T O P I C R E V I E W |
ninel |
Posted - 07/12/2015 : 22:17:46 Da stavimo autobiografske stripove u nov topik, da ne smetlimo po epileptičaru. U izbor dolaze samo autobiografski stripovi, znači oni u kojima autori pričaju o sebi ili svojoj porodici.
Autobiografski stripovi koji su izašli u Jugi: Balkanalije, Samira Kentrić Blankets, Craig Thompson Dnevnik, Dušan Gačić (uopšte prvi autobiografski strip u Jugi) Dnevnik, Sonja Gašperov Dnevniq, Darko Macan Epileptičar, David B. Fatherland, Nina Bunjevac Goni to smeće, Frano Petruša Ja, Rene Tardi, ratni zarobljenik u štalagu II b, Jacques Tardi Maus, Art Spiegelman Medena koža, Jung Moj newjorški dnevnik, Julie Doucet Mostarske želje, Frano Petruša Na mestu vojna, Goran Duplančić Nemirno more, Helena Klakočar Paulov ljetni posao, Michel Rabagliati Perzepolis, Marjane Satrapi Pjongjang, Guy Delise Plave pilule, Frederik Peeters Priča o teti Mandi, Ivana Pipal Radosav, Boris Stanić Šavovi, David Small Zašto sam ubio Pierrea, Alfred Zoološki vrt zimi, Taniguči
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
nika331 |
Posted - 22/01/2016 : 12:59:29 Autobiografski i biografski stripovi za mene uvijek imaju prednost kod citanja ili kupnje, kao i povijesni.
|
Mr. Bushido |
Posted - 20/01/2016 : 15:25:37 U šestom mjesecu nam stiže i ovaj zanimljiv autobiografski strip:
quote: DARK NIGHT: A TRUE BATMAN STORY HC Written by PAUL DINI Art and cover by EDUARDO RISSO On sale JUNE 15 • 128 pg, FC, $22.99 US • MATURE READERS The Caped Crusader has been the all-abiding icon of justice and authority for generations. But in this surprising original graphic novel, we see Batman in a new light—as the savior who helps a discouraged man recover from a brutal attack that left him unable to face the world. In the 1990s, Eisner Award-winning writer Paul Dini had a flourishing career writing the hugely popular Batman: The Animated Series and Tiny Toon Adventures. Walking home one evening, he was jumped and viciously beaten within an inch of his life. His recovery process was arduous, hampered by the imagined antics of the villains he was writing for television including The Joker, Harley Quinn and the Penguin. But despite how bleak his circumstances were, or perhaps because of it, Dini also always imagined the Batman at his side during his darkest moments. DARK NIGHT: A TRUE BATMAN STORY is the harrowing and eloquent autobiographical tale of Dini’s courageous struggle to overcome a truly desperate situation. It is a Batman story like none other and one that will truly resonate with fans. Art by the incredibly talented Eduardo Risso (100 BULLETS, DARK KNIGHT III: THE MASTER RACE).
|
trolodtroje |
Posted - 26/12/2015 : 10:38:33 rutu modan - imovina |
Mr. Bushido |
Posted - 16/12/2015 : 19:57:07 Nemojmo zaboraviti i ovaj odličan strip.
|
ninel |
Posted - 11/12/2015 : 10:18:53 Slažem se. Jedno su autobiografski stripovi, gde autori ispričaju svoju ili porodičnu priču, a drugo žurnalistički stripovi gde su autori u drugom planu samo očevidci nekog dogadjaja. |
Johnny Difool |
Posted - 11/12/2015 : 10:01:46 Meni je takav slučaj s Fotografom i Jednog proljeća u Černobilu, koji su strip-reportaže a ne autobiografski stripovi.
Guy Delisle u Pjongjangu spretno spaja reportažno s autobiografskim, pa je to i autobiografski strip.
|
Mr. Bushido |
Posted - 11/12/2015 : 04:18:20 quote: Originally posted by cerichus
Joe Sacco: Safe area Goražde, Fixer, Palestina...
Ja Saccove stripove doživljavam prvenstveno kao žurnalističke.
