T O P I C R E V I E W |
Markos |
Posted - 07/05/2016 : 00:15:56 Svojevremeno mi se jedan član foruma, ekonomist/računovođa po struci, bio javio privatnom porukom da je radio analizu poslovnih rezultata HR striparnica i izdavača i kako to sve skupa dosta loše izgleda pa me pitao slažem li se ja da on to objavi javno na forumu, na što sam ja odgovorio da nemam ništa protiv. No, čovjek je očito odlučio zadržati to za sebe, jer nikad nije ništa objavio.
Zadnjih su se dana pojavili raznorazni "dobronamjerni" dušebrižnici koji su objavili službene financijske podatke hrvatskih izdavača za 2015 i onda polupismena rulja željna linča iz toga krajnje netočno, nestručno i zlonamjerno izvodi neutemeljene zaključke. Da ja idem obarati točku po točku tih budalaština, nema smisla, ali stvarno mi je muka čitati ta sranja i misliti kako će netko možda nasjesti na njih. Možda bi imalo smisla ako bi netko neutralan, a kompetentan, pravilno i precizno iščitao te podatke?
Čovjeku s početka priče, koji mi se bio javio porukom, sam zaboravio ime, ali evo, ako slučajno ovo pročita, možda poželi prokomentirati. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Witchblade |
Posted - 10/05/2016 : 14:15:23 Zašto bi me bilo briga koliko Marko (ili bilo tko drugi) zarađuje? Naravno da mu ne želim gubitak, nego zaradu, ako već ne iz altruizma onda iz sebične želje da nastavi raditi to što je dosad radio, ali nimalo me ne zanimaju njegove aktiva i pasiva. Stripovi nisu kruh i mlijeko, stripovi su luksuz (a to kaže čovjek koji je više uložio u police nego neki drugi u kolekciju). Pa ako mi je strip preskup, mogu ga kupiti ili ne kupiti, trećeg nema. Ako se 300-400 drugih kupaca ne složi sa mnom, blago Marku i baš ga briga za moje mišljenje. Ako se, naprotiv, i oni slože, e onda može pojeftiniti ili može odlučiti da ne želi raditi po toj cijeni, ali kome se ima opravdavati u bilo kojem slučaju?
A tebi, Marko, dobronamjeran savjet za koji unaprijed znam da ga nećeš poslušati: "prst u uvo", živjet ćeš ako ne duže, onda barem mirnije I da više svi prestanemo tratiti vrijeme na ovakve stvari. |
ken2 |
Posted - 10/05/2016 : 00:19:49 quote: Originally posted by Dermentor
Kak bi ameri rekli "let it go" :)
ma kakvi crni ameri tako kaže elza |
Dermentor |
Posted - 09/05/2016 : 13:50:21 Kak bi ameri rekli "let it go" :) |
www2 |
Posted - 09/05/2016 : 13:16:54 @ boddhisatva ....ne znam te, al definitivno imaš previše slobodnog vremena, da se lijep izrazim.
|
kasper |
Posted - 08/05/2016 : 11:56:43 oduvek sam voleo da pratim rasprave u raspravi |
PijaniPatak |
Posted - 08/05/2016 : 11:19:26 De, pusti čoveka na miru i mani se ćoravog posla. Tema je računovodstvo, a ne lektura.
Inače, fali ti nekoliko tačaka na kraju rečenica, velikih slova na početku onih koje im slede, a kuburiš i sa zarezima. |
boddhisatva |
Posted - 08/05/2016 : 09:23:18 [url=http://postimage.org/][/url] [url=http://postimage.org/]image hosting 20mb[/url]
dobro jutro pa kad baš inzistiraš.... ja baš ničim nisam tebe direktno prozivao, normalno sam ukazao na grešku u konstrukciji, ti ili bilo tko to napravio svejedno, sve to se vidi i avionom iz posta, ali ti očigledno imaš neki problem pa si preosjetljiv iz meni nedokučivih razloga i paralelno si mi udijelio epitete koje ja ne udjeljujem, smisao foruma je da bude raspravište a ne ovakvo nešto, i preko gornjega ću ti prijeći jer nema svrhe da na to raspravljam
ali ako baš inzistiraš sa tim svađalačkim tonom, onda:
1. Posted - 07/05/2016 : 20:09:22 2. Edited by - Obi-wan on 07/05/2016 20:18:25
dakle, nije to minuta i nije to vrijeme koje navodiš...
