forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Golconda - službena tema

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
ReemCP Posted - 29/09/2019 : 13:11:35

quote:
Originally posted by Golconda

👀 Poštovanje, svi naši budući prijatelji!

Evo, dočekasmo i ovaj trenutak, da vam se zvanično obratimo i predstavimo, kažemo koju reč o nama i našim planovima, moramo priznati, već neko vreme se sve ovo krčka, ali nam je uglavnom pošlo za rukom da se zadržimo "ispod radara", barem za širi auditorijum... 😎

Mi smo potpuno nova mala (možemo, donekle, reći i - porodična) izdavačka kuća, sa solidnom ambicijom da po ugledu na neke, u ovom poslu, "susedske uzore", ovoj našoj, ne preterano velikoj, ali ipak brojnoj publici, predstavimo neka izdanja koja drugi nisu, te na taj način pokušamo da obogatimo još malo ovu našu zajedničku strip scenu. Nema nas puno, ali imamo sjajnu ekipu istinskih stripoljubaca, pa će naša izdanja biti rađena, bukvalno, „kao da ih radimo za sebe“… 🙂

👋 Puno pozdrava iz 🎩 Golconde!

Ova tema/topic neka bude o novom, ambicioznom izdavaču kojem želimo svi mnogo sreće u njihovom radu Možda ne bi bilo loše da ovdje pišemo o njihovim izdanjima, najavama, da im postavljamo pitanja o njihovim izdanjima, prijedlozima i svemu čega se sjetimo

Facebook: https://www.facebook.com/golconda.rs/
Instagram: https://www.instagram.com/golconda.srb/

Službeni sajt: https://www.golconda.rs/
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
corto33 Posted - 14/04/2025 : 09:43:11
quote:
Originally posted by mmihoci

SINOVI ŠUME - 70 GODINA VELIKOG BLEKA

Treći strip: "Mali traper" je fakat raritet koji je Ludens objavio u broju 26 (talijanska numeracija 45): "Šumski jurišnici" od strane broj 161 a gdje Veliki Blek ne izgleda kao "dugokosi plavokosi div". Događanja u stripu su prije prvog stripa "Veliki Blek". A da li je taj strip nastao i prije stripa "Veliki Blek", ne znam.

Jeste, taj strip je nastao 1953. godine, godinu dana prije Velikog Bleka:
https://ubcfumetti.magazineubcfumetti.com/data/essegesse.htm
delboj Posted - 13/04/2025 : 12:45:17
Taj drugi strip je https://www.comicsbox.it/autore/adami_nico
mmihoci Posted - 13/04/2025 : 12:24:15
SINOVI ŠUME - 70 GODINA VELIKOG BLEKA

U knjizi je ono što je Ludens objavio u prvom svom broju: "Pobuna trapera" (u onom popisu Morskog talijanski broj 20). Ovdje je naslov: "Veliki Blek" (što je vjerojatno i orginalni naslov).

Drugi strip ("Otmičari devojaka", "Zagonetka ogrlice" i "Totem za mučenje") nisam našao da je izašao negdje prije. Malo me zbunjuje predlist u kojem je navedeno da je:
- Prvo izdanje: maj 2024
- Izdanje u boji: oktobar 2018

A autori su Luka Barbijeri (ideja), Niko Adami(priča), Rafaele dela Monika(crtež), Stefani di Vito(crtež) i Samanta Galo(boja).

Treći strip: "Mali traper" je fakat raritet koji je Ludens objavio u broju 26 (talijanska numeracija 45): "Šumski jurišnici" od strane broj 161 a gdje Veliki Blek ne izgleda kao "dugokosi plavokosi div". Događanja u stripu su prije prvog stripa "Veliki Blek". A da li je taj strip nastao i prije stripa "Veliki Blek", ne znam.

Naravno u ovim izdanju su svi stripovi u boji. I ima još dodataka koji ovu knjigu čine posebnom.

Tehnički, Golconda, je to vrlo dobro to odradila. Tisak i uvez isto tako vrlo dobri.

Zaljubljenici Velikog Bleka ne bi smjeli propustiti ovakvo izdanje.

Lajkovcanin Posted - 08/04/2025 : 10:54:32
quote:
Originally posted by SlajeR

koliko ja znam tačnije pratim, sve započeto ide i od ničega se nije odustalo. sad drugačiji je odnos izlaženja knjižarskih luksuznih izdanja i kiosk stripova. A više je nego normalno da serijali koji se slabije ili skroz slabo prodaju izlaze ređe. među njima i meni omiljeni Badi Longvej. nadam se trećoj knjizi uskoro.

