T O P I C R E V I E W |
Banana King |
Posted - 04/01/2021 : 15:04:38 Pozdrav,
Trebao bih preporuku za neki western divlji zapad tematika strip koji nije u nastavcima ili je u par dijelova, naime inače čitam Texa, Priče sa divljeg zapada, Ken Parkera i sl. Ali sada bih volio pročitati neki u par nastavaka (po mogućnosti da ima i dosta povijesnih činjenica, teme indijanski ratovi (indijanci vs indijanci), indijanci-bijelci borba, američki građanski rat ili tak nekaj).
Uglavnom ne bih volio ništa nadnaravno/horor i slično, znači samo realno! Uzeo sam si Deadwood Dicka 3 nastavka to mi se čini ok na prvu.
Eto ako netko ima kakav zgodan prijedlog slobodno neka javi (izdavači hrvatski), nisam baš upoznat sa FIBRA-om možda tu ima nešto ili neki drugi izdavač. Može čak i preporuka neke knjige sa slikama sa istom tematikom.
Hvala! |
11 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Banana King |
Posted - 04/01/2021 : 20:57:24 Bela i Bronco imam, to je samo 5 svezaka od strip agenta izašlo (ustvari ni nema više).
Proučit ću sve navedeno.
Hvala! |
ivanl |
Posted - 04/01/2021 : 18:41:30 Osim ovog što sam navodiš; Kena, Texa redovnog, Deadwood Dicka, i klasika koje ti kolege spominju kao što su Blueberry (imaš još i mladog Blueberrya i Maršal Blueberrya), Durango, Comanche, (ima još Hermannovih westerna, poput Ubili su divljeg Billa)... procheckiraj još i;
Maršal Bass Kordej/Macan Pogrebnik Meyer/Delabie/Dorison Bouncer Boucq/Jodorowsky Tex gigante kod nas ili kako Talijani kažu Texone Mac Coy Gourmelen/Palacios Buddy longway Derib Kolekcionar i Colt frontier Sergio Toppi Pustinjska zvijezda Desberg/Marini
A najbolje ti je i procheckirati katalog Kolorki Fibre, gdje imaš još nekih zanimljivih Westerna...imaš i preview-e.
Ovako na prvu, ali ima toga more; Plave bluze, Lucky Lucke, Lincoln, westerni naših Andrije Maurovića, Julija Radilovića...jako puno oddličnih stvari. |
Oki |
Posted - 04/01/2021 : 18:34:03 quote: Originally posted by RAKOSI4
Bela i Bronco
Preporuka |
RAKOSI4 |
Posted - 04/01/2021 : 18:24:35 Bela i Bronco |
Vlaadisha |
Posted - 04/01/2021 : 17:52:26 jesu li "protagonisti" ikad reprintovani u celosti? secam se da su u martiju misteriji izasle tri epizode (custer, geronimo i sitting bull?)... to mi je bilo odlicno kao klincu
"otkrice sveta u stripu" takodje |
Renky |
Posted - 04/01/2021 : 17:45:42 Hans Kresse - Indijanci
Par epizoda u Strip Artu nebi tribalo biti problem za pronaći. |
Peyo |
Posted - 04/01/2021 : 17:36:28 Comanche/Komanča naravno. |
Banana King |
Posted - 04/01/2021 : 17:34:29 Hvala svima na prijedlozima pogledat ću sve. Ukoliko se još netko sjeti stripa/knjige o američkom građanskom ratu ili ratu indijanaca međusobno ili o temama sa početka 20 st. slobodno predlozite (moguće je da to već prelazi u domenu Filozofskog fakulteta i njihove stručne literature ali eto možda i to malo proucim ako je netko to studirao).
Hvala! |
Oki |
Posted - 04/01/2021 : 17:18:44 Po ovome što si napisao da tražiš od westerna, mislim da kod tebe može proći jedino Blueberry i Durango...drugo ništa mi trenutno ne pada na pamet. |
Oki |
Posted - 04/01/2021 : 17:14:54 Kaže onaj jedan Slovenac da je Kit Teller aka Mali Rendžer najbolji strip koji postoji😁 |
vukozec |
Posted - 04/01/2021 : 15:12:00 Evo ja sam nedavno djelomično pobrojao što je izašlo kod nas u relativno nedavno vrijeme: http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=2&TOPIC_ID=39763#2367529
|