ma samo ti editiraj i menjaj postove koliko želiš ako ti je to toliki gušt sad ako si si istresnuo sve što ti po forumu smeta direkt na meni OK, nadam se da si se ispuhao i tad odi popij drugu kavu u ovo lijepo nedjeljno jutro, odi na misu, na ribičiju, vježbaj jogu |
Obi-wan |
Posted - 08/05/2016 : 08:14:25 quote: Originally posted by boddhisatva
ajde neka ti bude, neda mi se raspravljati sa nekim ko je u kontradikciji sa svojim nickom, uopće... Ti si ovo započeo, ja tebe nisam dirao. To nije u skladu sa tvojim nickom definitivno. edit nakon par minuta: pa onda još editiraš prvi post na koji sam napisao gornje, zaključujem da bolje se ne raspravljati dalje
Šta sam promjenio? Editiram greške zbog brzog kucanja, nije prošao ni minut. post 18:49 , edit 18:50 To je bilo puno prije tvojeg replyja. No, glavno da se blati protivnik. Pun mi je kufer ljudi koji se kače na svaku rečenicu koju napišeš kao da nemaju pametnijeg posla u životu. Napisao sam da nije moj posao voditi evidenciju o Markovoj zaradi te da mi čak odgovara ako on uspjeva zaraditi. Dodajem čak da mi je drago ako čovjek ima nešto osim lijepih stripova za svoj trud. I onda me ti prozivaš za nešto što se uopće nije ni dogodilo zbog toga što nisam pohađao istu školu za lingvistiku kao ti. Još se rugaš što sam napisao "de" ponavljajući to. Zbog takvih mi dođe da se odmorim od foruma na jedno godinu dana ili da dolazim što rjeđe. Ne znam šta je gore, odgovoriti na svaki napad ili pustiti da se takvi kao ti hrabre i umnožavaju.
PS. I ovaj post je editiran. Nisam pohađao ni kurs napredne stenografije pa eto griješim pri kucanju. Nadam se da me internet policija neće uhapsiti.
|
supermark |
Posted - 08/05/2016 : 07:01:26 quote: Originally posted by Markos
Zadnjih su se dana pojavili raznorazni "dobronamjerni" dušebrižnici koji su objavili službene financijske podatke hrvatskih izdavača za 2015 i onda polupismena rulja željna linča iz toga krajnje netočno, nestručno i zlonamjerno izvodi neutemeljene zaključke.
Nije nista cudno sto laici ne znaju citati financijska izvjesca. Eto ja sam prosle godine savjetovao prijatelju da ustedi na porezu na dobit tako da reinvestira dobit na dugotrajnu imovinu, pretpostavljajući da sigurno ima poprilične izdatke od kupovine prava na silna izdanja koja objavljuje. Njegova računovotkinja je javila da se to odnosi samo na dugotrajnu imovinu. Znaci na aute, nekretnine i sl. Ja sam dotad mislio da je svima u toj struci jasno da osim materijalne imovine, postoji i nematerijalna. Odnosno ulaganja u kompjutorski softver, koncesije, u našemu slučaju prava na stripove itd. |
Giuda Ballerino |
Posted - 07/05/2016 : 21:57:46 quote: Originally posted by PijaniPatak
Svako sa imalo soli u glavi će jednostavno uživati u stripu i sam proceniti koliko mu se daje za njega... Čast Markosu na svemu, kao i ostalim čelnicima izdavačkih kuća, ali me jednostavno zabole za njihove džepove. Koji će mi moj to? Da znam nekog lično od njih, pa mi se taj izjada na kafi - to je ok, drugarstva radi. Ali ovako...prst na čelo, braćo
Tako je!
