T O P I C R E V I E W |
Timber Bil |
Posted - 07/11/2013 : 21:10:38 Da li ste podvukli crtu i tačno odredili šta od serijala i albuma kupujete, ili sebe još uvek tražite, kupujete jedno, prodajete drugo i tako u nedogled bez cilja? |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Jasko |
Posted - 15/11/2013 : 14:11:17 quote: Originally posted by anto
ali svejedno je kupio sjajan strip i solidno izdanje za male pare.
evo prijatelju, ako ti se baš strip ne dopadne, sa obzirom da je nov komplet 1900 dindži, ja ću ti ga otkupiti za 1500 d. Tako da kaliraš samo 400 dingerosa.
Kupio ga je da bi zaradio. Strip kao strip ga nije zanimao. Umesto stripa je mogao da kupi i tepsiju, pa da preprodaje.
Ne može da mi se ne dopadne, znam mu kvalitet. No, to nije poenta. Poenta je da je čovek onog tipa mentaliteta da sve što je dž (ili skoro dž) uzme da bi zaradio na tome. |
anto |
Posted - 15/11/2013 : 13:59:35 ali svejedno je kupio sjajan strip i solidno izdanje za male pare.
evo prijatelju, ako ti se baš strip ne dopadne, sa obzirom da je nov komplet 1900 dindži, ja ću ti ga otkupiti za 1500 d. Tako da kaliraš samo 400 dingerosa. |
Jasko |
Posted - 15/11/2013 : 13:53:52 quote: Originally posted by anto
mislim prijatelju da si se ovde preračunao - iz MP su rekli da će ova akcija trajati sve dok imaju zaliha.
Tako je. I još uvek ima. |
anto |
Posted - 15/11/2013 : 13:49:29 mislim prijatelju da si se ovde preračunao - iz MP su rekli da će ova akcija trajati sve dok imaju zaliha. |
Jasko |
Posted - 15/11/2013 : 13:06:41 quote: Originally posted by Timber Bil Da bi ga preprodao za 5309 dinara. Zarada je 3310 dinara. Mislim da je to legalan čin, nisam ukrao već kupio.
Zanimljivo. Ti prodaš za 5309 dinara, a pritom Marketrpint još uvek ima akciju komplet za 1900. I još ide veliki sajam knjiga na kom će opet biti tih kompleta.
|
Timber Bil |
Posted - 15/11/2013 : 12:46:13 quote: Originally posted by Jasko
Što si onda uzimao XIII na sajmu?
Da bi ga preprodao za 5309 dinara. Zarada je 3310 dinara. Mislim da je to legalan čin, nisam ukrao već kupio. |
Jasko |
Posted - 15/11/2013 : 12:12:13 Što si onda uzimao XIII na sajmu? |
Timber Bil |
Posted - 15/11/2013 : 12:01:27 Nema vraćanja na stara izdanja, to ne kupuje.
Kupujem Zagora...U boji moram imati, a imam i VČ knjige u crno-beloj tehnici...Extra od 93 do 228, kupujem i to dok se spoji sa SD, posle imam Ludens do 151, a odatle VČ, kao i sva propratna izdanja i tu je tačka.
Kupujem PIBD, to ionako ide na kapaljku...
Magičnog imam sve...
Nedoumica oko Kena, kompletirati ili ostati na izabranim epizodama...
I onda crta... |
nikia |
Posted - 15/11/2013 : 11:42:00 Uzeo sam olovku pa razmišljao,podvlačio i brisao oko godinu dana.Onda odlučio i crnim markerom podvukao jednu debelu crtu ispod određenog broja izdanja.To je bilo u decembru 2012. i nikada je nisam prešao niti hoću.Nisam ni jednom zažalio što ih više nemam.Izdanja koja sam ostavio kupujem redovno kako izlaze.Verovatno ću podvuči crtu ispod još par izdanja.To je za sada još na čekanju. |
cronos six |
Posted - 12/11/2013 : 17:10:31 onog momenta kad sam poVuko crtu,sjebo sam se. gomilam i slabo citam. prija mi sto sam zavisnik.
kupovacu stripove dok ne crknem. |
senad7 |
Posted - 11/11/2013 : 20:40:10 Kod mene crta podvucena obicnom olovkom. U slucaju da se mora brisati pa podvlaciti nova. Prije mjesec dana sam brisao i povukao novu. Odlucio sam da kupujem Price sa divljeg zapada pa zbog toga se crta pomjerala:))) |
lwood |
Posted - 11/11/2013 : 14:33:20 quote: Originally posted by wele
Povukao i vratio se lakšim drogama.
|
Poli |
Posted - 11/11/2013 : 12:56:55 kakva crta, glavom kroz zid
|
zeljko |
Posted - 11/11/2013 : 00:30:20 Naravno da jesam...prodajem sto mi ne treba u sto necu citati Odustao od sporih i skupih izdanja Te albuma Samo dd s kioska i nathan za sada I agarti mm i mv na kapaljku |
DKoor |
Posted - 10/11/2013 : 21:01:02 quote: Originally posted by Timber Bil
Da li ste podvukli crtu i tačno odredili šta od serijala i albuma kupujete, ili sebe još uvek tražite, kupujete jedno, prodajete drugo i tako u nedogled bez cilja?
