T O P I C R E V I E W |
ReemCP |
Posted - 29/09/2019 : 13:11:35
quote: Originally posted by Golconda
👀 Poštovanje, svi naši budući prijatelji!
Evo, dočekasmo i ovaj trenutak, da vam se zvanično obratimo i predstavimo, kažemo koju reč o nama i našim planovima, moramo priznati, već neko vreme se sve ovo krčka, ali nam je uglavnom pošlo za rukom da se zadržimo "ispod radara", barem za širi auditorijum... 😎
Mi smo potpuno nova mala (možemo, donekle, reći i - porodična) izdavačka kuća, sa solidnom ambicijom da po ugledu na neke, u ovom poslu, "susedske uzore", ovoj našoj, ne preterano velikoj, ali ipak brojnoj publici, predstavimo neka izdanja koja drugi nisu, te na taj način pokušamo da obogatimo još malo ovu našu zajedničku strip scenu. Nema nas puno, ali imamo sjajnu ekipu istinskih stripoljubaca, pa će naša izdanja biti rađena, bukvalno, „kao da ih radimo za sebe“… 🙂
👋 Puno pozdrava iz 🎩 Golconde!
Ova tema/topic neka bude o novom, ambicioznom izdavaču kojem želimo svi mnogo sreće u njihovom radu Možda ne bi bilo loše da ovdje pišemo o njihovim izdanjima, najavama, da im postavljamo pitanja o njihovim izdanjima, prijedlozima i svemu čega se sjetimo
Facebook: https://www.facebook.com/golconda.rs/ Instagram: https://www.instagram.com/golconda.srb/
Službeni sajt: https://www.golconda.rs/ |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
SPQRoma |
Posted - 27/01/2025 : 16:02:58
🎩 Dragi naši,
Od vikenda na svim kioscima možete pronaći najnovije Golcondino izdanje – 𝗧𝗠𝗡𝗧: 𝟰𝟬. 𝗚𝗢𝗗𝗜𝗦̌𝗡𝗝𝗜𝗖𝗔 𝗛𝗘𝗥𝗢𝗝𝗔 𝗨 𝗢𝗞𝗟𝗢𝗣𝗜𝗠𝗔!
Ovo specijalno one-shot izdanje GOLCONDA objavljuje samo nekoliko meseci nakon njegove američke premijere, gde je objavljeno povodom jubileja od 40 godina od prvog pojavljivanja Nindža kornjača u stripu, a sadrži 11 potpuno novih, ekskluzivnih kratkih priča koje su posebno za ovu priliku uradili svi najznačajniji autori koji su učestvovali u kreiranju jedne od najvećih svetskih franšiza – od originalnih tvoraca likova Kornjača Istmana i Lerda, pa do Erika Barnama, glavnog kreatora najnovijeg strip serijala „Nove avanture Heroja u oklopima“ koje objavljuje Golconda! Na 80 strana u punom koloru možete pročitati jednu od najlepših posveta našim omiljenim zelenim herojima!
Naravno, izdanje TMNT: 40. GODIŠNJICA HEROJA U OKLOPIMA možete pronaći i u svim bolje snabdevenim striparnicama i knjižarama u okruženju, kao i na našem sajtu www.golconda.rs
#ŽiveliStripovi! |
jagodanbg |
Posted - 22/01/2025 : 21:05:13 Nije politika Borže, ovo je info, da znate da nećete moći da poručite/kupite stripove u petak 😉 |
borg |
Posted - 22/01/2025 : 20:27:43 Jagoda, objavi svuda da ću ja raditi u petak! Da ne bude samo da postoji jedna strana. :)
Politika je u svaštari. :)
|
jagodanbg |
Posted - 22/01/2025 : 20:13:25 |
stripadzija |
Posted - 21/01/2025 : 22:30:02 Bravo, Golkonda. Eto i poslednje Priče! |
SPQRoma |
Posted - 21/01/2025 : 18:01:17 U prodaji: LMS 1045: Priče
|
petarStripovi10 |
Posted - 15/01/2025 : 08:08:56 Nije mi to uopce kvalitetan papir, al vjerojatno je kvalitetniji od onog tanjeg u kiosk izdanjima Ludensa i VČ. I skuplji za izdavača. Imao desetak Julija trobroja i nekoliko njihovih Priča. Nije bilo nikakvih problema. Uvijek ostaje kupovanje Libellusa. |
Lajkovcanin |
Posted - 15/01/2025 : 06:36:53 quote: Originally posted by 5ypo
Ludens/SA debeljuce su na roto-papiru. Golkondine debeljuce su na kvalitetnom papiru.
Postoji problem sa štampom na tom Golkondinom "kvalitetnom" papiru jer se crna boja razlije. Skoro svaki Magični koji sam kupio ima taj problem... |
lwood |
Posted - 14/01/2025 : 21:56:15 Zagor u boji je užas. |
petarStripovi10 |
Posted - 14/01/2025 : 21:38:02 quote: Originally posted by 5ypo
Ludens/SA debeljuce su na roto-papiru. Golkondine debeljuce su na kvalitetnom papiru.
Pa da, čini mi se da je iste kvalitete onaj bijeli papir i kod Golcondinih trobroja i kod LL standardnih knjiga. Tako da je samo razlika u tvrdim koricama.
A kad smo kod toga mislim da i neki drugi izdavači ovih ozbiljnijih stripova isto ponekad imaju taj "običan" bijeli papir.