Ja osobno imam bar 3 alternativna nacina za procitati neki strip koji me zanima i uz jako plitke dzepove imam materijala za dva zivota. |
PijaniPatak |
Posted - 07/05/2016 : 21:44:26 Svako sa imalo soli u glavi će jednostavno uživati u stripu i sam proceniti koliko mu se daje za njega... Čast Markosu na svemu, kao i ostalim čelnicima izdavačkih kuća, ali me jednostavno zabole za njihove džepove. Koji će mi moj to? Da znam nekog lično od njih, pa mi se taj izjada na kafi - to je ok, drugarstva radi. Ali ovako...prst na čelo, braćo |
Markos |
Posted - 07/05/2016 : 21:37:02 Malo ti je kriva računica. Od 350 kuna koliko strip košta ja dobijem otprilike 230. |
Bachy |
Posted - 07/05/2016 : 20:49:49 quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by Bachy
Jednostavno me vuče da sudjelujem u ovoj raspravi... Nisam poznavao Markosa sve dok se jednom prilikom nismo našli na kavi i ugodnom razgovoru u kojem mi je Markos pokazao koliki su troškovi tiska za Sandmana (sad se ne mogu točno sjetiti za koju knjigu bilo, ali mislim da je bilo za 2.)... čeljust mi je i dana danas otvorena kad se sjetim tog iznosa (ako Markos želi, može reći o kojem se iznosu radilo). Zaključak do kojeg sam došao jednostavnom matematikom - Markosa u ovom poslu može tjerati naprijed samo čisti entuzijazam.
Nadam se da će to shvatiti i ostali gore spomenuti i uživati u svakom novom izdanju koje se objavi.
Da, računi tiskare za Sandmana su šokantni, pa ih znam potegnuti kad mi netko prigovara da su stripovi skupi.
https://www.dropbox.com/s/3y07ugqiwf62anh/snd2.jpg?dl=0
Da. To je taj račun. Znači 1000 komada kad Markos proda (ako sve proda po 350 kn, nećemo računati popuste za sajmove i prodaju na aukcijama) dobiva 350 000 kn. 350 000 - 108 000= 242 000 kn. S tim da ovdje ne možemo vidjeti koliko je Markos platio autorska prava, tiff fileove (koji se posebno plaćaju ako me pamćenje dobro služi), prijevod, lekturu i sve ostale troškove koji idu uz jedno ovakvo kapitalno izdanje. Zaključak: Nadam se toplo da Markosu nešto i ostane (osim zadovoljstva što je objavio ovakve knjižurine).
E sad, stvar je u tome što Markos mora iskeširati lovu za autorska prava, tiff fileove, tisak... i onda se nadati da će prodaja ići dobro i prodati svih 1000 komada.
Zato ja Markosu skidam kapu do poda.
Kad ti netko dođe u goste i kaže da su stripovi jeftina literatura koju čitaju lijeni klinci jer ne vole knjige pa zato čitaju stripove - tutneš mu u ruke Fibrinog Sandmana i zamoliš ga da ponovi što je rekao.
|
wolf |
Posted - 07/05/2016 : 20:35:46 Sto puta prožvakana tema. Stripovi su skupi. Ok, neću ih kupovati. Skup je i BMW pa ne napadam proizvođača zbog toga.
Kod nas izdavači upadaju često u apsurdni začarani krug kao i mnogi proizvođači dobara i usluga - proizvod isporuče distributeru, ovaj proda, ne plati proizvođaču za preuzeto i proizvođača još država opali porezom na prodano (a nenaplaćeno).
A još dodatak tezi koliko su pojedinci apsurdni i nedosljedni u svojim lamentiranjima. Stripovi poput Martina Mysterea, Nathana Nevera i Mister Noa nestali su s naših kioska, ali egzistiraju kao luksuzna HC izdanja. Tko je kriv što su nestali s kioska? Sigurno ne Strip Agent/Ludens. Pa neka se onda ne bune. Ja osobno bih bio više nego zadovoljan da su isti nastavili izlaziti na kioscima. |
boddhisatva |
Posted - 07/05/2016 : 20:21:38 ajde neka ti bude, neda mi se raspravljati sa nekim ko je u kontradikciji sa svojim nickom, uopće...
