T O P I C R E V I E W |
karlitos |
Posted - 17/12/2016 : 16:26:49 Ispričavam se ako je već bila ova tema, ja sam tražio po forumu i nisam našao ništa slično pa valjda nije.![](icon_smile_big.gif)
Dakle, postoje li neki stripovi koji su vas prestrašili dok ste ih čitali kao djeca te koji su to stripovi i zašto su vas prestrašili?
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Jozzinelli |
Posted - 29/01/2020 : 19:14:58 quote: Originally posted by emirem
Ima jedan jezivi strip, smatram ga prvim western horrorom objavljenim kao dodatak ZS ili LMS-u. Imao je dvadesetak stranica, mozda manje, radi se o kauboju koji jase kroz klanac i tu se pojavljuju neki veliki pauci, u nocnoj mori iz koje se ne mozes probuditi. Zaboravio sam uglavnom detalje, ali efekt mi je bio poput nocne more Sam Neilla u "Mountain of Madness". Do danas je i taj film nekako nenadmasan cak i u odnosu na neke moderne horrore tipa gdje ti se duhovi ovalno razjapljenih usta zaletavaju u ekran sa ciljem da prestrase, ali jeza je nesto sto rijetkima uspije u svim medijima.
Taj western dodatak se nalazi u LMS 616 Surova zemlja pod naslovom "Zamke". Iako je crtač daleko od strip velemajstora, uspeo je senčenjem da napravi odgovarajuću atmosferu, pogotovo ako strip čitaš kao klinac. I priča je baš specifična, skroz različita od klasičnih western dodataka iz ZS/LMS. Ako neko zna koji je ovo crtač, molio bih da nam pomogne oko njegovog imena. I pored svoje nesavršenosti, zanimljiv je njegov stil u ovom stripu.
![](https://images2.imgbox.com/4b/74/SdzmzIRG_o.jpg)
|
Poli |
Posted - 28/01/2020 : 23:29:10 Uf, ove se i ja sjecam. :s
Izgleda ko neko iz Idlibstana.
|
Jozzinelli |
Posted - 28/01/2020 : 23:26:00 Nije me prestrašila u klasičnom smislu, ali i ova scena mi je bila prilično traumatična kad sam je čitao u predškolskom uzrastu.
![](https://images2.imgbox.com/96/bb/T7KEJEqS_o.jpg) |
ivanl |
Posted - 08/01/2017 : 12:39:37 Da ovo je zanimljivo, šteta što nemam više Eks almanahe da se prisjetim. |
IGMAN2 |
Posted - 06/01/2017 : 21:41:17 quote: Originally posted by ivanl
Ali pravih jeza je bilo vise po drugim revijama; Stripoteci, Strip Artu, Spunku i bla-bla... ajde sjetite se , zanimljivo je...
OK, kad tražiš neBonellijevsko -kao djetetu bila mi je strašna jedna SF priča iz Eks Almanaha 252- Arman i Ilva -Stravična Eja. Malo sam je potražio i još uvijek mi je vrlo dobra. Lijepo podizanje napetosti i igranje s osjećajima, jedino šteta što je kratka epizoda.
