T O P I C R E V I E W |
Hexen |
Posted - 25/01/2018 : 22:34:46 Prije svega ispričavam se ako je ova tema već bila.
A sada da pitam iskusne forumaše za preporuku. Naime, nakon hrpe pročitanih stripova svi su mi postali nekako isti; junak je najbolji, najjači, najbrži, najlijepši bla bla. Ono, čovjeku to dosadi jer nije realno. Stoga me zanimaju stripovi u kojima je glavni lik gubitnik (luzer). Netko tko nije najlijepši, netko tko se ne zna boriti, ne zna baratati ni jednim oružjem, žene ga ni ne pogledaju, negativac ga svaki put premlati... ono.. nešto drugačije. Ali opet da nije sprdnja. Nešto ozbiljnije... mračnije. Nije bitno ako je manga, američki, talijanski, ovakav onakav samo da ima te elemente.
Dakle, znate li koji takav strip i ako se (po mogućnosti) može nabaviti za neke relativno sitne pare?  |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
leshwolsh |
Posted - 27/01/2018 : 18:30:48 https://www.goodreads.com/book/show/43554.The_Quitter |
DiSkAcH |
Posted - 27/01/2018 : 09:42:21 +1 Na Inkal i Jerome Bloche-a, oba stripa su vrhunski! |
Barney |
Posted - 27/01/2018 : 06:45:31 Broj 73304-23-4153-6-96-8 (Fibra) http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/orka-specijal-16-broj-73304-23-4153-6-96-8/244/
Strip je bez teksta ali meni osobno vrhunski strip. Mračan je, ozbiljan a glavni lik definitivno nije heroj nego gubitnik. Nije ni skup. Ako ga nisi čitao, uzmi, svidjet će ti se.
I možda Jerome K. Jerome Bloche (Fibra)
Nije baš junak koji je sve ono u opisu, ali Jerome ima nešto od toga a vidim nitko ga do sada ne spominje. Pokušaj s njim.
http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/jerome-k-jerome-bloche-1-knjiga-prva/221/
Ken Parker ne spada u tu kategoriju. Ken Parker je junak koji je mudar i vrlo sposoban. Kroz serijal stari i sazrijeva. Uči na vlastitim i tuđim pogreškama.
Njega preporučuju zato što nije klasični superjunak koji riješava svaku situaciju malim prstom kako si to u opisu naveo, nego je običan čovjek od krvi i mesa, sklon da pogriješi, i koji će dosta puta dobiti batine ili bježati da spasi živu glavu a dosta puta će ostati i gubitnik. Ali s druge strane, puno puta će i biti tu kad je najpotrebnije i spasiti stvar, riješiti slučaj i izaći iz svega toga kao pobjednik. Tako da mislim da Ken nije za preporuku što se tiče sveg onog nabrojanog o antijunaku,.. ali je definitivno realan junak, sa odličnim epizodama i za preporuku ako ga nisi čitao.
|
Jocko |
Posted - 26/01/2018 : 14:34:24 quote: Blast je remek rad. Stripčina.
Jedan najboljih stripova koji sam pročitao i pročitao sam ih mnogo.
Slažem se sa svime, s razlikom što ih nisam pročitao mnogo. Ali i bez obzira na to, Blast je remek-delo.
Svako ko iole voli mindfuck psihološke trilere mora da pročita Blast.
Ali pošto si rekao Hexene rekao da ne tražiš crnjake, onda ništa od Blasta. Kad ti se jednom bude čitao crnjak, seti se naših saveta s ove teme  |
ivanl |
Posted - 26/01/2018 : 13:20:48 Ma previewa imaš kod Fibre koliko hoćeš. Baci oko... |
Beva |
Posted - 26/01/2018 : 13:15:03 Inkal imaš kod Fibre, ima i preview:
http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/inkal-1-inkal/145/
Ovo ti je glavni lik:

A Inkal vrijedi posebno zbog Moebiusovog crteža, imaš vinjete poput ove:

Naravno, to je opće mjesto i može biti da si ga već čitao, ali nekog drugog možda zaintrigira. |
Hexen |
Posted - 26/01/2018 : 11:18:40 Ma može biti i humora u stripu, ne tražim crnjake, bitno samo da humor nije glavni fokus stripa te da isti nije na predškolskoj razini. Bilo bi super ako bi ste uvalili i neki link za neke od ovih preporuka ako nije problem :) |
ivanl |
Posted - 26/01/2018 : 11:00:30 quote: Originally posted by Poli
quote: Originally posted by cerichus
Pade mi naum Dr. Morgue - lik sa Aspergerovim sindromom,patolog, mračna atmosfera.
E, to!  Meni odlican kraci strip serijal, Bonellid. Preporuke!  Imas srpsku variantu u izdaji Padore.
Jest. Nedavno ga opet procitao. Dobar skroz. |
mogorovic |
Posted - 26/01/2018 : 11:00:22 Eto, kako se za čas pronađe mnoštvo takvih stripova. I meni su odmah na pamet pali Alan Ford, Iznogud, Chico... Ali, to nisu stripovi koje je Hexen tražio. On je tražio ozbiljne, mračne stripove, a ne parodije i sprdnje, na koje smo navikli! |
Poli |
Posted - 26/01/2018 : 10:42:06 quote: Originally posted by cerichus
Pade mi naum Dr. Morgue - lik sa Aspergerovim sindromom,patolog, mračna atmosfera.
