T O P I C R E V I E W |
andjusticeforall |
Posted - 07/05/2013 : 14:37:27 
U Galeriji Kazamat u Tvrđi od 10. do 12. svibnja 2013. održati će se, po 3. put, Dani strip u Osijeku. Ovim projektom se nastavlja suradnja Udruge StripOs kao glavnog organizatora uz svesrdnu podršku Udruge Stripforum iz Zagreba te HDLU-a Osijek kao suorganizatora. Naglasak Dana stripa je, kao i prošle godine, na dječjem kreativnom stvaralaštvu. Učenici 61 osnovne škole iz ravne nam Slavonije su u razdoblju od veljače 2013. u suradnji s nastavnicima crtali stripove na temu „Knjiga i ja u stripu“. Cilj je bio nacrtati strip-tablu na temu priče ili omiljenog lika iz knjige (roman, pripovijetka, bajka, basna). Tako su mladi crtači nacrtali 3000 strip-tabli, a od tog broja će u Galeriji Kazamat biti izloženo 1100, koliko sam prostor i dopušta. Manifestacija ima i nagradni karakter tako će svaki rad biti nagrađen s jednim stripom u izdanju Udruge StripOs ili Udruge Stripforum, a posebne nagrade će dobiti 33 rada. Izvorno predviđena brojka od 24 posebne nagrade je morala biti povećana iz razloga što je pristigao veći broj kvalitetnih radova. Uz izložbu i nagrade održati će se i strip-radionice koje će voditi strip-crtači koji crtaju za magazin StripOs, a broj 13 toga magazina će imati premijeru na Danima stripa kako i dolikuje. Također biti će predstavljen i strip-album „Herlock Shlomes“ Zvonimira Furtingera i Julesa Radilovića. Izdanje Biblioteke StripOs donosi epizodu „Sedam Artura i još jedan“. Program manifestacije je kako slijedi:
PETAK, 10. svibnja, 18 h otvorenje festivala i izložbe, podjele nagrada
SUBOTA, 11. svibnja 10-18 h podjele nagrada 10-12 h radionice crtanja stripova za djecu 12-14 h promocije knjiga udruga StripOs i Stripforum 16-18 h radionice crtanja stripova za djecu
NEDJELJA, 12. svibnja 10-12 h radionice crtanja stripova za djecu 12-13 h podjele zahvalnica djeci za sudjelovanje na radionicama
Sva događanja biti će u prostorijama Galerije Kazamat u Tvrđi, Jagićeva 2.
Sponzori Dana Stripa u Osijeku su: Hypo Alpe Adria Bank d.d., Strip-knjižara Lastan (Zagreb), Udruga Stripforum (Zagreb), Ministarstvo kulture RH, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, Franck d.d., Galerija likovnih umjetnosti Osijek, Turistička zajednica Grada Osijeka, Vodovod Osijek, Skripta d.o.o., Lega-Lega shop, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Gradska knjižnica Slavonski Brod, Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, Simbol (Novi Sad), Strip-knjižara Babilon (Đakovo), Gradska knjižnica Beli Manastir, Grad Belišće, Gradska knjižnica Belišće, Belišće d.d., Udruga Spach (Pula).
SVEUKUPNO 34 NAGRADE. NAVEDENI ĆE DOBITI PAKET STRIP-ALBUMA KNJIŽARE LASTAN IZ ZAGREBA, POKLON PAKET OD FRANCK d.d. i HYPO ALPE ADRIA BANK d.d., te od ostalih sponzora