![](http://i67.tinypic.com/beanno.jpg)
![](http://i65.tinypic.com/t0pago.jpg) |
supermark |
Posted - 06/01/2017 : 12:51:22 quote: Originally posted by supermark
znam da je meni od likova Carnage (Marvel) bio strašan
http://www.sideshowtoy.com/collectibles/marvel-carnage-sideshow-collectibles-3004671/
|
ivanl |
Posted - 04/01/2017 : 19:37:32 Sve ovisi koliko ti je nesto bitno (doticni strip), ili koliko si mozes dozvolit "iskrcati", za to. Svaka roba ima svoju produ i svog kupca. Vec smo isuvise o tom raspravljali do sada... Ovo je skroz druga tema. |
kiky |
Posted - 04/01/2017 : 18:56:51 nikad me nije prestrašio neki strip koliko su me prestrašile cijene nekih stripova |
Peyo |
Posted - 04/01/2017 : 10:24:26 Već sam spominjao Ludog monaha, a sjetio sam se i ovog stripa koji mi je kao klincu bio prilično jeziv:
![](http://i68.tinypic.com/fcmh6s.jpg)
http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/peter-kurten-lale-426-diseldorfski-vampir/28295/0/
https://sh.wikipedia.org/wiki/Peter_K%C3%BCrten
|
D.J. |
Posted - 04/01/2017 : 06:52:52 quote: Originally posted by fingolfin
Odlicna tema i ja sam hteo da je pokrenem pre izvesnog vremena iz razloga sto nisam mogao da se setim naslova epizode Kit Telera koja me je prestrasila kao klinca. Radi se o tome da se Kit i Frenki nadju u nekom cirkusu (ako se dobro secam) i u jednom momentu se pojavljuje sam djavo u obliku coveka sa jarecim nogama i rogovima. Bio bih zahvalan ako bi mi neko rekao o kojoj epizodi se radi.
Mislim da se radi o LMS 346 Dolina straha i LMS 347 Gospodar noći. Originalni brojevi 165 i 166. Epizode je napisao Decio Canzio koji je kod Kit Tellera bio specijalista za docaravanje te neke nelagodne atmosfere. Steta sto Dnevnik nije objavio niti jednu od dvije odlicne Corteggijeve naslovnice.![](icon_smile_blackeye.gif) |
fingolfin |
Posted - 03/01/2017 : 21:04:33 Odlicna tema i ja sam hteo da je pokrenem pre izvesnog vremena iz razloga sto nisam mogao da se setim naslova epizode Kit Telera koja me je prestrasila kao klinca. Radi se o tome da se Kit i Frenki nadju u nekom cirkusu (ako se dobro secam) i u jednom momentu se pojavljuje sam djavo u obliku coveka sa jarecim nogama i rogovima. Bio bih zahvalan ako bi mi neko rekao o kojoj epizodi se radi. |
ivanl |
Posted - 02/01/2017 : 12:29:56 Sjecam se tog Tarzana, likovi su groteskni, meni su bili vise za sprdnju...iako, takoder ne pamtim ime episode. U Tarzana je bila masa debilnih likova, koji su mi se cinili samo za zaljenje, da ne kazem izrugivanje... |
emirem |
Posted - 01/01/2017 : 18:34:53 Tarzan. Ne znam koja epizoda, niti koji strip magazin. Likovi su jezivi nalik maskoti nogometnog prvenstva u Spanjolskoj 1982, narandza sa rukama samo zubatiji. |
ned_lynx |
Posted - 01/01/2017 : 13:58:14 e da, još jedan (meni bar) jezogrozan strip: tip se, ako me sećanje dobro služi, budi u da li srebrnoj ili zlatastoj, ali svojoj, sopstvenoj koži; odlazi kod doce, di ovaj nema blage veze šta je nesrećnika snašlo! isti taj lik se vata za snajpersku pušku, zauzima busiju na nekom brežuljku poviše nekog hajveja, i kreće da praši po vozilima i pubovima -- e, ovo sam siguran, da bolničare nije ciljo. na kraju, valjda neki specijalci dolaze da mu stanu na rep što ubrzo i čine, dočim jadničak što je puco po auto putu i ubijo nevine primeti da mu je koža -- najednom normalna!
