forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Poskupljenje stripova do cca. 30%

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Barney Posted - 08/02/2013 : 16:37:33
Čini mi se da ova tema još nije bila otvorena a svakako je vrijedna rasprave da se čuje i "glas naroda".

Samo za primjer... Libellus je povisio cijene na puno stripova a cijene su porasle do cca. 30 % a naklada je manja.
Zagor kolor biblioteka, prvih 6 brojeva, akcijska cijena je bila 125 kn da bi se prodavao po redovnoj cijeni za 145 kn u nakladi od 1200 komada, a sada je za brojeve 7 i 8 akcijska cijena 148 kn, redovna cijena 185 kn (poskupljenje oko 28%) a naklada je umanjena na 800 komada.

Poskupio je i Tex i ostali junaci i to sada kada se masa kolekcionara "navuklo" na HC izdanja i kada imaju u osobnoj kolekciji sve do sada izdane brojeve ili većinu toga u koje su uložili puno novaca.

Kako ste prihvatili nova poskupljenja stripova?
Hoće li to utjecati na vašu kupovinu, odnosno hoćete li zbog toga biti prisiljeni odreći se skupljanja nekih junaka da bi financijski mogli pratiti samo ono što Vam je najprioritetnije u kolekciji?

Također se postavlja pitanje, kada će opet dignuti cijenu i prelazi li to onda već svaku granicu ako već nije?

Slobodno izrazite svoje mišljenje.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
DKoor Posted - 21/02/2013 : 12:44:36
A dobro sad, žrtvovao sam što se žrtvovati moralo, ali ipak postoje neke stvari oko kojih ne želim kompromis a to je MR , meni možda i najdraži strip iz nostalgičnih, (možda ipak) ljepših vremena.
Ma da i slažem se s činjenicom da ne treba nepotrebno dizati tenzije, na kraju krajeva svi smo tu da uživamo u stripovima, našem omiljenom hobiju.
teller Posted - 21/02/2013 : 11:16:45
DKoor čita i sakuplja KIT TELLERA i to je valjda dokaz o kakvom stripfanatiku se radi...
ne dirajte ljudino!
Peyo Posted - 21/02/2013 : 09:55:19
quote:
Originally posted by Johnny Difool

@ Peyo

Dao si mi misliti, ali sam zaključio da ipak nisam ovisnik o stripovima. Ako o nečemu jesam, to su filmovi.

Ovisnik sam, al´ se liječim!

Drago mi je da si prihvatio šalu ...

Kroz dosta tvojih postova, ali i postova drugih prepoznao sam sebe, tako da je to šala i na vlastiti račun.

Također vidim da je veliki broj onih koji uz strip stignu čitati i knjige i pratiti filmove, serije, sport i dr. što mi je drago budući da te stvari i mene zanimaju.

Jedino mi je žao što ima ljudi na ovom i sličnim forumima koji često nepotrebno preburno reagiraju, pa se zanimljive teme i rasprave izrode ...
Johnny Difool Posted - 20/02/2013 : 16:27:42
Ha, zapravo se u svemu slažemo!

I ja imam kompletirane HC Kena i Magičnog, i na tome će moji LL Bonelli kompleti vjerojatno i stati. Još uvijek guram i s Nathanom (nadam se da ću i dalje), s Mr. Noom i Martinom, ali kod obojice nakon poprilici 120 originalne epizode nastavljam samo s određenim epizodama i crtačima koji mi se sviđaju.

Texa mi dosta fali, no njega nadoknađujem kupovinom "oštećenih" izdanja na Interliberu, po cijenama od 29 i 39 kn. I par koloraca sam uzeo isključivo tako, po mislim 49 kn i samo da ih imam.