1. RAZRED ANA MOLNAR, Osnovna škola Ljudevita Gaja Osijek KATARINA SABLIĆ, Osnovna škola „Retfala“ Osijek ROKO ŠIKIĆ, Osnovna škola kralja Tomislava Našice, Područna škola Velimirovac PATRICK STRADIOTTI, Osnovna škola Svete Ane u Osijeku
2. RAZRED KRISTIJANA ZAVADA, Osnovna škola Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac SARA RUKAVINA, Osnovna škola August Šenoa Osijek KARLA KOVAČ, Osnovna škola Mate Lovraka Vladislavci
3. RAZRED REBEKA GLAVAŠ, Osnovna škola Jagode Truhelke Osijek MATE BORBAŠ, Osnovna škola Miroslava Krleže Čepin PETRA ZEMLJAK, OŠ Svete Ane u Osijeku SVEN FUIS, Osnovna škola Jagode Truhelke Osijek
4. RAZRED TEA BASRAK, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Belišće NIKOLA PAVOŠEVIĆ, Osnovna škola Miroslava Krleže Čepin ANA MARIJA BAŠIĆ PAVKOVIĆ, OŠ Dalj, Područna škola Erdut ELI ŠMIT, Osnovna škola Dore Pejačević Našice
5. RAZRED VALENTINA JURČEVIĆ, Osnovna škola Frana Krste Frankopana Osijek IVAN OVCIN, Osnovna škola August Harambašić Donji Miholjac PETRA URANJEK, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Belišće
6. RAZRED PETRA IVANIŠIĆ, Osnovna škola Dobriša Cesarić Osijek KORINA UŠTAR, Osnovna škola „Mladost“ Osijek FRANJO MINDEK, Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića Đakovo GRUPA AUTORA Osnovna škola Josipa Kozarca Semeljci
7. RAZRED LAURA JAKOVLJEVIĆ, Osnovna škola Miroslava Krleže Čepin IVAN ZIBAR, Osnovna škola Franje Krežme Osijek ALENA VEKIĆ, Osnovna škola Josipovac MARIN BEREČIĆ, Osnovna škola Ladimirevci EDI RADIČEV, Osnovna škola Franje Krežme Osijek
8. RAZRED PAULA BOROZAN, Osnovna škola Antuna Mihanovića Osijek STJEPANA STANKOVIĆ, Osnovna škola „Matija Gubec“ Magadenovac LUNA KRIŽAN, Osnovna škola Frana Krste Frankopana Osijek IVONA KARAS, OŠ Popovac, područna škola Kneževo LAURA SPAJIĆ, Osnovna škola Tenja ELIZABETA HRNJKAŠ, Osnovna škola Ladimirevci ĐAKOVIĆ IVANA, Osnovna škola “Ivana Brlić Mažuranić“ Strizivojna
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
anto |
Posted - 17/05/2013 : 01:30:07 quote: Originally posted by Lastan
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by Lastan
ovaj deo sa kombijem bih nekako i progutao,ali onaj sa materijalima nema šanse.
Anto,samo sam odgovorio na tvoj upit.Knjige 2 i 3 99% neće biti u prodaji.Iz sačuvana dva primjerka se to može ponovno izvlačit,ali je previše vremena i petljancije sa time,previše troška i dodatne štampe...mislim da nema šanse.Uglavnom,ako se nešto pokrene,najavit ću.
Inače,knjiga dva je trebala sadržavat tri epizode:BASKERVILSKI DUH,NANA SAHIB i NA DVORU KRALJA ARTUSA. U knjizi tri (jedan primjerak je kod mene) su trebale biti također tri epizode: TARZAN,GOSPODAR DŽUNGLE - SEDAM ARTURA I JOŠ JEDAN - ČAROBNA SVJETILJKA. Sve te tri knjige trebale su zatvorit ovu kolekciju,ali....
U koji bedak!!!! A tako sam željno isčekivao ta dva integrala!!