Dtuže neki od pomenutih serijala su rasprodati, šta još treba?
dino1984 Posted - 08/04/2025 : 10:46:52
Kad ce neke nove najave na site-u?
Koliko sam cuo bi trebao integral 3 od XIII sad u 4 mjesecu, pa nestrpljivo cekam najavu..
teller Posted - 27/03/2025 : 06:02:52
Kud zurite..mladi ste..
Od niceg nisu odustali ali su manji izdavac pa...draž je baš u izcekivanju..
Meni je bolje dobit strip po strip, nego torbu stripova odjednom..
SlajeR Posted - 27/03/2025 : 02:14:30
koliko ja znam tačnije pratim, sve započeto ide i od ničega se nije odustalo. sad drugačiji je odnos izlaženja knjižarskih luksuznih izdanja i kiosk stripova. A više je nego normalno da serijali koji se slabije ili skroz slabo prodaju izlaze ređe. među njima i meni omiljeni Badi Longvej. nadam se trećoj knjizi uskoro.
jagodanbg Posted - 26/03/2025 : 23:44:19
Odesa, Granica, Oldboj.... (nastavi niz)
anam Posted - 26/03/2025 : 23:34:45
Pitanje dva: Koji je plan Golkonde da zavši započete serijale? Badi Longvej (Bookglobe počeo i odustao)..Džoni Logan, Larigan...ostali serijali..bar okvirno. Završite započeto i krenite s novim.
teller Posted - 26/03/2025 : 18:28:03
quote:
Originally posted by giant

Nathan, pa time i same njegove naslovne strane su pravo osvježenje za LMS serijal.Šteta što i pilot nije ovde završio zbog takvih ili onakvih razloga, ali onda bi bilo već previše potpuno.
Bravo Golkonda!
Što se Bleka tiče, za mene Mastantuono nije baš za naslovne, ali ipak ova povodom 70 godišnjice izlaženja ovog dragog nam junaka je baš simpa, njije loša!

giant Posted - 25/03/2025 : 20:07:04
Nathan, pa time i same njegove naslovne strane su pravo osvježenje za LMS serijal.Šteta što i pilot nije ovde završio zbog takvih ili onakvih razloga, ali onda bi bilo već previše potpuno.
Bravo Golkonda!
Što se Bleka tiče, za mene Mastantuono nije baš za naslovne, ali ipak ova povodom 70 godišnjice izlaženja ovog dragog nam junaka je baš simpa, njije loša!
SPQRoma Posted - 25/03/2025 : 19:37:57
Vidi se razlika po celofanu i pakovanju, ako već neko samo slaže na policu i ne čita.
teller Posted - 25/03/2025 : 19:25:37
quote:
Originally posted by lifesence

Taj Grafostil iz Kragujevca je valjda prop'o...
Odabrali su najbolju i najpouzdaniju štampariju u Srbiji da ih zameni, tako da ja ovaj potez mogu samo pozdraviti.
Bolji je otisak, meni je i ovo ostalo bolje, iako ne bih ni primetio razliku da niste pomenuli.
Inače, ako je vjerovati impresumu Rotografika štampa LMS još od broja 1038, ovo je već deseti broj kod njih...

Onda super...
SPQRoma Posted - 25/03/2025 : 18:31:53
LMS 1047: Natan Never U PRODAJI

lifesence Posted - 25/03/2025 : 17:55:09
Taj Grafostil iz Kragujevca je valjda prop'o...
Odabrali su najbolju i najpouzdaniju štampariju u Srbiji da ih zameni, tako da ja ovaj potez mogu samo pozdraviti.
Bolji je otisak, meni je i ovo ostalo bolje, iako ne bih ni primetio razliku da niste pomenuli.
Inače, ako je vjerovati impresumu Rotografika štampa LMS još od broja 1038, ovo je već deseti broj kod njih...
jaki Posted - 25/03/2025 : 15:34:01
I like girlz Posted - 25/03/2025 : 15:18:01
quote:
Originally posted by teller

quote:
Originally posted by I like girlz

zna li se zbog čega je LMS promijenio štampariju (iz kragujevca u suboticu)?

Jel to bolje sada ili gore..

otisak je bolji, za uvez ćemo još vidjeti, ali papir je teže savitljiv i odudara od onog kakvog smo navikli u LMS.

btw:

teller Posted - 25/03/2025 : 13:38:57
quote:
Originally posted by I like girlz

ja neznam..
Jel to bolje sada ili gore..
I like girlz Posted - 25/03/2025 : 08:44:58
SPQRoma Posted - 24/03/2025 : 15:54:01

🎩 Dragi prijatelji,

Danas se završava Novosadski sajam knjiga, ali mi imamo dobre vesti i za one koji nisu stigli da svrate do našeg štanda – odlučili smo da, zbog velikog interesovanja, PRODUŽIMO AKCIJU na našem sajtu www.golconda.rs DO KRAJA NEDELJE, odnosno do 30.marta!