Kod kiosk-Zagora sam na Ferriju (extra, ne nove) i rijetkim stvarno dobrim Donatellijevim epizodama (u OP i Klasik), a ako LL izdrži s kolor-edicijom, svega toga ću se riješiti. Kako LL ide s Dylanovim knjigama, tako se i tu rješavam kiosk-izdanja. Problem je i u prostoru, a i čemu gomilati trivijalu koju ni ja neću možda nikad više čitati.

Svakako, Fibra ima apsolutnu prednost, baš kao i SA / BG integrali XIII, Bernarda Princea, Kosmičkih, Jeremiah, Tangyja..., ili LL s Riđobradim, Spirouom i bibliotekom Libellus. Svakako, i DW i Komikovi albumi. To je umjetnost, i to čitam i ljubomorno čuvam, i tome se uvijek i opet vraćam.

I ako me iz bilo kojih razloga, pa i zbog ovog poskupljenja od 30 % (on topic! ) stisne, Bonelli se prekida i leti. Ali ipak se nadam, pa makar i samo zbog nostalgije i zbog toga što i ja kao i ti uživam u starim pilotovim avanturama, i u Maču kralja Artura, Izvoru mladosti, da do toga neće doći.
DKoor Posted - 20/02/2013 : 15:42:36
quote:

Pitanje:

quote:
Prema kojem ključu si uopće zaključio da imam samo 10 strip albuma, i to mi nije baš jasno

Odgovor:

quote:
... da me netko pita od 10 albuma koje sam čitao i koje imam

Zašto odmah sve okrećeš na "ničim izazvani animozitet", zašto odmah zauzimaš obrambeni gard, kad tu nema nikakvog animoziteta, upravo suprotno. Kao što rekoh, sasvim mi je svejedno tko što čita, koliko i zašto, a ni ja tebe u životu nisam sreo kao ni ti mene.

Osim ako sam pred sobom ne tražiš izgovor ili alibi za prodaju stripova koje si nekad brižno i s ljubavlju slagao? Pa kad se nekome (eto recimo meni ) učini nelogičnom priča o demenciji i ne sjećanju onog što se pročitalo (pogledalo, poslušalo...), jer osobno s time nemam nikakvih problema, onda odmah skačeš na "stražnje noge".

Ma nema problema, rasprodaj sve stripove koje imaš, to je apsolutno tvoja stvar, i poslije ostavi post s objašnjenjem da si to napravio jer se više ni njih ne sjećaš, jer su sve to "Čak Noris fabule", i sve u tom stilu.

Napokon, nisam te samo ja "pogrešno shvatio", nego i još par forumaša u međuvremenu, što se vidi i iz njihovih postova.

Za kraj opet tvoj citat:

quote:
U početku mi je bilo teško kad sam stavio Mister Noa (prvih 20-tak Libellus knjiga) na aukcije i prodao

Oprosti što nisam odmah pozdravio tvoju prodaju, i što nisam rekao "tako je, evala meštre, sve su to Čak Noris fabule koje ništa ne vrijede i kojih se treba riješiti".

Stvar je u tome što bi i meni bilo teško prodavati nešto što sam s ljubavlju godinama skupljao, bez obzira iz kojih razloga.

I da, meni je broj stripova (filmova, knjiga, ploča / CD-ova...) pokazatelj nečijeg stripofilstva (filmofilstva, bibloifilstva, diskofilstva...). Bez ikakvog animoziteta, daleko bilo.

Moje mišljenje je da si ti dosta izmiješao kolekcionarstvo i ljubav prema stripu. Premda maglovita, crta razgraničenja ipak postoji.
Kako je NESVRSTANI rekao, posjedovanje i ljubav prema nečemu nisu iste stvari iz jednostavnog razloga što se ljubav ne da kvantificirati.

Što se tiče animoziteta, ako nekome na stripovi.com kažeš da nije stripofil gdje si čovjeka premjerio prema vlastitim subjektivnim mjerilima, to je već solidna uvreda.
Svatko ima pravo da svoj hobi razvija na način na koji mu to odgovara.

