T O P I C R E V I E W |
jaki |
Posted - 28/10/2016 : 00:07:58 ako bude ovako čitateljima skuplji stripovi a izdavačima(ako imaju"mali" godišnji promet) više novaca.
Kako je planirano da se 2018. najniža stopa PDV-a ukine, to znači da bi se po stopi od 13 posto od tada oporezivali i proizvodi na koje se danas plaća PDV od 5 posto, poput knjiga, ortopedskih pomagala, hrane i sl.
Predloženim izmjenama opća stopa poreza na dobit smanjit će se s 20 na 18 posto, odnosno na 12 posto za male poljoprivrednike, poduzetnike s godišnjim prihodom do 3 milijuna kuna i sl. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
SSM |
Posted - 29/10/2016 : 15:59:51 Ja to gledam ovako: knjiga mi daje mjesec - dva užitka pri čitanju (u ovisnosti od broja stranica i kompleksnosti teksta) a strip par dana, pa mi je i logično da košta više u odnosu na strip |
risbozg |
Posted - 28/10/2016 : 22:21:40 knjige (opis tekstom ) i stripovi (opis slikom )za usporedbu su kao i usporedba kruška i jabuka....neusporedivo i samim time su i cijene neusporedive |
jaki |
Posted - 28/10/2016 : 21:48:31 Je jasno je. |
Mrkva |
Posted - 28/10/2016 : 19:23:18 quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by Mrkva
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by zeljko
mene ne zanima njihov pdv želim da sve gubitke preuzmu na sebe i da ostane ista cijena
jer ni dobitak nisu dijelili sa kupcima
Upravo to, dosta je udaranja po džepu kupaca, a neka izdanja su već ionako preskupa.
Stvarno mislite da su stripovi previše skupi? Ja ne mogu govoriti o pojedinačnim izdavačima jer manje-više skupljam samo Fibru, ali kad usporedim cijenu knjiga i stripova, čini mi se da su stripovi i više nego prihvatljive cijene. Naravno da ću si poskupljenjem moći puno manje njih priuštiti, ali kad usporedim tvrdoukoričenu knjigu VBZ-a i Fibrin strip u boji, čini mi se da su cijene slične, a cijena materijala je neusporediva. Ajmo onda još uzeti u obzir da je naklada stripova barem tri puta manja. Ne mozemo se ponašati kao da su knjige i stripovi dio različitog trzišta, a kao dio istog trzišta kao i knjige, stripovi imaju respektabilnu cijenu.
Usporedi Brodeckov izvještaj kad izađe strip sa knjigom prema kojoj je napravljen...
Evo baš sad gledam! Meki uvez knjige u kojoj su samo natiskana SLOVA 170 kuna, a strip 200.
Plus, strip je skoro duplo većih dimenzija, ima 60 stranica više, tvrde korice i etui/kutiju. Cijena tiska je, prema mojoj procjeni, negdje 4:1, možda i više.
Eto. Hvala na tom zornom stavljanju stvari u perspektivu. Kad sam prvi put bacila pogled na Gospodare ječma, osvijestila sam: "Ovo je praktički volonterski rad." i nisam promijenila mišljenje. Da ne spominjem da je interliberski popust pravo malo čudo. No, dobro, prestajem s pohvalama, mislim da je ljudima jasno. |
Markos |
Posted - 28/10/2016 : 19:05:19 quote: Originally posted by Mrkva
quote: Originally posted by Markos
mene ne zanima njihov pdv želim da sve gubitke preuzmu na sebe i da ostane ista cijena
Upravo to, dosta je udaranja po džepu kupaca, a neka izdanja su već ionako preskupa.
Stvarno mislite da su stripovi previše skupi? Ja ne mogu govoriti o pojedinačnim izdavačima jer manje-više skupljam samo Fibru, ali kad usporedim cijenu knjiga i stripova, čini mi se da su stripovi i više nego prihvatljive cijene. Naravno da ću si poskupljenjem moći puno manje njih priuštiti, ali kad usporedim tvrdoukoričenu knjigu VBZ-a i Fibrin strip u boji, čini mi se da su cijene slične, a cijena materijala je neusporediva. Ajmo onda još uzeti u obzir da je naklada stripova barem tri puta manja. Ne mozemo se ponašati kao da su knjige i stripovi dio različitog trzišta, a kao dio istog trzišta kao i knjige, stripovi imaju respektabilnu cijenu.
Usporedi Brodeckov izvještaj kad izađe strip sa knjigom prema kojoj je napravljen...
Evo baš sad gledam! Meki uvez knjige u kojoj su samo natiskana SLOVA 170 kuna, a strip 200.
