forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Moj san je biti izdavač stripova ?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Obi-wan Posted - 02/03/2014 : 18:52:48
Dakle, ovo je poll o nečemu što je mnogi ljubitelja stripa sebi priželjkivao, maštao, planirao. Izdavati stripove i živjeti od toga.
Vremenom su neki od nas i krenuli tim putem.
A i mi ostali smo naučili dosta o tome usput.

Pitanje glasi:
Da li biste voljeli postati izdavač stripova?
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Obi-wan Posted - 12/03/2014 : 23:09:49
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Kako ne znaš o čemu se radi?

Nisam povezao nick Velemajstor sa ovim...
Eto sad znam.
Kruger Posted - 12/03/2014 : 22:28:54
quote:
Originally posted by Obi-wan

Poll stoji podjeljen na fifti/fifti.
Osobno se ne bih usudio postati izdavač stripova osim u nemogućem scenariju LOTO dobitak...

to je zato što ne igraš loto
Johnny Difool Posted - 12/03/2014 : 22:03:15
Kako ne znaš o čemu se radi?

Obi-wan Posted - 12/03/2014 : 21:48:24
quote:
Originally posted by Velemajstor

Upravo sam napravio to što govoriš da ti je san, te odmah napominjem da je i meni to oduvijek bio san.
Ako se pitaš da li sam lud, odgovor je DA i to kako za mene, tako i za mog poslovnog partnera i kuma.
Ludi smo, zapeli smo negdje u onim 80-tim godinama odrastanja i još dan danas volimo stvari iz tog vremena.
Pozivam te da u petak dođeš do LASTANA u 18.00 sati i da se sam uvjeriš kako to izgleda kada dva entuzijasta i zanesenjaka promoviraju prvi strip koji su izdali.

Na žalost ja sam kojih 300 km. udaljen od Lastana (ako je Zagreb u pitanju), a mora da se radi.
Naravno, želim vam svu sreću i nadam se da će strip biti predstavljen i ovdje na forumu da vidimo o čemu se radi.
kiky Posted - 12/03/2014 : 19:00:48
ne bi izdavao stripove. zapravo, ne znam bi li izdavao išta, jer ja nisam taj tip... poduzetnički.
više sam "umjetnički" pa bi radije kreativno sudjelovao u izradi stripa, a sposobnijima ostavio izdavački dio.
Velemajstor Posted - 12/03/2014 : 18:13:15
Upravo sam napravio to što govoriš da ti je san, te odmah napominjem da je i meni to oduvijek bio san.
Ako se pitaš da li sam lud, odgovor je DA i to kako za mene, tako i za mog poslovnog partnera i kuma.
Ludi smo, zapeli smo negdje u onim 80-tim godinama odrastanja i još dan danas volimo stvari iz tog vremena.
Pozivam te da u petak dođeš do LASTANA u 18.00 sati i da se sam uvjeriš kako to izgleda kada dva entuzijasta i zanesenjaka promoviraju prvi strip koji su izdali.
Obi-wan Posted - 12/03/2014 : 17:50:05
Iako bi više od ičega volio izdavati stripove koje volim i živjeti od toga, smatram da to danas ne bi upalilo.
Pustimo onaj scenario da dobiješ na LOTO-u milijun eura pa 100 000 uložiš u izdavanje i baš te briga... To se neće desiti.
Treba uložiti svoju ušteđevinu (ako imaš), dići kredit, staviti hipoteku na kosilicu. Mislim da je to danas vrlo upitna investicija.
1. Izdavača već ima puno te je prisutna hiperprodukcija stripova (puno izdanja).
2. Ljubitelja stripa ima relativno malo, a vremenom će biti i manje. Stripove nije dosta izdati, treba ih nekome i prodati.
3. Ulaganje u izdavački posao se ne vraća brzo, a ponekad se ne vraća nikada.
4. Kriza je i ljudi se moraju odreći luksuza. Tu spadaju i stripovi. Neki su se već odrekli koječega.

Poll stoji podjeljen na fifti/fifti.
Osobno se ne bih usudio postati izdavač stripova osim u nemogućem scenariju LOTO dobitak...
ned_lynx Posted - 04/03/2014 : 04:56:03
Opredelio sam se za prvi odgovor, mada, čisto sumnjam da bi iko, zdrave pameti, uz zdravorazumsku činjenicu di živi (ako nažalos živi tu negdi), napravio taj odabir.
Imrahil Posted - 03/03/2014 : 23:55:24
Da, ali sumnjam da će ikad biti išta od toga.
paro Posted - 03/03/2014 : 00:49:16
quote:
Originally posted by dante

Meni je kao klincu bio san da imam svoju videoteku. Al bi se usrecio...