Nemoj se predavat,još ima šanse...
daj Bože! |
andjusticeforall |
Posted - 16/05/2013 : 22:57:13 quote: Originally posted by Lastan
quote: Originally posted by andjusticeforall
Na DSO 2013-te gost je bio i moj prošlogodišnji cimer (kojeg sam imao čast ugostiti), a ove godine je bio u svojoj osnovnoj školi.
Riječ je o Borivoju Dovnikoviću, a Glas Slavonije je napravio ovaj mali prilog:
http://www.glas-slavonije.hr/198638/5/Bordo-u-OS-Svete-Ane
Pa htjedoh reći, lajkajte tekst putem fejsbukovlja da skoči broj pogleda.
Inače, iskopirali su mu ocjene iz imenika tom prigodom.
Bio je jako zadovoljan prijemom, a komentar mu je bio (u neformalnom razgovoru tijekom ručka, možda nije sasvim po bontonu uputno iznositi rečeno iz takvih prigoda ali je efektno):
"Jebote, dočekali su me ko Tita"

Jel? 
Kad smo već kod Tita...evo pitanje. Jel bi se mogli zasebno izdvojit nagrađeni radovi da vidimo i mi koji nismo mogli bit na otvorenju??
Evo jedan all inclusive:

A ostali su ovdje:
http://stripos.blogspot.com/2013/05/stripovi-nagraenih-ucenikaica-na.html
Kako ne bi bilo nesporazuma ima još vrlo kvalitetnih radova ali ovi su odabrani.
Inače, upravo printam 261 zahvalnicu, koje je Želja ispunio (sulud poso), s tim da je dobar dio i personaliziran, gdje je umjesto opće forme navedeno i točno što je primatelj zahvalnice učinio.
Sutra i prekosutra je u Vinkulji Slavonialiber gdje će biti i štand Zadruge StripOs, a progran je ođe:
http://hotel-gem.eu/event/slavonijaliber-2-sajam-knjiga-u-vinkovcima/
|
Lastan |
Posted - 16/05/2013 : 19:38:06 quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by Lastan
Anto,samo sam odgovorio na tvoj upit.Knjige 2 i 3 99% neće biti u prodaji.Iz sačuvana dva primjerka se to može ponovno izvlačit,ali je previše vremena i petljancije sa time,previše troška i dodatne štampe...mislim da nema šanse.Uglavnom,ako se nešto pokrene,najavit ću.
Inače,knjiga dva je trebala sadržavat tri epizode:BASKERVILSKI DUH,NANA SAHIB i NA DVORU KRALJA ARTUSA. U knjizi tri (jedan primjerak je kod mene) su trebale biti također tri epizode: TARZAN,GOSPODAR DŽUNGLE - SEDAM ARTURA I JOŠ JEDAN - ČAROBNA SVJETILJKA. Sve te tri knjige trebale su zatvorit ovu kolekciju,ali....

Nemoj se predavat,još ima šanse... |
Lastan |
Posted - 16/05/2013 : 19:36:57 Ovako je to trebalo izgledat....
 |
anto |
Posted - 16/05/2013 : 18:27:23 quote: Originally posted by Lastan
   |
Lastan |
Posted - 16/05/2013 : 18:16:37 quote: Originally posted by andjusticeforall
Na DSO 2013-te gost je bio i moj prošlogodišnji cimer (kojeg sam imao čast ugostiti), a ove godine je bio u svojoj osnovnoj školi.
Bio je jako zadovoljan prijemom, a komentar mu je bio (u neformalnom razgovoru tijekom ručka, možda nije sasvim po bontonu uputno iznositi rečeno iz takvih prigoda ali je efektno):

