forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Uvoz američkih stipova

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Bero2211 Posted - 22/11/2013 : 11:25:49
Pozdrav svima!

Zanima me da li netko zna kako ide sa uvozom američkih stripova. Znam da su oslobođeni carine ali neznam šta je sa PDV-om.
Koliko sam načuo obični tanki američki strip bi trebao biti 5% PDV a TPB 10% ali neznam gdje da nađem to crno na bijelo jer mi znaju uredno naplatiti 25% kada mi dođe poštom
19   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
jaki Posted - 27/11/2013 : 17:19:02
tradeove imaš kupiti na mazonu i sličnim internet prodavaonicama knjiga dok sveščice nemaju.
Bero2211 Posted - 27/11/2013 : 17:02:52
quote:
Originally posted by jaki

za uvoz iz usa(veće količine) platit ćeš i carinu i pdv.koju stopu pdv-a?za onu koju se izboriš na carini. ako im dokažeš da su to knjige onda 5% a ako ne onda bi trebao platiti 10% za magazine,novine...(valjda).
osim ako ti ne pokušaju naplatiti punih 25%.
za carinu nemam pojma kolika je.vjerovatno nije ispod 10%.

ok, hvala
vidio sam u grupi kolekcija da ekipa ima većinom tradove a jako slabo single. moja je kolekcija većinom od single jer nemogu dočekati tradove.
neznam jel ih većina ima tradove jer ih je lakše nabaviti od pojedinačnih ili kaj?
jaki Posted - 27/11/2013 : 16:36:22
za uvoz iz usa(veće količine) platit ćeš i carinu i pdv.koju stopu pdv-a?za onu koju se izboriš na carini. ako im dokažeš da su to knjige onda 5% a ako ne onda bi trebao platiti 10% za magazine,novine...(valjda).
osim ako ti ne pokušaju naplatiti punih 25%.
za carinu nemam pojma kolika je.vjerovatno nije ispod 10%.
Bero2211 Posted - 27/11/2013 : 14:02:54
quote:
Originally posted by Krscho

bookdepository za stripove, sve salju iz UK, nikakvi problemi i dodatno placanje, free shiping

ma par puta sam naručio iz UK ali je to onda onaj njihov nekakav inprint TITAN books ili kako se već zove, a to nije ta kvaliteta papira i sve ostalo šta ide uz to
Bero2211 Posted - 27/11/2013 : 13:55:23
quote:
Originally posted by Bero2211

Pozdrav svima!

Zanima me da li netko zna kako ide sa uvozom američkih stripova. Znam da su oslobođeni carine ali neznam šta je sa PDV-om.
Koliko sam načuo obični tanki američki strip bi trebao biti 5% PDV a TPB 10% ali neznam gdje da nađem to crno na bijelo jer mi znaju uredno naplatiti 25% kada mi dođe poštom

mislim na uvoz u Hrvatsku. Trenutno ih naručujem kao fizička osoba ali uskoro namjeravam početi kao pravna i veće količine pa me zanima koliko me mogu opaliti dodatno po novčaniku
Callis Posted - 22/11/2013 : 22:26:17
Propisi kažu ovako:
Šoping preko interneta s poštanskom dostavom: roba kupljena u EU neće se cariniti i oporezivati, a za pošiljke iz SAD-a, Kine ili neke treće zemlje postoje različiti kriteriji. U poštanskom prometu na robu do 22 eura između tvrtki ne plaća se ni carina ni PDV, a kad fizička osoba šalje drugoj fizičkoj osobi, oslobođenje je do 45 eura. Pošiljka do 150 eura oslobođena je carine, ali plaća se PDV na vrijednost iznad 22-150 eura. Na pošiljke iznad 150 eura vrijednosti, neovisno o pošiljatelju i primatelju, plaćaju se carina i PDV.

Smomo8 Posted - 22/11/2013 : 19:53:13
quote:

ali ne na sve pošiljke nego kako im se zalomi.

tako je
markolar Posted - 22/11/2013 : 16:41:08
quote:
Originally posted by Callis

Avengersi su bili oko 400 kn, i nisam platio PDV ni išta drugo 😋

Pa imao si verovatno malo sreče
Callis Posted - 22/11/2013 : 16:31:04
Avengersi su bili oko 400 kn, i nisam platio PDV ni išta drugo 😋
jaki Posted - 22/11/2013 : 16:19:11
ali ne na sve pošiljke nego kako im se zalomi.
Smomo8 Posted - 22/11/2013 : 16:00:07
quote:

naručuj pakete manje vrijednosti.
jer ti ako je velika/veća vrijednost mogu naplatiti pdv ako baš žele.
mislim da ispod 200 kuna nema pdv-a.
pdv je na knjige 10% ali kako naša dična carina stripove obićno ne svrštava u knjige onda ti rebnu 25% pa se ti žali.

Iznad 160 kn stavljaju pdv.
jaki Posted - 22/11/2013 : 15:32:53
naručuj pakete manje vrijednosti.
jer ti ako je velika/veća vrijednost mogu naplatiti pdv ako baš žele.
mislim da ispod 200 kuna nema pdv-a.
pdv je na knjige 10% ali kako naša dična carina stripove obićno ne svrštava u knjige onda ti rebnu 25% pa se ti žali.
Smomo8 Posted - 22/11/2013 : 15:10:10
meni je isto uvijek naljepnica od njemačke ali su mi naplatili - od zadnjih 4 paketa za njih 3 sam morao plaćati.
maddox031 Posted - 22/11/2013 : 15:01:07
s amazona i knjige i ostalo sto mi stize , dodje iz njeme i nikakvih problema
Andrej Posted - 22/11/2013 : 14:29:24
quote:
Originally posted by Krscho

bookdepository za stripove, sve salju iz UK, nikakvi problemi i dodatno placanje, free shiping

Tako je...
Zadnjih 10ak narudžba su mi sa bd-a, a sa amazona kupujem samo filmove i glazbu...
Callis Posted - 22/11/2013 : 14:18:18
quote:

Pozdrav svima!

Godinama naručujem preko Amazona i nikad nisam ništa morao dodatno platiti. U posljednje dvije- tri godine vidim da pošiljka stiže iz Njemačke, također bez dodatnih taksi.
Krscho Posted - 22/11/2013 : 13:31:54
Smomo8 Posted - 22/11/2013 : 13:16:01
quote:

Pozdrav svima!

Meni uredno naplate 25% i još 40 kn zbog nekakvog otvaranja i pretraživanja - gluposti.
Preporučam ti da naručuješ iz Europe.
jaki Posted - 22/11/2013 : 11:36:36
bilo bi dobro napisati u koju državu želiš "uvesti" strip.
druga stvar je da li ih kupuješ/uvoziš kao fizička ili pravna osoba i u kojim količinama.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000