forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 SELJAČKA BUNA uz "Vecernji list" 2. 3.13.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
herlock sholmes Posted - 01/03/2013 : 16:30:08
U subotu, 2. ožujka 2013. po prvi put čitatelji jednog dnevnika će uz primjerak novina moći kupiti i strip-knjigu hrvatskog autora.
U suradnji s nakladničkom kućom "Vedis", naše najtiražnije dnevne novine "Večernji list" u paketu (za 15 kn) prodaju strip-album "Seljačka buna" Željka Lordanića.
"Seljačka buna" sjajna je Lordanićeva adaptacija klasičnog djela Augusta Šenoe.
To je prvi naslov u ediciji "Hrvatska povijest u stripu".
Osim same kvalitete stripa, razlog što "Večernjak" starta upravo s ovim stripom je činjenica da se ove godine navršava 440 godina od poznate "seljačke bune" Matije Gupca.
"Večernji list" ovom strip-edicijom, po više negoli popularnoj cijeni, želi promovirati nacionalnu povijest i domaće autore stripa.
Album opsega 44 strane, uz sam strip "Seljačka buna" Željka Lordanića, sadrži tekstualne priloge Zvonimira Despota i Veljka Krulčića.
Napomena: strip-album "Seljačka buna" se prodaje jedino u kompletu s primjerkom "Večernjeg lista".

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Dr. Westax Posted - 13/03/2013 : 14:10:10
9.3. nije ništa izašlo uz Večernjak?
rommel Posted - 13/03/2013 : 13:52:34
quote:
Originally posted by ninel

Pa, verovatno koji gorespomenuti album hrvtske povijesti u stripu, Grizli, Guliver, Morski vuk, Zov divljine, Taras Bujba...

zlatarovo zlato ili zmaj od bosne bi mogli biti
ninel Posted - 13/03/2013 : 13:05:08
Pa, verovatno koji gorespomenuti album hrvtske povijesti u stripu, Grizli, Guliver, Morski vuk, Zov divljine, Taras Bujba...
maddox031 Posted - 13/03/2013 : 12:33:39
zna li se sto je slijedece u nizu ?
ninel Posted - 04/03/2013 : 08:15:11
Još neki od stripova Željka Lordanića, koji su izašli u formi albuma u Sloveniji.

Johnny Difool Posted - 03/03/2013 : 20:39:11
Pretpostavljam da će Večernji u nekoliko subota objaviti čitavu "Branku".
Peyo Posted - 03/03/2013 : 20:19:32
Hvala Ninel što si me podsjetio da ovo već imam ...

Taj strip je i dijelom ove zbirke:
http://www.stripovi.hr/detalji_proizvoda.65bf0c944d10477ebce700e72915c828.branka-i-drugi-stripovi.aspx

I na kraju ako niste znali bio je turnir:
http://www.vecernji.hr/zagreb/foto-u-susedgradu-odrzan-viteski-turnir-franje-tahyja-clanak-461511

Kao što je veleumno napisao komentar jedan čitatelj bezgrešnjaka, ne veliča se Franjo Tahy. Turnir se samo tako zove da se prikaže upravo njegova okrutnost prema seljacima kao i razlozi zašto je buna počela...

Što će biti tek na danima A. Hitlera? Prikaz njegovih zlodjela uz podjelu plinskih maski?
ninel Posted - 03/03/2013 : 16:30:36
U Sloveniji je ovaj strip izašao u formi albuma (sa još nekim stripovima) več u osamdesetim godinama prošlog stoljeća.
Corto_73 Posted - 03/03/2013 : 14:45:14
quote:
Originally posted by zlikovski

quote:
Originally posted by Corto_73

Izgleda da su ga dilali samo uz ZG izdanje. Ja naprosto ne mogu vjerovati da je to tako. Odoh sad još samo do Tiskovog distributivnog centra, jer na kioscima ga u SB-u nema. Što se ne desi u ZG-u to se u ovoj državi ne događa...grrrrrrrrrr...

Ja ga kupio u Brodu na Korzu?!

Ma tete na kioscima nemaju pojma. Na kraju sam ga nabavio u Intersparu u Tisku. Bez novina, ali zbunjola je nastala jer na naslovnoj Večernjeg nije ništa pisalo.
Oki Posted - 03/03/2013 : 00:31:38
...evo i ja ipak ni nakon više od 10-tak godina nisam bacio kune na dnevne novine jer se strip može kupiti bez kupovine novina.
Što reći o stripu...loše i zastarjelo,mada mi je crtež ok.
Ako sam dobro pročitao,strip je rađen pred oko 33godine,a izgleda kao da je rađen pred više od 63godine,teško da će se nekom svidjeti bez obzira na to što iznosi događaje iz hrvatske povijesti...
tinton Posted - 02/03/2013 : 22:31:50
quote:
Originally posted by Lastan

quote:
Originally posted by tinton

evo pogledao, naravno, pretplatnici ne dobivaju ovo

Za pretplatnike je nekakav kupon u Večernjem listu,ali nisam čitao objašnjenje na kojem principu to funkcionira.....