Jel? 
Kad smo već kod Tita...evo pitanje. Jel bi se mogli zasebno izdvojit nagrađeni radovi da vidimo i mi koji nismo mogli bit na otvorenju?? |
Lastan |
Posted - 15/05/2013 : 18:55:40 quote: Originally posted by anto
Inače,knjiga dva je trebala sadržavat tri epizode:BASKERVILSKI DUH,NANA SAHIB i NA DVORU KRALJA ARTUSA. U knjizi tri (jedan primjerak je kod mene) su trebale biti također tri epizode: TARZAN,GOSPODAR DŽUNGLE - SEDAM ARTURA I JOŠ JEDAN - ČAROBNA SVJETILJKA. Sve te tri knjige trebale su zatvorit ovu kolekciju,ali.... |
andjusticeforall |
Posted - 15/05/2013 : 16:20:51 Na DSO 2013-te gost je bio i moj prošlogodišnji cimer (kojeg sam imao čast ugostiti), a ove godine je bio u svojoj osnovnoj školi.
 |
andjusticeforall |
Posted - 15/05/2013 : 09:17:04 Prema opisu možemo zaključiti jedino da su ovu sabotažu izvele Yakuze.
Tako su i meni jednom u osnovnoj školi oteli zadaću. |
anto |
Posted - 14/05/2013 : 23:18:15 ovaj deo sa kombijem bih nekako i progutao,ali onaj sa materijalima nema šanse. |
tinton |
Posted - 14/05/2013 : 23:16:40 i ja s enadam |
anto |
Posted - 14/05/2013 : 23:03:36 ? zakasnela prvoaprilska šala?? |
Lastan |
Posted - 14/05/2013 : 22:59:21 quote: Originally posted by anto
ček,ček - kakav je ovo strip album Herloka Šolmsa ?? pa ovo nije dugoisčekivani integral broj dva od Strip Foruma !?!
Nije.To je samo jedna epizoda koja je štampana samo za ovaj dječiji festival i strip je podjeljen klincima.
Inače,ti albumi 2 i 3 su odštampani,ali se neće moć prodavat jer se vozač sa kombijem prevrnuo na putu do Zagreba dok je dostavljao robu.Kako je u nesreći,pri sudaru,čitav kombi sa svom robom izgorio i nije bio osiguran,ta dva strip albuma od Stripforuma neće bit u prodaji niti će se moć doštampavat jer su i materijali od pripreme uišteni.Ostala su samo po dva probna primjerka tih albuma. Postoje još nekakve minimalne šanse da se to ponovno uradi,ali 99% od tog neće bit ništa...na žalost... |
anto |
Posted - 14/05/2013 : 22:39:05 aha ok |
andjusticeforall |
Posted - 14/05/2013 : 22:38:37 Ne bih znao, ovo je više kao posebno izdanje, koje je zamišljeno kao nagrada djeci koja su crtala strip na zadanu temu. |
anto |
Posted - 14/05/2013 : 22:25:31 u stvari, sa drugim i trećin integralom koji su nezvanično najavljeni još pre par meseci. |
anto |
Posted - 14/05/2013 : 22:03:47 vidim i sam a šta je sa drugim integralom,zna li ko??? |
andjusticeforall |
Posted - 14/05/2013 : 21:36:12 To je jedna od epizoda, "Sedam Artura i još jedan". |
anto |
Posted - 14/05/2013 : 20:35:53 ček,ček - kakav je ovo strip album Herloka Šolmsa ?? pa ovo nije dugoisčekivani integral broj dva od Strip Foruma !?! |
andjusticeforall |
Posted - 14/05/2013 : 19:00:20 quote: Originally posted by Lastan
Ljudi,što reći!? Čestitam svima na trudu...svaka Vam čast - svima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nisu još svi materijali ni objavljeni (fotografkinji je muž zaboravio ugasiti komp za vrijeme onog nevremena pa je komp riknuo te se čeka da povuče podatke nekako sa diska), ali, hvala tebi Ratko, kao i za prethodna dva festa, jer si opet osigurao jednu od najvećih stavki programa.
|
Lastan |
Posted - 14/05/2013 : 17:53:39 Ljudi,što reći!? Čestitam svima na trudu...svaka Vam čast - svima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
MarkoDj |
Posted - 11/05/2013 : 22:48:19 Otvorenje 3. festivala Dani stripa u Osijeku!

Više: http://stripos.blogspot.com/2013/05/3-dani-stripa-u-osijeku-2013-otvorenje.html
|
andjusticeforall |
Posted - 11/05/2013 : 19:28:48 Bordo u svojoj osnovnoj školi:
 Plakat
i majstor među klincima:

više na:
http://stripos.blogspot.com/2013/05/borivoj-dovnikovic-bordo-u-os-sv-ane-u.html |
andjusticeforall |
Posted - 11/05/2013 : 09:42:52 Galerija fotografija:
http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=44800
|
maddox031 |
Posted - 10/05/2013 : 12:49:04 ima bas dobrih potencijala :) |
|
|