Rekoh da ljudi bolje razmiju upotrijebit ću analogiju 10 albuma i 50 Zagora. U smislu koliko u albumu u postotku dobiješ ipak neko kvalitetnije štivo nakon kojega ti fabula ostane u glavi i godinama nakon što si album pročitao versus situacija koju imaš kod prosječnog starijeg Bonellija koji traju kao Santa Barbara, gdje npr. tuča i pucanje traje 1/3 stripa itd. itd. Sve to skupa radi lakše statistike.
Nisam brojao koliko imam albuma točno, što nije niti bitna stvar za ono na što ja ciljam ali tu je ispao problem jer očito nemam iste kriterije kao i ti.

Što se Mr.Noa tiče, da rado bih ga i dan danas kupovao dijelom zbog nostalgije a dijelom zbog toga što mi je simpatičan i što mislim da ima potencijala.
Uglavnom da ide u nekom SC kiosk izdanju od broja jedan, kupovao bih i njega.
Samo kad sam stavio na stol što već pratim ipak sam odustao od Mr.Noa i izgurao Magičnog, jer mi je u prosjeku bolji strip a ima i svoj relativno logičan i brz završetak. MV mi je vjerojatno prvi i zadnji HC Bonelli.
Zagora sam eno stavio na aukcije cijeli svoj komplet jer sam skužio da ga čak i ne kupujem radi nostalgije prema tim epizodama, odnosno sadržaju stripa nego radi nostalgije prema tom strip junaku.
Jednostavno mi je puno premalo dobrih epizoda koje bi mi legle sada kad ih čitam po prvi puta.
U biti sam zapravo shvatio da ja te stripove više nikada neću otvoriti nakon što ih složim na policu, i vjerojatno će ih velika većina dočekati moje unuke kao "mrtvi glanceri" u vrećicama.
Pa sam ih odlučio pretočiti ako bude bilo moguće u Fibrine albume koje jako cijenim (šteta što je Beli Put prestao s izdavanjem oni su bili u sličnoj kategoriji). Tko zna, možda se budem i predomislio...

Volio bih od Bonellija još vidjeti SC Kena.

Malo smo zapravo zadrli u oftopik pa bi to bilo to od mene za ovu temu.
Johnny Difool Posted - 20/02/2013 : 15:38:04
Ma nema beda.

Sve mi je jasno i sve razumijem, i to da sit gladnom ne vjeruje, a Sith Jediju još manje.

Samo što meni stripo (filmo-, biblio-, disko-) filstvo bez posjedovanja onog što mi se sviđa nije potpuno. Tu mislim isključivo na načelne razloge, ne na to kad se iz financijskih i egzistencijalnih razloga netko mora riješiti onog što voli.

Ali smatram da nije fer poslije se tješiti kako su to ionako sve bezvezne stvari s debilnim fabulama kojih se i ne sjećam, jer se po meni vlastito stripofilstvo time dovodi u pitanje.
NESVRSTANI Posted - 20/02/2013 : 14:22:24
quote:

Opet isto, čemu napadanja i omalovažavanja?

Razumijem i tvoju i bilo čiju tešku socijalnu situaciju, i firmu u raspadu i ženu na porodiljnom i lovu koja ti hitno treba za važne životne stvari, a nemaš je i prisiljen si se zbog toga odricati puno toga što voliš.

Za tvoju informaciju, ja nisam niti sam ikad bio u stalnom radnom odnosu, svaku kunu više nego pošteno zaradim karticama i karticama slabo plaćenih tekstova, non-stop nekog vraga gledam i o nečemu pišem, honorari sve više kasne, a da pritom ne da nemam nikakve sigurnosti, nego me evo sad bilo tko od onih s kojima surađujem na ugovore o djelu može nazvati i reći da se nešto gasi ili ukida, ili da zbog rezanja troškova izbacuju vanjske suradnike.