Plus, strip je skoro duplo većih dimenzija, ima 60 stranica više, tvrde korice i etui/kutiju. Cijena tiska je, prema mojoj procjeni, negdje 4:1, možda i više. |
Mrkva |
Posted - 28/10/2016 : 19:02:11 quote: Originally posted by Markos
Evo baš sad gledam! Meki uvez knjige u kojoj su samo natiskana SLOVA 170 kuna, a strip 200. |
Markos |
Posted - 28/10/2016 : 18:45:21 quote: Originally posted by Mrkva
Usporedi Brodeckov izvještaj kad izađe strip sa knjigom prema kojoj je napravljen... |
Mrkva |
Posted - 28/10/2016 : 17:15:51 quote: Originally posted by DODSFERD
Stvarno mislite da su stripovi previše skupi? Ja ne mogu govoriti o pojedinačnim izdavačima jer manje-više skupljam samo Fibru, ali kad usporedim cijenu knjiga i stripova, čini mi se da su stripovi i više nego prihvatljive cijene. Naravno da ću si poskupljenjem moći puno manje njih priuštiti, ali kad usporedim tvrdoukoričenu knjigu VBZ-a i Fibrin strip u boji, čini mi se da su cijene slične, a cijena materijala je neusporediva. Ajmo onda još uzeti u obzir da je naklada stripova barem tri puta manja. Ne mozemo se ponašati kao da su knjige i stripovi dio različitog trzišta, a kao dio istog trzišta kao i knjige, stripovi imaju respektabilnu cijenu. |
globinjo |
Posted - 28/10/2016 : 15:58:52 quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by supermark
Svi znaju, samo treba znati gledati
pričaš ko da imaš sigurne informacije. Podijeli izvor s nama.
To su javne informacije, ali ih nemam običaj iznositi na forumu Osim toga, već su bile objavljene na forumu za 2016. godinu
Ako imaju promet veći od 3 milijuna kuna godišnje onda im nije tako loše koliko govoredu.
promet sam po sebi ništa ne znači ima i Barca veliki promet pa je u dugovima
E moj padobranac |
jaki |
Posted - 28/10/2016 : 15:55:12 Tako je. Netko će vrtiti milijune kuna i nemati za burek. Vjeruj ti to i dalje. |
supermark |
Posted - 28/10/2016 : 15:45:53 quote: Originally posted by jaki
To su javne informacije, ali ih nemam običaj iznositi na forumu Osim toga, već su bile objavljene na forumu za 2016. godinu
Ako imaju promet veći od 3 milijuna kuna godišnje onda im nije tako loše koliko govoredu.
promet sam po sebi ništa ne znači ima i Barca veliki promet pa je u dugovima |
globinjo |
Posted - 28/10/2016 : 15:05:55 quote: Originally posted by jaki
Sumnjam.
Onda mozes na balkonu Ili u vrtu Posto sa mnom neces Jos imam noćne more s mafesta |
zeljko |
Posted - 28/10/2016 : 14:56:51 quote: Originally posted by jaki
evo izdavači odma trče da nas poslušaju. normalno da će povećanje pdva prebaciti na kupce kao i svi ostali.
prestaneš kupovat još jedno izdanje
samo se kod nas ne cijeni para
|
jaki |
Posted - 28/10/2016 : 14:51:36 Sumnjam. |
globinjo |
Posted - 28/10/2016 : 14:48:32 quote: Originally posted by jaki
sad me čisto straj biti u istom apartmanu stebom:)
Neces i da oces Nanat ces s Mislavom |
jaki |
Posted - 28/10/2016 : 14:08:34 quote: Originally posted by supermark
Ako imaju promet veći od 3 milijuna kuna godišnje onda im nije tako loše koliko govoredu. |
jaki |
Posted - 28/10/2016 : 14:07:33 sad me čisto straj biti u istom apartmanu stebom:) |
globinjo |
Posted - 28/10/2016 : 13:54:35 quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by mpavin
Ali oni su govorili kako im zarada nikad nije bila u prvom planu nego samo to da objave što više toga, pa neka onda prebace na sebe.
i ja govorim ženskama da sam lijep i bogat i šta misliš je li to istina?
Ostavi se zena One lažu Pričaj muškima
|
supermark |
Posted - 28/10/2016 : 13:51:10 quote: Originally posted by jaki
To su javne informacije, ali ih nemam običaj iznositi na forumu Osim toga, već su bile objavljene na forumu za 2016. godinu |
RAKOSI4 |
Posted - 28/10/2016 : 13:35:19 Smanjiće PDV možeš mislit Odakle će se vratit dugovi i platit mirovine Ako ga i smanje vratiće ga brzo zbog manjka u proračunu . |
jaki |
Posted - 28/10/2016 : 13:17:32 quote: Originally posted by mpavin
Ali oni su govorili kako im zarada nikad nije bila u prvom planu nego samo to da objave što više toga, pa neka onda prebace na sebe.
i ja govorim ženskama da sam lijep i bogat i šta misliš je li to istina? |
izivko |
Posted - 28/10/2016 : 13:06:17 Zarada je uvijek u prvom planu. I sve dok je tako biće dobro. Kupci su ti koji na kraju uvijek plate. Ali oni imaju i izbor kupiti ili ne.
|
mpavin |
Posted - 28/10/2016 : 12:43:59 Ali oni su govorili kako im zarada nikad nije bila u prvom planu nego samo to da objave što više toga, pa neka onda prebace na sebe. |
jaki |
Posted - 28/10/2016 : 12:38:13 evo izdavači odma trče da nas poslušaju. normalno da će povećanje pdva prebaciti na kupce kao i svi ostali. |
DODSFERD |
Posted - 28/10/2016 : 12:10:22 quote: Originally posted by zeljko
Upravo to, dosta je udaranja po džepu kupaca, a neka izdanja su već ionako preskupa. |