Također
Ah videoteka, institucija koju današnja mladež neće upoznat.
Nemam pojma kolko sam sati ili dana ili mjeseci tamo proveo.

Ontopic
Nema šanse.
jaki Posted - 03/03/2014 : 00:38:46
To mi je san odmalena.
Šta bi se nauživali mekih korica
DzekDenijels Posted - 03/03/2014 : 00:04:00
Naravno...
Samo luksuzna izdanja, onako kako to radi Libellus.
tinton Posted - 02/03/2014 : 23:23:36
quote:
Originally posted by acestroke

Nema sanse.

Sarkazam?
acestroke Posted - 02/03/2014 : 23:20:54
Nema sanse.
wolf Posted - 02/03/2014 : 23:09:14
U ovakvim uvjetima i situaciji jedino da sam potpuno lud.
dante Posted - 02/03/2014 : 22:55:22
Meni je kao klincu bio san da imam svoju videoteku. Al bi se usrecio...
lwood Posted - 02/03/2014 : 22:41:04
Treči odgovor.
s tin se nikad ne bi bavia. taman da iman i milijardu eura
drablj Posted - 02/03/2014 : 20:18:36
bio bih finansijer, ali poslovni covek ne.
Ignus Posted - 02/03/2014 : 20:11:56
Da! Objavio bi Druunu i onda ugasio firmu. :)
mr murdoc Posted - 02/03/2014 : 20:08:36
Da, naravno da je to moj san..ali samo san .
sretan Posted - 02/03/2014 : 20:01:24
Ne.

Eventualno klub/čitaonica, ali izdavaštvo nikad.
Johnny Difool Posted - 02/03/2014 : 19:51:17
Ne!
Uživam u čitanju stripova i skupljanju istih, a na izdavanje nikad nisam ni pomišljao.
Uostalom, vrijedni izdavači posljednjih godina ostvaruju i neke moje vlažne stripovske snove, pa čemu se gurati...

Tex Willer Posted - 02/03/2014 : 19:29:32
quote:
Originally posted by dcopic

Stavi se u poziciju pokojnog Bonellija, imao je svoj ured i hrpu ljudi oko sebe koji sve rade. Prije nego što strip ide u štampu donose ti primjerak da ga osobno pročitaš i daš zeleno svijetlo. Poslije odeš na ručak u najbolji restoran u Milanu, a kada imaš malo više vremena turistički posječuješ sva mjesta po svijetu odakle su junaci iz tvojih stripova i isprobavaš autohtone vrste piva i u pojedinim mjestima!

Vidis, ja sam razmisljao o ovim nasim mucenicima, nije mi to palo na pamet.
Sad cu da glasam za prvu opciju

Edit : Dobar si materijal za politicara, ubedis coveka za cas
Samo ipak ne bih da se stavljam u poziciju pokojnog Bonellija, radije bih u poziciju ovog zivog
going going Posted - 02/03/2014 : 19:28:58
Ja bih mnogo voleo da budem izdavac! I da izdajem ona izdanja koja trenutno ne mogu sebi da priustim, ali po jeftinijim cenama.
Na primer Magicni Vetar ili Ken Parker debeljuca 7 u 1, da ubrzam Mister No debeljuce, da izdajem Batmana Morisonov rad na Batmanu i jos mnoge druge stripove od Francusko-Belgijeske skole stripa.
dcopic Posted - 02/03/2014 : 19:26:13
quote:
Originally posted by Tex Willer

Nedostaje odgovor "Ne, nikad nisam ni pomislio na to".
Obican stripofil, dobro ajde, zagrizeni i nista vise od toga
Kad bih morao da se ganjam sa forumasima oko prevoda, dizajna, cene, da objasnjavam stvari hiljadu puta vec objasnjene - ili bih se ubio ili bih ubio nekog Kad bih morao kao pojedini da sam prevodim ili lektorisem - nikad taj strip ne bih ni procitao posle.
Prosto ne, bez pozadine, tako da nemam opciju za glasanje.

Stavi se u poziciju pokojnog Bonellija, imao je svoj ured i hrpu ljudi oko sebe koji sve rade. Prije nego što strip ide u štampu donose ti primjerak da ga osobno pročitaš i daš zeleno svijetlo. Poslije odeš na ručak u najbolji restoran u Milanu, a kada imaš malo više vremena turistički posječuješ sva mjesta po svijetu odakle su junaci iz tvojih stripova i isprobavaš autohtone vrste piva i u pojedinim mjestima!

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000