I tako od prvog dana, bez izgleda da se u dogledno vrijeme nešto promijeni. No nemam ženu koja bi bila na porodiljnom, i imam taj "luksuz" da o mojim primanjima ovisim isključivo ja sam, pa si mogu priuštiti i suvišne troškove za stripove. OK, vjerojatno ni ovako nisam racionalan, i ne vodim se mišlju da će sutra sigurno biti još gore pa da trebam maksimalno štedjeti, nego si još uvijek kupim strip koji mi se sviđa.

Znam, moguće da ću i ja za dva-tri mjeseca, godinu ili ne znam koliko doći u takvu situaciju, i možda ću zbog tko zna kakvih razloga biti prisiljen prodavati vrijedna izdanja koja mi puno znače. Ali ni tada neću govoriti da to radim jer je riječ o bezveznim stripovima kojih se ne mogu ni sjetiti, o Čak Noris fabulama ili ne znam čemu.

I da, s roditeljima ne živim od svoje 18. godine, otkad zarađujem financijski pomažem ja njima, a zbog statusa samostalnog umjetnika sam još uvijek podstanar (ovakvima se puno teže odobravaju stambeni krediti). Rezoniram kao mulac? Možda, ali i to plaćam isključivo iz vlastitog džepa!

Ovako:
Ne napadan te.
Ne omalovažavan te.
Ne virin u tvoj novčanik.
Ne tvrdin da si mulac.
Ne intersira me način na koji živiš i trošiš svoje novce, to je tvoja stvar.
I ja od 18. zarađujen za svoj kruv i stripove.

Ne bi se ni uvatija tvojih upisa da nisi izjednačija ljubav i posjedovanje, a to je 100% krivo.
Da si odma napisa ovo: "Štoviše, iz sasvim razumljivih razloga taj netko će prodati i Gospodare ječma, i Spaghetti Brotherse i Pakao i što god bilo, i nitko mu neće smjeti reći ni riječ." ne bi uopće raspravljali

I još nešto, izjednačavanje stripofilstva i kolekcionarstva mi je crvena krpa.
Stripofil jesan(čak i po tvojin kriterijima), ali kad me neko nazove kolekcionarom to shvaćan ka uvredu.

supermark Posted - 20/02/2013 : 14:10:03
nek ide u Sloveniju, tamo su jeftiniji za 50-60%
DOMI Posted - 20/02/2013 : 13:34:19
baš mi frend veli da su WHEY proteini poskupjeli čak oko 25 posto,,
ono što je plaćao 7oo kn, sada košta oko 850 ...

čini mi se da svima PADA promet, pa se razlika nadomještava povećavanjem cijena ,,

stripovi su došli do gornje granice boli ,,

44 godine Alan Forda u HR
Johnny Difool Posted - 20/02/2013 : 12:32:57
Opet se tendenciozno brkaju babe i žabe, pa se kao protuteža kupovini nekog stripa odmah stavlja GLAD. Naravno da onaj tko mjesecima nije primio plaću, koga hebu krediti, minusi i strah da će mu sutra propasti firma, neće za Metalne godine iskeširati 600 kn. Pa ma koliko volio Moebiusa.

Štoviše, iz sasvim razumljivih razloga taj netko će prodati i Gospodare ječma, i Spaghetti Brotherse i Pakao i što god bilo, i nitko mu neće smjeti reći ni riječ.
zorglub Posted - 20/02/2013 : 12:27:36
Ma kaki, nisi ti stripofil. Da bi se kvalifikovao za ulazak u društvo onih koji vole da čitaju stripove, moraš i da ih skupljaš, isključivo u savršenom stanju i skupom izdanju i da ih prelistavaš i mirišeš na nedeljnoj bazi. Prodaja ne dolazi u obzir, pa makar gladovao. Oprosti, ali Stripofili su surovo društvo.