E, to!  Meni odlican kraci strip serijal, Bonellid. Preporuke!  Imas srpsku variantu u izdaji Padore.
|
cerichus |
Posted - 26/01/2018 : 10:35:13 Pade mi naum Dr. Morgue - lik sa Aspergerovim sindromom,patolog, mračna atmosfera. |
ivanl |
Posted - 26/01/2018 : 10:29:42 Baci ti oko, na stripove/albume/serijale koje sam ti naveo. Naci ces stosta zanimljivo i drugacije. Jedino ti ne znam za cijenu, ako je sto rasprodano... |
Poli |
Posted - 26/01/2018 : 10:28:24 Vjerujem da ti Mr. Bushido vec priprema poduzi spisak. 
|
Hexen |
Posted - 26/01/2018 : 10:20:16 Prvo, hvala svima na preporukama! :D
A sad krenimo u analizu:
quote: Originally posted by wolf
Tko bi to uopće čitao???
Ja?
quote: Originally posted by supermark
Alan Ford?
Pao mi je na pamet, ali kao što rekoh, on je više sprdnja a ja to ne tražim.
quote: Originally posted by bvagner3
Spawn
Nisam baš upoznat s tim likom, ali šta nema on nekakve super moći, kao neka kombinacija Deadpoola i Venoma?
quote: Originally posted by solar
(mali offtopic)
Hexen, pa gdje si, nema te na Dragonero topicu?
Gledam tvoj topic Dragonero i imam osjećaj kao da sam na nečijem blogu, ti samo postaš a drugi lajkaju. :P Ma prestao sam sa kupovinom, nekako mi je dosadio. Zadnji broj koji sam kupio i pročitao je 38, tako da dosta kasnim. Možda me jednog dana opet uhvati gušt pa se vratim. Osim toga, Dragonero spada u ovu skupinu "najbolji, najjači, najbrži" :D
Vidim dosta njih preporuča Ken Parkera. Pročitao sam jedan broj davno i više se ne sjećam svega, ali znam da mi je bio nekakva kopija Texa. Šta nije on odličan strijelac sa onom svojom puškom?
Znam da je moj zahtjev malo neuobičajen, ali zato smo i tu. :) Ne treba biti toliko rigorozan, ali jednostavno, želim nešto drugačije. Npr ajmo reći da je junak gubitnik ali da ipak ima neki talent... iskreno, mislim da ni ne postoji netko tko je luzer u SVEMU. Iskreno, očekivao sam da će većina preporuka biti mange jer mi ih frend čita pa mi kaže da su tamo likovi većinom neki asocijalni zbunjeni tipovi koji ne mogu osvojiti nijednu žensku pa samo sjede doma i igraju igrice. :D |
Macon |
Posted - 26/01/2018 : 10:08:26 Blast je remek rad. Stripčina.
Jedan najboljih stripova koji sam pročitao i pročitao sam ih mnogo. |
ivanl |
Posted - 26/01/2018 : 10:05:31 Blast ti je atipican i jace zeznut strip. To ti je dosta. Probaj procitati. Nikad ne znas, dok ne probas, jel da? Ken Parker je takode sve osim tipicnog junaka. Toliko je o jemu vec receno, da nije bitno nista sto bi ja sad rekao. Ili ga poznajes ili ne. Jos samo ovo;on i kad barata puskom, ljuto je na to natjeran. Uvjek spletom cudnih i drugacijih okolnosti kone je on zelio. Da, ponekad ga i zene pogledaju, pa obican je covjek, pobogu...ali kao glavni junak, totalno atipican. Drukciji od svega prije i poslje u "svjetu oblacica". Ken je jedan i jedini-poseban. |
Dwayne_Looney |
Posted - 26/01/2018 : 09:53:06 quote: Originally posted by Poli
Procitaj strip. 
Ili potrazi na topicu, netu...
rekoh da me odbija ljigavi naziv . Ali nebitno, okanimo se Balsta. |
Poli |
Posted - 26/01/2018 : 09:47:35 Procitaj strip. 
Ili potrazi na topicu, netu...
|
Dwayne_Looney |
Posted - 26/01/2018 : 09:46:28 quote: Originally posted by Poli
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Inače, što je Blast? Ime glavnog lika? Iako sam već prilično zagazio u Fibrin svijet taj strip me odbija zbog imena, zvuči mi kao nekakav crv ili ono "čudovište iz močvare" 
Polza Mancini mu je ime.
Hvala. A što je/znači Blast? |
King Warrior |
Posted - 26/01/2018 : 09:45:43 Superman |
risbozg |
Posted - 26/01/2018 : 09:40:15 ken parker |
Poli |
Posted - 26/01/2018 : 09:37:59
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Inače, što je Blast? Ime glavnog lika? Iako sam već prilično zagazio u Fibrin svijet taj strip me odbija zbog imena, zvuči mi kao nekakav crv ili ono "čudovište iz močvare" 
Polza Mancini mu je ime.
quote: Originally posted by cerichus
Zagor predstavlja.Čiko je upravo takav junak kojeg tražiš.
Samo sto Ciko nije... "Ali opet da nije sprdnja. Nešto ozbiljnije... mračnije."
|
cerichus |
Posted - 26/01/2018 : 09:34:42 Zagor predstavlja.Čiko je upravo takav junak kojeg tražiš. |
vronski 3 |
Posted - 26/01/2018 : 09:34:29 Korto... |
Dwayne_Looney |
Posted - 26/01/2018 : 09:34:19 Inače, što je Blast? Ime glavnog lika? Iako sam već prilično zagazio u Fibrin svijet taj strip me odbija zbog imena, zvuči mi kao nekakav crv ili ono "čudovište iz močvare"  |