T O P I C R E V I E W |
cerichus |
Posted - 14/12/2015 : 19:37:26 Vidim da niko ne javlja da je izašlo bh izdanje Fixera pa rekoh da informiram zainteresirane. Evo podataka o izdanju:http://www.btcsahinpasic.ba/knjiga/541/fixer-priča-iz-sarajeva |
4 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Red Marquis |
Posted - 14/12/2020 : 17:11:19 Mene jako interesuje, ali ove godine s carinom i stripovima sam samo muke imao, pa je na ledu do daljneg. |
Poli |
Posted - 14/12/2020 : 14:39:47 Jer nisam nasao nijedan drugi topic sa naslovom Sacco, strpat cu to ovdje...
Covjek ima novi strip, pa me zanima da li ga je netko vec narucio i procitao?
Paying the Land https://www.bookdepository.com/Paying-Land-Joe-Sacco/9781627799034
Strip ima 272 stranice, a govori o... slijedi glupi Google Translate """prijevod""":
Dene su, prema njihovim pričama, od pamtivijeka živjeli u prostranoj dolini rijeke Mackenzie. Za Dene, zemlja ih posjeduje, a ne obrnuto, i ona je presudna za njihovo preživljavanje i sam način života. No, na subarktičkim kanadskim sjeverozapadnim teritorijima nalaze se vrijedni resursi, uključujući naftu, plin i dijamante. Uz rudarstvo dolazili su i poslovi i ulaganja, ali i izgradnja cesta, cjevovoda i otrovni otpad koji je ožiljavao krajolik, te alkohol, droga i dugovi koji su deformirali način života.
U Plaćanju zemlje, Joe Sacco putuje po zaleđenom sjeveru kako bi otkrio ljude u sukobu zbog troškova i koristi od razvoja. Procvat rudarstva samo je posljednji napad na autohtonu kulturu: Sacco govori o razornom utjecaju školskog sustava koji je imao za cilj "ukloniti Indijanca iz djeteta"; destruktivni proces koji je Dene odvezao iz grma u naselja i pretvorio u nadničare; vladini zahtjevi za zemljište naslagani na naciju Dene; i njihovi uzvišeni napori da ožive ranjenu kulturu.
Nasuprot golemom i prekrasnom krajoliku koji zaostaje na svim ljudskim razmjerima, Paying the Land daje na uho lovcima i poglavarima, aktivistima i svećenicima da ispričaju zamašnu priču o novcu, ovisnosti, gubitku i kulturi - u zadivljujućim vizualnim detaljima prepričao je jedan od najveći živi crtači.
|
Mr. Bushido |
Posted - 27/12/2015 : 21:24:25 The Fixer je odličan strip.
Inače, nekako imam dojam da je sve Saccove stripove o ratu u BiH najbolje čitati zajedno. Dobro se nadopunjuju. |
Poli |
Posted - 15/12/2015 : 09:14:28 za "domace" izdanje Fixera.
|
|
|