Edit: Ovo objašnjavam Nestvrstanom da nije stripofil.
Johnny Difool Posted - 20/02/2013 : 12:26:19
Opet isto, čemu napadanja i omalovažavanja?

Razumijem i tvoju i bilo čiju tešku socijalnu situaciju, i firmu u raspadu i ženu na porodiljnom i lovu koja ti hitno treba za važne životne stvari, a nemaš je i prisiljen si se zbog toga odricati puno toga što voliš.

Za tvoju informaciju, ja nisam niti sam ikad bio u stalnom radnom odnosu, svaku kunu više nego pošteno zaradim karticama i karticama slabo plaćenih tekstova, non-stop nekog vraga gledam i o nečemu pišem, honorari sve više kasne, a da pritom ne da nemam nikakve sigurnosti, nego me evo sad bilo tko od onih s kojima surađujem na ugovore o djelu može nazvati i reći da se nešto gasi ili ukida, ili da zbog rezanja troškova izbacuju vanjske suradnike.

I tako od prvog dana, bez izgleda da se u dogledno vrijeme nešto promijeni. No nemam ženu koja bi bila na porodiljnom, i imam taj "luksuz" da o mojim primanjima ovisim isključivo ja sam, pa si mogu priuštiti i suvišne troškove za stripove. OK, vjerojatno ni ovako nisam racionalan, i ne vodim se mišlju da će sutra sigurno biti još gore pa da trebam maksimalno štedjeti, nego si još uvijek kupim strip koji mi se sviđa.

Znam, moguće da ću i ja za dva-tri mjeseca, godinu ili ne znam koliko doći u takvu situaciju, i možda ću zbog tko zna kakvih razloga biti prisiljen prodavati vrijedna izdanja koja mi puno znače. Ali ni tada neću govoriti da to radim jer je riječ o bezveznim stripovima kojih se ne mogu ni sjetiti, o Čak Noris fabulama ili ne znam čemu.

I da, s roditeljima ne živim od svoje 18. godine, otkad zarađujem financijski pomažem ja njima, a zbog statusa samostalnog umjetnika sam još uvijek podstanar (ovakvima se puno teže odobravaju stambeni krediti). Rezoniram kao mulac? Možda, ali i to plaćam isključivo iz vlastitog džepa!
NESVRSTANI Posted - 20/02/2013 : 10:27:18
quote:

Stvar je u tome što bi i meni bilo teško prodavati nešto što sam s ljubavlju godinama skupljao, bez obzira iz kojih razloga.

I da, meni je broj stripova (filmova, knjiga, ploča / CD-ova...) pokazatelj nečijeg stripofilstva (filmofilstva, bibloifilstva, diskofilstva...). Bez ikakvog animoziteta, daleko bilo.

Budući da drviš po svome, i ja ću malo.
Da inače na pariš normalan čovik ne bi se ni vata ovih tvojih upisa, ali...
Pišeš gluposti i djeluješ obijesno.
I meni je bilo teško prodavati nešto što sam s ljubavlju godinama skupljao ali više nego jedan put san iša po podforumu potražnja i nudija stripove poprilično ispod cijene jer u situaciji kad mi je žena na porodiljnon a firma mi se raspada pa malo radin 4 malo 6 sati doslovno mi je tribala lova za kredit/vrtić/struju.
Misliš da mi nije žao prodanog From hell-a, Texovih giganata, Martijevih giganata,itd...
Jesan li zbog toga manji stripofil?
Ne bi reka.

I još jedan put, količina stripova/filmova/ploča ne znači apsolutno ništa ako se priča o tome koliko neko voli strip/muziku/film.
Imaš priko 40 a rezoniraš ka mulac koji se tek zaposlija a živi još kod oca i matere i svoju plaću troši ka đeparac.
Johnny Difool Posted - 20/02/2013 : 09:05:28
@ Peyo

Dao si mi misliti, ali sam zaključio da ipak nisam ovisnik o stripovima. Ako o nečemu jesam, to su filmovi.

