T O P I C R E V I E W |
DeeCay |
Posted - 04/02/2014 : 18:05:20 Otvorenje izložbe „Babilon“
umjetnika Danijela Žeželja održat će se 6. veljače u Galeriji SC, s početkom u 20 sati. Otvorenje će popratiti performans naziva ZOO / slikanje uživo + glazba uživo/ kojeg će izvesti Danijel Žeželj, Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević.
Izložba je otvorena do 22. veljače. Radno vrijeme Galerije SC je od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.
Danijel Žeželj, slikar, ilustrator i strip autor međunarodnog ugleda, zagrebačkoj će publici predstaviti projekt Brooklyn Babylon, grafičku novelu popraćenu multimedijskim performansom. Žeželjovi snažni crno-bijeli crteži nerijetko su obilježeni egzistencijalnom tematikom, a njegove grafičke novele bez riječi karakteriziraju elementi društvene kritike, ali i naracija na tragu fantastičnoga, zbog čega ih vežemo uz magični realizam. Grafička novela Babylon donosi priču o gradnji najviše građevine na svijetu u Brooklynu, metropoli budućnosti. Tesar Lev rastrgan je između vlastite ambicije i osjećaja prema zajednici kada dobije narudžbu da sagradi vrtuljak na samom vrhu građevine, zbog čije su gradnje dijelovi njegova grada sravnjeni sa zemljom, a njegovi sugrađani ostali bez krova nad glavom. Babylon je dirljiv primjer moći grafičke novele bez riječi koja se vrlo osobno obraća čitateljima na svim stranama svijeta i protresa svačiju društvenu savjest. Ova urbana bajka odvija se kroz multimedijski performans Brooklyn Babylon koji uključuje animirani film, slikanje uživo i glazbu.
ZOO program: performans / slikanje uživo + glazba uživo Danijel Žeželj; slikanje Damir Martinović Mrle; bas, elektronika Ivanka Mazurkijević; glas
Nekoliko tabli iz stripa..
|
9 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Johnny Difool |
Posted - 08/02/2014 : 18:27:42 Maja Hrgović u Novom listu:
http://www.novilist.hr/Kultura/Izlozbe/Izlozba-Danijela-Zezelja-vizije-urbane-apokalipse
|
Johnny Difool |
Posted - 07/02/2014 : 00:49:23 Nažalost, popodne i večer sam proveo radno u Čakovcu. Ali vjerujem da je bilo dobro, makar mi prostor Galerije SC-a ni na fotkama ni inače ne djeluje prikladno za slična događanja.
|
DeeCay |
Posted - 07/02/2014 : 00:39:07 Kraći, no intenzivan performans, u industrijskom akustičnom ambijentu... Magija se odvijala na pozornici, koja je masi uglavnom bila nedostižna. Doduše, bilo je gomila ljudi na omanjem prostoru i Žeželjevo kreiranje većini je bilo neviđeno.
|
Spiderman |
Posted - 06/02/2014 : 18:36:46 quote: Originally posted by DeeCay
Ja ću vjerojatno također navratiti. Još neko?
ja |
oko |
Posted - 06/02/2014 : 17:24:47 Intervju na tportalu http://www.tportal.hr/kultura/kulturmiks/313711/Da-internet-sutra-nestane-brzo-bi-se-navikli.html
|
DeeCay |
Posted - 06/02/2014 : 17:03:12 Ja ću vjerojatno također navratiti. Još neko? |
Raven84 |
Posted - 05/02/2014 : 15:34:01 Odlično, dolazim. |
tinton |
Posted - 04/02/2014 : 20:41:49
|
paro |
Posted - 04/02/2014 : 18:36:17 Ajme, Žeželj u Zg, ja u St |