Jer on ne govori toliko o sebi koliko o nekim aktualnim temama i osobama koje je imao priliku doživjeti i upoznati iz prve ruke. |
Johnny Difool |
Posted - 09/12/2015 : 15:10:44 Dopao mi je u ruke nedavno objavljen također autobiografski strip "Birokratija" Alekse Gajića.
|
KuntaKinte |
Posted - 09/12/2015 : 14:08:20 quote: Originally posted by GGG
Trondheim: Les petits riens de Lewis Trondheim/Little Nothings
Onda i Approximate Continuum Comics.
Dodajem i kod nas objavljene: Qreten (Macan) Mudraci (Štef) Safe Area Gorazde (Joe Sacco) Palestina (Joe Sacco) Just So Happens (Tako se to desilo) Šavovi (Dejvid Smol) Ćerke (Brajan Talbot)
Kod nas neobjavljene, a valjalo bi: Regards from Sebia (Aleksandar Zograf) It's a Good Life, If You Don't Weaken (Seth) Beg the Question (Bob Fingerman) Embroideries (Marjane Satrapi) Over Easy (Mimi Pond) User’s Guide to Neglectful Parenting, Even More Bad Parenting (Guy Delisle) This One Summer (Jillian Tamaki, Mariko Tamaki) - ne mogu baš da se setim da li je autobiografski |
BiDi |
Posted - 09/12/2015 : 11:48:31 I ako među tih stripova ima odlicnih prica zanimljivo je koliko autora ima dojam da svijet treba znati njihovu priču. Da je njihova priča važna.
21. stoljeće... vreme ljudi koji žele biti u svjetlu... blogovi, reality, youtuberi, selfie fotografije, autobiografskih stripovi... |
GGG |
Posted - 09/12/2015 : 11:36:49 Trondheim: Les petits riens de Lewis Trondheim/Little Nothings |
cerichus |
Posted - 09/12/2015 : 08:43:37 Joe Sacco: Safe area Goražde, Fixer, Palestina... |
Residents |
Posted - 08/12/2015 : 18:23:03 Etel i Ernest Izlazne rane Jednog proljeća u Černobilu Crveni alarm Denis Ima još dosta, treba potražiti.... |
KOMIKO |
Posted - 08/12/2015 : 10:58:18
Komikovi autobiografski stripovi:
|
going going |
Posted - 08/12/2015 : 10:48:14 Od autobiografskih tu je Roki od Martina Kelermana u izdanju Komika.
A biografski je Bokser od Rajnharda Klajsta takodje u izdanju Komika.
|
ninel |
Posted - 08/12/2015 : 10:36:43 quote: Originally posted by panic
Ne znam da li ovde spadaju i : -Ćerke -Etel i Ernest
Ove nisam čitao pa ne znam, dal su autobiografski? |
Poli |
Posted - 08/12/2015 : 10:34:26 I Bili Holidej (DW) od biografskih ...
|
ninel |
Posted - 08/12/2015 : 10:06:56 DA, još je Pjongjang autobiografski. Ali biografskih imaš malo more. Od Marxa za početnike i Otkrića sveta u stripu do friško izašlih biografija. Da biografija raznoraznih svetaca uopšte ne pominjem... |
Johnny Difool |
Posted - 08/12/2015 : 09:26:16 Što biografski, što autobiografski, ima još:
|
supermark |
Posted - 08/12/2015 : 07:54:18 mislim da se traže autobiografski stripovi iz bivše Juge |
Mr. Bushido |
Posted - 08/12/2015 : 04:42:09 Neki su biografski, a neki poluautobiografski.
|
Zagor-te-nay |
Posted - 08/12/2015 : 00:44:59 Najbolji ode mi je ipak - Zašto sam ubio Pierrea. Nema status kakav zaslužuje. |
kasper |
Posted - 07/12/2015 : 23:22:13 fun home, evo ga ceka da bude procitan |
panic |
Posted - 07/12/2015 : 23:21:20 Ne znam da li ovde spadaju i : -Ćerke -Etel i Ernest |
Mali_Mate |
Posted - 07/12/2015 : 23:20:56 (računamo samo albume ili i kratke stripove?)
Petruša - Goni to smeće Sonjecka - Dnevnik Ivana Pipal - Priča o teti Mandi Alison Bechdel - Fun home Reinhard Kleist - Johnny Cash: I see a darkness Reinhard Kleist - Castro
|