Ovisnik sam, al´ se liječim!
Johnny Difool Posted - 20/02/2013 : 09:02:48
Pitanje:

quote:
Prema kojem ključu si uopće zaključio da imam samo 10 strip albuma, i to mi nije baš jasno

Odgovor:

quote:
... da me netko pita od 10 albuma koje sam čitao i koje imam

Zašto odmah sve okrećeš na "ničim izazvani animozitet", zašto odmah zauzimaš obrambeni gard, kad tu nema nikakvog animoziteta, upravo suprotno. Kao što rekoh, sasvim mi je svejedno tko što čita, koliko i zašto, a ni ja tebe u životu nisam sreo kao ni ti mene.

Osim ako sam pred sobom ne tražiš izgovor ili alibi za prodaju stripova koje si nekad brižno i s ljubavlju slagao? Pa kad se nekome (eto recimo meni ) učini nelogičnom priča o demenciji i ne sjećanju onog što se pročitalo (pogledalo, poslušalo...), jer osobno s time nemam nikakvih problema, onda odmah skačeš na "stražnje noge".

Ma nema problema, rasprodaj sve stripove koje imaš, to je apsolutno tvoja stvar, i poslije ostavi post s objašnjenjem da si to napravio jer se više ni njih ne sjećaš, jer su sve to "Čak Noris fabule", i sve u tom stilu.

Napokon, nisam te samo ja "pogrešno shvatio", nego i još par forumaša u međuvremenu, što se vidi i iz njihovih postova.

Za kraj opet tvoj citat:

quote:
U početku mi je bilo teško kad sam stavio Mister Noa (prvih 20-tak Libellus knjiga) na aukcije i prodao

Oprosti što nisam odmah pozdravio tvoju prodaju, i što nisam rekao "tako je, evala meštre, sve su to Čak Noris fabule koje ništa ne vrijede i kojih se treba riješiti".

DKoor Posted - 19/02/2013 : 22:58:18
quote:

@ NESVRSTANI

quote:
Zašto misliš da je neko ko je proda knjige Mister Noa ostavija 2 pedlja prostora na polici?
Možda je za tu lovu kupija nešto drugo.

Reagirao sam na konkretni DKoorov post u kojem on kaže "... da me netko pita za 10 albuma koje sam čitao i koje imam...", pa mislim da je spomenuta brojka dovoljno jak argument za moju sumnju u njegovo stripofilstvo. Mislim, 10 albuma u svijetu stripofila i kolekcionara je praktički statistička greška!

Odnosno, iz toga se može zaključiti da za tu lovu nije kupio ništa drugo, kako ti pretpostavljaš.

Skužio ti Johnny nisi ništa iz mojeg posta a meni se iskreno baš i ne da nešto puno naklapati o mojem stripofilstvu na forumu sa čovjekom kojega niti ne znam.
Koju samo količinu nekog ničim izazvanog animoziteta sipaš prema meni, osobi koju nisi u životu sreo.
Prema kojem ključu si uopće zaključio da imam samo 10 strip albuma, i to mi nije baš jasno, a još manje jasno ostaje zbog čega je količina stripova razmjerna nečijem stripofilstvu.
To bi ipak trebao biti realni kriterij upućenosti i želje za čitanjem kvalitetnih izdanja, izdanja čijeg se sadržaja možeš sjetiti i godinama kasnije nasuprot želje za mirisanjem novog papira koji sadrži Čak Noris fabule. Naći jednu dobru fabulu u takvom stripu je "statistička greška".