edit nakon par minuta: pa onda još editiraš prvi post na koji sam napisao gornje, zaključujem da bolje se ne raspravljati dalje |
zeljko |
Posted - 07/05/2016 : 20:18:31 quote: Originally posted by morski
quote: Originally posted by zeljko
nisam racunovodja niti me zanima tudji novcanik ko radi nek ima para ko ne radi nek ne jede
samo molim obje skupine da ne kukaju :D
"Tko izgubi dobitak dobije gubitak." "Bolje izdati knjigu nego prijatelja!" "Bolje je biti bogat nego ne biti." "Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi." "Mi imamo iskustva,vi imate novac. Na kraju vama ostane iskustvo,a nama novac."
ja ti citiram poslanicu iz novog zavjeta upucenu ljencvinama i nersdnicima a ti meni Alan Forda |
Obi-wan |
Posted - 07/05/2016 : 20:09:22 quote: Originally posted by boddhisatva
quote: Originally posted by Obi-wan
De pročitaj još jednom šta sam napisao. Piše AKO i piše da me ne zanima. Kapitalna greška je kad se zabiješ biciklom u auto, a ne kada napišeš post na forumu.
De i da pročitam 100x kaj si napisao zaključujem da imaš problem u gramatici. Napisao si MOŽE - znači nešto je već urađeno, uzmi rječnik hrv. jezika i potraži pod MOĆI = znači svršeno - MOŽE SE
Drugo bi bilo da si napisao IMA PRILIKU (što je nesvršeno, ne?)
Ono o biciklu, autu i postovima na forumu ne kužim pa neću to ni raspravljati
Ajde ne fantaziraj. Jasno je kao dan da nisam tvrdio da se Marko obogatio već da mi je to sasvim ok. ako je tako. A sad što nismo svi lingvisti (hvala bogu), to je već druga priča... Poenta posta: koliko je Marko zaradio ili nije je njegova stvar. Nas treba zanimati samo što više dobrih stripova. Napao si me bez ikakvog razloga, a ja sam budala što uopće odgovaram na takve provokacije - nikada neću naučiti... |
boddhisatva |
Posted - 07/05/2016 : 20:03:52 quote: Originally posted by Obi-wan
De pročitaj još jednom šta sam napisao. Piše AKO i piše da me ne zanima. Kapitalna greška je kad se zabiješ biciklom u auto, a ne kada napišeš post na forumu.
De i da pročitam 100x kaj si napisao zaključujem da imaš problem u gramatici. Napisao si MOŽE - znači nešto je već urađeno, uzmi rječnik hrv. jezika i potraži pod MOĆI = znači svršeno - MOŽE SE
Drugo bi bilo da si napisao IMA PRILIKU (što je nesvršeno, ne?)
Ono o biciklu, autu i postovima na forumu ne kužim pa neću to ni raspravljati
|
Markos |
Posted - 07/05/2016 : 19:58:07 quote: Originally posted by Bachy
Jednostavno me vuče da sudjelujem u ovoj raspravi... Nisam poznavao Markosa sve dok se jednom prilikom nismo našli na kavi i ugodnom razgovoru u kojem mi je Markos pokazao koliki su troškovi tiska za Sandmana (sad se ne mogu točno sjetiti za koju knjigu bilo, ali mislim da je bilo za 2.)... čeljust mi je i dana danas otvorena kad se sjetim tog iznosa (ako Markos želi, može reći o kojem se iznosu radilo). Zaključak do kojeg sam došao jednostavnom matematikom - Markosa u ovom poslu može tjerati naprijed samo čisti entuzijazam.
Nadam se da će to shvatiti i ostali gore spomenuti i uživati u svakom novom izdanju koje se objavi.
Da, računi tiskare za Sandmana su šokantni, pa ih znam potegnuti kad mi netko prigovara da su stripovi skupi.
https://www.dropbox.com/s/3y07ugqiwf62anh/snd2.jpg?dl=0 |
Obi-wan |
Posted - 07/05/2016 : 19:50:16 quote: Originally posted by boddhisatva
quote: Originally posted by Obi-wan
Ako Marko može uzeti bogatstvo preko Fibre, samo naprijed, još više dobrih stripova u ponudi.
