru čitaš dok jedeš burek. I smiješ se svima koji to nisu u mogučnosti.

Da, ali i tu ima kvaka. Pošto on jedini posuđuje stripove teta u knjižnici točno zna tko masti knjige i izrezuje slike iz njih.

Možda i zna, ali ne mari.
Teti očuvanost ne znači baš ništa.
A kada se strip jednom toliko raspadne da je za bacit... Pa imam svoj primjerak.
trolodtroje Posted - 01/12/2012 : 08:39:17
quote:
Originally posted by Ignus

Ne stignem pročitati ni trećinu stripova koje kupim, tako da što se mene tiče izlazi previše stripova ali ne zbog financija nego zbog neimanja vremena pročitati to sve.

to je i moj slatki problem.
Nostromo Posted - 01/12/2012 : 08:28:54
quote:

@Obi-wan
Mora da je to poseban osječaj. Posudiš iz knjižnice, štojaznam, Pakao ili Eternaut, pa na miru čitaš dok jedeš burek. I smiješ se svima koji to nisu u mogučnosti.

Da, ali i tu ima kvaka. Pošto on jedini posuđuje stripove teta u knjižnici točno zna tko masti knjige i izrezuje slike iz njih.
fikus Posted - 01/12/2012 : 00:19:31
@Obi-wan
Elderane84 Posted - 01/12/2012 : 00:07:32
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by Elderane84

Vi iz Hrvatske niste svjesni koliko vam znaci sto imate npr. Fibrina izdanja po bibliotekama. Koliko bi meni znacilo da lijepo pozajmim sva ta izdanja, a onda odlucim koja su po meni vrijedna da dam solidno velike pare za njih. Trenutno mogu reci da sam poznavaoc jedino Bonelli produkcije, a ostalo samo povrsno poznajem, iako bih zaista zelio da se to promijeni. Opet, s druge strane, sve kupiti je maltene pa nemoguce, a nemam gdje da pozajmim. Nesto se procita skenirano, ali, kao i uvijek, nije to to.

Svjestan sam kako da nisam.
Živim u rupi na krajnjem istoku. Bliža su mi 3 strana glavna grada nego moj vlastiti.
50 metara od stana imam knjižnicu u kojoj između ostalog ima i većina Fibrinih izdanja koja čitam samo ja.

E, to je prava stvar. I onda mozes probrati za sebe ono sto ti se najvise svidja, i kupiti. Privju je super, ali ne i kljucan, nekad zadnjih 5-6 stranica pokvare ukupan utisak.
Otto Kraus Posted - 01/12/2012 : 00:04:04
Ne posuđujem stripove od drugih...
Ne posuđujem stripove iz knjižnica...
Ne čitam privju,samo pogledam par slika zbog crteža...
Kao neka vrsta kocke,ili je dobar ili ne,ali skoro svaki se da pročitati,zar ne?
Ne kupujem planski,kupujem na valove,bez ikakvog reda,ovisno o trenutnoj novčanoj situaciji.Dva mjeseca ne kupim ni strip,onda nadoknadim,ali žestoko.Skupljam otprilike 70 posto svega,tako da uvijek nešto fali,ali nema veze,drugo se popunjava.I da,imam prosječnu plaću.Dokle?Vidit ćemo...(

Uglavnom,stripova nikad previše,bolji izbor,cijene kakve jesu,jbg.
Samo nek izlaze,hvatat ćemo ih pomalo,ionako se sporo prodaju
Poli Posted - 30/11/2012 : 23:51:15

Uz to, skoro svako Fibrino izdanje ima obimni preview (free, jelte), pa tako i nije da se ne zna sta je (za) sta. ;)

Obi-wan Posted - 30/11/2012 : 23:44:24
quote:
Originally posted by Elderane84

Vi iz Hrvatske niste svjesni koliko vam znaci sto imate npr. Fibrina izdanja po bibliotekama. Koliko bi meni znacilo da lijepo pozajmim sva ta izdanja, a onda odlucim koja su po meni vrijedna da dam solidno velike pare za njih. Trenutno mogu reci da sam poznavaoc jedino Bonelli produkcije, a ostalo samo povrsno poznajem, iako bih zaista zelio da se to promijeni. Opet, s druge strane, sve kupiti je maltene pa nemoguce, a nemam gdje da pozajmim. Nesto se procita skenirano, ali, kao i uvijek, nije to to.