Živio!
Peyo Posted - 19/02/2013 : 15:20:04
Johnny Difoole,

Krajnje vrijeme je da se pojaviš i predstaviš okupljenima riječima:

Bok, zovem se Johnny Difool i ovisnik sam o stripovima ..
Imrahil Posted - 19/02/2013 : 08:58:34
Znaš onu "ko hoće, nađe način. Ko neće, nađe razlog".
Johnny Difool Posted - 18/02/2013 : 23:53:08
Ma ne virim ni u čiji novčanik, daleko bilo, i zapravo mi je sasvim svejedno koje tko stripove kupuje, koliko i zašto.
Napokon, i ja kupujem Libellusove Zagore koje ne čitam i moguće nikad ni neću, što je prilično sigurno za one ispod broja 90 ili tu negdje, i jasno mi je da to radim iz kolekcionarskih razloga.
I da, nekome se to može činiti nepotrebnimn i neracionalnim rasipanjem novca (i meni se tako čini u napadima lucidnosti! ), ali hebi ga, kad je toliki gušt već samo držati ih u rukama i listati, i uživati u boji i mirisu.
Što se tiče čitateljskog, tj. ne samo kolekcionarskog užitka, tu su SA, BG, FB, DW, MP, LB albumi i njihova ne-bonelli izdanja, dakle more dobrih do odličnih stripova. I bilo bi izvrsno, osobito s financijske strane, kad bih se mogao obuzdati i ograničiti na njih.
Ali ipak mi nije žao što to ne mogu, ili barem zasad nisam sposoban. Tko zna, možda me kriza i (da budem OT) povećanje cijena na to prisile.
NESVRSTANI Posted - 18/02/2013 : 20:29:56
quote:

@ NESVRSTANI

quote:
Zašto misliš da je neko ko je proda knjige Mister Noa ostavija 2 pedlja prostora na polici?

Reagirao sam na konkretni DKoorov post u kojem on kaže "... da me netko pita za 10 albuma koje sam čitao i koje imam...", pa mislim da je spomenuta brojka dovoljno jak argument za moju sumnju u njegovo stripofilstvo. Mislim, 10 albuma u svijetu stripofila i kolekcionara je praktički statistička greška!

Odnosno, iz toga se može zaključiti da za tu lovu nije kupio ništa drugo, kako ti pretpostavljaš.

Razumin ja šta ti oćeš reć, skužija san iz prve na šta ciljaš, i dijelom se slažen s tobon.
Samo, količina stripova koju neko posjeduje ne mora govorit ništa o tome koliki je neko stripofil nego samo koliko je financijski potkovan.
Niti je pristojno virit u tuđi novčanik, niti kažen da je to kod Dkoora slučaj samo oću reć da može postojat više razloga zašto neko prodaje stripove.
Johnny Difool Posted - 18/02/2013 : 19:45:57
@ NESVRSTANI

quote:

NESVRSTANI Posted - 18/02/2013 : 16:29:51
quote:
Originally posted by jaki

Jesli li proda osobi C neki svoj strip?

Jesan, al za razliku od osobe A, osoba C je stripove dobila ispod cijene
jaki Posted - 18/02/2013 : 15:39:00
vrijeme će pokazati.
Barney Posted - 18/02/2013 : 15:36:42
I osoba "A" konačno nabavio Cangacheira a u komplet je investirao hrpu love.
Recimo da vjerojatno sad ima svih 58 brojeva i sad kad treba samo nadalje redovito kupovati Mister No-a cijena je porasla.

Tako je vrlo vjerojatno nabavljao i određeni broj Texa, Martin Misterije i ostale junake da bi uhvatio korak sa svim dosad izdanim brojevima a da bi nastavio kupovati i te određene junake, prisiljen je izdvojiti 30ak % više novaca nego što je trebao do nedavno.

Kako je osoba "A" reagirala na poskupljenja? Hoće li sada nakon mnogo truda i uloženog novca zbog poskupljenja eliminirati određenog junaka ili će stisnuti zube i dalje kupovati sve junake za koje se odlučio bez obzira na cijenu?
jaki Posted - 18/02/2013 : 15:28:49
Jesli li proda osobi C neki svoj strip?

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000