mogo bi da se kladim da sam ovo čito u superstripu maxi, ali, avaj; sva moja potraga se izjalovila |
frano |
Posted - 01/01/2017 : 10:41:56 Petar Pan, Loisel. |
supermark |
Posted - 01/01/2017 : 10:35:34 znam da je meni od likova Carnage (Marvel) bio strašan |
D.J. |
Posted - 30/12/2016 : 09:07:49 Ako se dobro sjecam, prvi strip od kojeg sam osjetio jezu kao mali klinac, bila je epizoda Korak-Torbar u 15. broju Tarzana (jednoj od onih malih tamno plavih sveski). Sjecam se da je neki pogureni starac obucen u neku deku ili plast hodao kroz selo sa torbom/vrecom na ramenu i kad se djecak sudario sa njime torba mu je ispala, a u njoj su bile ljudske kosti... Brrrr. |
supermark |
Posted - 29/12/2016 : 20:21:07 quote: Originally posted by vope
Uglavnom Dilan Dog, najviše naslovnica Demonske ljepote - bukvalno sam zamišljao rogonju kako izlazi iz ladice đe su bili stripovi. Mislim da mi je prvi istinski i iskreni susret sa užasom bio DD, još uvijek su mi svježa sjećanja na te dane.
Sigurno je to razlog zasto mi nisu isle lektire ![](icon_smile_tongue.gif) |
ivanl |
Posted - 29/12/2016 : 20:06:23 Da bi rijec rekao protiv Dylana! Obozavam ga cak i kad je ,(ajd blago da kazemo malo losiji u danasnje doba), nego nismo dovoljno dosta ogolili stare strahove, pa nam psihijatrija i nece bas pomoci. A sto nije zanimljivo sjetiti se strahova iz stripova? Meni se cini bas zanimljivo... |
emirem |
Posted - 28/12/2016 : 09:00:45 Kakav strip-art, vidis da si otvaramo dusu na strip-psihijatriji. Bit cemo kao Dylan Dog sa ludjackom kosuljom na naslovnici. A lijepo su povedali nasi stari "stripovi kvare djecu! " |
ivanl |
Posted - 28/12/2016 : 03:21:21 Ja ovu temu drzim jako zanimljivom i steta sto ovaj topic nije privukao vise forumasa. Svi volimo stripove i sigurno ih je bilo strasnih i jezovitih kad smo bili mali. Dajte jos malo impresija iz proslosti. Iako Dylan prevladava sigurno je bilo i drugih prica po raznim revijama koje su vas "stisle". O.k. priznajem i meni su neki Bonellijevci ostali u sjecanju kad sam bio klinac, po svojoj jezivosti. Bio je mislim Kit Teller s nekim crncima, zombijima koji su trazili sol, kao zivotnu esenciju...pa bilo je tu i Zagora, s onim Ferrijevim sjencenjima i iskezenim licima protagonista u mracnim okruzenjima. Akronjani i ekipa... tako to, nije da ne pamtim. Ali pravih jeza je bilo vise po drugim revijama; Stripoteci, Strip Artu, Spunku i bla-bla... ajde sjetite se , zanimljivo je... |
ninel |
Posted - 27/12/2016 : 10:26:44 Nije da sam bio prestrašen ali sam se ježio kad sam uveče u krevetu čitao Povratak u Darkvud. |
vope |
Posted - 27/12/2016 : 10:16:43 Uglavnom Dilan Dog, najviše naslovnica Demonske ljepote - bukvalno sam zamišljao rogonju kako izlazi iz ladice đe su bili stripovi. Mislim da mi je prvi istinski i iskreni susret sa užasom bio DD, još uvijek su mi svježa sjećanja na te dane. Golkonda mi je dugo godina bilo nešto najstrašnije, zato mi se i Pikato zalijepio... |
velka031 |
Posted - 26/12/2016 : 15:29:15 DD 3 Noći punog mjeseca, brrrr, imao sam 7-8 godina... |
ivanl |
Posted - 23/12/2016 : 10:16:10 Kazem ja, boze prosti nista zlonamjerno, samo impresije iz Bonelli stripova kod masu clanova. Iako se u Italiji, kaze da nisi pravi Taljan ako nemas bar jednog Texa u kuci, pocinjem sumnjati da su tamo Bonelli junaci popularniji nego na ovim prostorima. Ovo je pravo cudo. A i pricajuci s vise autora tih junaka, rekli su mi da su osupnuti obozavanjem doticnih u RH-a, i naravno, sire... |