Dakle, još šest dana ćete moći da Golkondine naslove kupite sa popustom od 30% (naravno i Bleka!) a brojne komplete po još povoljnijim cenama, naravno uz besplatnu poštarinu za sve pošiljke preko 5000 din.

#ŽiveliStripovi
risbozg Posted - 20/03/2025 : 11:42:35
U pripremi već duže vrijeme nema najava ?
SPQRoma Posted - 19/03/2025 : 19:32:50
🎩 Dragi prijatelji,

Danas predstavljamo sledeća dva noviteta spremljena za Novosadski sajam knjiga: dva najnovija 𝗞𝗟𝗔𝗦𝗜𝗞𝗔 𝗦𝗩𝗘𝗧𝗦𝗞𝗘 𝗞𝗡𝗝𝗜𝗭̌𝗘𝗩𝗡𝗢𝗦𝗧𝗜 𝗨 𝗦𝗧𝗥𝗜𝗣𝗨 – Robinzon Kruso i Put u središte zemlje!

Verujemo da o sadržaju ne moramo previše da pričamo, za priču o nesrećnom moreplovcu, jedinom preživelom nakon brodoloma i njegovim avantuarama na izolovanom ostrvu, kao i fantastičnu pustolovinu ekscentričnog genijalnog naučnika i njegovog nećaka na putu ka centru zemlje malo ko nije čuo i malo je onih koji se u nekom trenutku svog života nisu oduševili njima – a uz izvanredan crtež i adaptaciju u izvedbi prekaljenih evropskih scenarista, uživaćete još više!
Sa petom i šestom knjigom Klasika svetske književnosti u stripu izdavačka kuća 𝗚𝗢𝗟𝗖𝗢𝗡𝗗𝗔 završava prvo kolo ove edicije, a sledeća dva naslova, kojima će otpočeti drugo kolo, izlaze uskoro!

#ŽiveliStripovi!
Cuvam starudije Posted - 19/03/2025 : 11:11:10
quote:
Originally posted by sawitch

Ja kao fan Bleka cu propustiti ovo izdanje. Boja i ovo na naslovnici me odbise. Iako je ta priprema izdanja fantasticna. Ono sto sam video na slikama je vrhunski, slika pistolja itd. Skidam kapu.

Od ove ture dva klasika i kornjace. Ovi klasici mi deluju kao nekadasnje Otkrice sveta.

Gresis sa Blekom. Najbolje izdanje Bleka ikad.
SPQRoma Posted - 18/03/2025 : 23:01:32
🎩 Dragi prijatelji,

Počeo je Novosadski sajam knjiga, a mala ali odabrana ekipa sa štanda koji dele 𝗚𝗢𝗟𝗖𝗢𝗡𝗗𝗔 i 𝗡𝗔𝗝𝗞𝗨𝗟𝗔 je tokom današnjeg dana imala zadovoljstvo da se druži sa velikim brojem ljubitelja dobrog stripa, a jedva čekamo da vas vidimo i narednih dana, sve do sledećeg ponedeljka, 24. marta.

Naravno, ako ste iz bilo kog razloga sprečeni da dođete da se družimo uživo, na našem sajtu www.golconda.rs takođe Vam spremamo odlične akcije i fenomenalne popuste, pa svratite od sutra pa do utorka, 25. marta da vidite šta smo sve to pripremili za vas - garantujemo, nećete biti razočarani.

❗️ Što se poklončića i poklona tiče, vidimo da su majice i bukmarkeri koje dobijaju kupci našeg najnovijeg megahita SINOVI ŠUME: 70 GODINA VELIKOG BLEKA apsolutno NEVIĐEN HIT!

‼️ Pa, red je da onda imamo još neki, poklončić, recimo uz neki kompletić, zar ne? Dakle, uz 𝗩𝗘𝗟𝗜𝗞𝗜 𝗞𝗢𝗠𝗣𝗟𝗘𝗧 𝗦𝗣𝗔𝗝𝗗𝗘𝗥𝗠𝗘𝗡𝗜 (prva i druga sezona zajedno, deset svezaka ukupno) najbrži kupci dobiće i ekskluzivne 𝗠𝗜𝗡𝗜 𝗣𝗨𝗭𝗭𝗟𝗘 sa Spajdermenima! Napominjemo još jednom: budite brzi, jer je broj ovih nagrada ekstremno ograničen!

Toliko u ovoj najavi, u narednih par dana predstavićemo pobliže i ostale naše novitete!
teller Posted - 18/03/2025 : 22:22:33
MST je los.. ali da je knjiga bez crteza na naslovnici.. uzeo bi zbog onog unutra...

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000