U ovome ti je kapitalna greška. Nije Marko uzeo bogatstvo preko Fibre a niti će ikada uzeti bogatstvo preko Fibre. Čak i da ima neke zarade to se onda u tom zatvorenom krugu opet vrati u izdavaštvo stripova za nas, žišku? Fibra je isključivo Markov entuzijazam, vjerujem da njegov privatni život zato pati, pa nije to nimalo laka stvar što on radi sve za taj entuzijazam. Dakle, nije Marko uzeo bogatstvo od Fibre. MI smo ti koji su uzeli bogatstvo od Fibre.
De pročitaj još jednom šta sam napisao. Piše AKO i piše da me ne zanima. Kapitalna greška je kad se zabiješ biciklom u auto, a ne kada napišeš post na forumu. |
boddhisatva |
Posted - 07/05/2016 : 19:49:48 quote: Originally posted by morski
"Tko izgubi dobitak dobije gubitak." "Bolje izdati knjigu nego prijatelja!" "Bolje je biti bogat nego ne biti." "Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi." "Mi imamo iskustva,vi imate novac. Na kraju vama ostane iskustvo,a nama novac."
;o))))
fali neka i na temu: Podržimo kupovanjem Fibru da ne popušimo mogućnost za najbolje stripove koje ćemo ikada dobti.... |
morski |
Posted - 07/05/2016 : 19:46:17 quote: Originally posted by zeljko
nisam racunovodja niti me zanima tudji novcanik ko radi nek ima para ko ne radi nek ne jede
samo molim obje skupine da ne kukaju :D
|
boddhisatva |
Posted - 07/05/2016 : 19:45:55 quote: Originally posted by Obi-wan
Ako Marko može uzeti bogatstvo preko Fibre, samo naprijed, još više dobrih stripova u ponudi.
U ovome ti je kapitalna greška. Nije Marko uzeo bogatstvo preko Fibre a niti će ikada uzeti bogatstvo preko Fibre. Čak i da ima neke zarade to se onda u tom zatvorenom krugu opet vrati u izdavaštvo stripova za nas, žišku? Fibra je isključivo Markov entuzijazam, vjerujem da njegov privatni život zato pati, pa nije to nimalo laka stvar što on radi sve za taj entuzijazam. Dakle, nije Marko uzeo bogatstvo od Fibre. MI smo ti koji su uzeli bogatstvo od Fibre.
|
Obi-wan |
Posted - 07/05/2016 : 18:49:21 Mene ovo u principu ne zanima. Ako Marko može uzeti bogatstvo preko Fibre, samo naprijed, još više dobrih stripova u ponudi. S druge strane ako izdavaču ide slabo, to mi nije drago jer bude manje stripova pa čak i prestanak rada. Dakle dotiče me samo u toj mjeri. Nikada mi nisu bili jasni ljudi koji vode računa koliko netko drugi zarađuje. Ustvari to me podosta nervira. Gledaj svoja posla i svoju zaradu. Čovjek koji nekoga "optužuje za zaradu" u ovo jebeno vrijeme, najobičniji je kreten. |
Bachy |
Posted - 07/05/2016 : 18:32:19 Jednostavno me vuče da sudjelujem u ovoj raspravi... Nisam poznavao Markosa sve dok se jednom prilikom nismo našli na kavi i ugodnom razgovoru u kojem mi je Markos pokazao koliki su troškovi tiska za Sandmana (sad se ne mogu točno sjetiti za koju knjigu bilo, ali mislim da je bilo za 2.)... čeljust mi je i dana danas otvorena kad se sjetim tog iznosa (ako Markos želi, može reći o kojem se iznosu radilo). Zaključak do kojeg sam došao jednostavnom matematikom - Markosa u ovom poslu može tjerati naprijed samo čisti entuzijazam.
Nadam se da će to shvatiti i ostali gore spomenuti i uživati u svakom novom izdanju koje se objavi. |
|
|