Jesam.
Međutim tu i tamo se pojave neke nove stvari od interesa. Ali u mojem slučaju to nije baš često.
Moja priča je da sam sa "starim" odnosno već izašlim izdanjima gotov ili na 99% pa samo pratim nove a pri tome sam suuuuper izbirljiv...
Genijalna stvar je što izlazi na tone izdanja, imam slatke muke isfiltrirati sve to. Isto tako pokazalo se dobrom idejom pratiti strip album scenu kroz posuđivanje izdanja u knjižnici. Jer mi se vremenom ispostavilo da većinu izdanja koje kupim na blef jednom pročitam i nikada više ne otvorim.
Takve više ne kupujem. |
GGG |
Posted - 10/11/2013 : 20:19:35 Nemam nekih fiksnih crta - u principu imam dvije liste: "kupiti" i "možda". Obije liste svake toliko revidiram, poneki strip mjenja listu - glavni problem je taj, što broj novih izdanja premašuju realizaciju, pa su obe liste več par godina pod priličnom inflacijom. Jedina crta koju sam povukao več prije par godina, da se više ne zajebavam sa starim pre-90 jugo izdanjima (stripoteka, strip-art,..itd) i okrenem se novim stvarima. |
no1 |
Posted - 08/11/2013 : 18:50:08 quote: Originally posted by Dr. Zistis
quote: Originally posted by no1
Da, samo dok sam shvatio da je trebam podvuci vec potrosio malo bogadstvo na stripove koje uopce nisam citao.. ( mislim Bonelli, kupovao valjda samo radi nostalgije ) kas se covjek rijesi Bonellia ( sto je jako tesko ) uistinu je sve lakse, sada pratim album izdanja i gotova da imam sve sto me zanima..
Jebi ga, otkrij mi tajnuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Nema tu neke tajne, ako ih citas tesko da ces ih se rijesiti.. osim ako skupljas iste stripova od vise izdavaca, sto je bio slucaj sa mnom.. onda bi ti savjetovaao za pocetak da se bar rijesis duplih izdanja, a za dobiveni novac kupis stripove koje ces kad ti vrijeme dopusit uistinu i citati.. Nekazem da ( mozda ) kad budem imao viska novca nekupim neke junake SZ i LMS ali ne radi citanja nego ciste iz nostalgije.. jer gledajuci te naslovnice i listanje istih gotovo kao da ponovo prozivljavam dane skoliskih praznika i kartanja pokera po stripove..
|
Dr. Zistis |
Posted - 08/11/2013 : 16:27:43 quote: Originally posted by no1
Da, samo dok sam shvatio da je trebam podvuci vec potrosio malo bogadstvo na stripove koje uopce nisam citao.. ( mislim Bonelli, kupovao valjda samo radi nostalgije ) kas se covjek rijesi Bonellia ( sto je jako tesko ) uistinu je sve lakse, sada pratim album izdanja i gotova da imam sve sto me zanima..
Jebi ga, otkrij mi tajnuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu |
DzekDenijels |
Posted - 08/11/2013 : 15:19:01 quote: Originally posted by Obi-wan
Povukao sam crta i crta i sve ih prešao, obrisao, zaobišao. Kupujem prodajem, oduzimam i dodajem. Ali, ne bez cilja. Mene to veseli...
+1 |
goksi |
Posted - 08/11/2013 : 13:19:53 Još uvek nisam povukao crtu. Tražim sebe bez cilja, uskoro se možda predam i počnem novi život uz lajnu. |
Zlotvor |
Posted - 08/11/2013 : 13:09:33 quote: Originally posted by wele
Povukao i vratio se lakšim drogama.
Blažena konoplja. |
andjusticeforall |
Posted - 08/11/2013 : 13:01:47
|
fikus |
Posted - 08/11/2013 : 12:38:23 Nekidan s frendom Milanom sjedim u birtiji. Naručili pelinkovac. Branka donijela cugu a Mile odmah na nju: - Brankapičkamumaterna dokle više ispod crte. I ona je runda od jučer bila ispod crte! - Nitko to ne radi pa neću ni ja, kaže Branka Svađali se oni tako jedno vrijeme. Dopizdilo nam pa smo podvukli crtu i donijeli važnu odluku. Otišli smo u drugu birtiju. Tamo je crta jasno podvučena. Na 0,05. |
Johnny Difool |
Posted - 08/11/2013 : 09:27:04 Ih koliko sam samo crta dosad povukao. Pa ih produživao i kratio, brisao i ponovo povlačio, i sve u tom stilu. Tako da više nikakve crte ne povlačim. Ukusi se s godinama mijenjaju, danas mi se ne sviđa nešto što mi se prije 20 godina sviđalo, a za 20 godina mi se neće sviđati ono što mi sa danas sviđa. Pa čemu povlačiti crte?
|
maddox031 |
Posted - 08/11/2013 : 09:26:28 pokusavam pratit sve od selektiranih hrvatskih izdavaca
pa cemo vidit dokle mozemo, ako se ne dobije na lutriji |