Inače,strip se sasvim normalno može kupit na kioscima bez da kupujete Večernji list.

hvala, ali ja u novinama taj kupon nisam našao
zlikovski Posted - 02/03/2013 : 22:30:12
quote:
Originally posted by Corto_73

Izgleda da su ga dilali samo uz ZG izdanje. Ja naprosto ne mogu vjerovati da je to tako. Odoh sad još samo do Tiskovog distributivnog centra, jer na kioscima ga u SB-u nema. Što se ne desi u ZG-u to se u ovoj državi ne događa...grrrrrrrrrr...

Ja ga kupio u Brodu na Korzu?!
Barney Posted - 02/03/2013 : 19:44:41
Nabavio gratis (ne bunim se btw )
Cijena stripa je 8 kn a simpatična gospođa na kiosku kaže da kad blokira strip da obavezno mora blokirati i Večernji koji košta 7 kn tako da je kod mene ispalo da moram uz strip obavezno kupiti i novine pa moram platiti 15 kn da imam strip u kolekciji (a novine u smeću)

bjelolasica Posted - 02/03/2013 : 19:25:04
Nabavio, pročitao i drago mi je da ga imam
Cromwell Posted - 02/03/2013 : 18:32:28
Zajebao si se jer se moglo kupiti bez novina. Barem ja jesam.

Strip je inače ok. Nije ''masthevuša'' osim za fanove teme. Tak da oni koji su fulali a zanima ih samo strip kao takav ne moraju žaliti.

@Risar: pogledaj opet. Na dijelovima je loša sinkronizacija ali je bolje od filma.
kifi Posted - 02/03/2013 : 18:31:39
Nisu ga dilali samo u ZG. Ja sam ga kupijo u Ludbregu. I ima ih još.
xilrion Posted - 02/03/2013 : 18:14:42
danas sam prvi put u životu kupio novine, zbog stripa. pročitao strip, novine ni pogledao. sorry novinari.
Risar_69 Posted - 02/03/2013 : 16:04:46

[/quote]

I ovo isto vrijedi pogledat http://www.youtube.com/watch?v=hhXq7t2Gljc

[/quote]

uh, ovog se sječam, kad sam bio mali, gledao sam.
Risar_69 Posted - 02/03/2013 : 15:30:01
quote:
Originally posted by trolodtroje

o tolminskem puntu imaš naš strip od lani:

http://forum.striparna.com/viewtopic.php?f=3&t=4065&p=90146&hilit=tolminski#p90146

Tolminski punt je tudi na spominskem kovancu od 3 eu, na zlatniku in srebrniku
http://www.blog.uporabnastran.si/2013/02/22/300-obletnica-velikega-tolminskega-punta-zbirateljski-kovanci-leto-2013-3e-srebrnik-zlatnik/
Risar_69 Posted - 02/03/2013 : 15:29:05
Ima li u Sloveniji Večernji list? u kojem kiosku ili bolje založenoj prodajnici? Nikad nisam opazio novine.
THX
Ovaj primerak bi uzeo. Hvala za info
Corto_73 Posted - 02/03/2013 : 15:01:44
Zlotvor Posted - 02/03/2013 : 13:05:19
quote:
Originally posted by lwood

digni bunu

Opcija se razmatra
lwood Posted - 02/03/2013 : 13:01:10
quote:
Originally posted by Zlotvor

Angažira san priku da mi skupi ovo. U startu san preplatia ovo s obzirom koliko piva želi zauzvrat

digni bunu
Zlotvor Posted - 02/03/2013 : 12:40:13
Angažira san priku da mi skupi ovo. U startu san preplatia ovo s obzirom koliko piva želi zauzvrat
Amos Posted - 02/03/2013 : 12:28:03
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Dotični je dosta tup i naporan novinar i komentator Bezgrešnjaka.

Malo detaljnije:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Zvonimir_Despot

Koja je to galerija mračnjaka: Ivkošić, Dujmović, Jajčinović i Despot!

Sigurno galerija boljih i kvalitetnijih novinara od one tvoje ekipe iz Ferala

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000