Svjestan sam kako da nisam.
Živim u rupi na krajnjem istoku. Bliža su mi 3 strana glavna grada nego moj vlastiti.
50 metara od stana imam knjižnicu u kojoj između ostalog ima i većina Fibrinih izdanja koja čitam samo ja.
Elderane84 Posted - 30/11/2012 : 23:26:52
Ignus Posted - 30/11/2012 : 23:24:22
Ne stignem pročitati ni trećinu stripova koje kupim, tako da što se mene tiče izlazi previše stripova ali ne zbog financija nego zbog neimanja vremena pročitati to sve.
Obi-wan Posted - 30/11/2012 : 23:17:13
quote:
Originally posted by DKoor

quote:

Meni se može pozajmiti strip (ili bilo što drugo).
Ja ću ga čitati pažljivo tako da se ni ne vidi. Čuvat isto kao i svoje i vratiti brzo.
S druge strane kada sam ja drugima pozajmljivao stripove (ili bilo šta drugo), dešavalo mi se i to pod obavezno:
- da dobijem nazad manje ili više oštećeno / zaprljano
- da dobijem nazad jedva nakom par mjeseci moljakanja i traženja
- da nikada ne dobijem nazad
Ja sam te stripove stvarno teško zaradio...

Knjižnice su super stvar. No, nije uvijek sve raspoloživo (izdato), a nemaju baš sve šta treba. Onda ono što mi se sigurno sviđa kupim, a ono što nisam siguran čitam iz knjižnica. Pa ako je dobro i kupim.

Meni se isto događalo manje više kao i tebi sa posuđivanjem.
Ali to se promijenilo otkad se vrtim u nekom svojem vrlo ograničenom krugu ljudi koji su "do grla u stripovima". Vrate mi bolji glancer nego su dobili.
Šalu na stranu, samo ljubitelj stripa koji razumije fizičku vrijednost stripa može se odnositi na "kolekcionarski" način prema njemu.
To su manje više svi ljudi na ovom forumu jer razumiju vrijednost očuvanog stripa.

Sve da čovjek i ne brije na glancerizam, neće sigurno presaviti "peticu" i otvoriti jogurt i burek nad njim.

Ja nemam prijatelje kolekcionare.
Ovi moji vole čitati, ali nad stripovima jedu burek i jogurt, zgužvaju ih i bace pod krevet i na kraju obrišu dupe s njima.
Čak i moja draga žena uglačava svaku stranicu kada nešto čita dok ja škripim zubima u pozadini.
DKoor Posted - 30/11/2012 : 23:12:13
quote:

Ja ću ga čitati pažljivo tako da se ni ne vidi. Čuvat isto kao i svoje i vratiti brzo.
S druge strane kada sam ja drugima pozajmljivao stripove (ili bilo šta drugo), dešavalo mi se i to pod obavezno:

Knjižnice su super stvar. No, nije uvijek sve raspoloživo (izdato), a nemaju baš sve šta treba. Onda ono što mi se sigurno sviđa kupim, a ono što nisam siguran čitam iz knjižnica. Pa ako je dobro i kupim.

Meni se isto događalo manje više kao i tebi sa posuđivanjem.
Ali to se promijenilo otkad se vrtim u nekom svojem vrlo ograničenom krugu ljudi koji su "do grla u stripovima". Vrate mi bolji glancer nego su dobili.
Šalu na stranu, samo ljubitelj stripa koji razumije fizičku vrijednost stripa može se odnositi na "kolekcionarski" način prema njemu.
To su manje više svi ljudi na ovom forumu jer razumiju vrijednost očuvanog stripa.

Sve da čovjek i ne brije na glancerizam, neće sigurno presaviti "peticu" i otvoriti jogurt i burek nad njim.
Zlotvor Posted - 30/11/2012 : 23:02:53
Vodin se onom starom narodnom: "Pokrij se kol'ki ti je lancun!"
Kupujen što me zanima, laganim tempom i kad iman šuške. Budžet mi varira (negativno češće) pa tako i mjesečna potrošnja. Prosjek ne znan niti otprilike (jer san se više puta uredno "rastega" na aukcijama ).

Ono što ne mogu pročitat - knjižnice. U Zagrebu su, srećom, dobro opremljene i ažurne s novim izdanjima (Vladimira Nazora u Vrapču). Isto mogu reći i za onu u Zadru (bar zadnji put kad san navratia u nju prije par miseci) koja zadovoljava brojem, a i naslovima.

Previše izdanja? Ako je - neka. Neka svatko nađe što ga zanima...
Obi-wan Posted - 30/11/2012 : 22:58:04

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.1 seconds. Snitz Forums 2000