Premda opet offtopic, recimo LL je u onim kolor MisterNoima hebeno ono napravio, odličan format, papir bombon, i kolor puno bolji, kakav i treba biti za razliku od LL Zagor kolor knjiga. |
Heisenberg |
Posted - 14/01/2025 : 17:15:18 Stigle kornjače u AF, 80 strana 600 dinara puna cena https://alanford.co.rs/stripovi/golconda/tmnt/tmnt-40-godisnjica-heroja-u-oklopima/ |
teller |
Posted - 14/01/2025 : 15:58:26 quote: Originally posted by DiSkAcH
Nisu samo korice, prošiveni uvez protiv lijepljenog. Mojne banalizirati kako ti paše. Ali da, ja pišem iz perspektive HR kupca i po meni je ova cijena pretjer. Max nekih 12-13€ za ovako nešto. Mislim da su i Ludens/S-A kiosk debeljuce jeftinije.
isto kao cijena Libellus izdanja! |
zlatan bihac |
Posted - 14/01/2025 : 15:57:36 quote: Originally posted by DiSkAcH
Nisu samo korice, prošiveni uvez protiv lijepljenog. Mojne banalizirati kako ti paše. Ali da, ja pišem iz perspektive HR kupca i po meni je ova cijena pretjer. Max nekih 12-13€ za ovako nešto. Mislim da su i Ludens/S-A kiosk debeljuce jeftinije.
Najbitniji je tiraž, a tiraž od 300-500 koliko imaju izdanja golconde i Koloseuma se ne mogu mjeriti sa kiosk izdanjem Ludensa koji imaju barem 2000 komada tiraž. |
teller |
Posted - 14/01/2025 : 15:57:07 quote: Originally posted by 5ypo
|
5ypo |
Posted - 14/01/2025 : 14:21:17 Ludens/SA debeljuce su na roto-papiru. Golkondine debeljuce su na kvalitetnom papiru. |
DiSkAcH |
Posted - 14/01/2025 : 13:59:33 Nisu samo korice, prošiveni uvez protiv lijepljenog. Mojne banalizirati kako ti paše. Ali da, ja pišem iz perspektive HR kupca i po meni je ova cijena pretjer. Max nekih 12-13€ za ovako nešto. Mislim da su i Ludens/S-A kiosk debeljuce jeftinije. |
sawitch |
Posted - 14/01/2025 : 13:55:12 quote: Originally posted by DiSkAcH
quote: Originally posted by sawitch
Kako to?
Nik Rajder u Alan Fordu 1440 dinara. Libellus trobroj crno-beli nema ispod 3200..
A ima neko vrijeme da sam u HR uzeo onaj LEGS specijal i platio ga nemalih 19€ ako se dobro sjećam, u to vrijeme LL NN istog broja stranica je bio 27€. Po meni pre-opaka cijena za kiosk izdanje od 300 strana. I za tu razliku biram LL...samo Legs iliti Priče 12 nema kod LL, pa sam bio ''prisiljen''.
Ne znam stvarno, danas bas pogledao cene u AF. Ja przim Libellus Teksa, Dragonera, MN-a, AF i jos ponesto. Tako da znam sta me dere :) |
teller |
Posted - 14/01/2025 : 13:41:02 quote: Originally posted by DiSkAcH
quote: Originally posted by sawitch
Kako to?
Nik Rajder u Alan Fordu 1440 dinara. Libellus trobroj crno-beli nema ispod 3200..
A ima neko vrijeme da sam u HR uzeo onaj LEGS specijal i platio ga nemalih 19€ ako se dobro sjećam, u to vrijeme LL NN istog broja stranica je bio 27€. Po meni pre-opaka cijena za kiosk izdanje od 300 strana. I za tu razliku biram LL...samo Legs iliti Priče 12 nema kod LL, pa sam bio ''prisiljen''.
a da je kiosk izdanje vidi se samo po koricama...samo tvrde korice izdanja Libellusa prave eminentnijima od ovih Golkonde.. ako vam to toliko znaći..uživajte. Uzimam i Libellu ali da su Golkondina izdanja manje vredna jer nisu u kartonu-tu se ne slažem! a da je Golkonda skuplja u Hr,naravno.. da je...pitanje koliko je Libellus u Alan Fordu... |
DiSkAcH |
Posted - 14/01/2025 : 13:17:21 quote: Originally posted by sawitch
Kako to?
|
teller |
Posted - 14/01/2025 : 11:42:28 quote: Originally posted by Lajkovcanin
quote: Originally posted by teller ali zato Dade imaju tvrdog...mislio sam da je to samo ženama važno..
Tebi Telleru to smeta, izgleda da se držiš one stare "I labavi ume da zabavi"...
|
Lajkovcanin |
Posted - 14/01/2025 : 11:12:13 quote: Originally posted by teller ali zato Dade imaju tvrdog...mislio sam da je to samo ženama važno..
Tebi Telleru to smeta, izgleda da se držiš one stare "I labavi ume da zabavi"... |
Lajkovcanin |
Posted - 14/01/2025 : 11:07:43 quote: Originally posted by sawitch
Natan je 1900 sto jeste jaca cena ali nije blizu Libellusa svakako.
Vala ni kvalitetom nisu blizu Libellusa. |
teller |
Posted - 14/01/2025 : 10:02:26 quote: Originally posted by sawitch
Natan je 1900 sto jeste jaca cena ali nije blizu Libellusa svakako.
ali zato Dade imaju tvrdog...mislio sam da je to samo ženama važno.. |
sawitch |
Posted - 14/01/2025 : 09:30:18 Natan je 1900 sto jeste jaca cena ali nije blizu Libellusa svakako. |
sawitch |
Posted - 14/01/2025 : 09:29:36 Kako to?
Nik Rajder u Alan Fordu 1440 dinara. Libellus trobroj crno-beli nema ispod 3200.. |